domingo, 14 de octubre de 2018

Altre cop cap a la Torrassa....i diumenge cap a La Roca.

Divendres 12 d’Octubre, festa a Espanya des de que el 1958  la dictadura la va establir  com a festa oficial, anomenant-la “Día de la Raza”, i que posteriorment es va rebatejar com a “Día de la Hispanitat” i en la que es commemora que tal dia del 1492, Cristofol Colom i companyia van descobrir un nou continent......

.... bé, deixem-nos d’històries i aprofitant que és festiu, nosaltres també mirarem de descobrir, però no un nou continent, sinó els corriols de la propera Torrassa Xtrem.

A les 08:00 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Pere C, Jordi S, Pere B, Rafael F i Salva B.

A més, també hi ha en Robert D, Oscar E i Josep, que avui no ens acompanyen. Sortiran a fer una ruta llarga més rodadora,com a posta a punt d’una futura sortida de llarg recorregut.

També hi trobem en Francesc M i Kiko P que tenen sortida fins a Tossa per carretera.

Una petita xerrada entre els grups i cadascú cap al seu racó.

Sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt, cap a la riera de Dosrius. Si volem resseguir forces trams de la propera cursa, no podem perdre temps fent alternatives, així que farem tot per la riera fins a Dosrius.

Travessem el poble i rodem vorejant el Torrent dels Rials, on ens enfilarem per travessar la carretera, per entrar cap al Sot de Can Bosquets. Aquí enllacem amb el track de la cursa, així que començarem a seguir-lo fent el Dragon Khan de pujada. El terreny després de les pluges d’aquesta setmana està en millor estat, però les arrels encara estan humides i provoquen alguna patinada que dificulta la pujada en algun punt.

Pujada clàssica que fem cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on ens trobarem amb l’Oriol G que s’unirà a la sortida.

Seguirem  enllaçarem amb tot un seguit de puja-baixa de corriols cap a la zona de la Plana de Can Bosquets, amb algun petit tram de pujada força exigent, que continuarem amb divertits corriols passant just per sota de les restes de l’ermita de Sant Sebastià, per acabar sortint a la pista un tram per sobre de les runes de Can Puigverd.

Ens esperen uns metres de pujada per la pista, per de seguida trencar a l’esquerra i entrar en corriols de baixada cap..... cap a un no parar d’entortolligament de corriols a prop de la Torrassa, però sense arribar a pujar-hi en cap moment.

Ara amunt, ara avall....corriol a la dreta, corriol a l’esquerra....en alguns moments es fa complicat seguir el track al gps i hem de recular en algun punt per trobar el camí correcte.

En un punt ens trobem al corriol que fem habitualment de pujada des de l’ermita de Sant Esteve del Coll, però l’estem fent de baixada i el track ens porta a baixar per corriol travessant el Bosc de Can Suarí, fins a la zona de Can Casavella, on ens pensàvem que baixàvem ja fins a Llinars, però ens trobem que hem de remuntar.

Remuntar per un sender amb considerable desnivell i que no para de enfilar-se en el proper quilòmetre. Segons el track és el quilòmetre 19 de la cursa, deu ni do quina cirereta han preparat els companys de CC La Perdiu!!

Pujada amb la llengua fora que ens agafem amb calma fins a tornar a sortir a la pista per sota de la Torrassa, on deixarem ja de seguir el track. Ho hem fet durant uns 12 quilòmetres i ja en tenim prou. 

Hem de tornar i en principi seguim a en Jordi S per uns dels seus corriols preferits que ens portaran a sortir a la pista del Camí del Coll, on rodarem cap a la Pedrera d’en Dous per deixar-nos caure cap a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera i ens enfilem per sender cap a Sant Carles, sortint a la vora del restaurant, on hem de fer tram d’asfalt abans de remuntar cap a Can Ribot, on aprofitarem per fer la foto de grup...


....ep, que falta algú!!!


Ara sí que hi som tots, doncs apa a reprendre la marxa per endinsar-nos al corriol de baixada de l’alternativa de la Font de Javà. Divertits trams que tornen a ser nets d’arbres caiguts i que desprès de la pluja estan en un estat òptim.

A la sortida ja només ens queda rapida baixada pel Xaragall de Can Pins que poc a poc està agafant un aspecte més “ciclable” desprès del pas de les màquines en els últims mesos. Potser seria bo tornar-lo a tenir en compte de cara a la III Repicacorriols?

Sortirem al Xaragall de l’Espinal, per seguir baixant cap al Bell Recó i riera cap a Argentona.

La sortida s’ha allargat una mica més, però això no treu que no puguem aturar-nos a la Plaça Nova amb el piscolabis de rigor. Per cert, clavem l’horari amb en Francesc i en Kiko que també arriben amb les seves flaques.

En resum una molt bona sortida. La zona de la Torrassa sempre és exigent, però agraïda de fer i per molt que hi passem, mai ens deixa indiferents i més si et porten a enllaçar els diferents corriols de la zona d’una forma magistral.

En principi sembla ser que la majoria dedicarem dissabte a assumptes familiars i deixarem la propera sortida per a diumenge.

La pluja ens acompanyarà tota la matinada de diumenge i de fet a quarts de set del matí encara plou, amb lo que no tenim clar si podrem sortir. De totes maneres, la malaltia del btt fa que tant si com no ens llevem d’hora i toca mirar que diuen les previsions per les properes hores.

La cosa no està gens clara, però pel whatsapp farem cas a en Francesc M que diu que surt, ara no plou i que creu que ja no plourà més. Si fos paraula de pagès ho tindríem clar,  però tot i no estar-ne segurs li farem cas. Toca esmorzar ràpid, equipar-se i cap a la Granja.com, sense oblidar-nos de l’impermeable, per si de cas.


Tot i les poques respostes a la convocatòria, poc a poc comença a arribar gent. En Joan B, Jordi S, Francesc M, Kiko P, Javier, Quim M, Joan S, Vado P, Salva B i fins i tot tenim un company en representació dels Limoncellos que ens acompanyarà amb una Fat Bike.

Avui deixem de banda la Torrassa i aprofitant les pluges caigudes als últims dies ens dirigirem cap a la zona de la Roca del Vallès on esprem trobar un estat òptim dels corriols, així que sortim cap a l’Agility i a roda riera amunt, al menys els trams que podem vorejar-la, doncs hi baixa força i evitarem  entrar-hi no fos cas que seguim el mateix camí que algun despistat.


Això ens obliga a pujar cap al polígon on rodem per l’asfalt cap a la deixalleria, per seguir cap a la riera de Pins que farem fins a enllaçar amb la riera de Riudemeia.

Passada la caseta d’aigües ens començarem a enfilar cap a Can Roviró, però al tram inicial ens hem d’aturar per solucionar punxada a la bici d’en Vado P. Un curt “pit stop” en el que ha estat necessari injectar espuma a la roda per tapar el forat.

Reprenem la sortida  pujant cap a Can Roviró, on trencarem a l’esquerra per seguir pujant cap a l’entrada dels Galzerans. Sense aturar-nos entrem al corriol i fem el tram “anti-29” fins a sortir a la pista de la Pedrera.

El temps ens respecta i tornem a entrar en corriol, per evitar un tram de pista, abans de tornar a fer corriols de pujada mentre travessem el Bosc de Can Païssa. El terreny està força humit, alguns trams força tancats i anem quedant molls amb l’aigua que ens cau de la vegetació que ens envolta.

Després d’aquests trams de pujada ens toca baixar i ho fem travessant la zona del  Bosc de Ca l‘Argent, resseguint els corriols que ens va ensenyar en Quico V fa uns mesos. Divertit enllaç de corriols, amb algun punt més tècnic, però que a mesura que hi anem passant ens els anem fent més nostres.

Dos quilòmetres de corriols que ja són un clàssic quan ens movem per aquesta zona i on continuarem baixant vorejant les restes de Can Ronses en direcció cap al Boc de Can Planes.

En aquesta zona, avui tornarem a recórrer el Corriol Amagat guiats pern en Kiko P. Altre vegada ens trobem amb un divertit corriol, on sembla que de moment no hi passa gaire gent, i amb uns quants punts de baixada força tècnics, tant pel desnivell com pel seu estat aixaragallat que farà que la majoria posem peu a terra, ja no tenim edat per fer-nos el valent i demà hem d’anar a treballar. Serà poc més de dos quilòmetres que son una bona variant  del recorregut clàssic habitual. 

Un cop sortim de l’amagatall, haurem de remuntar per la pista passant per l’entrada cap al corriol de La Creu que en principi haurem de fer més tard de pujada, ara ens dirigim a fer el corriol dels tobogans que ens ha de baixar cap la carretera de Parpers. Tornarem a gaudir del divertit traçat d’aquest corriol tot i que a mig tram comença  ploure amb força, el que farà que ens aturem al Torrent de Can Companys per posar-nos els impermeables abans de sortir a la carretera.


La intensa pluja ens obliga a un canvi de plans, deixarem per un altre dia el corriol de La Creu, així que deixem la carretera entrant per Can Company i ens dirigim a remuntar pels corriols de Can Cigala. Farem els trams inicials per la variant menys transitada, que a l’estar més tancada estarem una estona més arrecerats de la pluja.

Anem pujant cap al Coll de Parpers, passant pel corriol del Crani i les pujades, si sempre són exigents, avui encara més. El terreny està enfangat i la roda de darrera patina fent que sigui molt complicat no acabar empentant la bici per sortir a la carretera.

Un cop a dalt ja no plou tant. Xops, ens aturarem un moment a sota la marquesina de l’antiga benzinera on menjar una barreta, desentelar les ulleres o fins i tot fer alguna foto, serà una bona excusa per recuperar l’alè abans de prosseguir amb la sortida.



Portem 18 quilòmetres, i malgrat no sabem si el temps tornarà a respectar-nos, alguns no tenen intenció d’acabar ja la sortida, així que deixem el Coll de Parpers  per remuntar cap al Pla de l’Espinal.

Travessarem el Pla, per seguir pels corriols del Bosc de Can Forns, continuant passant per sota del Turó dels Castellans, allargant-ho una mica més tot seguint pel Bosc de Can Poc, per acabar deixant-nos caure cap a Ca l’Arumí.

Potser ens deixarem caure per la carretera cap a Dosrius? Doncs no, altre cop a remuntar cap a Sant Carles, sortint a l’alçada del restaurant, per travessar la urbanització i seguir enfilant-nos fins a sortir a les Planes de Can Ribot.

Fa estona que en Kiko P ha agafat el rol de líder, i no tenim més que seguir-lo pel corriol alternatiu que evita passar per la casa de Can Ribot, per enllaçar amb els trams de l’alternativa de la Font de Javà.

Continua sense ploure i fem el corriol força agrupats i és que avui estem fent una sortida a un ritme assequible per a tothom, el que ens permet no haver de parar per reagrupar-nos.

Un cop sortim del corriol, anem de baixada pels senders que travessen les Malloles de Can Pins, fins a sortir a la cadena de la carretera de Parpers.

Ja només ens queda travessar la carretera, entrar cap al Bell Recó i riera cap a Argentona, fent l’últim tram altre cop per l’asfalt cap a la BDF.

Avui no hi ha piscolabis o això sembla, així que aprofitem abans de acomiadar-nos per fer la foto de grup.....


.....bona foto del fotògraf substitut d'en Salva M.... 


Bona sortida on  la pluja no ha estat prou impediment per a no gaudir d’un munt de divertits corriols amb molt bona companyia.

A l’arribar a casa, una merescuda dutxa...però sobretot una neteja a fons de la bici, i a lubricar la cadena que avui ha acabat semblant una olla de grills.




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario