lunes, 8 de octubre de 2018

Dissabte cap a Òrrius, diumenge a la Torrassa.

Primer cap de setmana d’Octubre i sembla ser que el temps començarà a canviar, però de moment dissabte al matí no es preveuen pluges, així que altre cop cap a la Plaça Nova per tornar a gaudir d’un matí de btt.

Més o menys puntuals ens trobem en Pere C, Pepe C, Oscar E, Manel V, Jordi S i Salva B, encara que avui també ens acompanyarà una altra e-bike que ve des de Vilassar....però no ve sola, l’acompanya un biker que l’edat fa que a hores d’ara no recordi el nom.

A la Plaça també hi ha en Francesc M i Kiko P que avui surten a estirar cames per carretera.

Com sempre sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt fins a l’inici de la riera de Dosrius, on hem de dissipar els dubtes i posar en clar cap a on dirigir la sortida. Aviat ens posem d’acord i anem cap a la riera de Riudemeia on rodem tranquil·lament fins a passar Can Boringues per començar a enfilar-nos per corriol.

Mentre ens anem enfilant deixem de banda la opció més exigent de pujar fins al dipòsit de sobre les Ginesteres, així que girarem a la dreta al primer trencall que trobem, doncs la intenció és acabar sortint a la riera d’Òrrius tot just passada la depuradora. De totes maneres anem fent el puja-baixa per pista fins que en Pepe C ens invita a enfilar pujada cap al Turó d’Aquença pel sender que baixàvem a la 1ª Repicacorriols.

Doncs apa, si hem de pujar a baixar pinyons i cap amunt!!! Cadascú al seu ritme i ja ens reagruparem a l’arribar a dalt, mentre recuperem l’alè. De totes maneres, reprenem la marxa fent els últims metres més planers fins a sortir a Can Guineu.

Sortirem a la carretera i ens deixarem caure per l’asfalt cap al Poliesportiu, on rodarem un tram per la pista abans d’enfilar-nos altre cop per corriols de la zona del Torrent de les Palomeres. Corriols de pujada que ens han d’acabar portant a sortir a la pista que baixa cap a Sant Bartomeu, però a mitja pujada ens aturarem a solucionar el destalonament a la roda de la nova e-bike que ens acompanya avui.

Com sempre, un treballa i la resta miren, o s’hi posen bé de cara a la foto...


...i un cop l’avaria solucionada, toca posar-nos en marxa de nou....


Seguim enfilant-nos i quan ja som a tocar de la pista, en Jordi S ens porta a fer corriol de baixada i és que té la intenció d’evitar al màxim la pista, així que farem alguns corriols amb algun tram tècnic d’arrels i pedra que ens porten cap a la zona de Ca la Mort, on no podrem evitar un tram final de pujada per pista fins a sortir a la Plana del Fum, creuament de pistes on nosaltres seguirem de pujada cap a Cal Camat Vell.

Encara hem de seguir rodant per pista, aquesta vegada cap a Coll de Porc on ens deixem caure cap a les restes de Can Genís, on ja es habitual que entrem altre cop a fer corriols que ens pugen cap a la Mútua i ja posats acabarem de fer els corriols que ens deixen al Coll de Gironella.


Ja ens toca rodar de tornada i en principi ho fem pel Camí del Mal Pas cap al Pla dels Matxos, tot fent abans el corriol alternatiu que voreja el  Turó de Matacabres, així ens evitem un petit tram de la pista.

Encara ens espera un petit tram més de pista de baixada, abans d’entrar als trams de corriols dels Cactus mentre baixem cap al Dalipà, per fer els últims trams de corriols per la Vinya d’en Serra.

Entrada a Argentona cap al Carrer Gran, on ens deixa en Jordi S que té obligacions de pare. La resta, que ja tenim una edat, acabarem entaulats al Centru. La sortida ha estat prou bé i ens ha obert la gana.

Esperem que el nouvingut s’ho hagi passat bé i si torna un altre dia, prometo no oblidar-me del seu nom.

Diumenge, els pronòstics meteorològics no són gaire favorables, encara que les diferents webs no es posen d’acord en l’hora que ens acompanyarà la pluja. Les respostes a la convocatòria de whatsapp també són minses....però ni una cosa ni l’altre fa que deixem de sortir. Ens llevem d’hora i veient que no plou i alguna resposta d’última hora, fa que agafem els trastos i cap a la Granja.com.

Avui som en Francesc M, Kiko P, Salva M, Pere B i Salva B.

Aviat ens posem d’acord en la ruta d’avui. En dues setmanes els companys del CC La Perdiu han preparat la IV Torrassa Xtrem i aquesta edició alguns ens hi acostarem per veure quin circuit ens tenen preparat.

Torrassa , terreny Misser i corriols de la Copa del Món Grundig 1993 són una combinació excel·lent i aquesta cursa tot i tenis poques edicions és una de les més ben valorades de la zona. Així que no hi ha discussió possible, avui ens acostarem fins a la Torrassa per fer alguns dels corriols de la zona.

Sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap al Bell Recó, per enfilar-nos cap a la carretera de Parpers que travessem  per entrar per la cadena i començar a rodar de pujada pels senders de l’Esquei d’en Febrer. Senders cada cop més nets desprès dels treballs de desforestació que s’hi ha fet i que ja no són tan desagradables de ciclar.

Anem pujant cap al Turó de Can Ribot on evitem passar per la casa fent el corriol alternatiu que ens puja fins a les Planes. Seguirem cap a Sant Carles per travessar la urbanització cap al restaurant, on ens hem ce deixar caure per corriol cap a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera i ens enfilem cap a la Pedrera d’en Dous, per seguir pujant per la pista passant per les restes de Can Puigverd, on enllacem amb el track de l’edició del 2017.

Intentarem seguir el track una estona, però en aquesta zona ja era cap a la part final de la cursa i si continuem acabarem baixant cap a Llinars. Com no és la nostra intenció, anirem enllaçant corriols de la cursa, fins que decidim deixar de banda el track i enfilar-nos cap a la Torrassa. A partir d’aquí intentarem anar enllaçant corriols fent una versió lliure.

De la Torrassa baixem cap al Pla de la Bassa del Llop, fent un petit tram de pista abans de tornar a entrar en corriol amb força arrels que ens baixa cap al Pla dels Garrofers. A la sortida del corriol aprofitem per aturar-nos i menjar alguna cosa.

            

Reprendre la marxa per de seguida entrar en corriols de baixada cap al Bosc de Can Diviu. Divertits trams, ràpids amb algun punt més tècnic on s’agraeix seguir una bona roda que et vagi portant per la traçada bona, malgrat és tasca difícil doncs en Kiko, Salva M i Francesc tot i tenis consideració amb la resta, tenen un ritme que ens fa casi impossible seguir la seva estela.

Desprès d’una divertida baixada sol venir una pujada i en aquest cas no serà una excepció. Ens anirem enfilant pels Boscos de Can Bordoi, mentre anem enllaçant corriols, algun d’ells on no recordo haver-hi passat abans. Corriols amb trams exigents, amb algun punt on posem peu a terra doncs ja no tenim més pinyons que baixar, i que ens porten a sortir a prop de la casa de Can Bordoi amb la sensació d’haver gaudit d’una divertida pujada tot i haver pujat força de pulsacions.

Un petit tram més de pista per tancar un bucle altre cop a la zona del Pla dels Garrofers.

Ja porten una bona estona per la zona de la Torrassa, així que decidim enfilar-nos pel Penjat dels Garrofers i en Kiko ens guiarà de baixada pel Dragon Khan amb la promesa de que no tornarem per la riera. Avui anem pendent de pulsacions i altimetria...les pulsacions alguns ja hem arribat forà amunt, però sembla que de desnivell encara anem justos.

Doncs apa, ràpida baixada pel Dragon Khan fins a sortir al Sot de Can Bosquets, per travessar la carretera i deixar-nos caure cap Torrent de Cal Rajoler.

Ens dirigim a pujar pel corriol del Gorro, on gunyarem el desnivell que s’està buscant. Pujada a un ritme agradable, amb un terreny força sec, fins a sortir a la pista on ens espera un curt però feixuc tram de pujada cap a les Planes de Can Ribot, on ens aturarem per respirar una mica.....


.... i fer alguna foto....


....i és que tot i l'esforç, a algus encara els hi queda ganes de gresca!!!


Ara ens toca baixar i ho fem fent l’alternativa de la Font de Javà, que avui hem pogut gaudir del tot, doncs algú s’ha dedicat a tallar els arbres caiguts al mig del corriol, amb lo que a hores d’ara ja torna a ser 100% ciclable.

A la sortida encara remuntarem una mica per anar a buscar la baixada pels corriols cap a Can Belluguins.

Ara sí que tenim tota la feina feta, un cop sortim a la riera de Dosrius ja només ens queda rodar cap a la Plaça Nova. El temps encara ens respecta, així que encara passarem una estoneta entaulats amb el més que ben merescut piscolabis.

El track de la Torrassa Xtrem no l’hem fet sencer, ni molt menys, però ens ha quedat una molt bona sortida.


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario