sábado, 27 de octubre de 2018

Setmana de la IV Torrassa Xtrem

Aquesta setmana els companys del CCLa Perdiu de Llinars del Vallès organitzen la IV Torrassa Xtrem i diumenge ens hi acostarem, uns a participar-hi i d’altres a fer alguns corriols de la zona i, si hi ha sort, mirar d’animar-nos.

De moment, comencem per dissabte, i com cada setmana, trobada a les 08:00 a la Plaça Nova.

Aquesta setmana tornem a tenir forces baixes, però ho compensarem amb alguna nova incorporació. De fet, més o menys puntuals ens trobem en Pepe C, Robert D, Josep i Salva B,,,, però avui hi ha un munt de e-bikes. A més d’en Pepe C, també ens acompanyarà en Francesc que ja va venir fa unes setmanes, amb dos nous companys, l’Eduard i l’Agustí.

Sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt en direcció cap al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60, seguint pel Xaragall de l’Espinal, on passem per sota del tunel de la carretera de Parpers per començar-nos a enfilar pel Xaragall de Can Pins. Pujada amb el terreny força humit desprès de les últimes pluges i amb un arbre caigut a mitja pujada que ens obliga a posar peu a terra per saltar-lo i on comprovem que les e-bike són una bona opció, però no precisament lleugeres.

Fem tot el xaragall de pujada i hem de seguir enfilant-nos cap al Turó de Can Ribot, on abans d’arribar-hi ens veiem obligats a aturar-nos diverses vegades i és que la llevantada dels últims dies ha trencat forces arbres ja morts de fa temps, i ha convertit aquest tram en una autèntica gimcana.

                                                   

Un cop a dalt tornem a evitar passar per la casa fent el corriol alternatiu que ens puja cap a les Planes de Can Ribot, on ja reagrupats seguim rodant cap a Sant Carles, on  ens deixem caure cap al restaurant per anar a buscar altre cop corriols que ens portin cap a la carretera que baixa cap a Santa Agnès. Estem en zona poc coneguda per les noves incorporacions, i com no és bo ensenyar totes les cartes a la primera ocasió, deixarem el corriol de la Pistola per a una altra ocasió.

Estem fent la sortida que coneixem com “La Patxanga” i això comporta travessar la carretera per endinsar-nos en el corriol d’en Jordi Cid. Com sempre ens esperen uns divertits corriols de baixada i que avui estan en un estat magnífic, malgrat haver-hi algun punt una mica aixaragallat que ens fa anar amb un pel més de cura.

Acabarem sortint al Polígon de Can Font de la Perera, al costat de la Depuradora de La Roca del Vallès, i ara ens tocarà rodar tranquil·lament vorejant la riera del Mogent, no sense trobar-nos algun altre arbre que ens vol fer la guitza.


Anem en direcció cap a La Roca del Vallès i és que ara ens toca remuntar i ho farem anant cap al Bosc de Can Planes, tot passant bans pel corriol de la Creu. Trams de pujada amb corriols estrets i revirats que tot i haver-los fet un munt de cops, els gaudim com si fos la primera vegada que hi passem.

A la zona de la Pedra Forada de Can Planes, ja hi tornem a ser....


...arbres i més arbres caiguts, sense cap alternativa per evitar-los.

Un cop de nou dalt de la bici, seguim pujant, passant per les restes de Can Ronses cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent, on trenquem a l’esquerra per enfilar-nos cap al Turó del Morro del Gall, seguint cap al Bosc de Can Païssa, per acabar sortint a la pista de la Pedrera de Pedra Blava, tot just a l’entrada del corriol dels Galzerans.

Aquí sí que ens endinsarem dins l’anti-29 i cadascú al seu ritme que no té pèrdua i ja ens reagruparem a la sortida. Divertida baixada on la llevantada no ha malmès el corriol i podem fer-la sense aturar-nos.

A la sortida sí que hi ha arbres caiguts de fa dies, amb lo que ja hi ha alguna petita alternativa que et permet passar sense haver de baixar de la bici.

                          

Ja estem de tornada i ara ens deixem caure cap a Can Roviró, que tampoc podrem fer sense aturar-nos, però ja serà al tram final.

Acabem baixant cap a la riera de Riudemeia, amb la sensació d’haver fet una patxanga prou profitosa.

Ja només ens queda rodar per la riera cap a Argentona. Als nouvinguts encara els hi hem d’ensenyar la culminació d’una bona sortida del Bicigaló.....i res millor per a fer-ho que entaulats al Centru amb un bon esmorzar i el que vingui.

Esperem que s’ho hagin passat bé i tornin en alguna altre ocasió. Patxangues com aquesta les tenen assegurades....i si volen més “acció” només tenen que demanar-ho!! Jajaja

Diumenge ens acostem fins a Llinars del Vallès per a participar a la IV Torrassa Xtrem. Aquesta edició ens hi hem inscrit en Francesc M, Kiko P, Enric T, Salva B i també hi trobem a en Jordi R.
A quarts de vuit el village ja és ple de gent. Toca recollir els dorsals i la majoria començar a escalfar cames.

Puntuals a les 09:00 es dóna la sortida.....




... amb uns primers quilòmetres que han de servir per a estirar la cursa, encara que a l’hora de la veritat no tot ha anat com els organitzadors tenien previst, i a l’entrada del primer corriol ja s’ha fet un tap important. Sempre que passa això et ve al cap les paraules dels més avesats en aquests temes: “S’ha de sortir a full a l’inici!!!”

Un cop superat  aquest embós entrem en els primers dels molts corriols que gaudirem i patirem avui mentre ens anem enfilant cap al Bosc de Bordoi, per continuar amb un continu puja-baixa que ens porta cap al Pla dels Garrofers.

Mentre nosaltres estem immersos en la cursa, en Joan B, Toni P, Robert D, Pere B i Jordi S també han sortit i aprofiten per acostar-se cap a la Torrassa.



A última hora hi ha hagut variacions sobre el track que els organitzadors havien penjat fa uns dies i ja no baixarem pel corriol de la Pedra per remuntar el Dragon Khan, sinó que farem corriols de pujada fins a sortir a la pista que puja a la Torrassa.

Rodem per la pista fins a la Plana de la Bassa del Llop, per anar a buscar l’entrada del Dragon Khan. En endinsem en trams de corriols de baixada que coneixem prou bé i ara ja cadascú està al seu lloc, amb lo que podem baixar més o menys alegres.

Anem enllaçant corriols cap a la Plana de Can Bosquets, on hem d’acabar fent un petit tram de corriol exigent de pujada que ens porta a sortir a la pista que puja cap a l’ermita de Sant Sebastià.

De seguida deixem la pista i tornem a entrar en divertits corriols que ens porten fins a la pista clàssica de pujada a la Torrassa tot just per sobre de les restes de Can Puigverd, on remuntem uns metres per la pista, abans de tornar a enllaçar puja-baixa de corriols que ens acaben portant cap dalt de la Torrassa, però sense arribar-hi.

Ens toca deixar-nos caure pels corriols que normalment fem de pujada quan entrem per l’Ermita de Sant esteve del Coll i que enllaçarem en ràpida baixada fins a Can Casavella, on es separen els que fan el recorregut curt ja es deixen caure cap a Llinars.

A la resta ens toca pujada altre cop cap a la Torrassa, potser el tram més feixuc de la cursa. Pràcticament un quilòmetre de pujada altre cop remuntant cap a la Torrassa, que ja havíem fet la setmana passada, que castiga força les ment, però sobretot les cames.

Un cop a dalt, altre cop cap avall. Ara ens toca agafar aire gaudint dels divertits corriols de baixada que travessen el Bosc de Can Bruniquer....tot plegat per tornar a remuntar per sortir al creuament on hi ha el segon avituallament. 


Avituallament doble que servirà tant de baixada, com posteriorment de pujada, doncs ens trobem en un punt on tancarem un petit bucle. De fet, no he vist l’avituallament el primer cop, si no, hagués estat bé aturar-se a menjar alguna cosa per refer-nos de l’esforç de les pujades.

En aquest punt hi ha estat una estona el grup BttArgentona tot esperant que anéssim passant per donar ànims.....


....cadascú a la seva manera....


 i de fet sembla que ho han aconseguit, al menys amb els més ràpids.....



...quan hi hem passat alguns, ja devien estar de tornada cap a Argentona. 

Fem el bucle començant de baixada per acabar remuntant tot vorejant el Torrent de Roques Altes. Pujada exigent que farà que agraim tornar a sortir a l'avituallament, on ara sí que ens aturem per menjar alguna cosa. Som al quilòmetre 21 i encara ens esperen dos quilòmetres més de pujada, enllaçant pista i corriols fins acabar sortint per fi dalt de la la Torrassa del Moro.

Ara ja ens espera baixada i ho fem cap al Penjat dels Garrofers, on els organitzadors ens han muntat un enllaç excel·lent de corriols  durant uns dos quilòmetres travessant el Bosc de Can Diviu, fins a acabar sortint a la riera del Mogent.

Ja només ens queda rodar cap a Llinars on tancarem una de les millors curses de corriols que segurament hi ha pels nostres voltants.

A l’arribar al village, en Francesc i en Kiko ja no hi són, així que haurem de menjar la botifarra tot sol, jajajaja.


Ahhhh i mentre alguns rondem  per la Torrassa, en Quim C està a la Vandàlica de Campdevànol.... que poca cosa en sabem, però pel nom i per tal com ha quedat la bici, segur que ha estat divertida i exigent.


Per cert, prenem nota de les noves sabates btt....primer van ser el cordons, seguit del velcros, tanques micromètriques.... i a dia d’avui ja tenim la versió 2.0!!!



El track de la IV Torrassa Xtrem:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario