jueves, 26 de septiembre de 2019

Acabem l'estiu amb pluja i buscant el corriol perdut.

Aquest cap de setmana, al Grup Bicigaló per unes coses i altres tenim forces baixes, i si a això li sumem que es pronostiquen pluges intenses per dissabte al matí, no és estrany que la convocatòria no tingui gaire resposta. De fet, malgrat dissabte de bon matí encara no plou, esperarem fins a l’últim minut per decidir si sortim. Al final, ens arriscarem i anem cap a la Plaça Nova. Només som en Pere C, Pepe C i Salva B.


No serà bo allunyar-nos gaire per si la pluja fa acte de presència, així que sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt mentre decidim cap a on anar. Sembla ser que a la zona cap a Can Bruguera està més neta de núvols, així que entrarem per Can Comalada per fer corriols per aquesta banda de la riera.

A poc d’entrar ja ens trobem amb la sorpresa, tot i que en Jordi F ja ens ho havia anunciat, de que també estan fent treballs de desforestació, i com a tantes zones del nostre entorn, s’estan carregant un munt de corriols.

Ens enfilem pels trams oberts per les màquines i aconseguim enllaçar-ho amb trams de corriols que ens pugen fins les arrels de Can Bagot. Continuem pujant passant pels Porcs cap a la zona de l’Esbarzer Gran, on a diferència de fa unes setmanes, ens endinsarem en corriols cap a la caseta dels caçadors de l’Oasis. Potser no ha estat la millor decisió, doncs hem pogut fer trams de corriols, però també ens hem vist obligat a posar peu a terra en diferents ocasions. Hi ha forces arbres caiguts que ens barren el pas. La zona la tenim una mica oblidada i necessita treballs urgents per a mantenir-la ciclable.


Un cop  a la barraqueta, ens deixem caure cap a l’Oasis i entrem al sender que ens puja cap a l’entrada del corriol de l’Amazones que fem fins a la Plana de Can Vilardell, on ens espera la pujada pel tallafoc dels cables elèctrics, però abans aprofitem per fer una foto mentre agafem aire per afrontar la pujada.


Un cop dalt, rodem ja més tranquil·lament pels corriols i senders que ens porten cap a la zona del Turó de Can Barraquer, abans de tornar a deixar-nos caure cap a la Font de n’Oms, per acabar remuntat pel torrent fins a sortir al Coll de Can Bruguera.

Encara no plou, estem temptant a la sort, però decidim allargar una mica la sortida i tornem a fer corriols cap a la Plana del Bruc i ens deixem caure per les arrels del tallafocs fins al Coll de Xerrac.

En aquesta zona, res millor que repetir corriols de fa unes setmanes i que ens acabaran fent tancar un bucle, fent els últims trams de pujada pel corriol de descens dels companys de Freemaresme. 

Ara sí que desfem el camí fet fa una estona cap a Can Bruguera, però tot i que ja cau alguna petita gota, ho tornem a fer passant pels corriols de la zona de la Plana del Bruc.

La intenció és esmorzar al Parc Forestal, però a mesura que travessem la urbanització, la pluja va en augment i fins i tot ens hem d’aturar a posar-nos les capelines, altrament conegudes com a ”xubasquerus”.


Tot i que plou amb intensitat, i aprofitant que no estem gaire lluny, ens deixem caure per la pista fins al Parc Forestal, on aprofitarem per assecar-nos una mica mentre gaudim de l’esmorzar.


En pocs minuts deixa de ploure, amb lo que podem allargar una mica l’entaulament.

Un cop recuperades forces, amb l’estómac ple i la roba més eixuta, reprendrem la marxa i ho fem anat a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu, que avui, desprès de la pluja que ha caigut fa una estona, està en perfecte estat. La roda té una molt bona adherència i gaudim d’una ràpida i divertida baixada, allargant el tram final per deixar-nos caure fins a la riera passant pels corriols de Can Marfà.

Tanquem la sortida altre cop a la Plaça Nova, i diem bé, la sortida....perquè avui no hem estat a l’aguait i no hem engegat els gps a l’iniciar la sortida. Tampoc suposa cap problema, ja la repetirem en una altra ocasió.

Una foto per acomiadar-nos i cap a casa, que s’està enfosquint altre cop el cel i si ens entretenim és molt probable que ens tornem a mullar. 


I arribem a diumenge. Després de la pluja d’ahir, la muntanya ha d’estar en molt bon estat i amb aquesta il·lusió ens acostem cap a la Granja.com. Un cafetó mentre esperem que vagi arribant tothom.

Ens trobem en Joan B, Toni P, Salva M, Pere B, Quim M, Tino LL, Jordi S, Salva B i avui també ens acompanyarà en Martin, biker de Mataró que en algunes ocasions ens ha acompanyat a les nostres sortides.

De seguida, en Toni P ens convenç d’anar cap a la zona de Vallromanes en busca d’un corriol que sembla ser que està bé, però que recordem que en alguna altra ocasió no l’hem aconseguit trobar....i si a això s’hi suma l’entusiasme d’en Jordi S, les opcions de encertar es redueixen més que guanyar la grossa de la loteria, però no ens avancem als esdeveniments i confiem en l’atzar!!!

Sortim pel carrer Gran i anem cap a la Grumbre, doncs avui ens començarem a enfilar pel Punt d’en Bauxes, corriol i sender amunt pel Rocar d’en Serra, cap als dipòsits d’aigua. Seguim de pujada per la pista cap al Dalipà, per començar a fer els primers trams de corriol resseguint el corriol dels Cactus, o millor dit de les Figueres de Moro, fins a sortir al Dalipà.

Continuem de pujada cap al Pla dels Matxos i fem corriol vorejant el Turó de Matacabres, acabant per la pista fins al Coll de Gironella. Per començar no està gens malament, 5 quilòmetres inicials tot de pujada i pràcticament sense temps d’escalfar cames...la cosa promet!!!

Aquí farem els primers metres de baixada per la Brolla de l’Abril, però de seguida ens tornem a enfilar per corriol fins a sortir altre cop a la pista que puja del Coll de Gironella. Ens toca recular un tram per la pista per tornar a fer corriols cap a la Mútua, on ens deixarem caure cap a les restes de Can Genís. Seguim un tram de pista de pujada cap a Coll de Porc, on agafem corriol de pujada a la dreta, que ens enfilarà cap a la pista a l’alçada de Ca l’Arcís. 

Un tram més de pujada per pista en direcció cap a La Roca d’en Toni, però abans d’arribar-hi tornarem a fer corriols de baixada cap al restaurant de Cal Senyor, on ni la agradable flaire a carn a la brasa aconseguirà que ens aturem. Continuem de baixada per corriols fins a sortir a la Creu de Can Boquet, on farem una petita aturada.

Prosseguirem la sortida altre cop fent corriols baixant cap al Torrent de la Molinera on ens haurem de tornar a enfilar cap a la zona de Sant Mateu. A partir d’aquí ens esperen uns 5 quilòmetres tot pràcticament de baixada, alternant corriol, sender i trams de pista fins a sortir al Pich & Putt de Vallromanes.

Ja estem on volíem, i ara veurem si és més fàcil trobar els corriols objectes de la nostra sortida o el Sant Grial. I només trepitjar l’asfalt ja comencen els dubtes, serà cap aquí? Sembla que sí? Amunt per una urbanització que ens porta a un carrer sense sortida....ni rastre del corriol, i a desfer el camí de pujada. Doncs apa, a remuntar per asfalt mentre travessem la urbanització de Can Nadal, que més endavant es converteix en pista de sorra i desprès de 3 quilòmetres pujant ens porta a Can Jep de la Mel.

Aquí tornem els dubtes de com seguir, remuntem directes cap a la Plana del Fum? O ens deixem caure per agafar corriols que havíem fet amb en Joan V fa temps, que podrem enllaçar per anar cap a la zona de la Pedra de les Orenetes? La segona opció fa més bona pinta i cap allà que anem.

L’entrada al corriol a la Plana de Can Pei es troba força tancada per esbarzers i bardisses, però només són els primers trams, encara que lo suficient per punxar la roda d’en Pere B, però ens n’adonarem més endavant. Aquest tram de corriol ens treu una mica el desencís de tot el tram de pujada que hem fet fa una estona i el gaudim fins arribar a la zona del Turó del Pi del Cucut, on sentirem la frase que donarà sentit a la resta de la sortida: “Agafem a l’esquerra que és més divertit!!!” En Joan B diu cap a la dreta, en Toni P cap a l’esquerra....per sentit comú no hauríem de dubtar quina opció triar, però en Toni sembla tant convençut que no gosem a portar-li la contraria, així que el seguim i en un tres i no res ens trobem a l’asfalt de l’empedrat que ens baixarà cap a la zona de Vilanova del Vallès!!!

Aquí hem d’aturar-nos per mirar d’inflar la roda d’en Pere, a veure si tenim sort i el tubeless fa la seva funció.


Baixada per l’asfalt i un cop a baix segueixen els problemes a la roda, així que és hora de fer un “pit-stop” més llarg, desmuntar la roda i posar-hi una càmera....


....alhora que aprofitem per descansar nosaltres menjant alguna cosa i immortalitzant el moment.....


.....mentre les bicis també tenen el seu merescut descans.


Aquí ja hi ha senyals que ens indiquen que ens queden uns 5 quilòmetres de remuntar cap a la Plana del Fum, així que reprenem la marxa per asfalt i de seguida pujar travessant la urbanització del Bosc de Can Ruscalleda, on un cop dalt, trobem una família caritativa que ens deixarà entrar dins la finca a omplir els bidons d’aigua. Els portàvem ben secs i encara som lluny de qualsevol font coneguda. Sens dubte, això ens salvarà la sortida, doncs la pujada per pista de sorra travessant el Bosc de Céllecs de camí altre cop cap a Can Jep de la Mel és força feixuga, amb trams de forta pendent i avui torna a fer calor.

De Can Jep de la Mel a la Plana del Fum ja hi tenim poca estona i és força més planer. Un cop dalt, tenim diverses opcions de tornada, però posats a fer, anirem cap a la Masia de Céllecs, per deixar-nos caure pels corriols que vorejant el Torrent de les Palomeres ens portaran fins a la zona esportiva d’Òrrius.

Qualsevol altra crònica hagués pogut dir que la baixada ha estat ràpida i divertida, però avui ho deixarem només en divertida....quina colla!!! Un cop que et poses de líder per portar-los a gaudir d’un corriol, t’atabalen a la sortida dient que has estat fent tap tota l’estona.

Tant se val, ja estem a Òrrius i remuntem un tram d’asfalt per agafar la pista del Burro que ens baixarà cap a Can Raimi. La sortida s’ha allargat més del que pensàvem i hem de triar la ruta més ràpida. I ara sí que es baixa ràpid, uns més que d’altres, però ens reagrupem tots un cop a baix.

Sortirem de la urbanització per la riera de Clarà, que desprès de les pluges presenta la sorra més compacta i ens permet rodar amb comoditat fins a sortir a la gossera d’Argentona.

La sortida ja toca a la seva fi, mentre rodem per l’asfalt del Polígon cap a la Plaça Nova, on alguns encara tindrem temps d’acabar entaulats prenen algun refrigeri que ens refaci de l’esforç de la sortida.

Una sortida força diferent al que estem acostumats, però que malgrat els 40,7 quilòmetres i 1181 metres de desnivell positiu, tot i fer més pista del que ens agrada, no ha aconseguit esborrar el somriure de les cares....


Em quedo amb dos imatges representatives de la sortida.... el “sherpa” assenyalant potser la localització del corriol perdut?


...i un altre, que mirant-s’ho des de la distància, està a punt de posar-se les mans al cap després de tot el desgavell de la sortida!!! ªSenyor, perdona'l perquè no sap el que es fa"


Ara seriosament, bona feina Toni!!! Però la propera, deixa de líder a en Joan!!! Jajajaja

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario