domingo, 29 de septiembre de 2019

Corriols per tancar Setembre.

Casi bé sense adonar-nos em deixat enrere l’estiu i estem consumint les últimes hores del mes de Setembre. Ens queden 2 dies encara i de moment aprofitarem al màxim dissabte.

De bon matí cap a la Plaça Nova, on només arribar trobem a en Manel L que aprofita el matí per fer una sortida rodadora de les seves. El grup Bicigaló, a les 8 més o menys puntuals ens trobem en Pere C, Pepe C, Jordi T, Robert D, Tino i Tomàs LL i Salva B.

Sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap al Bell Recó. Passem per sota el viaducte de la C60 i pugem cap a la carretera de Parpers, per entrar per la cadena al sender de pujada que ens portarà a travessar les Malloles de Can Pins.

La pujada l’enllacem amb el corriol de l’alternativa de la Font de Javà, fins a sortir al Turó de Can Ribot. Un cop a dalt, fem el corriol alternatiu que ens porta cap dalt de les Planes. En aquest últim tram trobem “overbooking” de bikers. Es nota que s’han acabat les vacances i la gent torna a la rutina del btt.

Continuem deixant-nos caure cap a la urbanització de Sant Carles, per tornar a entrar en zona de corriols. Anem a buscar el corriol d’en Jordi Cid que ens ha de baixar cap al Mogent, però abans de sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès, aprofitarem per resseguir el corriol de la Pistola, on encara hi ha un parell d’arbres caiguts que dificulten el pas.

Un cop travessem la carretera, ens trobem que algú ha barrat l’entrada del corriol amb branques d’arbres, de totes maneres, no és problema trobar una alternativa a pocs metres per entrar-hi. No es pot entendre a qui pot molestar el nostre pas per aquesta zona, tenint en compte que no hi ha cap vivenda a prop, a més que el corriol ja està consolidat des de fa un munt d’anys. Deixe-m’ho córrer, nosaltres a la nostra, resseguirem el corriol de baixada, amb algun petit tram inicial una mica malmès desprès de les últimes pluges, que hem de fer amb més cura, acabant amb una ràpida i divertida baixada fins a sortir al Polígon Industrial de Can Font de la Perera.

Ara, rodarem tranquil·lament vorejant la riera del Mogent cap a Santa Agnès de Malanyanes.

   

Passem per sota de la C60 en direcció a la Roca del Vallès, i aquí començarem a enfilar-nos altre cop per corriols cap a la zona de Can Planes. Aquesta zona encara manté els corriols en el seu estat habitual i podem gaudir d’una divertida pujada, mentre anem resseguint els seus revirats trams.


          



Com casi sempre que em aquesta zona, no podem deixar de passar pel corriol de la Creu, mentre travessem el Bosc de Can Planes, on a l’alçada de la Pedra Foradada, aprofitarem per allargar una mica, passant pel corriol Amagat.

Seguim de pujada, passant a tocar de les restes de Can Ronses, mentre entrem a la zona del Bosc de Ca l’Argent, en direcció cap al Bosc de Can Païssa.


En aquest tram, un altre arbre caigut ens barra el pas, i aquest cop és insalvable. Per passar les bicis serà necessària una tasca de grup, però això pel Bicigaló no suposa cap problema....


Altre cop dalt de les bicis, seguirem fins a sortir a la pista de la Pedrera, tot just a la part de dalt de l’anti-29. Aquí dubtem de cap a on encaminar la tornada i decidim que degut als treballs de desforestació que han malmès el corriol, la millor opció serà fer uns metres de pista i buscar l’entrada del corriol de Can Vinyamata.

Ens hi endinsem i el resseguim de baixada fins a Can Roviró. Aquest corriol és un habitual de pujada a les nostres sortides, però de baixada l’hem fet en comptades ocasions. Degut als “canvis forçats” que està patint el nostre entorn serà una de les poques opcions de tornada que ens quedaran, i avui em pogut constatar que, no tenint res a veure amb l’anti-29, també permet una divertida baixada, i més si el cap de grup et baixa a un bon ritme.

Sembla ser que les màquines han deixat de treballar a l’esplanada de Can Roviró, i només trobem malmès els últims metres abans d’arribar a l’esplanada. Unes quantes esgarrinxades als braços ens faran recordar que potser hauríem de repensar-nos l’ús dels maniguets. 

En un tres i no res, ja som baix a la riera de Riudemeia i a rodar tot xino-xano cap a la Plaça Nova a gaudir de l’esmorzar més que merescut.

Penúltima sortida de Setembre, amb poc més de 32 quilòmetres i 657 metres+.

Per cert, donar les gràcies als enginyers d’Apple , sense ser-ne conscients, amb aconseguit que les nostres sortides tinguin un al·licient especial.....la triple càmera del nou Iphone 11, i les mans d’en Jordi T fan que la dita “Una imatge val més que mil paraules” tingui més sentit que mai.


I diumenge, poca resposta a l’intent de convocatòria de whatsapp del grup Bttargentona, amb lo que diumenge ens acostem a la Granja.com amb dubtes de que trobarem.

Al final, a més d’en Jordi F amb un bon grup de runners preparant l’entrenament de cara a la propera Burriac Xtrem, també hi serem en Joan B, Francesc M, Toni P, Tino LL, Jordi S i Salva B.

No tenim clar cap a on dirigir la sortida, però un cafetó per començar potser ens ajudarà a endreçar les idees, al menys a alguns. Això farà que sortim més tard de l’habitual, però tampoc serà inconvenient doncs el ritme d’avui ha estat més fluid i pràcticament sense aturades.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt, en principi per dirigir la sortida cap a la Torrassa, enfilant-nos d’inici cap a Sant Carles per les Malloles de Can Pins.....o això era la idea inicial, perquè mentre rodem per la riera en Jordi S ja proposa la cantinel.la de la Via Romana. Que caram, per una vegada li farem cas!!!

Doncs apa, cap al Bell Recó i un tram de la riera de Riudemeia, per entrar al Fondo de la Gallega i a enfilar-nos per la Via Romana. Aquest corriol continua presentant trams amb pedra solta que dificulta el ciclar, no en va no és pas habitual a les sortides. De totes maneres, el pujar a roda d’en Francesc M t’ajuda i  molt....fins que no et queden watts a les cames per seguir la seva estela i acabes posant peu a terra.

A empentes i rodolons acabarem pujant fins a la carretera, al Coll de Parpers i aquí tornem a entrar en corriols de pujada cap a Ca l’Espinal.

Travessem la Plana de l’Espinal, corriols pel Bosc de Can Forns i altre cop de pujada cap a la zona del Turó dels Castellans. Estem enllaçant corriols a un ritme ràpid i aprofitant que estem al Bosc de Can Poc, no podem deixar de fer el corriol de la Pistola fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès.

En principi per anar cap a la Torrassa el més lògic és baixar cap a Ca l’Arumí, però sembla ser que ho allargarem una mica i a l’igual que la sortida de dissabte, tornarem a fer el corriol d’en Jordi Cid. Però abans, en Jordi S ja ha de tornar, així que aprofitem l’avinentesa perquè immortalitzi la sortida amb un dels seus selfies.


Reprenem la sortida cap a l’entrada del corriol, on  hi ha un munt de branques col·locades per barrar el pas, però no és inconvenient per a que hi accedim uns metres més enllà. I a partir d’aquest punt a gaudir, com sempre, de ràpida baixada per aquests divertits corriols mentre travessem el Bosc de Can Font de la Perera fins a sortir al Polígon.

Un cop a baix, avui trencarem a la dreta, per remuntar per la Urbanització del Coll, entrant al Torrent Fosc i amunt pels senders que travessen el Bosc de Can Pelliser i que ens han de pujar fins a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera, ens enfilem cap a l’entrada del corriol tot just passada la Pedrera dels Dous. Anem enllaçant corriols fins dalt de la Torrassa del Moro, on no dona temps ni de menjar una barreta, que ja tornem a estar baixant cap al Pla de la Bassa del Llop.

A partir d’aquí, en Joan B ens torna a guiar per un divertit enllaç de corriols cap a la zona del Penjat dels Garrofers. Anem combinant trams revirats, amb d’altres més ràpids i algun punt més tècnic que ens acaba portant fins a la carretera que puja al Coll de Can Bordoi.

Posats en aquest punt, farem un petit tram d’asfalt de baixada per carretera, per de seguida tornar a agafar corriol de pujada que ens enllaçarà amb el Dragon Khan.

Corriol avall a un bon ritme, amb algun punt en que ens creuem amb caminaires de pujada. En un tres i no res ja som a la sortida del Torrent de Can Bosquets, amb la sensació d’haver tornat a gaudir d’un dels millors corriols del nostre entorn.

Travessar la carretera i baixem cap a Dosrius vorejant el Torrent de Rials. La tornada cap a Argentona la fem per la riera, deixant de banda alternatives.

Arribem a la Plaça Nova, després d’una bona sortida de 30 quilòmetres en poc més de 2’5 hores.

I aprofitant que és d’hora, encara ens queda temps per fer un petit piscolabis a la Plaça Nova.

Setembre ja està llest i anem de cara a Octubre....els corriols ens esperen....al menys els que deixin vius les Administracions, però això ja ho anirem veient!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario