martes, 10 de septiembre de 2019

Darreres sortides d'estiu???

Dissabte 31 d’Agost

Per acabar el mes d’Agost, què millor que una sortida de btt...i si a això li sumem una bona estona al voltant d’una taula amb un “brunch” i una immillorable companyia... és pot demanar quelcom més? Potser sí, que el motor de la e-bike d’en Pepe C no falli, però això no és problema per a algú com ell. Ens demostrarà que arrastrar 22 quilos de bici i semblar un noiet no és excloent.

A lo que anàvem, avui sortirem una mica més tard. Ens trobem a 2/4 de 9 a la Plaça Nova, i som un bon grup.... Tino i Tomas LL, Pere C, Pepe C, Robert D, Jordi T, Oscar E, Josep, Quim M, Jordi F i Salva B.

Estem convidats pels Llagosteres a un “brunch” al restaurant el Tatano d’Òrrius, així que no serà mala opció acostar-nos a la zona de La Roca del Vallès i anar fent divertits corriols de la zona per anar fent gana.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt cap a la riera de Riudemeia. Ens enfilem cap a Can Roviró i fem els corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata, per tot just passada la casa, entrar al corriol de les Carboneres fins a enllaçar amb els Galzerans. Comenten que aquest corriol conegut també com l’anti-29, té els dies comptats. Segons sembla li ha tocat l’hora dels treballs de desforestació que s’estan duent a terme per tot arreu i que poc a poc ens estan destruint el meravellós entorn de corriols que teníem per la zona. De moment encara el trobem com sempre i el gaudim de pujada, fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Seguim de pujada pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa i farem la primera baixada per un tram de pista en busca de l’entrada del corriol de l’Amic Invisible. Ara ens toca gaudir d’aquest divertit i tècnic corriol, on comprovem que el seu “creador” hi ha fet treballs d’arranjament per tal d’anar tapant les diferents alternatives que els bikers hi van fent per tal d’evitar els trams més complicats. En Carles és un crack del btt i ens permet gaudir-lo en el seu estat més semblant al traçat original.

L’enllaçarem amb el corriol de The Rock, abans de deixar el Bosc de Ca l’Argent i dirigir-nos cap al Bosc de Can Planes, on fem el corriol dels Tobogans que ens baixa cap al Torrent de Can Companys, una de les millors maneres de deixar-nos caure cap a La Roca del Vallès.

Ara ens toca remuntar, i ens enfilarem altre cop enllaçant corriols cap a la zona del Bosc de Can Planes, passant pel de La Creu.

El rellotge va corrent i som lluny d’Òrrius, amb lo que no ens podem entretenir gaire, així que deixem de banda el corriol Amagat i el Gravetat Zero. Ens enfilem cap a les runes de Can Ronses, travessant altre cop el Bosc de Ca l’Argent, aquest cop de pujada, fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu.

Hem de travessar la carretera i tot just passada l’ermita, ens tornem a ficar en corriols que ens evitaran rodar per la pista, fins acabar sortint a Can Tarascó. Aquí sí que ens toca rodar uns metres per la pista, doncs ens espera baixada cap a Òrrius pels corriols que voregen el Torrent de les Palomeres i que ens porten a sortir a la zona esportiva d’Òrrius.

Ja som al Tatano, i aquí ens espera una bona estona entaulats, amb un bon “brunch” que ens l’hem ben guanyat.


L’entaulament s’allarga, cosa que ja teníem clara d’un principi, però la ocasió i la companyia bé s’ho mereixen.


Abans de reprendre la marxa, omplim una mica els bidons...


.... i un cop dalt de les bicis, rodem un tram d’asfalt pels carrers d’Òrrius i ens deixem caure cap a la riera, a prop de la depuradora. Els corriols per avui ja s’han acabat, i farem la tornada per pista cap a la riera de Riudemeia, on fins i tot a alguns encara els hi queden ganes d’immortalitzar la sortida. I ja se sap que les fotos sempre queden millor si no ets conscient de que te l’estan fent, tot i que de vegades el camuflatge deixa molt que desitjar, però el que no es pot negar és que hi posen ganes!!!


Tot i tornar per pista, hem d’anar en compte amb alguns trams que estan força aixaragallats.


De Riuemeia fins a Argentona es fa en un  tres i no res. Així tanquem una molt bon jornada de btt de 31,62 quilòmetres i 772 metres+....i en Pepe C sense motor a l'e-bike, sí senyor, tot un crack!!!



Diumenge 1 de Setembre

Comencem un nou més i ho fem altre cop matinant amb la trobada a la Granja.com.

Avui som en Francesc M, Salva M, Toni P i Salva B.


La sortida anirà dirigida cap al Corredor, així que sortim cap a l’Agility, entrem al Torrent de Can Bellatriu i comencem a fer corriols cap a Sant Jaume de Traià. En principi, hauríem d’enllaçar-ho amb els corriols habituals que ens han de pujar cap al Parc Forestal, però en Francesc M ens encamina cap a uns sectors de corriols que no recordo haver fet mai, i pel que anem veient mentre hi passem, tampoc semblen ser gaire transitats, al menys en els últims segles!!! Jajaja

Anem resseguint aquests trams, entre pedres, matolls i cactus varis, passant per la part alta de Sant Jaume de Traià, fins a sortir al costat de l´Hospital de Mataró.

Seguim cap al Cementiri de les Valls, on ens enfilem per la pista cap a la urbanització de Can Vilardell i ara sí, per l’asfalt cap al Parc Forestal, que travessem per enfilar-nos cap al Turó d’en Dori, on tornem a fer corriols de pujada cap a la pista del Camí de la Cornisa.

Seguim fent corriols cap a la zona del Turó d Can Barraquer per començar a gaudir dels primers corriols de baixada de la sortida cap a la Font de n’Oms, amb alguns trams on el terreny completament aixaragallat no permet el pas sobre la bici i hem de fer posant peu a terra.


Acabarem enfilant-nos cap al Camp de Futbol de Can Bruguera, on seguim per la pista cap al Coll de Can Xerrac. Aquí continuarem de pujada pel corriol del Cabró, abans de deixar-nos caure a la pista del Camí Ral, on encara farem un petit tram de corriols que vam resseguir a la última Corriols de Llavaneres i que ens porten a sortir al Coll de Pallarès a la part de dalt del Tintorer de Llavaneres.

En aquest últim tram ens hem d’aturar per reparar un trencament del radi de la roda del darrera, que solucionarem provisionalment amb una brida i una mica de cinta aïllant.


Seguim rodant per la pista, pujant l’Aspirina cap a la Font del Malpàs i la Creu de Rupit. Un cop al Pla de Rupit, entrem en corriols de pujada fins a sortir altre cop a la pista, tot just abans del creuament del Coll del Pi de Buac.

La resta de pujada fins al Santuari del Corredor és per la pista clàssica, a excepció d’un petit tram empedrat per on ens porta en Francesc M. Aquest tram, que coneixíem com “els Misteris”, el fèiem amb motos fa molts, però que molts anys....potser fins i tot no existia encara el btt, i mentalment això no ajuda, i si el físic tampoc ho fa, t’obliga a empènyer la bici uns metres. Cap problema, peu a terra i  seguir.

Un cop al Corredor, aturada per descansar i prendre alguna beguda per refer forces.


Altre cop dalt de les bicis, ens deixem caure en ràpida baixada per la pista que ens porta fins a Ca l’Arenes. Ens enfilem per sender cap a Puig Aguilar i ara, altre cop ràpida baixada per senders cap a la urbanització de Can Massuet-El Far.

Travessem la urbanització cap a les Planes de Can Carreres i ja no deixarem la pista fent ràpida baixada cap a Dosrius. Deixarem de banda els corriols que travessen el Camp de Tir amb Arc, però sí que fem els últims trams que ens entren dins del poble.

Un cop a Dosrius, tornem a Argentona per la riera. Ja portem una mica més de 900 metres+, així que deixem l’alternativa a la riera per a una altra ocasió.

Al final ens ha quedat una sortida de poc més de 39 quilòmetres, amb més pista de l’habitual, però que ens ha servit per passar una bona estona, a l’espera de que tothom acabi les vacances i tornem a ser un grup més nombrós.



Dissabte 7 de Setembre

Un nou dissabte i nova trobada a la Plaça Nova del grup Bicigaló, aquesta setmana sembla ser que amb una puntualitat gens inglesa. Jajajaja

Aquesta setmana són en Pere C, Pepe C, Robert D, Josep, i Tino i Tomas LL.


Sembla ser que la sortida ha estat cap a la zona de Can Bruguera, i pels comentaris s’ho han passat d’allò més bé guiats per en Robert.

El fet d’estar encara fora de vacances no permet fer una crònica amb ets i uts...però cap problema, sense saber-ho, la sortida de diumenge serà un petit “déjà vu” de la d’avui, així que amb una sola crònica matarem dos pardals!!!

Diumenge 8 de Setembre

Doncs apa, les 08:00 i altre cop trobada a la Granja.com.

Avui som en Joan B, Toni P, Quim M, Jordi S, Tino LL, Robert D, Josep i Salva B. També s’acosta a la plaça en Manel L, però que avui té altres intencions i no ens acompanyarà. El que sí ho farà és en Quico Vallbona, al menys en els primers quilòmetres de la sortida.

Sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt fins al Torrent de Coll de Bocs, on agafem el primer tram de corriols de la sortida, enfilant-nos per l’Esquei de Mosterós fins a sortir al Nutrisport.

Seguim per la pista cap a Can Bagot, travessant per la casa, i rodant per la pista per tornar a enfilar-nos per les arrels cap als Porcs. Continuem enllaçant corriols per la zona de l’Esbarzer Gran cap al Turó de les Rovires. Trams amb un munt d’arbres caiguts i que en alguns punts ens barren completament el pas, havent de posar peu a terra per passar-hi per sobre. Aquesta zona requereix una bona dosi de treballs de neteja i més encara quan comencin les pluges i acabin de caure encara algun arbre més dels molts que hi ha morts.

Un cop dalt del Turó, ens seguim enfilant fins a la Barraqueta de sota de l’Oasis. Fins aquí ens dura la companyia d’en Quico Vallbona. Es retira cap a Dosrius, mentre la resta seguim per la pista cap a l’Oasis, trencant a la dreta pel sender que ens porta a buscar l’entrada del corriol de l’Amazones.


Aquí també ens deixa en Jordi S, que la canalla ja el reclama a casa. No sense abans gaudir d’un dels seus habituals selfies.


I mentre nosaltres voltem pels corriols que ens envolten, en Francesc M i en Kiko P estan participant a la Isard Atac....


....Coll d’Ares-Camprodon per la vessant francesa. 62 quilòmetres amb 2300m+ de pujada i 2850m- de baixada. Espectacular recorregut per la zona de Prats de Molló. 


Mentrestant, nosaltres entrem al corriol de l’Amazones cap a la Plana d’e Vilardell, on ens toca enfilar-nos per la pendent del tallafocs, on tot intentar-ho, només arriba dalt de tot sense posar peu a terra als últim metres, la e-bike d’en Josep.


Ens seguim enfilant cap a la zona del Turó de Can Barraquer, per deixar-nos caure cap a la Font de n’Oms, encara que avui fem una altra variant per evitar el corriol aixaragallat de la setmana passada, així no hem de posar peu a terra en cap moment. Acabarem sortint al camp de futbol de Can Bruguera.

Fem un petit tram de pista i tornem a entrar en corriols, passant per la Plana dels Brucs, que enllaçarem amb el trams d’arrels del filat elèctric que ens baixa fins al Coll de Can Xerrac. I com no ens volem allunyar gaire, farem un petit tram de corriols per la zona, remuntant de nou guiats per en Robert D,  fins a sortir a la barraca dels caçadors, tot fent els últims metres de pujada per un tram revirat d’un corriol de DH dels Freemaresme.

Ens toca desfer el camí fet fa tot just una estona, altre cop passant per la Plana del Brucs, per de nou sortir a l’esplanada de Can Bruguera.



Al Coll de Can Bruguera baixem un tram per la pista, per tornar a enllaçar corriols de baixada per la zona del Racó del Cul del Mon....


....fins a trobar la Font dels 3 Raigs, on ens aturem per omplir els bidons i menjar alguna cosa.




Reprenem la marxa i ja ens queda poca estona de remuntar fins a sortir al Parc Forestal. Aquí, en Robert i en Josep ens deixen i aprofiten per gaudir d’un esmorzar.

La resta ens deixarem caure fins a trobar l’entrada del corriol d’en Bellatriu, i apa, com malgrat no passar-hi tan sovint com abans, encara el tenim força apamat, farem una ràpida baixada en els seus trams inicials, però farem algunes variants allargant el tram final, passant per Can Marfà i que també ens acaba baixant cap al Torrent de Can Bellatriu fins a la riera.

Avui no hi ha piscolabis, mirarem de tornar aviat a casa per complir amb els compromisos familiars. La setmana vinent hi ha la Diada i tenim un dia més per a recuperar-ho.

I una mica més tard, en Francesc i en Kiko també acaben la seva “sortida”. Sí senyor, 2 cracks que han patit i gaudit d’uns senders per uns entorns meravellosos.







No hay comentarios:

Publicar un comentario