jueves, 16 de enero de 2020

Cap de setmana de nous corriols.

Dissabte 11 de Gener:

Segon cap de setmana del 2020 i altre cop trobada a la Plaça Nova de part del grup Bicigaló, amb la idea de repetir el nou corriol de moda que tant es comenta pels ambients ciclistes de la zona.

Per unes coses i d’altres alguns tornem a ser baixa a la sortida, així que només en Pere C, Pepe C, Jordi T, Oscar E i Robert D podran gaudir d’aquesta matinal de btt... encara que sembla que al final s’hi ha afegit en Ramon A i alguns dels Salamandres.


 Agrairem que en Pepe C ens donarà una idea de com a discorregut la sortida, amb un inici com diumenge passat, enfilant-se cap al Rocar d’en Serra per deixar-se caure cap al Cementiri La Vall de Clarà, de camí a la gossera, entrant al Torrent de Can Manreset, abans de pujar cap a la zona de la Bandera.

Corriols i senders per acabar baixant cap a Can Raimí, on s’enfilen cap a Ca n’Altafulla.


Pujada pel sender del Roure, per seguir enllaçant corriols fins a sortir al Coll de Gironella on els espera baixada pels corriols que travessen la Brolla de l’Abril, fins a tornar a sortir a Can Raimí.

Riera de Clarà altre cop cap al Cementiri i tornada cap a Argentona, amb un pre-tancament de sortida força diferent al que estem acostumats.... a veure si la resta al proper Nadal tenim més sort!!!


Bé, mirant amb atenció el track, la sortida no ha acabat ben bé aquí...en tenim una lleugera idea, però com no hi ha imatges, no ho podrem afirmar categòricament!!! jajaja


Agrair a en Jordi T.... i en part també al senyor Steve Jobs i les seves creacions, que unint la seva feina, ens han donat fe de que avui  s’ha pogut xalar del corriol de moda!!




Diumenge 12 de Gener:

A primera hora del matí, toca abrigar-se i nova trobada a la Granja.com, on un cafetó matiner ens ajudarà a començar a entrar en calor, mentre les bicis ens esperen fora ansioses, jajaja.


Avui serem en Joan B, Francesc M, Kiko P, Toni P, Pere B, Salva M, Pere C, Pepe C, Manel L, Jordi S, Salva B i també ens acompanyarà en Kueka, que sense saber-ho serà l’al·licient de sortida d’avui.


La temperatura és força baixa, o com dirien alguns: “la temperatura idònia, ni fred ni calor!!”....


...els que fa que de seguida ens posem d’acord en no anar cap a la riera, així que sortim pel carrer Gran cap a la Plaça de Vendre, carrer Sant Narcís i deixem Argentona pel torrent de les caques, entrant a la zona de la Vinya d’en Serra.

Enfilada fins als dipòsits d’aigua cap al Dalipà. Portem poc més de dos quilòmetres i ja comencen a sobrar peces de roba. Ens enfilem un tram per la pista del Rocar d’en Serra, per entrar al corriol de les Figueres de Moro, que ens portarà de pujada cap al Pla dels Matxos.

Amunt cap al Coll de Gironella, fent abans el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres.

Un cop a la cadena del Coll de Gironella, ens deixarem caure per fer el primer tram de baixada del matí, encara que només siguin uns metres, abans de tornar a remuntar cap a la Mútua, per seguir cap a les runes de Can Genís.

Ara ens toca una estona de rodar per pista cap a Coll de Porc, Cal Camat Vell, de camí cap a l’Ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, encara que abans farem una petita aturada  a la Plana del Fum, on immortalitzarem la sortida, tot i que avui li podríem canviar el topònim pel de la Plana de la Gebrada.



Reprenem la marxa cap al Coll de Sant Bartomeu, on travessem la carretera en busca dels corriols de la zona del Bosc de Ca l’Argent, però abans en Pere C i en Jordi S ens deixen, que les obligacions familiars els reclamen.
La resta anem cap a l’entrada del corriol de l’Amic Invisible, on ens trobem als primers grups de bikers de la sortida. En aquest tram en Kueka ens mostrarà una variant que no havíem vist fins avui. Trams de corriol tècnic i excessivament radical, que fa que la majoria haguem de posar peu a terra i baixar-los caminant. Aquí hem vist clar, que els “endureros” estan fets d’una pasta especial. Nosaltres no tenim preparades ni les bicis, ni el cervell per afrontar aquests trams amb suficient seguretat i dignitat, així que, uns metres més avall connectarem amb el corriol inicial i ara ja sí, altre cop sobre les bicis, ens deixem caure cap al corriol de The Rock.


I aquí ens trobem amb la sorpresa de la sortida. Foment va anunciar que a partir de l’1 de Gener aixecava el peatge del trams sud de l’AP7, però el que no va dir és que aixecava també el del corriol The Rock....collons quina gentada!!! Overbooking a full!!! Aturats diversos cops esperant a que la munió de bikers recorreguessin el seu traçat, amb algun recte inclòs, potser degut als: “Va, va, vaa!!” que se sentien per animar el ritme.


Sort que a la sortida no ens aturem i els deixem enrere. Ens dirigim cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Planes, on enllacem amb el corriol Amagat. Aquí en Kueka ens té preparada la segona variant de la sortida. Altre cop divertits corriols de baixada, tècnics i amb algun punt complicat que ens baixarà cap a la Masia de Can Planes. Llàstima que en Manel L ens ha de deixar i es perdrà aquests trams.


Aquí ens toca enfilar-nos de nou cap a la Pedra Foradada, fent un primer tram de sender per enllaçar amb la pista, per de sobte tenir la tercera variant de la sortida que ens acabarà de fer salivar per avui. Altre cop corriols tècnics, on es nota que no hi passa gairebé ningú, fins al punt de que el fet de perdre al grup et fa dubtar de cap a on seguir. En el tram final en Kueka ens deixarà, els compromisos familiars també el reclamen i a més ha complert la feina amb escreix!!! Quina sortida s’ha marcat el col·lega!!!

La resta acabarem sortint a Can Company de Baix. Travessem la carretera i ens dirigim cap al Torrent de Sant Miquel, per enfilar-nos fins al Pla de l’Espinal.

De tornada, travessarem el Pla de l'Espinal, baixant a buscar el corriol de la Font del Llorer, que avui no farem tan fluït com de costum degut a un parell d'arbres caiguts que ens dificulten el pas.

Enllaçarem amb el Xaragall de l'Espinal. Les pluges han deixta un torrent que fa honor al seu topònim. Els primers metres tenen algun punt impossible de ciclar si tens una mica de seny i vols tornar sa i estalvi a casa. Desprès de la divertida sortida d'avui, no val la pena arriscar el físic. La resta de la baixada està força més aixaragallada, però la podem fer sencera sobre la bici.

Baixem cap al Bell Recó i tornada per la riera, tancant la sortida altre cop a la Plaça Nova, amb la sensació d'haver tornat a gaudir d'una excel.lent sortida, alhora que exigent. El 2020 pinta molt bé!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario