viernes, 31 de enero de 2020

Desprès de la tempesta arriba la calma.

Dissabte 25 de Gener:

Desprès d’una setmana complicada en que el pas de la tempesta Glòria ens ha portat uns dies de forta llevantada i pluges, per fia ha arribat la calma, i com no ho hem d’aprofitar amb una nova sortida del grup Bicigaló.

Aquesta setmana ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Oscar E, Josep, Jordi S, Salva B, Ramon A i els dos Manels companys dels Salamandres.


Tenim clar que el fort vent i l’aigua dels últims dies no ha portat res de bo als boscos, de totes maneres ja ho anirem comprovant a mesura que avanci la sortida, així que sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap al Bell Racó. Passem per sota del viaducte de la C60 i ens enfilem cap a la carretera de Parpers, on entrem per la cadena per endinsar-nos en els senders de pujada que travessen les Malloles de Can Pins, coneguts per alguns amb el topònim de ¨Les Putes”.

Un cop a dalt dubtem si entrar a l’alternativa de la Font de Javà, però els últims cops ens vam torbar amb arbres caiguts que ens barraven el pas i amb les ventades dels últims dies la cosa no pinta bé. De totes maneres, la opció de pujada clàssica cap a Sant Carles tampoc pinta bé, doncs ja veiem tres arbres caiguts, així que farem cas als Salamandres i ens deixarem caure pels senders oberts en els últims treballs de desforestació fins a sortir a la carretera de Parpers.

Farem un tram d’asfalt fins passat el Pont de l’Espinal, on ens tornarem a enfilar, aquest cop per pista, passant per la sortida del corriol de la Font del Llorer i seguint de pujada fins a sortir a Ca de l’Espinal.

Travessem el Pla de l’Espinal i tornem a enfilar-nos cap al Turó dels Castellans a la zona de Sant Carles, on ens deixarem guiar per en Manel enllaçant trams de senders i corriols de baixada cap a Santa Agnès de Malanyanes.

Ens toca travessar la vila en direcció cap al Mogent, però el que no esperàvem és que el torrent baixés ple d’aigua, amb lo que el camí està tallat a la circulació. Ens veiem abocats a fer carretera en direcció a la Roca del Vallès, on buscarem entrar per fi en corriols.

Ara sí, comencem a fer corriols de pujada fins acabar sortir a la Masia de Can Planes. A partir d’aquí alguns dubtes de quin camí seguir, per al final enfilar-nos per pista cap als dipòsits. Ara sí que estem en trams coneguts i seguim fent corriols de pujada...


...cap a la zona del Turó Gros, just a l’entrada del corriol Gravetat Zero.

L’hora se’ns tira a sobre i el millor es anar de tornada enfilant-nos cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent, passant a tocar de les runes de Can Ronses.

Acabarem sortint a la zona del Bosc de Can Païssa, amb una petita aturada per veure el pessebre, amb totes les figures tombades pel vent...


...seguim fent corriol i sender fins a sortir a la pista de la Pedrera, justa l’entrada de l’antiga anti-29, i com  el corriol ja no existeix, el millor és deixar-nos caure per la pista del Citroen, enllaçant a la part final amb els corriols de Can Vinyamata fins a sortir a Can Roviró.

Baixem cap a la riera de Riudemeia i tornada tranquil.lament per la riera cap a Argentona.

Amb la feina feta, malgrat haver fet menys corriol del que estem acostumats, només ens queda gaudir d’un bon esmorzar.


Diumenge 26 de Gener:

Avui, els companys Xurribikers organitzen la 1era Crono Montaltbike i els Bikeburriac una nova edició de les 2h de resistència btt per la Torre Ametller.

Nosaltres aquest diumenge aprofitarem per fer una sortida llarga, acostant-nos fins al Pla de la Calma i per això hem de ser puntuals a la Granja.com si volem prendre el cafè matiner que ens tregui les lleganyes dels ulls. Dit i fet, poc abans de les 08:00 ens trobem en Joan B, Francesc M, Toni P, Salva M, Pere B, Jordi S, Kiko P, Eloi i Salva B. No tots podrem fer la sortida sencera, però mentre sigui possible, compartirem una estona de bona companyia.

El timing en principi és de 4h 30m de pedalar, però la cosa s’allargarà segur, al menys haurem de tenir temps de fer alguna foto. De moment sortirem cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Racó. Ens enfilem cap a la carretera de Parpers, entrant per la cadena i pujada pels senders que travessen les Malloles de Can Pins, fins dalt del Turó de Can Ribot.

Fem corriol alternatiu a la casa pujant cap a les Planes, per continuar cap a Sant Carles, baixant cap al restaurant, per enllaçar amb els corriols que ens han de portar fins a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes i és que avui baixarem cap al Mogent pel corriol d’en Jordi Cid.

En aquest punt ens deixarà en Jordi S, però amb les presses per no aturar-nos gaire casi bé no ha tingut temps d’acomiadar-se de tot el grup. Ens hem quedat sense la seva foto, però ja ho arreglarem en una altra sortida.

La resta, com sempre a gaudir del divertit recorregut dels corriols de baixada fins a sortir al Polígon de Can Font de la Parera. Ja som al Mogent i ens toca rodar cap a Cardedeu, però abans a la Urbanització del Coll, en Kiko i l’Eloi també ens deixen. S’enfilaran de tornada cap a Ca l’Arumi.


La resta, travessarem Cardedeu i anem combinant asfalt i pista cap a Cànoves. Seguirem rodant tranquil·lament fins a l’aparcament del Dos Torrentons, on ens esperen uns metres de pujada amb forta pendent fins dalt del Pantà de Vallforners, punt clàssic de foto i nosaltres no en serem una excepció. 


A partir d’aquí ens venen poc més de 11 quilòmetres de continua pujada. La pista de pujada cap a la Masia de Vallforners es troba en molt bon estat, la recordàvem amb més xaragalls i a dia d’avui, tot i les últimes pluges, el terra és pràcticament llis. El dia no és tan fred com esperàvem i fins i tot ens comença a sobrar peces de roba.

Mentrestant, en Pere C, Jordi T, Robert D i Oscar E també han aprofitat el matí per fer corriols pel nostre entorn, amb visita  a la zona de la Torrassa del Moro,i pel que sembla fins i tot amb alguna aturada per a que en Jordi mostri totes les seves armes i ens prepari el camí de cara a les properes sortides....és que no es pot ser més bon minyó!!!


El Montseny és força diferent al nostre entorn, les vistes mentre ens anem enfilant són precioses i ens trobem alguns punts del camí on ens veiem obligats a travessar petits passos d’aigua.


A partir de la masia, una trucada de telèfon trenca el grup. Tot i els de davant abaixar el ritme una estona, ja no ens reagruparem fins dalt del Pla de la Calma. Alguns pugem guiats per les 120 pulsacions d’en Francesc, encara que ens queda el dubte de perquè, tot i anar al mateix ritme, les pulsacions que marquen altres pulsòmetres són força més elevades. Tot i això, la pujada és força menys feixuga que d’altres cops.

Un cop dalt, no pot falta la foto de rigor...


...mentre les bicis reposen a la tanca de la Barraca d’en Pinto del Molar.


I posats a fer, no podem deixar de fer una visita al Sui. Doncs apa, a rodar cap a les Planes de Vallforners, en busca dels trams de roques del Turó del Socarrat.




En un tres i no res ja som dalt del Sui, on tot i no estar sols, encara podem gaudir d’una estona de reportatge fotogràfic.



Portem ja casi 4 hores de sortida, però aquí dalt, no sempre tindrem el temps tan esplèndid. Estem a 7 graus, no bufa el vent, no hi ha boira, amb lo que gaudim d’unes fantàstiques vistes, amb alguns punts del Montseny enfarinats.


Desprès de les fotos i menjar alguna cosa, altre cop damunt les bicis a desfer el camí cap al Pla de la Calma, amb aturada a la Casanova de Vallfornès per tocar una mica de la poca neu que hi queda.


A partir d’aquí ràpida baixada, desfent el camí de pujada, cap al Pantà de Vallfornès, això sí, cadascú al seu ritme, per reagrupar-nos a baix per fer les últimes fotos de la sortida, no sense deixar de ser observats per alguns dels molts caminaires que anem trobant aquesta hora.



Reprenem la sortida de baixada altre cop cap a l’aparcament, on un agent forestal ens esbronca per baixar massa ràpid. Pobret, justament quan anem casi aturats, sort que no ha vist a alguns baixant del Pla, jajaja.

Rodem ja tranquil·lament cap a Cànoves, amb aturada per omplir els bidons. Es va fent tard, així que baixarem cap a Cardedeu per asfalt i aprofitant que portem a dos “carreteros” al grup, els deixarem que ens vagin tallant l’aire tota l’estona. De Cardedeu ens enfilarem pel Collet cap a la Breinco i ja només ens queda deixar-nos caure cap a Dosrius i tornada per carretera cap a Argentona.

Aquests últims 20 quilòmetres de carretera ens fan tancar la sortida en 5h 40m. Malgrat tot alguns encara tenim temps de fer un petit piscolabis a la Plaça Nova....encara no érem conscients del que ens esperava els propers dies amb els “coronavirus”, i no vam deixar ni un bunyol!!!


Una sortida completament diferent al que estem acostumats, però que no està malament per fer algun  cop l’any....fins i tot, alguns diuen que aquests 73 quilòmetres i 1700 metres+ ajuden a agafar fons.












No hay comentarios:

Publicar un comentario