domingo, 4 de abril de 2021

"Nomes són 300 metres" i dexiem enrere Març.

Dissabte 27 de Març de 2021:

Estem acabant Març, però encara ens queda per davant un nou cap de setmana per gaudir de la nostra passió, i això ens porta de nou a les 8 a la Plaça Nova.

Aquesta setmana som en Robert D, Oscar E, Xevi B, Ernest, Jordi S, Rafael F, Salva B. També hi és en Pere C que arrossega alguna molèstia física i no ens acompanyarà. Aprofitarà per acompanyar a en Pepe C en la seva recuperació post-operació fent una sortida més rodadora cap al Mirador de la Cornisa, a la pista als peus de Sant Mateu, on podran gaudir de les magnífiques vistes tant del Maresme com del Barcelonès. I si el dia és clar, podran observar Montjuic, el Tibidabo i fins i tot les muntanyes de Montserrat.

La resta no gaudirem d’aquestes vistes, però ho mirarem de compensar fent un munt de corriols, i amb aquesta intenció deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, començant a rodar riera amunt.

Ens dirigim cap a la riera de Riudemeia, per fer els primers trams de corriols de pujada tot just passat can Boringues de Baix. Enllaç de corriols per la zona de la Brolla de Riudemeia, sense acabar d’enfilar-nos cap dalt de la Pedra de la Fada. Avui farem una opció més conservadora que ens acabarà portant a Òrrius per la pista de sobre la depuradora.

Travessem Òrrius de camí a la zona esportiva, on tornarem a fer trams de corriols. Altre cop de pujada, ara pels clàssics de la zona de les Palomeres que ens han d’acabar portant fins dalt de la pista de Sant Bartomeu, a tocar del Mas de Céllecs.

Travessem la pista, per enfilar-nos uns centenars de metres fins a trobar el corriol alternatiu a la pista que hem de resseguir fins a sortir a Can Tarascó. Ara sí que no ens queda més remei que rodar per la pista fins al creuament de Cal camat Vell, de camí a Coll de Porc.

Ja portem una estona de pista, així que entrem de nou en corriols, ara de baixada travessant el Bosc de Can Cardí, que avui fem en la seva versió més clàssica cap a Can Blanc. Un cop a baix farem uns metres de pista, en busca de l’entrada del corriol del Roure.

Cap dins, en ràpida baixada, encara que avui no el farem sencer. Només fem el tram inicial, fins a trobar el trencall que ens portarà de altre cop de pujada fins a sortir al Coll de Gironella.

Aquí de seguida tornem a entrar en corriols, primer de baixada per la Brolla de l’Abril, amb la posterior remuntada fins a sortir al Pla dels Matxos, el que ens ha evitat una estona de rodar per la pista.

Volem fer la baixada final pels corriols que anomenen l’Xtrem i que ens acabarà baixant cap a Can Raimí, però abans en Xevi B, Jordi S i Salva B aprofitarem per fer els trams de corriols de la zona del Turó de l’Esquei del Ros. Trams que fa un temps estaven més complicats, però que amb el pas de les bicis i l’ajut de les tiges telescòpiques, es fan ja força més fàcilment.

Ens reagrupem de nou a la sortida del corriol, i ara sí, tots junts a fer les últimes baixades de la sortida. Poc més d’un quilòmetre de divertida baixada, passant per la Font dels Castanyers i la Font del Gavatx.

Un cop a baix de Can Raimí, en Robert, l’Oscar i l’Ernest seguiran per la riera de Clarà de tornada cap a Argentona. La resta encara tindrem temps de fer una enfilada final, passant per sota de la Bandera, de camí als dipòsits d’aigua. Farem l’entrada triomfal a la vila per la Vinya d’en Serra, aprofitant els corriols d’en Magret...però no ho ha de saber ningú!!!

Tanquem una molt bona sortida a la Plaça del Molí, on ens espera la resta del grup a més d’en Pepe i en Pere que ja estan de volta de la seva sortida pel Parc de la Serralada Litoral.  


25,26 quilòmetres de sortida amb 691 metres de desnivell positiu. Bon inici de cap de setmana de cara a la sortida de demà que ens  ha preparat en Quico Vallbona.



Diumenge 28 de Març de 2021:

Avui serà una sortida diferent, a més que ens guiarà en Quico V amb la seva e-bike KTM, tenim un esmorzar programat a Can Guinard a mitja sortida.

Matinem i ens trobem a les 8 a la Plaça Nova. A la trobada d’avui som en Joan B, Francesc M, Quico V, Pere B, Quim M, Toni P, Salva B i en Jordi P amb la seva flamant nova màquina. També esperem a en Salva M, però triga més de lo habitual. Potser, el fet de que estem a l’últim cap de setmana de Març, i que aquesta nit hi ha hagut canvi cap a l’horari d’estiu, ha influït en la seva tardança.

Esperem fins a quarts de nou i decidim marxar. En Quico ha reservat hora per a 2/4 de 10 i sinó arribarem tard. Doncs apa, deixem la plaça cap a l’Agility i a rodar riera amunt en direcció cap a Dosrius.

Rodem fins al Torrent de Manyans, però avui no ens endinsarem dins de l’alternativa. Seguim a en Quico que s’enfila per la pista cap a la zona de Ca n’Oms, on trenquem a l’esquerra fins al Coll de la Creueta. Aquí ens deixem caure per trams mig enporlanats que ens baixem al Torrent dels Canals a Dosrius.

Mentrestant en Salva M ens ha trucat dient que s’ha llevat tard, i que vindrà per carretera. Ja ens trobarem al restaurant.

Ens espera poc més d’un quilòmetre de puja-baixa per senders passant per Can Poc, fins a sortir a la carretera que va a Canyamars, per recular uns centenars de metres per asfalt en direcció cap a Dosrius, on haurem de tornar a enfilar-nos.

Ens ve per davant el tram més seguit de pujada de la sortida. Casi bé 4 quilòmetres de continua pujada, enllaçant pista, senders i algun tram de corriol fins a sortir dalt de Coll de l’Argila, ja a tocar de la urbanització de Can Massuet- El Far. D’aquí, en un tres i no res de baixada ja som a Can Guinard. Passen 5 minuts de 2/4 de 10, tot i la tardança en arrencar la sortida, hi hem  arribat amb puntualitat casi bé britànica. Com es nota que en Quico té la sortida apamada al mil·límetre!!!

Tot i l’hora, al restaurant ja hi ha força gent. Tenim taules reservades dins, així que lliguem les bicis, i ens entaulem per a gaudir d’una bona estona de xerrada i millor companyia...

... mentre degustem les “barretes energètiques” d’avui.


L’estona passa ràpid, i més quan t’ho estàs passant bé, però la sortida d’avui anava dirigida a conèixer uns trams de corriols nous, regats amb un bon esmorzar. El segon ja ho tenim, ara toquen els corriols, així que desprès d’algun cigaló i alguna herba medicinal, tornarem a agafar les bicis i reprendrem la sortida.

Els primers tres quilòmetres de la represa és un continu puja-baixa per corriols i senders mentre travessem el Bosc de Can Guinard, fins a sortir a la carretera que puja de Can Bordoi cap al Corredor.

De seguida la deixem per tornar a fer corriols per la zona que s’anomena de les Pedreres, fins a sortir altre cop a la carretera, tot just a l’entrada del descens de la Balena, que no és tram que farem avui. Nosaltres continuem fent corriols fins a baixar a la casa de colònies de Castell Vell, i d’aquí baixada final fins a sortir a la carretera al Coll de Can Bordoi.

A partir d’aquí difícil d’explicar, fins i tot mirant el track uns dies desprès a l’ordinador. El que sí tenim clar que els trams que ens venen per davant els recordarem sempre com els dels “300 metres”.

Els primers 200 metres de baixada per la carretera, per trencar a l’esquerra seguint a en Quico que ens ensenya el primer tram de corriol desconegut fins al moment per a la resta. Ens diu que apretem el cul que només són 300 metres de pujada, però el gps n’ha marcat 500. Tampoc ens posarem primmirats, només són 200 metres més, però de moment les galtes, botifarres i les seques dins l’estomac encara no fan gaire enrenou.

A partir d’aquí, farem un divertit enllaç de corriols, amb algun petit tram de sender, que durant una mica més de 2 quilòmetres gaudirem pràcticament tot de baixada. Acabarem sortint sobre un pont que ja ens és familiar. De fet és la sortida dels corriols que fem baixant de la Torrassa quan fem les variants del Penjat dels Garrofers cap a Can Bordoi.

Uns metres de baixada per pista, i de seguida nova remuntada. Altre cop l’empenta d’en Quico amb els seus 300 metres. La e-bike s’enfila com un coet, i la resta l’anem seguint. De nou el gps ens marca 500 metres de pujada!!! El que sí tenim un cop dalt, són altre cop bons corriols de baixada.

De sobte, una altra pujada...això és un continu tobogan. Ja no sé si la cantarella dels 300 metres és real, o el que es repeteix és la botifarra i l’all de les torrades de l’esmorzar. No hi ha temps de pensar, cap amunt!!! Aquest cop és casi bé un quilòmetre de sender i corriol.

A partir d’aquí ja ens esperen trams més suaus, amb petites pendents de pujada  i desnivells de baixada que ens porten cap a la zona del Castell de Dosrius.

Sortim a la pista i fem trams desbrossats, que fins fa poc havien estat corriols, i que ens baixen cap al restaurant de can Batlle.

Ja som a Dosrius. Ens toca travessar la vila i dirigir-nos cap a l’alternativa, però amb l’excusa de que al Torrent de la Feliua hi ha un arbre caigut que dificulta el pas, en Quico es posa al capdavant i ens enfila cap dalt del Turó de Jofre. Serà la última enfilada de la sortida. Continuem de baixada cap al Coll de la Creueta, desfent el camí que hem fet a l’inici de la sortida de baixada cap al Torrent de Manyans.

Riera i cap a la Plaça Nova, on no ens hem pogut estar  de fer un petit piscolabis per tornar a posar a lloc les viandes de l’esmorzar, que per moments han estat fora de control dins del nostre sistema digestiu.

Tanquem així una magnífica sortida de 35,59 quilòmetres amb els seus 1000 metres+, guiats d forma espectacular pel mestre Quico Vallbona.


Per a alguns ja s’ha acabat el Març de btt, però encara n’hi ha que tenen vacances de Setmana Santa i tancaran el mes dalt del cim.... en aquest cas dalt del Sui!!!









No hay comentarios:

Publicar un comentario