jueves, 22 de abril de 2021

Un cap de setmana "Colosal"!!!

Dissabte 17 d’Abril 2021:

Una nova convocatòria dels Bicigaló ens porta de nou a les 8 a la Plaça Nova. Aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Quim M, Jordi T, Tino LL, Oscar E, Josep, Robert D, Jordi S, Manel V, Quico S, Francesc M i Salva B.

Continuem amb la idea d’anar ensenyant a en Tino alguns dels corriols nous que s’ha perdut amb tots aquests mesos de pandèmia, així que avui anirem cap a la zona de Can Bruguera. Doncs apa, deixem Argentona per l’Agility, travessem la riera i ens endinsem dins del Torrent de Can Bellatriu, amb una primera enfilada per corriols per acabar sortint al camí de les Aigües.


A la pista no ens hi estarem gens, només uns instants de re-agrupament i tornem a entrar en corriols de pujada cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, on avui variarem una mica l’itinerari clàssic. Sembla que es vol anar per feina, i anirem pujant pel sender fins a sortir a la pista que puja del Cementiri de les Valls de Mataró. Tant se val, farem uns metres de pista amunt cap a Can Vilardell, ja tindrem temps de fer corriols.

Seguim de pujada cap al Parc Forestal, que travessem enfilant-nos cap al Turó d’en Dori, i encara més amunt per corriols fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata, creuament amb la pista del Camí de la Cornisa.

Aquí anem a fer el corriol de l’Incinerat, que ens ha de portar a tocar de l’entrada del Covid19, que de moment no entra dins dels plans de la sortida d’avui, a no ser que anem bé de temps a la tornada.

Continuem per la pista en direcció als Boscos de Can Gel, on hi trobarem l’entrada del Mossèn, primer corriol de baixada de la sortida,. 



Apa, cap dins, a gaudir d’aquest poc més quilòmetre de divertit corriol, on ja s’hi nota força el pas de les bicis. Avui el terreny està en molt bones condicions, i ens dóna molt bona adherència, amb lo que gaudirem d’una baixada més ràpida i còmoda.


Un cop al torrent de baix, hem de remuntar. Tenim la opció a la dreta de pujar cap a Can Nogueres, o a l’esquerra que ens tornarà a pujar cap a la pista que hem passat minuts abans. Triem la segona opció que és en la que tindrem menys tram fora de corriol. Amb una mica més d’un quilòmetre de pujada ja tornem a ser dalt de la pista.


Un cop dalt, no farem el Wally, el deixarem per una altra ocasió. Així que anirem a fer l’enllaç clàssic de corriols que ens han de portar fins al Coll de Can Bruguera, passant a tocar de la Font de n’Oms.


De moment, sortida força tranquil.la on ja es veu que hi ha hagut temps per tot, fins i tot, els que tenen la ma ràpida, per fer fotos, i se n’han fet un tip.

Un cop sortim al Coll de Can Bruguera, per a alguns el “bono-bici” ja toca a la seva fi. Així, aquí ens deixaran en Jordi S, Francesc M, Jordi T i Oscar E.

La resta continuem amb la sortida, i anem en busca dels corriols de la zona de la Plana dels Brucs que ens portaran fins a la plana on hi ha l’entrada de l’Arqueòleg Xtrem. Aquest corriol tampoc està inclòs a l’itinerari d’avui, però serà el punt de re-agrupament abans d’endinsar-nos dins del Guineueta.

A partir d’ara, si fa no fa 1,5 quilòmetres de corriols, pràcticament tot de baixada. L’iniciem amb el Guineueta, divertit, molt ben treballat, molt revirat, el que no et permet anar molt ràpid, però això no et treu ni un minut de xalar.

L’enllaçarem amb el Ferrari que ens acabarà baixant fins al Torrent de Can Cabot de la Brolla. Un cop a baix, remuntem un centenar de metres per la pista, i a l’esquerra trobem l’entrada del corriol que ens ha de baixar fins al Torrent dels Pixadors dels Ases, tot just a la sortida del corriol d’en Cid.

Ara, després d’aquesta estona de bones baixades, no ens queda més remei que remuntar per la pista del Camí antic de Can Bruguera. Doncs apa, mentre anem fent petar rodem pista amunt, altre cop cap al Coll de Can Bruguera.

Un cop dalt, encara tindrem temps d’una aturada per a contestar una enquesta dels nois de l’institut les Cinc Sènies de Mataró, que estan fent un treball sobre l’impacte de les activitats esportives, en aquest cas el btt, sobre l’entorn del Parc.

Reprenem la sortida, enfilant-nos cap dalt de la urbanització de La Cornisa. A la bateria d’alguna e-bike ja no li queden leds verds, i el temps se’ns tira a sobre. Si volem esmorzar millor deixar el Covid19 per un altre dia, així que tornem a fer el corriol de l’Incinerat, aquest cop de baixada, enllaçant amb els corriols que ens tornen a portar cap al Turó d’en Dori.

Un cop a dalt, farem la baixada pels esglaons, travessant el Parc Forestal, i anem a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu.

Aquí ja tant se val el color dels leds, ja tot és baixada. Farem totes les variants d’aquest espectacular tram de “singletracks”, fins a sortir al Torrent de Can Bellatriu que ens deixarà a la riera d’Argentona.

Tanquem els gps a la Plaça Nova, on ens espera l’esmorzar merescut després d’aquests 21,57 quilòmetres amb uns 800 metres+.




Diumenge 18 d’Abril 2021:

Nova trobada dels Bttargentona, avui amb la intenció de fer el Colosal, corriol de moda que fa unes setmanes no vam estar capaços de trobar, al menys tot el tram sencer.

Puntuals a les 8 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Francesc M, Salva M, Toni P, Quim M, Pere B, Jordi T, Jordi S i Salva B.

Desprès del cafetó matiner, arrenquem la sortida cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia.

Mentre anem rodant tranquil·lament tot escalfant cames, ens trobem amb en Jordan O, biker conegut d’en Francesc i en Salva M, que aprofiten per fer petar la  xerrada, per acabar finalment agegint-se al grup.

La primera enfilada del matí serà pels senders cap a Can Roviró, on entrarem als corriols que ens pujaran cap a Can Vinyamata, per fer els últims metres pels trams oberts després dels últims treballs de desforestació, fins a sortir a la pista de la Pedrera de Pedra Blava.

Uns metres de pista, i ens tornem a enfilar per corriols tot travessant el Bosc de Can Païssa, de camí cap a la zona de Ca l’Argent.

Ens deixarem caure fins l’entrada de l’Amic Invisible, on seguirem a en Jordan que ens mostrarà un corriol tot just per sobre, que sembla ser que l’anomenen La Vacuna. Tot i haver passat un munt de cops per la zona, no ens hi havíem posat mai. Avui descobrírem aquesta nova variant, que haurem de tornar a fer en properes sortides per gaudir-la de veritat. Aquest primer pas ha semblat tenir algun punt més tècnic, potser degut a que ens és completament desconegut. Properes passades ens donaran una millor visió.

A la sortida l’enllacem amb el The Rock. Aquest sí que el tenim ben apamat, amb lo que el tornem a fer a un bon ritme, amb re-agrupament a la sortida.

Portàvem al cap seguir fent el nou tram que ens havia de baixar fins al Torrent de Can Santpere, però ja ens havien arribat veus del malestar del propietari del bosc per l’obertura del corriol, i de fet, tot just a l’entrada hi ha posat cartell indicant que la zona està en fase de rehabilitació forestal, amb lo que “conviden” a no passar-hi. Així que farem cas, hi ha un munt de corriols a la zona, i si volem que respectin al col·lectiu ciclista, també haurem de respectar nosaltres aquesta prohibició.

Doncs apa, continuem cap a sobre de la zona de la Pedra Forada de Can Planes, per fer el corriol Amagat, que mirarem d’enllaçar amb el Gravetat Zero.

A l’arribar a la zona del Turó Gros, en Jordan ens té preparada una altra sorpresa. No heu fet mai el corriol “Cagando Blando”? Doncs no, amb aquest nom segur que el recordaríem. Apa cap dins, primer amb uns metres de pujada fins a trobar un petit mur de pedres que ens dóna la benvinguda...

...en Jordan al capdavant i la resta seguint-lo. Pràcticament un quilòmetre de divertit corriol de baixada, amb algun punt més tècnic, però sense excessives complicacions, que segur que veurem diferent a la propera vegada que hi passem.

Ens ho estem passant bé, i això es nota a les cares.


Hem acabat sortint a La Roca del Vallès, on hem de fer una mica d’asfalt fins a sortir a la carretera que baixa de Sant Bartomeu, on buscarem l’entrada del corriol que ens remuntarà altre cop fins a la sortida del The Rock. Continuem de pujada, passant a tocar de les runes de Can Ronses, de camí al Turó del Morro del Gall, on ens espera el Colosal.

Abans aprofitarem per aturar-nos a fer un petit mos, i a acomiadar-nos dels Jordi’s que ja tenen tard i ens han de deixar.

La resta reprendrem la marxa endinsant-nos dins del corriol objectiu de la sortida d’avui. Ja havíem vist algun vídeo i els trams inicials semblen dissenyats per al món més d’enduro. Nosaltres estem més dins del XC, amb intencions endureres, que no seran prou per afrontar amb garanties els trams de lloses que ens venen per davant...

...millor posar peu a terra, salvant el desnivell amb la màxima dignitat possible. Segur que en properes sortides algú els farà dalt de la bici.


La resta, més o menys ciclable, tot i haver de treballar de valent en alguns punts, i treure tot el profit dels frens i les tijes telescòpiques.

Acabem sortint al Torrent de Can Companys, i d’aquí a la carretera de Parpers, que travessarem per entrar dins del Torrent de Sant Miquel. Desprès de l’espectacular corriolada per La Roca del Vallès, anem ja de tornada. Ens anirem enfilant per l’Star Wars, fins dalt del Pla de l’Espinal.

Un cop dalt, continuem cap al Coll de Parpers. Tenim la opció de baixar per la Via Romana, o anar a buscar el corriol de la Mercé, però encara ho allargarem una estona més, així que travessem la carretera, per enfilar-nos cap dalt de la pista a tocar de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Rodarem per la pista fins a trobar l’entrada de Can Vinyamata. Hi hem passat a primera hora del matí, i ara el farem de baixada. Cap dins, i a mirar de seguir el ritme de qui portes al davant. Difícil tasca, i més si encara ens hem d’aturar per treure restes de matolls entortolligats al canvi de la bici. Cap problema, reprenem la marxa baixant fins a sortir a Can Roviró, i d’aquí a la riera de Riudemeia.

El re-agrupament amb el grup no serà fins a la riera d’Argentona. Per un moment ens ha vingut al cap de trobar-los ja escalfant la cadira a la Plaça Nova. Jajajaja

Ara sí, tots junts de nou, rodem tranquil·lament cap a Argentona, tancant una molt bona sortida, amb una sensació una mica estranya de, per un dia, haver estat més estona baixant que pujant.

El que no perdonarem és el piscolabis post-sortida, compartit amb aquesta bona colla... i amb en Quico Vallbona que també ha acabat la seva sortida.

 



Han estat 33,58 quilòmetres, i avui no hem arribat als 1000 metres+, però desprès dels corriols d’avui....”que nos quiten lo bailaoooo!!!”.
















No hay comentarios:

Publicar un comentario