sábado, 12 de agosto de 2023

Sant Domingo i les Garrinades, o la bici... quin dilema???

De l’1 al 5 d’Agost 2023:

Entrem de ple a la setmana grossa a Argentona. Festa Major d’estiu,... correfocs, curses populars, concerts, garrinades, ballarugues a dojo... però a toro passat, potser el que quedarà al record de molts, serà la dolçor de les síndries de Can Bellatriu, i d’això en podem donar bona fe fins i tots els que trepitgem d’estranquis la vila.

Però comencem pel principi, alguns ja estan de vacances, o la feina no els colla del tot, i dimarts ja estan a sobre les bicis, tot i que sigui de les flaques.

Dimecres, potser també hi ha hagut alguna sortida clandestina, però el que no se n’amaga és en Toni P passejant la gravel.

Dijous, Sant Domingo (com diuen alguns), i enlloc d’anar a ofici, alguns trien sortir altre cop amb les flaques, tot i que la dita popular diu que: “veus com i ha un Déu?”, doncs això, un cop són a Parpers, comença a ploure, i a girar cua per tornar cap a casa...

... però no perdran pistonada, i el dinar de Festa Major a Cal Víctor de Canyamars no el deixaran perdre.

Divendres, potser cansats de tanta ballaruga, gintònics, i síndria, sembla ser que tothom es quedarà a casa, i la festa no s'atura, així que dissabte també pinten bastos. 

Els que som de Santes i encara no fem vacances, no deixarem passar la ocasió, i ja posats, que les btt segueixin descansant, i a pedalar amb la flaca. Uns 4 collets, per acabar a la Plaça Nova a ensumar una mica l’ambient de Festa Major, mentre refem forces amb un petit refrigeri.

A veure si demà s’anima la cosa!!!


Diumenge 6 d’Agost 2023:

Dissabte anem a dormir amb la nova convocatòria d’en Joan B, que tot i que sembla que encara no està del tot recuperat, ja no se’n pot estar de sortir a corriolejar, i alguns de nosaltres tampoc, que desprès de les últimes setmanes, per un moment hem dubtat de posar a la venda la btt a wallapop.

Així que, puntuals a les 8 serem davant la Fleca Casas en Joan B, Francesc M i Salva B. També hi ha la Susanna C, l’Àngel M, i en Javier dels Burriac Bikers, que no dubten en apuntar-se a la sortida.

Doncs apa, arrenquem marxant cap a l’Agility, i a rodar per la riera. La sortida ha de ser en principi una presa de contacte a veure que tal es troba en Joan a l’hora d’exigir una mica a les cames, i de bon principi ja tenim clar que farem alguna cosa no gaire exigent, i que millor que una Torrassa clàssica... i quan diem clàssica, vol dir a l’estil de fa 10 anys enrere.

Rodem per la riera cap al Bell Recó, passant per sota del viaducte de la C60, per anar a enfilar-nos pels senders de les malloles de Can Pins, mentre anem pujant cap al Turó de Can Ribot. Anem pujant a un bon ritme, això vol dir que en Joan es troba bé. El que no es troba tant bé és en Javier, que s’està quedant endarrerit, i de fet, decideix girar cua i tornar cap a Argentona, on a hores d’ara ja deu estar a punt de començar la pedalada Popular. La resta continuarem pujant fins dalt del turó, on farem el corriol alternatiu a la casa, que ens deixa a les Planes.

En res som a Sant Carles, on rodarem per l’asfalt cap al Turó dels Castellans, on hem d’entrar en trams de senders i corriols, travessant el Bosc de Can Poc. Passarem per l’entrada del corriol de la Pistola, però com diu aquell “avui, això no toca!!!”. Sortirem a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, que només hem de travessar per fer corriols de baixada fins a sortir a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera, enfilant-nos cap a la Pedrera dels Dous, i avui pista amunt fins passades les runes de Can Puigverd, on trenquem a l’esquerra per seguir pujant per pista fins a l’esplanada del Salonet, on ara sí, farem corriols de pujada fins a ser dalt de la Torrassa del Moro. Feia molts anys que no fèiem aquest recorregut de pujada, de fet era tot un clàssic de les primeres sortides del grup, i en aquells temps ens semblava ves a saber tu que. A dia d’avui, és un recorregut per fer-lo sense patir gaire, com canvien les coses!!! Ens estem fent grans!!!

Un cop dalt de la Torrassa, una breu aturada per la foto...


 

...i apa, a seguir!!!

Com  la cosa va bé, ens deixarem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, on tornarem a fer corriols, ara de baixada, cap a la zona del Penjat dels Garrofers, i aquí, a seguir a en Joan que ens porta a resseguir els divertits corriols de baixada que ens faran sortir al pont de la carretera de Can Bordoi. Els Burriac Bikers no hi ha passat mai, i sembla ser que els hi ha agradat, tampoc són gent que es queixi per res.

Ara ens tocarà fer uns centenars de metres per asfalt, abans de enfilar-nos uns metres per sender, fins a trobar l’entrada del tram final del Dragon Khan, i aquí, que no pari la festa!!! En Francesc al capdavant, i la resta a xalar baixant mirant de no perdre-li l’estela.

No han passat ni 3 minuts, i ja som a baix del Sot de Can Bosquets, on fem un reagrupament abans de travessar la carretera.

Altre cop tots junts, ens deixem caure cap a Dosrius, rodant tot vorejant el Torrent dels Rials, i a la sortida de la vila, anem a buscar l’alternativa de la riera. Últims trams de corriols que ens eviten rodar per la riera, amb els últims metres per dins del canyer del Torrent de la Feliua.

Un cop sortim a la riera, la feina ja està feta. Rodem cap a Argentona, on encara tindrem temps d’acostar-nos a un punt d’avituallament del final de la Pedalada Popular, on ens donaran a tastar la síndria d’en Bellatriu, de la que tothom en parla. Collons, quina cosa més dolça!!! I això que estem ja al final de la Festa Major.

I amb aquesta dolçor als llavis, tancarem la sortida a la Plaça Nova, amb el piscolabis al xino, on també s’hi acosten en Javi F, i en Salva M.

Apa, amb aquests poc més de 28 quilòmetres amb 651 metres+, ja em enllestit un altre cop de setmana.



No hay comentarios:

Publicar un comentario