viernes, 25 de agosto de 2023

Nomès carretera??? i el BTT què???

Dissabte 12 d’Agost 2023:

Acabada ja la Festa Major d’Argentona molts ja sou de vacances, i d’altres com si hi fossin... i sinó que li diguin a en Francesc M, Kiko P, Salva M i Rafel F que dimarts es van acostar a Camprodon per a que les flaques ensumin una mica d’aire del Pirineu... res una passejadeta, però per fer-la més completa, primer es deixaran caure fins a Beget, per començar a enfilar-se fins a Vallter 2000. Uns 57 quilòmetres amb més de 1800 metres+.


Tot i això, sempre amb bones cares...

...i segons com, encara més!!!


Dissabte, com les últimes setmanes, no hi ha convocatòria Bicigalera, així que si volem escampar la boira desprès de la setmana de treball, tornarem a passejar en solitari amb la flaca. Avui sortim de Mataró a 2/4 de 10, amb els primers cops de pedal cap a Argentona de camí a Dosrius, amb enfilada pel collet cap a la Breinco, per deixar-nos caure cap a Cardedeu.


Rodar pel polígon del Mogent cap a Llinars del Vallès, per tornar a pujar, ara més suaument cap a Sant Antoni de Vilamajor, i amunt fins a la rotonda a tocar de la depuradora de Cànoves i Samalús.

Ara toca baixada fins a Cardedeu, on trobem que estan en plena festa major. Sort que encara deuen estar descansant de les ballarugues d’ahir al vespre, així podem travessar la fira, que a hores d’ara està tancada.

Seguim baixant, ara cap a Santa Agnès de Malanyanes, de camí a La Roca del Vallès, on ens toca la última enfilada del dia per Parpers. Últims 4 quilòmetres de pujada fins dalt del coll, i ara sí, a deixar-nos caure cap a Argentona, on aprofitarem que encara és d’hora, per a una breu entaulada a la Plaça Nova. Mentre descansa la bici, prendrem alguna cosa fresqueta que són les 12, i la calor ja fa estona que la portem a sobre.


Comencem el cap de setmana amb poc més de 52 quilòmetres i 600 metres+.


Diumenge 13 d’Agost 2023:

Divendres al vespre en Quim M ha fet una pregunta per whatsapp que podem entrendre com a convocatòria oficial: “Diumenge intentem repetir flaques?”. De seguida s’hi apunta en Joan B, sempre i quan alguna ànima caritativa li en deixi una... i això de ben segur no serà cap problema. En Javi F no sé si és ànima caritativa, però de bon company n’és un tros, doncs apa, en Joan ja està calçat. També ens hi apuntem en Toni P, Salva M i Salva B.

Diumenge al matí, a les 8 puntuals a la Plaça Nova. Hi som tots? Doncs marxem!!! La primera enfilada serà per Parpers, fins dalt del coll, per seguir de baixada cap a la Roca del Vallès. En Salva M al capdavant, collons quan fa anar la “palanca” que difícil és mirar de seguir-li la estela, de fet, pràcticament impossible, fins i tot posant el sentit comú a zero. 

Travessarem la vila, i seguirem a en Salva per carreteres interiors, passant a tocar dels ànecs de la Bassa d’en Segur, abans de sortir a Santa Agnès de Malanyanes.

Aquí, carretera fins a la rotonda de La Roca Village, per continuar de pujada en direcció a Cardedeu. A la rotonda abans d’arribar-hi, trenquem a l’esquerra, per seguir pujant cap a Marata. A l’arribar al semàfor girem a la dreta, rodant cap a Corró d’Amunt, i anar pujant cap a Cànoves.

De Cànoves a Sant Antoni de Vilamajor tot és baixada. Un cop a sant Antoni, aprofitarem per a fer un petit esmorzar. Portem 37 quilòmetres, fa calor, i potser ho agrairem. 

Uns petits entrepans, i alguna beguda fresqueta...tot i que a algú no li ha agradat la opció proposada pel cambrer de “te pongo un rabo de toro de 30 centímetros”... és que n’hi ha que tenen la pell molt fina!!! Jajaja


Mitja horeta entaulats, i és hora de tornar-hi. Sembla ser que alguns tenen ganes de gresca, i ara volen anar a Olzinelles. Doncs apa, marxem, continuem de baixada cap a Llinars del Vallès, i aquí a rodar més planer cap a Trentapasses o Vilalba Sasserra. A partir d’aquí, la part amb menys gràcia de la sortida, el tram de carretera fins a Sant Celoni, on tot i el voral, compartim asfalt amb un munt de cotxes.

La pujada a Olzinelles, divertida, tot i el primer quilòmetre més exigent, amb uns centenars de metres següents de petita baixada, on agafem forces pels següents poc més de 3 quilòmetres de pujada més suaus. Tot i la calor, rodar per aquests indrets és força agraït, fins i tot amb ombra en alguns moments.

Un cop a dalt d’Olzinelles, aprofitarem per a que ens facin una foto, abans de desfer el camí.


Apa sant tornem-hi, a pujar dalt de les bicis, i ara el que hem patit pujant, toca xalar-ho baixant.

La tornada cap a Llinars, altre cop pel voral de la carretera, flanquejats per una bona munió de cotxes. No ho sembla però als primers trams, la carretera va pujant tot i que sense un desnivell excessiu. Entre una cosa i altra estem allargant força la sortida, i ara el sol escalfa de valent. De fet, abans d’arribar a Villalba Sasserra, fins i tot ens aturarem a una benzinera per comprar un Aquarius, i reomplir els bidons.

A partir d’aquí anem perdent metres de desnivell a mesura que ens acostem a Llinars del Vallès. Rodarem travessant el Polígon del Mogent en direcció a Cardedeu, on aprofitarem la font de davant del restaurant el Mogent per fer la última aturada amb una bona remullada.


Altre cop dalt de les bicis, última enfilada, ara cap dalt de la Breinco, i d’aquí a deixar-nos caure cap a Dosrius.  En no res tornarem a ser a Argentona, tancant una sortida que potser no és el que teníem previst, però que tot i una petita “pàjara”, ha estat força bé.

Des d’Argentona, 87 quilòmetres i 1029 metres+. Els que han engegat els gps a Mataró i Vilassar han superat amb escreix els 100 quilòmetres... bon inici carretero d’en Joan B!!!


Dissabte 19 d’Agost 2023:

Parlaríem de dissabte, però entre setmana n’hi ha que no paren. Estan de vacances, però les bicis no s’aturen.

Visites al Santuari de Santa Coloma de Fitor, tot i que han fet salat, i han trobat el bar tancat...

...però si cal tornar-hi, s’hi torna. Que en són de cabuts!!! M’han dit que la foto només és per mi, però jo perquè la vull, si no és per compartir entre amics???


Divendres en Jordi S també fa un intent de convocatòria per sortir una estona a la tarda, però sense èxit.

I per dissabte no tindrem pas gaire més sort, només en Jordi F i Salva B serem a les 8 a la Plaça Nova, altre cop amb les flaques!!! Farem una altra sortideta, però avui més curta, i amb entaulament final a Argentona.

Sortida amb una primera enfilada per Parpers, deixant-nos caure cap a la Roca del Vallès. Cardedeu, Maratà, Corró d’Amunt, Cànoves, Sant Antoni de Vilamajor (on sembla que la gent ja ens comença a mirar malament, desprès de passar-hi un cap de setmana sí i l’altre també), Llinars del Vallès, on avui farem l’enfilada final cap a Can Bordoi. Ràpida baixada cap a Dosrius, i tornada a Argentona.

2 horetes i mitja, 56 quilòmetres i 778 metres+, han fet que agafem gana, cosa que solucionarem ràpidament entaulats al Cèsar Diaz.



Diumenge 20 d’Agost 2023:

Avui toca treure a passejar les btt, però les  vacances, la platja, i altres problemes familiars, faran que només es trobin en Francesc M, Jordi F, i Àngel M.

Sembla ser que han fet una sortida clàssica de les d’entre setmana. Pujada Cap a Sant Carles, baixada a Ca l’Arumí, enfilada cap al Pla de l’Espinal, Coll de Parpers, i Vinyamata de baixada. Sortida clàssica, però que desprès de tants dies de no fer btt, a alguns se’ns fa fins i tot la boca aigua, i més veient les cares dels tres.


I això ja és tot??? Doncs no, n’hi ha que han començat la setmana al mateix ritme... i Fitor no s’atura!!! Quins collons!!!


Apa, la resta a seguir treballant per aixecar el país!!!



 




























No hay comentarios:

Publicar un comentario