domingo, 6 de agosto de 2023

Sortides Post-Santes i pre-Garrrinades.

Dissabte 29 de Juliol 2023:

Estem sortint de Les santes, i encarant la Festa Major d’Argentona, però de moment aquest cap de setmana sembla ser que en principi encara estarem tranquils. De moment, dissabte toca trobada dels Bicigaló, i avui a la Plaça Nova serem en Pere C, Pepe C, Jordi F, Quico S, i Salva B.  També hi són en Francesc M, i en Kiko P que s’afegeixen al grup.

Doncs apa, a pedalar!!! Avui sortim pel carrer Gran, cap a la Plaça de Vendre, carrer Sant Narcís, deixant la vila per Can Volard. Primers metres de corriol cap al Torrent del Collell, tot seguint a en Kiko que diu que ens vol ensenyar un dels seus bucles. De moment, sense temps a escalfar,  enfilada pel dret fins dalt dels dipòsits, i a partir d’aquí entrem enmig del bosc desbrossat mesos enrere, resseguint de baixada trams de corriols que són el que coneixem com el corriol d’en Magret.  En un principi ens ha costat situar-nos, pel fet de que després de la tasca de desbrossament l’aspecte del bosc és completament diferent, però a mesura que anàvem baixant, acostant-nos de nou al Torrent del Collell, els trams ja ens eren força més familiars.

Apa, doncs un bucle d’un quilòmetre, i tornem a estar al principi. Toca enfilar-nos de nou, ara seguint e en Jordi, que ens  porta per corriols pel Rocar d’en Serra, alguns dels quals es nota que no hi passa gaire gent, mentre els matolls ens van fent fregues a les cames.

En aquest tram, un problema la fre de davant de la bici, farà que no pugui continuar. La sortida ha durat poc més de 3 quilòmetres, i aprofitarem per deixar-nos caure cap al Torrent de Can Manreset, cap a la riera de Clarà, i cap a casa.

La resta continuaran la sortida, en principi sembla ser cap a la Font d’en Quico, seguint de pujada cap a la zona del Pujolar. Més amunt cap al Pla dels Alemanys, abans de sortir al Pla dels Matxos. D’aquí per la pista del Camí del Mal Pas, cap al Coll de Gironella.  Entrant per la cadena, uns metres de baixada, i altre cop a corriolejar de pujada, per sortir a la pista, on uns metres més avall trobaran l’entrada del corriol del Roure., i cap dins.

Baixada fins baix a la pista de Ca n’Altafulla, que hauran de resseguir fins a la carretera d’Òrrius, per només travessar-la, enfilar-se cap a Can Guineu. I a partir d’aquí, res d’enfilar-se cap al Turó d’Aquença, a baixar pels trams que normalment fem de pujada, fins a sortir just per sobre de la depuradora d’Òrrius.

Petits puja-baixa per pista, amb baixada final sortint a la riera de Riudemeia. Apa, a rodar cap al Bell Recó, riera i cap a Argentona.

20 quilòmetres de sortida i 575 metres +... i tot i que no hi ha proves gràfiques, de ben segur que l’esmorzar Bicigaleru no ha faltat, i ben fet, doncs se l’han guanyat!!!


Diumenge 30 de Juliol 2023:

Ahir al vespre, els Burriac Bikers van fer sortida nocturna amb sopar a Canyamars, a la que es van apuntar en Francesc M i en Kiko P...

...i potser això ha fet que siguin baixa per la sortida d’avui. En Joan B també és baixa, d’altres no tenim bici, així que pren cos l’opció de tornar a treure a passejar les flaques, i amb aquesta intenció ens trobarem a la Plaça Nova, en Pere C, Pepe C, Jordi F, i Salva B.

En principi no volem tornar molt tard, així que marxem i anem improvisant a mesura que avanci la sortida. De moment, anem cap a l’Agility, i un cop som a la carretera, cap a Dosrius.

De Dosrius, enfilada cap al Coll de Can Bordoi, amb la següent baixada cap a Llinars del Vallès. Ara ens toca rodar vorejant l’AP7 cap a Trentapasses o Vilalba Saserra, com li vulguem dir, on girarem cua per rodar altre cop cap a Llinars, on hi arribarem portant poc més de 25 quilòmetres.

Sembla ser que anem prou bé de temps, així que deixem de banda l’opció de travessar el polígon del Mogent en direcció a Cardedeu. Millor travessem Llinars, començar a pujar cap a Sant Antoni de Vilamajor, per continuar en direcció a Cànoves.

Un cop arribem a la rotonda a tocar de la depuradora, començarem a baixar cap a Cardedeu, i d’aquí cap a Santa Agnès de Malanyanes. Uns metres més endavant cap a La Roca del Vallès, on tenim l’última pujada. 4,5 quilòmetres ens separen del Coll de Parpers...

... i un cop a dalt, ara sí, ràpida baixada cap a Argentona.


 Com aquell qui no vol la cosa, hem fet 56 quilòmetres i 691 metres+, i encara no són les 11, així que tot i ser diumenge, gaudirem de l’esmorzar Bicigaleru.

A hores d'ara, està a punt de començar la última Garrinada, la xindria d'en Bellatriu està a punt de ser inclosa al menú de la Guia Michelin, i hi han hagut més sortides de carretera i btt, però això a la propera crònica.




No hay comentarios:

Publicar un comentario