lunes, 5 de diciembre de 2016

Corriols per començar Desembre.

Entrem al mes de Desembre, l’any s’està acabant, però no les sortides en bici.

Dissabte de nou a la Plaça Nova ens trobem l’Oscar E, Pepe C, Fernando, Jordi P, Quim M, Manel V i Salva B. També ens trobem amb en Francesc M i en Quico P que avui van a fer corriols per la banda del veïnat de la pujada on en principi estaran més arraserats i hi farà menys fred.

Avui fa més fred, però segur que aviat entrarem en calor. Sortim cap a l’Agility i enfilem rira amunt, direcció Bell Racó.

Seguim pel Xaragall de l’Espinal i passem pel pont de sota la carretera de Parpers per enfilar corriol de pujada cap a Can Ribot.

De fet no hi arribarem doncs un cop a la cadena, decidim agafar el corriol de sota del Tobogan i gaudir del seu sinuós recorregut i sobretot de l’últim tram de baixada. El terreny està en excel·lents condicions, però hi ha algun tram amb algun xaragall degut a les últimes pluges, s’ha d’anar en compte al posar la roda.

Un cop a baix, continuem per anar a passar pel corriol del Gos Perdut, enllaçant amb el tram final del corriol del Pi Dret, que ens deixa a la riera del Far de Dosrius.

Han estat uns trams divertits, però ara estem a baix i com no, toca remuntar. No costa gaire de convèncer al grup i ens dirigim caps als troncs, per entrar al Torrent del Coll, passant per la Font del Sot per anar a pujar pel corriol del Gorro.

A Dosrius la temperatura és força baixa i de fet es pot observar el color blanc que presenta la vegetació degut a la gebrada. Aprofitem per aturar-nos una estona i fer alguna foto.


Continuem i enfilem corriol de pujada, enllaçant-lo amb el corriol del Pi Tort.....


                               

... fins a sortir a la pista, on anem a buscar el corriol del Tobogan.

Tornem a sortir a la zona de sota de Can Ribot, on decidim que ja comença a ser hora de tornar. Avui variarem una mica i anirem a fer el corriol que ens baixa cap a Can Belluguins.

Acabem sortint a la riera de Dosrius i tornem cap a Argentona. En aquest tram ens hem trobat amb en Toni P que està en ple entrenament per tornar a posar-se en forma i que ens ha promès que en pocs dies ens tornarà a acompanyar a les nostres sortides.

Acabem la sortida com cada dissabte amb un esmorzar a la Plaça Nova i una bona estona fent petar la xerrada, on també ens acompanya en Pere C que avui no ens ha pogut acompanyar per estar una mica pioc, però res que no el permeti sortir diumenge.


Al final una bona sortida de 21 km i 629 metres desnivell +.


I diumenge de nou sona el despertador i apa cap a Argentona altre cop que hi falta gent.

Puntuals a les 8:00 ens trobem en Manel L, Jordi S, Pere C, Quim M, Salva M, Francesc M, Quico P, Javier, Ramon S i Salva B.

No tenim molt clar que farem , però de moment sortim cap a l’Agility, tirem riera amunt i seguim a en Quico P que ens farà de guia.

Passem pel cementiri, la gossera i anem cap a la riera de Clarà per de seguida enfilar corriols de pujada per la zona del Rocar d’en Serra cap a la bandera.

És una combinació força divertida de corriols amb algun petit tram de pista d’uns 5 quilòmetres pràcticament tots de pujada que passant pel Pla dels Matxos ens porta a sortir a la pista que ens durà a la cruïlla del Coll de Gironella dels Quatre Camins.

Continuem pujant fins arribar a la Mútua, on agafem els primers corriols de baixada. Anem enllaçant corriols de baixada, passant per la zona de Can Blanch i que tenen com a destí final arribar a Òrrius.

Abans d’arribar-hi tenim l’avaria mecànica de la sortida. Cadena de la bici d’en Salva M trencada i a falta del mecànic oficial del grup, aquest cop el que s’ha hagut d’arremangar ha estat en Quico P. Una tanca ràpida i de nou a rodar.


Travessem Òrrius, passem per la zona Poliesportiva i anem a enfilar corriols de pujada que ens porten a sortir a la pista del Camí de Sant Bartomeu.

Aquí hi ha els primers dubtes de cap a on seguir. La primera opció és pujar cap a Céllecs per baixar per una nova trialera que sembla ser que té algun tram complicat, però no costa gaire convèncer al grup que ho deixem per un altre dia i que avui anem cap a la Roca del Vallès.

Dit i fet, pista fins a l’Ermita de Sant Bartomeu de Cabanyes, on travessem la carretera i comencem a enllaçar  corriols ràpids de baixada passant per la zona del Turó del Gall i  que ens portaran cap al corriol de la Creu de La roca del Vallès.

Aquesta zona té tota una sèrie de corriols espectaculars i desprès de les pluges dels últims dies estan en un estat immillorable.

Sortim a la carretera de La Roca, la travessem i ara no tenim cap més remei que pujar. Tenim diferents opcions i per variar una mica, avui agafem la menys suau. Farem pujada pels corriols de Can Sigala, que estan una mica més tancats i ombrívols, però tenen un parell de rampes de Déu ni do.

L’esforç pujant ens porta fins a la carretera de Parpers, on ens reagrupem i decidim que ja va sent hora de tornar cap a casa.

Aquí ens separarem en dos grups. Pere C, Manel L, Jordi S, Quim M i Salva B, anem cap al Pessebre i baixem pel corriol de la Mercè.

Francesc M, Quico P, Javier, Salva M i Ramon S, encara el hi queden forces d’enfilar corriol de pujada cap a la pista del Merendero de Nostra Senyora dels Àngels per fer ràpida baixada pel corriols dels Galzerans, continuant cap a Can Roviró.

Ens tornem a reagrupar tots abans d’arribar a la riera de Riudemeia i fem camí de tornada cap a Argentona comentant aspectes de la sortida.

Al final han sortir 29 quilòmetres divertits de corriols amb 861 metres de desnivell +.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario