domingo, 11 de diciembre de 2016

Per entrar en calor què millor que fer corriols?

Hem acabat la setmana del Pont de la Puríssima amb un altre cap de setmana de btt.

Dissabte poca gent contesta positivament a la convocatòria de whatsapp.  A les 8:15 a la Plaça Nova ens trobem en Pere C, Fernando i Salva B.

Feia molt de temps que no érem tan poca gent, però de totes  maneres alguna cosa farem, així que sortim cap a l’Agility per enfilar riera amunt en direcció al Bell Racó.

Travessem la carretera de Parpers per començar a fer la pujada clàssica per la zona de l’Esquei d’en Febrer que ens puja fins al Turó de Can Ribot.

Un cop a dalt no passem per la casa sinó que fem el corriol alternatiu que ens puja fins a les Planes de Can Ribot.

Continuem cap a Sant Carles, per fer tram d’asfalt i fer corriols per la zona del Turó dels Castellans, on seguirem per anar a buscar el corriol de la Pistola.

No podem allargar molt la sortida, així que només sortir del corriol, girem cua i tornem cap a Sant Carles.

Volem baixar cap a Dosrius per corriol i ho fem passant per l’alternativa de Can Ribot, enllaçant amb el corriol del Pi Tort i acabant baixada pel corriol del Pi Dret fins a sortir a la riera del Far de Dosrius.

La tornada a Argentona la fem per la riera.

Fa dies que no plou, però la muntanya continua presentant un aspecte immillorable. Terreny humit que fa que l’adherència  permeti baixar ràpid gaudint dels magnífics corriols de la nostra zona.

Al final ens han sortit uns 25 quilòmetres en unes 2 hores.

I Diumenge altre cop cap a la Plaça Nova ens reunim un bon grup. Avui som en Joan B, Salva M, Jordi S, Ramon S, Francesc M, Quico P, Javier, Jordi P i Salva B.


Sortim com casi sempre cap a l’Agility i de seguida veiem com anirà el matí. Travessem la riera i comencem entrant per la riera de Can Bellatriu, amb lo que això comporta.... serà un matí enllaçant divertits corriols, però amb un continu puja-baixa trencacames.

Aquesta zona del Veïnat de la Pujada ja l’hem fet un munt de cops, però està plena de corriols que permeten ser enllaçats de manera diferent.

El primers 4 quilòmetres ens porten fins a la zona de Can Castells on fem pujada passant pel tram que coneixem com “La Putada” i que ens deixa a la pista per continuar pujant per les arrels, però no anirem cap als Porcs.

Agafem corriol a la dreta que ens puja cap al corriol dels Romanins, però ja que estem de variants, baixem a la pista per tornar a entrar en corriol de baixada que ens va ensenyar en Joan V i que ens baixa cap a Can Martí, per tancar un bucle pujant per la pista altre cop cap als Romanins.

Altre cop enfilem corriols de pujada aquest cop en direcció cap a l’Oasis, però abans d’arribar a la caseta dels caçadors, altre cop a gaudir de corriols de baixada cap a la zona de Coll de Bocs.

De fet gaudim força baixant, però sempre et queda allò de pensar que desprès d’una baixada sempre ve una pujada i dit i fet..... remuntem de nou per tancar el segon bucle de la sortida i aquest cop sí, pujar fins a sortir a la pista de l’Oasi.

Fem tram de pista  per de seguida començar a pujar per les arrels i agafar corriols que ens porten cap a la zona de Can Nogueres.

Avui no arribarem fins a la casa. Ens dirigim abans cap a la part de dalt de la Cita i continuem passant per sota del Turó de la Gola, ja que la nostra intenció és anar a fer el corriol d’en Toni.

La veritat que el primer dia que en Joan B ens va ensenyar el corriol, vaig pensar que seria el primer i últim cop que el faríem. La primer impressió va ser que no s’acabaria d’obrir i que els trams finals eren un fora pista que no es podria baixar.

A dia d’avui, amb els treballs que s’hi ha anat fent és un corriol força divertit, estret i tècnic al principi, amb unes baixades finals divertides i que ja es poden fer senceres sobre la bici.

Va passant el temps i com és un dia on anem fent variants interessants, no baixarem cap a Dosrius, sinó que anem a fer tram de pista fins a entrar en el nou corriol que ens deixa a la bassa de l’alternativa de la riera. I dic nou corriol, perquè el tram inicial encara no està ni obert i s’hi ha de passar forces vegades abans no es pugui considerar com un corriol com a tal.

Continuem per l’alternativa fins a sortir al Torrent de Manyans, on agafem riera en direcció a Argentona.

En Jordi S, Jordi P i Javier ja se’ls hi fa tard, així que segueixen riera cap a casa. La resta allargarem una mica més la sortida, enfilant pujada cap a Can Belluguins.

Tenim la intenció de seguir pujant cap a Can Ribot per fer el corriol de l’alternativa de la Font de Javà. Però hi ha hagut un canvi d’última hora i en Francesc M ens ha entrat al corriol de les Pedres que ens baixa fins a la carretera de Parpers.

Feia molt temps que no hi passàvem i de fet no ha canviat gaire. A l’inici hi ha un parell de trams amb força pedres que es poden fer bé si vas darrera algú que et mostra la traçada, però si dubtes més val posar peu a terra i baixar-ho amb cura, que dilluns s’ha d’anar a treballar i si pot ser sencer millor que  millor.

Els últims trams  de pedres que li donen nom al corriol són més fàcils de fer, doncs hi ha múltiples traçades possibles.

Un cop a la carretera, la travessem i acabem pel corriol que surt al Xaragall de l’Espinal.

Passem pel Bell Racó i riera altre cop de tornada a la Plaça Nova.

Al final una molt bona sortida de poc més de 26 quilòmetres amb 928 metres de desnivell +, plena de corriols.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario