lunes, 26 de diciembre de 2016

Cremant els torrons de Nadal.

Arribem al penúltim cap de setmana de l’any i tenim 3 dies de festa per poder gaudir de la bici.

Dissabte és Nochebuena, però res que faci que no puguem sortir com cada setmana. Ens trobem a la Plaça en Pepe C, Pere C, Oscar E, Manel V, Josep, Jordi S i Salva B.

Sembla que avui fa una mica més de fresca i decidim anar cap a la zona del Veïnat de la Pujada on estarem més arrasarats i segur que de seguida entrarem en calor.

Sortim cap a l’Agility, travessem la riera, però avui no entrarem per la riera d’en Bellatriu, sinó que farem un tram de riera per començar pujant pels corriols de Can Comalada.



Com sempre anem enllaçant corriols que ens porten cap a la zona de Can Castells, on  enfilem pujada que ens du fins  a la pista que travessarem per pujar per les arrels.


A l’igual que fa unes setmanes de seguida agafem corriol a la dreta que ens puja cap a la zona del corriol dels Romanins.

Com la majoria del grup no han fet mai la variant  que ens va ensenyar al seu dia en Joan V, tornem a sortir a la pista per entrar al corriol de baixada que ens baixa cap a la zona de Can Martí.

Un cop a baix ens toca remuntar cop per la pista altre cop cap a la zona dels Romanins.

Seguim pujant en direcció a la caseta dels caçadors, però posats a repetir corriols de fa 15 dies tornem a fer divertits corriols que ens baixen cap a la zona de Coll de Bocs.

Com sempre desprès d’una bona baixada sempre toca tornar a pujar i dit i fet, corriols altre cop de pujada en direcció a l’Oasi, però avui no hi arribarem. Es va fent tard i encara volem passar pel corriol d’en Toni, ja que només l’hem fet en Jordi S i en Salva B.

En principi anem en direcció a la caseta dels caçadors, però poc abans d’arribar-hi se sent la maleïda frase d’en Jordi S que posa els pels com a escarpies..... “Anem per aquí que hi ha un corriol que escurcem camí i ens estalviem passar per l’Oasi”, jajaja.

El corriol hi és, però pujar-lo en bici, com que no!!! Alguns trams empenyent la bici i a l’arribar a dalt et dones compte que sí que l’hem fet algun cop, però sempre de baixada. De totes maneres, algun tram sí que es pot fer dalt de la bici.


Un cop a dalt, seguim pujant fins a trobar el corriol d’en Toni, que cada cop està millor per passar-hi, fins i tot el tram final ja comença a ser divertit i tot.

Un cop sortim del corriol, decidim que baixarem per pista fins a sortir a la riera de Dosrius passant pel Torrent de Manyans.

Ja només queda rodar per la riera, tancant la sortida de nou a la Plaça Nova.

Diumenge és dia de Nadal i les obligacions i tiberis familiars fan que la majoria no puguem sortir, però no passa res encara queda un dia més festiu.

Bé, no tots ens hem quedat a casa, en Quim C sí que ha pogut sortir... i en Toni P ha aprofitat per fer tasques de manteniment de la bici a l’espera que algun dia es digni a retornar al ramat.


Dilluns, dia de Sant Esteve fan la 2ª Christmas Bike a Mataró i aquest any s’hi ha tornat a inscriure en Salva M, Francesc M i Quico P.

A les 8:00 a la Plaça Nova ens trobem en Joan B, Manel L, Quim C, Pere C, Josep, Oscar E, Jordi S, Pere B, Robert i Salva B.

En principi tenim clar que no anirem cap a la zona on ens podem trobar la cursa, així que decidim anar cap a la zona de la Mútua.

Travessem el poble cap a Sant Sebastià, on comencem a fer corriols a un ritme més lent del que és habitual, però ja va bé, pairem els torrons més pausadament. De totes maneres no triguem gaire a anar guanyant desnivell pujant cap al dipòsit d’aigua per continuar cap a la zona del Dalipà fins a sortir a la pista on entrarem en corriols de la Plana dels Matxos.

En aquesta zona hem tingut l’avaria mecànica de la sortida, una branca ha fet que es trenqués la patilla del canvi de la bici d’en Manel L. Altre cop a arremangar-se en Joan B i en poca estona ha posat la cadena fixa perquè al menys pugui tornar cap a casa dalt la bici.


Al tornar a sortir a la pista en Manel ens deixa i la resta continuem alternant trams de pista i corriols cap al Coll de Gironella dels Quatre Camins.

Aquí passem per la cadena i agafem baixada cap a Òrrius que comença ampla al principi per anar-se tancant poc a poc el que fa que es conservi força bé la humitat del terreny després de les pluges de fa unes setmanes. A mig camí ens deixen en Jordi S, Oscar E i Josep que ja se’ls hi fa tard.

La resta continuem fent corriols de baixada fins a sortir a la pista del Camí de Can Blanch, on de seguida tornem a entrar en corriol que ens baixa fins a Òrrius.

Continuem passant per la zona del Poliesportiu per anar a buscar el corriol clàssic que fem per pujar fins a la pista del Camí de Sant Bartomeu.

Un cop a dalt decidim que farem pista cap a la Mútua. Passem per Coll de Porc i continuem passant pel costat del Sanatori de la Mútua i seguim per passar altre cop pel Coll de Gironella.

Estem desfent el camí fet de pujada anant altre cop cap a la zona de la Plana dels Matxos, amb una petita variant al tram final abans d’arribar al Dalipà.

En Pere C ens deixa aprofitant que és a tocar de casa i la resta tornem a baixar Argentona entrant de nou per la zona de Sant Sebastià.

Al final ha estat una sortida d’uns 20 quilòmetres amb força més pista del que estem acostumats, però que ha fet que s’acomplís l’objectiu de fer pair els torrons.


El track:





Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario