lunes, 27 de marzo de 2017

Burriac Bike 2017

Cap de setmana de la 3ª Burriac Bike a Cabrera, però no avancem esdeveniments, això és diumenge i tot plegat estem a divendres vespre.

Tal com pronosticaven els homes del temps divendres es complica la meteorologia i plou força i bufa un vent fort. Es passa tota la nit plovent, amb lo que en principi ens quedarem una estona més al llit i deixarem la sortida de dissabte per la propera setmana..... bé no tots, ja que l’Oscar E i en Pepe C al final veient que el temps a primera hora del matí ha millorat decideixen sortir.

Diumenge en Salva M, Quico P, Enric T i Salva B anirem cap a Cabrera a participar de la cursa, mentre en Joan B, Joan V, Jordi P, Pere C, Pepe C, Oscar E (i perdoneu si hem deixo a algú més) es troben a les 8:00 a la Plaça Nova per buscar alternatives als trams de la ruta prevista per la propera cursa d’Argentona i és que en principi sembla ser que hi ha alguns punts que seguint ordres de les autoritats no serà possible passar-hi.

A Cabrera, puntuals a les 9:00 hi ha 428 inscrits a la cursa preparats pel tret de sortida i poder gaudir dels 2 recorreguts, “La Cabreta” d’uns 22 km i 800 m+ i “La Cabrona” de 39 km i 1500 m+.


L’inici de la cursa són pràcticament 4 quilòmetres de pujada per estirar el grup que comença pels carrers de Cabrera per de seguida entrar en pista que ens puja cap a la Font Picant i continuem cap al Turó de Cirera, on entrarem en el primer petit tram de corriol i on es fa el primer tap de la cursa. Aquesta vegada al tap no és gaire important, però ja és un clàssic a totes les curses.

Quan sortim del corriol tornem agafar pista fins a sortir al Coll de Gironella, on continuem per la pista però aquest cop baixant on tornarem a entrar en zona de corriols a la zona propera al Turó de Matacabres.

Estarem una bona estona enllaçant corriols de baixada cap al Pla dels Matxos, amb algun tram intermedi de pujada. Trams que coneixem bé, però que avui no es poden fer tan ràpid com voldries, però ja se sap que amb tanta gent i zones estretes has d’anar al ritme del de davant.

Mentre transcorrem per aquesta zona et ve al cap que estem en zona prohibida, segons les “ordres” rebudes tot just aquesta setmana.... no ho acabem d’entendre, però avui estem per gaudir del moment i deixarem les empreyamentes per en Jordi P i companyia.

Del Pla dels Matxos seguim baixant cap a la Font del Castanyer i continuem cap a la zona de la Font d’en Quico, anant enllaçant corriols fins a sortir a la zona del Rocar d’en Serra, tot just a l’esplanada de sota la Bandera on trobem el primer avituallament.

Continuem baixant doncs la cursa es dirigeix cap a la riera d’Argentona. Travessem la carretera per sota del túnel de la Grumbe i anem a buscar pujada pels corriols de Can Comalada.

Altre cop et ve al cap que estem a la cursa de Cabrera i ara ens trobem immersos en ple territori argentoní  on estem trepitjant la majoria dels nostres corriols.

Pugem per Can Comalada, passant pel Rovell de l’Ou i anem fent fins a sortir al corriol dels Romanins. Aquí he recordat el primer dia que ens hi va portar en Joan V, ja ha passat un munt de temps i ara hi anem de la mà d’uns desconeguts!!!

Anirem fent tot el puja-baixa de corriols de la zona cap al Turó de les Rovires on començarem a baixar cap a la zona de Coll de Bocs, passant pel corriol obert per en Jordi P i enllaçant amb el que ens porta a sortir al Nutrisport.

Baixem per l’asfalt cap a la riera i anem cap a la riera d’Òrrius, on tornarem a fer pujada en  principi cap a la zona de Can Roviró, amb la sorpresa que ens desvien per fer el corriol de la Mercè de pujada. Altre cop estem en un dels nostres corriols, que hem fet un munt de cops, però de pujada serà la primera vegada. Estem més o menys a mitja cursa i el corriol té força pendent amb un petit tram final en el que malgrat ser pocs metres et veus obligat a baixar de la bici.

A l’arribar a dalt no seguim cap al Pessebre, sinó que trenquem a l’esquerra per fer els corriols que surten a la pista de baixada cap a Can Roviró per uns metres més endavant tornar a entrar en corriol que no em porta bons records. La primera vegada que hi vaig passar vaig trencar el canvi, però no sempre tindrem mala sort, no? Doncs la maledicció continua.... només entrar-hi el que va darrera diu “Has puntxat!!!”....collons ja ho veig, noto el làtex com m’esquitxa la cama i mentre pedales vas pensant “el vaig posar nou dijous, segur que tapa el forat!!!”..... dit i fet, abans de sortir al corriol que puja cap als Galzerans ja no se sent soroll, sembla que ha tapat bé... parada per comprovar que la roda pràcticament no s’ha desinflat i a continuar.


Fem un tram del corriol de pujada per de seguida tornar a baixar fins a sortir a la riera a l’alçada de Can Riudemeia on la organització ha muntat el segon avituallament.

Estem més o menys al quilòmetre 25 i ara ens venen poc més de 2,5 quilòmetres de pujada continua cap a la Pedra de la Fada, tot passant abans per la zona del dipòsit de sobre de les Ginesteres. Les cames ja comencen a pesar, però ens ho agafarem amb calma, estem en zona coneguda i sabem el que ens espera en cada moment, així que anem dosificant.... bé, estic parlant amb plural i no ho hauria de fer, doncs en Quico, l’Enric i en Salva ja deuen estar acabant la cursa.

De la Pedra de la Fada seguim en direcció a Òrrius, on travessem la carretera i ens porten cap al Cementiri on agafem corriol de baixada que ens fa sortir a la pista que hem de seguir cap a Ca n’Altafulla, on tornarem a entrar en zona de corriols.

Estem als penúltims trams de pujada de la cursa, cosa que mentalment t’ajuda. Afrontem xino-xano el trams de corriols de pujada fins a sortir a la pista que ens portarà de nou cap al Coll de Gironella.

Tot just sortir a la pista ens trobem el tercer i últim avituallament, on a més de menjar alguna cosa i omplir el bidó d’aigua, aprofitem l’estona per veure com els voluntaris de l’organització van animant a tots els participants que hi arriben.

Continuarem per la pista per acabar baixant cap al Coll de Gironella, on baixem per la pista que hem pujat a l’inici de la cursa, però abans d’arribar a l’aparcament de la font Picant, remuntem per pista cap al Castell de Burriac.

Estem més o menys al quilòmetre 35 i ara sí que per fi acabarem la cursa fent corriols per la zona de Burriac, passant per la zona del Turó dels Oriols i baixant pels corriols de la zona d’Agell i Torre Amatller per entrar per fi a la vila de Cabrera, on ens espera la organització amb un bon entrepà de botifarra i beguda fresca per recuperar forces..... i en Salva M per immortalitzar el moment.


Com a conclusió, una bona cursa, potser de les millors que he fet, però ja se sap passant pels corriols que hem fet no pot ser de cap més manera. Ara ens queda feina per endavant per tornar a posar fil a l’agulla a la cursa que volem muntar de cara al proper Juny.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario