lunes, 6 de marzo de 2017

Setmana de corriols, curses....

Acabem una altra setmana de treball i ens hem guanyat un nou cap de setmana de corriols.

Malgrat que pronostiquen pluges, a la convocatòria de whatsapp responen afirmativament en Jordi S, Oscar E, Josep, Robert D i Salva B.

La pluja és present durant tota la matinada de dissabte, però quan ens llevem sembla que no ha de ploure més, així que ens posem la indumentària de bici i camí a la Plaça Nova.

Arribant a Argentona comença a espurnejar i es gira força aire....sona el whatsapp.... no pot ser, a veure si ara hem de suspendre la sortida!!! Però quatre gotes no són suficients per fer-nos perdre les ganes de gaudir d’un bon matí de btt.

Un cop tots a la Plaça ja ha deixat de ploure i la baixa temperatura i el vent ens fan anar en busca de zones més arrassarades o el que és el mateix, sortida cap a l’Agility per travessar la riera i entrar al Torrent de Can Bellatriu.

En lloc de repetir la ruta de diumenge passat, anem a fer-ne una altra més clàssica, així que no anirem cap a la zona de Can Marfà, sinó que al sortir del torrent trenquem a l’esquerra per anar pujant per corriol passant per sobre de la zona de Mas Cabanyes i continuant pujant cap al Parc Forestal.

Travessem el Parc i continuem fins a sortir a la pista del Camí de la Cornisa que puja cap a Can Bruguera.

De seguida trenquem a l’esquerra deixant la pista i anem combinant trams de corriol i pista fins a sortir a la zona de Can Nogueres, just al tram de pista que alguns coneixem com la “Pujada del Culet”, un topònim una mica barroer, però que alguns privilegiats sabem bé que el nom és ben merescut....

....tornant a la bici, pugem una mica per la pista i de seguida trenquem a la dreta per fer corriol de baixada cap a la zona del Turó de Can Gaspar, enllaçant amb corriols que ens pugen fins a la zona del Turó de la Gola.

Aquesta setmana tornem a passar just davant de l’entrada del corriol d’en Toni, però amb la pluja de la nit, potser no és el millor dia per fer-lo, així que igual que diumenge passat baixem una mica més i agafem corriol a la dreta per baixar cap a la Pedrera de Ca n’Oms.


Al sortir a la pista, remuntem tram del Torrent de Manyans per de seguida tornar a entrar en zona de corriols que ens baixen cap a Coll de Bocs, on remuntem una mica per anar a sortir al Nutrisport.

Seguim per la pista cap a casa de Can Bagot, per anar a buscar la baixada per la zona de Can Comalada, passant pel Rovell de l’Ou i sortint a la riera d’Argentona.

Tot satisfets de la sortida d’avui rodem cap a la Plaça Nova on tanquem la ruta amb l’esmorzar de costum.

Al vespre, nova convocatòria de whatsapp amb la idea de que diumenge amb els compromisos familiars, la temporada d’esquí i les curses de btt, serem poca gent.

En Quico P i Salva M avui fan la cursa de la Ruta del Senglar i segur que han passat un bon matí gaudint del recorregut de 40 quilòmetres i 1500 metres de desnivell positiu que els hi han preparat per la zona de Cànoves.


En Quim C també està de cursa, en aquest cas una mica més lluny i fent la Gran Fons Montsant BTT Extrem, un recorregut de 95 quilòmetres i 2700 metres +, pel Parc Natural de la Serra del Montsant i la comarca del Priorat, que només pel fet d’haver-la finalitzat és mereix un premi, encara que sigui en forma de plat de mongetes i ou dur.


Nosaltres a les 8:00 ens trobem en Joan V, Joan B, Jordi S, Jordi P, Javier i Salva B.

Avui ja no fa tan fred com dissabte, de totes maneres al sentir les intencions de la sortida....cap a la Bandera..... ja fa intuir que entrarem ràpid en calor.

Sortim cap a la zona de Sant Sebastià, per anar a enfilar pujada entrant pel Pont d’en Bauxes.

Guiats per en Joan V segur que serà un matí de puja-baixa continu, així que anem pujant en direcció als dipòsits, per just abans d’arribar-hi trencar a la dreta i fer petit tram de baixada, per de seguida tornar a enfilar corriols de pujada cap a la zona del Rocar d’en Serra.

Pujarem cap a la zona de la Bandera, però no per la ruta clàssica, sinó que a l’arribar a l’esplanada de sota, agafem corriol a la dreta que sempre havíem fet de baixada, però tot és provar-ho i de fet es pot dir que és pràcticament ciclable al 100%.

Un cop a dalt toca anar enllaçant divertits corriols, ara amunt, ara avall, cap a la zona del Dalipà.

Arribem a sortir a un tram de pista i comencem a baixar. Sembla que tornem a Argentona, però per horari no pot ser....entre pista i corriol, casi bé un quilòmetre de baixada i com més baixem, més segur estem de que això tard o d’hora ho pagarem.

Dit i fet, quan ja hem arribat a la part alta de Can Barrau, toca tornar a remuntar per feixuga pista en direcció al Pla dels Matxos, doncs apali, a pujar tots els pinyons posibles que ho necessitarem.

Un cop a dalt anem a buscar entrada de corriol que segons han comentat ens endinsa dins del que es coneix com el Bosc dels Bolets. De bolets no n’hem vist ni un, suposo que per no ser època, però a més són uns trams de corriols divertits, la majoria de baixada que fan que s’hagi de posar tots els sentits per gaudir-los i seguir el ritme del grup.

Anar enllaçant corriols passem per la zona de la Font del Castanyer, on tornem a fer corriols de pujada tot remuntant fins a sortir a la pista que ens porta de nou cap al Pla dels Matxos....doncs apali ja tenim el primer bucle de la sortida.

Si abans hem entrat al Bosc dels Bolets pel corriol de la dreta, ara ho farem pel de l’esquerra. Tornem a baixar enllaçant corriols cap a la zona de la Font del Gavatx i com abans, de bolet cap ni un. A veure si els pixapins de ciutat us haurem d’ensenyar que malgrat la pluja de la matinada de dissabte, s’ha d’esperar al menys tres setmanes perquè sortim els bolets!!! Jajajaja

A l’arribar als voltants de la Font del Gavatx, tornem a enfilar pujada, però a la poca estona en Jordi P i en Javier ja se’ls hi fa tard i decideixen tornar cap a casa, baixant cap a la Font d’en Quico.

La resta continuem pujant altre cop cap a la zona de la Font del Castanyer, tancant el segon bucle de la sortida, o potser ja és el tercer, que més dóna si ja he perdut la noció de l’espai!!!

I com venim de remuntar, en Joan V de nou ens fa baixar, aquest cop fins a sortir a la Font d’en Quico. Ves tú, que en Jordi i en Javier si ho haguessin sabut podien haver vingut amb nosaltres.


Aprofitem per preguntar com seguirem la sortida i en Joan V diu.... “Anirem a baixar per Can Riudemeia”.... Anirem a baixar, això en principi pinta bé.

Continuem cap a la riera de Clarà, passant per la Urbanització de Can Raimí i mentre anem rodant  també tenim temps de pensar.... si hem de baixar per Can Riudemeia i estem a la riera de Clarà, no ens queda més remei que pujar cap a Òrrius.

Doncs dit i fet, pujada per la pista dels Rucs fins a Òrrius. La veritat que la pista no és que sigui molt dura, però si feixuga de fer, de totes maneres no ens queda altre remei que anar fent xino-xano fins arribar a dalt.

Travessarem la carretera d’Òrrius, continuem pujant cap a la zona del Turó d’Aquenza, tot seguint en Joan V que ens fa passar per uns divertits corriols que no recordo haver fet mai.

Ens toca pujar fins al punt més alt de la sortida d’avui, just a la Pedra de la Fada, on aprofitem per aturar-nos una estona, menjar alguna cosa i fer la foto de la sortida.



Toca continuar cap al dipòsit d’aigua de les Ginesteres, on agafem baixada promesa cap a Can Riudemeia, sortint a la riera d’Òrrius i ja amb la feina feta tornada cap a casa.

Al final ens han sortit poc més de 23 quilòmetres i 884 metres de desnivell +.

En definitiva, sembla que ha estat un matí profitós per tothom. Els que han estat de cursa, gaudint de nous paratges i nosaltres d’un nou matí de pur btt, guiats magistralment com sempre per en Joan V.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario