martes, 19 de septiembre de 2017

Carbono, 29", monoplat, doble.... on anirem a parar???

Altre cop dissabte i ens trobem a la Plaça Nova en Pepe C, Josep, Quim M, Jordi S i Salva B, amb una temperatura força més baixa que les setmanes anteriors.

 Sortim cap a l’Agility  i rodem per la riera però de seguida determinen que haurem de buscar zones arrasserades, així que anem cap al Torrent de Coll de Bocs on farem corriol que ens puja cap al Nutrisport per seguir la pista passant per Can Bagot fins a sortir al Camí de les Aigües.

Pujarem per les arrels cap als Porcs, i anem enllaçant corriols per la zona de l’esbarzer Gran  i el Turó de les Rovires. La zona permet diferents variants i avui passarem pel corriol d’en Joan V, la cirereta d’en Francesc M....

...fins que ens hem trobat amb una batuda del senglar i on ens han comentat que estaven caçant per tot el vessant de l’Oasi, ca n’Oms. Com no volem problemes pujarem cap a la caseta dels caçadors  per anar cap a l’Oasi i mirar de fer corriols de pujada cap a les Planes de Can Nogueres, no sense haver d’evitar algun arbre caigut per les últimes pluges.


De Can Nogueres baixem tot passant per la part de sobre del corriol de l’Amazones anant cap a la pista del Camí de la Cornisa, on en Jordi S ens ha de deixar que la canalla ja l’espera a casa.

La resta continuem cap al Parc Forestal que travessarem per anar a buscar el corriol d’en Bellatriu que fa temps que tenim mig abandonat, però no el farem complet, sinó que a mig corriol allargarem una mica més la sortida seguint en Quim M que ens anirà guiant per tot un seguit de corriols que acabarem sortint a Can Martí de la Pujada.

Ens enfilarem per la pista cap a l’entrada del corriol dels Romanins, però ara ja no ens toca pujar, sinó que baixarem cap al camí de les Aigües tot resseguint un corriol que crec recordar que només hi havia passat un cop, però que es troba força trencat i ple de pedres que potser ha fet que no el gaudíssim del tot.

Continuem fent els corriols de Can Comalada amb ràpida baixada que ens porten per la zona del Rovell de l’Ou fins a sortir a la riera, on ja només ens queda tancar la sortida rodant cap al Centru on ens espera l’Oscar E i en Pere C per gaudir d’un merescut esmorzar.

Com es dissabte no hi ha track i no és que no vulguem que se sàpiga les sortides que fem (com fan alguns dels molts usuaris del Strava), sinó que de vegades fa mandra posar a carregar el GPS... i llavors hem de tirar de memòria i ja tenim una edat!!! Jajajaja

I arriba diumenge i de nou cap a la Plaça Nova on avui tenim la presentació en societat de la nova Orbea Oiz d’en Joan B.



... perdò que aquesta és la del 2018. Ara sí:


Avui som en Joan B, Francesc M, Javier, Jordi S, Quim M, Salva B i en Jordi P que sembla que ja comença a estar en forma després de la seva operació de menisc.

Com ahir, a primera hora del matí estem a 11ºC, amb lo que haurem de mirar evitar la riera i mirar d’endinsar-nos el més aviat que puguem en zones arraserades del fred, encara que això comporti no tenir temps a escalfar gaire les cames abans d’enfilar pujada.... i la millor opció serà sortir cap a l’Agility i travessar la riera per entrar al Torrent de Can Bellatriu.

Al sortir del torrent trenquem a la dreta per anar enfilant-nos per corriol passant per sobre de Can Marfà fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Travessem la pista i comencem a enfilar-nos pels corriols que ens portaran a sortir a la pista del Camí de la Cornisa. Aquesta pujada sempre exigent i més si la fem només començar, de totes maneres la muntanya està perfecte desprès de les últimes pluges i això ha ajudat a facilitar en certa mesura l’ascensió.

Farem uns metres de pujada per pista, però de seguida la deixarem per baixar a buscar l’entrada del corriol d’en Bellatriu que fa temps que no hi passàvem... bé, al menys alguns, els que sortim dissabte ja hi vam passar ahir....diguem-li un petit “déjà vu”.

A mig corriol ens creuem amb un altre grup que són coneguts d’en Francesc i companyia, amb lo que ens aturem una estona a fer petar la xerrada i on aprofitarem per fer alguna foto de la sortida.



Continuarem per sortir altre cop al Camí de les Aigües, però només per travessar-lo i tornar a entrar en corriols cap a la zona de la Font de la Reimina i anar pujant altre cop fins a sortir per tercer cop al Camí de les Aigües just per sobre de Can Cabanyes.

Rodarem un petit tram de pista i tornem a entrar en corriols que van ser part de la Repicacorriols encara que els estem fent a l’inrevés i que passen per sobre de Can Castells i tornen a sortir a la pista tot fent el petit tram de pujada que en Joan V ens va ensenyar com la Putada.

Ara ens toca enfilar-nos per les arrels i anar pujant cap als Porcs de Can Bagot. Qualsevol altre dia la ruta hagués seguit de pujada cap a l’Oasi, però avui s’ha de provar com es comporta la nova doble en les baixades, així que a la zona de la font de l’Esbarzer Gran comencem a enllaçar corriols cap a Coll de Bocs. Corriols amb trams estrets i revirats, amb un estat d’adherència perfecte i que anem gaudint fins a sortir al Nutrisport.

Aquí ens deixen en Jordi S i en Jordi P que per avui ja en tenen prou, però la resta encara hem de seguir en busca de nous corriols on testar el rendiment de la Orbea.

Baixarem pel Torrent de Coll de Bocs fins a la riera de Dosrius, on continuarem per pujar cap a Can Belluguins on haurem d’empènyer la bici tot just passat el pont de la riera ja que els xaragalls de les pluges i el primer arbre caigut que hem trobat caigut feien impossible passar-hi sense posar peu a terra.

Pujarem per la pista  i tot passat la casa entrem en corriols, però de seguida un altre arbre caigut ens ha fet aturar, encara que aquest cop s’ha fet feina de forestals i l’hem enretirat deixant el corriol altre cop ciclable.


Continuem pujant passant per la zona de les Malloles de Can Pins a tocar de la pedrera de Can Bosquer, on un altre arbre caigut ens fa posar peu a terra altre cop i el que serveix de bona excusa doncs és un petit tram de pujada que el tinc entravessat i crec que només l’he aconseguit pujar un cop i va ser anant darrera d’en Francesc M i seguint la seva traçada.

Seguirem cap dalt, en principi sembla com si anem cap al Coll de Can Ribot, però sembla ser que hi hem d’anar per un altre camí, ja que a l’arribar a la cadena ens posem en corriol de baixada i anem a fer el corriol de l’alternativa de la Font de Javà.

Fem la pujada tot xino-xano per acabar sortint a la casa de Can Ribot, on recularem un tram de pista per agafar el corriol alternatiu que ens puja cap a les Planes.

Ara sí que aquí tindrem possibilitat de provar totes les avantatges de la nova muntura d’en Joan, ens esperen uns 2,5 quilòmetres de baixada enllaçant els corriols del Pi Tort i del Pi Dret per acabar sortint a la riera del Far de Dosrius.

Com sempre baixada divertida i cada cop més ràpida a mesura que hi anem passant i això fa que de vegades puguem tenir algun ensurt i és el que ha passat avui. Els arbustos creixen amb les pluges i no tenen en consideració els més de 70 cm dels manillars de les 29”, el que fa que de vegades es faci un “front flip” sense voler.... i no direm qui ha estat l’afortunat i mai més ben dit, perquè pel que sembla no hi ha hagut mals majors, tret de l’amor propi. Jajaja.

Continuem per la riera del Far cap a la Font ferruginosa del Sot per resseguir un tram del Torrent del Coll on ens començarem a enfilar pel corriol del Gorro. La pujada es fa força bé, les rodes s’adhereixen bé al terra humit i les basses que anem trobant pel camí encara no les podem considerar com a jacuzzis de senglars i ens permeten travessar-les sense mullar-nos els peus.

Arribem a sortir a la pista que puja cap a les Planes de Can Ribot, però avui no és dia de fer pista, així que entrem al corriol del Pi Tort i el farem sencer fins a sortir a la pista que puja cap al Turó de Can Ribot.

 Aquí fem uns metres de pujada per la pista per tot de seguida anar a buscar l’entrada del corriol del Tobogan, amb l’esperança de que les pluges no l’hagin malmès excessivament i permetin fer-lo damunt de la bici. Però hem trobat algun tram que més val ser previngut i anar amb compte que demà s’ha d’anar a treballar.


Ara ens toca baixar altre cop cap a la cadena, on farem corriols cap a les Malloles de Can Pins, i per no tornar a passar per Can Belluguins, a la zona de la Pedrera de Can Bosquer agafem entrada de corriol que ens porta cap a la zona de l’Esquei d’en Febrer, no sense haver-nos de baixar altre cop de la bici per culpa d’un altre arbre caigut i que per la seva mida era del tot impossible de moure.


A la sortida hem tingut uns petits problemes d’orientació i es que quan provem de descobrir corriols nous normalment no arribem a treure’n l’aigua clara i acabem endinsats en un munt de matolls que ens tallaven per complet el pas. Així que girem cua i tornem a la pista principal.

I per no acabar travessant la carretera de Parpers, fem corriol que ens permet baixar al Xaragall de Can Pins tot i el seu mal estat en els metres finals.

Seguim per a sortir al Xaragall de l’Espinal i la sortida ja està llesta..... Bell-Racó, riera  i de nou rodant satisfets per la sortida cap a la Plaça Nova, on els que no tenim compromisos familiars aprofitem per entaular-nos una estona.

Mentre estàvem entaulats ha arribat en Quim C que avui ha preferit dormir una estona més i aprofita per sortir en bici en l’horari dels senyors.... i més tard també en Rafael F que arriba de la seva sortida amb la flaca.

Avui no hem comptat amb la presència d’en Salva M que estava participant a la III Torrassa Xtrem.


A veure si la propera setmana ens descarreguem el track i podem anar a fer-lo, doncs sembla que és un molt bon recorregut alhora que exigent.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario