jueves, 28 de septiembre de 2017

Sortida al Castanyer Gros de Can Cuch

Acabem de sortir de l’estiu i ens endinsem dins la tardor i que millor per començar que una visita al Castanyer de Can Cuch.

Això ens comportarà fer un munt de quilòmetres, encara que la majoria siguin de pista, per lo que aquest cop hem de quedar més aviat, així que a les 07:30 a la Plaça Nova ens trobem en Pepe C, Oscar E, Tino i Tomàs LL, Josep, Salva B i en Jordi S que avui també ha d’estar d’hora a casa, però ens acompanyarà una estona.

Sortim cap a l’Agility i comencem a rodar riera amunt en direcció cap al Bell-Racó, on seguim passant per sota del viaducte de la C60 i pugem per travessar la carretera de Parpers per entrar per la zona de l’Esquei d’en Febrer, on continuarem enfilant-nos per fer corriols per les Malloles de Can Pins fins a sortir a la part de dalt del Xaragall de Can Pins.

Continuem pujant cap al Turó de Can Ribot, on fem el corriol alternatiu per evitar passar per la casa i que ens porta a sortir a les Planes, on rodem cap a Sant Carles.

Baixarem per la urbanització per anar en busca dels corriols per la zona del Bosc de Can Recordà que ens portaran fins a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes, que travessarem per de seguida entrar al corriol d’en Jordi Cid que tot travessant el Bosc de Can Pellisser ens baixarà fins als Mogent. El terreny està perfecte, les últimes pluges han fet que el terra estigui en òptimes condicions pel btt i tot això li afegit al divertit traçat d’aquest corriol fa que la decisió de passar-hi hagi estat del tot encertada, malgrat el fet de que haurem allargat la sortida en un parell de quilòmetres.

Un cop sortits a la pista del Mogent en Jordi S ens ha de deixar i decideix que farà altre cop el corriol de pujada per tornar cap a casa.

La resta seguim rodant per la pista cap al restaurant Mas del Mogent i on continuem passant per sobre de la AP7 per entrar a Cardedeu primer per pista travessant els camps que voregen el poble, continuant paral·lels a la via del tren.

Travessem Cardedeu anant en busca del passeig que voreja la Riera de Vallforners, on anem rodant en direcció cap a Cànoves combinant trams d’asfalt i de pista, travessant el Bosc de Can Volard i que ens porta fins l’encreuament dels quatre camins.

Ens toca continuar pujant per trams de pista sense gaire desnivell que permet anar rodant alegrement . La pista es converteix en asfalt a mesura que ens acostem a Cànoves.

Travessarem Cànoves rodant pel Carrer del Sui i continuarem pujant per l’asfalt del Camí de Vallforners. Passarem per Can Domènec on ja hi està muntat el control pel pagament de la taxa per l’aparcament dels Dos Torrentons que trobarem més amunt.

Seguim pujant tot xino-xano i l’asfalt de sobte es torna a convertir en pista. Uns metres més endavant trobem la pista que puja cap a Can Castell, però ja hi passarem de baixada, així que continuem cap a l’embassament de VallForners.

A l’arribar a l’aparcament dels Dos Torrentons ens aturem per reagrupar-nos i agafar una mica d’esma doncs ens espera el primer tram exigent de pujada de la sortida. És poc més de mig quilòmetre de pista amb força pendent que ens deixa a l’embassament.

A l’arribar a dalt trobem un trencant a la dreta que permet pujar per pista cap a l’hotel de Can Cuch i a l’esquerra hi ha un petit mirador que permet veure que l’embassament està mig buit.

Nosaltres seguim un petit tram més de pista que voreja l’embassament, ara ja força planer, però aprofitarem per aturar-nos a fer alguna foto.



Reprenem la sortida i després d’un parell de corbes, trobem una cruïlla amb el panell indicador que ens indica que hem de trencar a la dreta per començar a enfilar-nos cap al Castanyer.


El sender de pujada va vorejant el Torrent de la Baga d’en Cuch i malgrat que es va enfilant força, és agraït de fer. Anem pujant sota aquest bosc d’alzines, roures i algun castanyer el que fa que la temperatura sigui força agradable i faci més amena la pujada


Mentre anem pujant trobem alguns salts d’aigua al bell mig dels marges del sender i fins i tot l’aigua que hi brolla travessa el sender formant petits bassals.


Passada la Font de les Acàcies, travessem per sobre del Sot del Malforal, tot just abans de trobar el trencall a la dreta que va en direcció cap a l’hotel de Can Cuch, però ja el farem de tornada. Ara ens toca seguir un tram més de pujada on travessarem el Torrent del Roure i farem l’últim tram de pendent fins a arribar a un trencall que si agaféssim a la dreta aniríem cap al Restaurant de Casa del Bosc.

Trencarem a l’esquerra i uns metres més endavant ens trobem amb el majestuós Castanyer de Can Cuch.


Aquest castanyer està considerat l’arbre  més gros de Catalunya. Ha patit focs en més d’una ocasió, en algun cas sembla ser degut a l’efecte d’algun llamp. També al voltant dels anys trenta aprofitant un forat que hi havia a la seva escorça van tornar a calar-hi foc i aquest cop sembla ser que va ser greu ja que va estar cremant 3 dies i 3 nits. Degut a aquest fet la soca va quedar buida i es comenta que al 1960 s’hi va instal·lar al seu interior un carboner que hi va passar un any i mig, on hi disposava de llit, taula, cadira i fins i tot una llar de foc.

El carboner ja fa temps que no hi és, però tot i aixó aprofitem per fer alguna foto més.

              

Però bé, deixem-nos d’històries i agafem de nou les bicis que ens queda una bona estona de tornada..... i encara no hem esmorzat!!!

Podíem haver triat la opció de pujar fins a l’hostal rural de la Casa del Bosc, però decidim que baixarem i ja buscarem algun lloc a Cànoves.

Desfem un tram del camí i tot just travessem de nou el Torrent del Roure agafem trencall a l’esquerra on fem un petit tram de pujada fins que trobem un altre trencall que agafarem a la dreta començant una suau baixada que ens portarà a travessar el Sot del Malforat.

Anem rodant suaument per la pista on ens trobem un altre trencall a l’esquerra que puja cap al Turó dels Palestrins, però nosaltres seguim recte. En aquest tram ens aturem per gaudir de les magnífiques vistes que hi ha.


Continuarem baixant fins a sortir a l’Hotel de Can Cuch, un hotel amb encant que data del segle X.


No ens hi aturem, sinó que seguim baixant per la pista fins arribar a Can Quintana, on deixem la pista per fer una visita a l’església neogòtica de Sant Salvador de Terrades.


Una petita aturada, unes fotos i apa sant tornem-hi.... ens toca una baixada per pista de poc més de 3 quilòmetres i que ens porta de cap a la pista de pujada just per sota de l’aparcament municipal dels Dos Torrentons.

Ara ens toca desfer el camí que hem fet de pujada fins a Cànoves, però no ens hem pogut estar d’aturar-nos a la Braseria Canela i provar que tal s’hi esmorza. I de bon tros que l’hem encertat, ens han deixat tancar la bici dins d’una sala que hi tenen, amb lo que hem pogut passar una bona estona entaulats sense haver de patir per les bicis.


Un esmorzar de forquilla i ganivet, on només ha faltat poder provar la botifarra d’alls tendres que sembla ser que alta algunes setmanes per a que les tornin a fer, amb lo que potser ens veurem obligats a repetir la ruta en alguna altra ocasió.

Amb l’estomac ple tornem a pujar a la bici i seguim rodant cap a Cànoves, des d’on anem desfent el camí d’anada cap a Cardedeu.

A Cardedeu variarem una mica la tornada, així que no anem cap al restaurant Mas del Mogent, sinó que ens dirigim cap al Polígon industrial on travessarem la riera del Mogent.

La pujada la fem per la pista del Camí del Coll tot passant per l’Ermita de Sant Esteve del Coll i la Pedrera dels Dous fins a sortir a la carretera a l’alçada de Ca l’Arumí. Ja portem un munt de quilòmetres sobre les cames, però la e-bike d’en Pepe C fa que fem aquests poc més de dos quilòmetres de pujada a un bon ritme.

Ja es força tard i ja fa estona que tenim clar que ja no ens enfilarem cap a Sant Carles, sinó que baixarem per asfalt fins passada la Breinco on ens endinsarem en corriol que voreja la carretera i que ens baixa fins a la sortida del Dragon Khan.

Aquí travessarem la carretera i baixem cap a la Riera del Far que ens portarà cap a Dosrius.

Deixarem la alternativa, Coll de Bocs i corriols varis per una altra setmana, així que fem una tornada “dominguera” per la riera fins a Argentona.

Al final ens han sortit uns 64 quilòmetres rodadors, però que ha estat una bona matinal de bici com sempre amb molt bona companyia.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario