domingo, 9 de septiembre de 2018

Iniciem Setembre amb clàssics

Acabem de deixar enrere el mes d’Agost i comencem Setembre on la majoria hem deixat enrere les vacances i això es notarà a la sortida de dissabte.

De fet puntuals a la Plaça Nova ens trobem un bon grup. Avui som en Pere C, Jordi T, Oscar E, Robert D, Pepe C, Tino i Tomas LL, Miquel amb un nou company, en Ruben, i Salva B.

Aprofitant que alguns fa setmanes que per una cosa i l’altre no ens acompanyen a les sortides, decidim que tornarem al “déjà vu” de les últimes setmanes per dirigir-nos altre cop cap als corriols nous de la zona de La Roca del Vallès. Segur que serà una bona sortida, però al final ens fotran fora!!!

Així que sortim cap a l’Agility i a rodar riera amunt cap a la riera de Riudemeia, on avancem a un biker de Mataró, en Manel, que ha aprofitat per unir-se al grup.

Com sempre ens comencem a enfilar cap a Can Roviró, on agafem trencall a l’esquerra i continuem pujant cap a Can Vinyamata, on potser hem pujat un pel més el ritme que a les anteriors sortides...però sense cap mala intenció. Jajaja

Ens reagruparem al sortir a la pista que va cap a la casa, aprofitant per agafar una mica d’esma, abans de seguir pujant cap a la pista de la Pedrera, deixant altre cop de banda els corriols de les Carboneres.

Un cop a la pista tornem a enfilar pujada pels corriols de la zona del Bosc de Can Païssa. Un cop fets els trams de pujada, ens espera els trams més divertits de la sortida. Llàstima que en Pere C, Jordi T i Oscar E disposen d’un bonobici de curta durada i decideixen deixar-nos per anar de tornada.

La resta seguim cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent, on comencem baixada ràpida, per tornar a enfilar corriol amunt i endinsar-nos en el primer tram de corriol nou on crec que la majoria ha pogut gaudir o sinó, al menys tenir un primer tast dels punts més tècnics.

A la sortida del corriol i mentre comentem les sensacions tingudes, també hi fan cap en Francesc M, Joan S amb una altra colla. Una petita xerrada i els deixem que ens avancin abans de seguir baixant per corriol cap a la zona dels Bosc de Can Planes tot passant pel corriol que voreja les restes de Can Ronses.

Seguim cap a la Pedra Forada on sortim a la pista per anar a buscar l’entrada del segon corriol que ens ha de baixar fins a la carretera de La Roca del Vallès. Ja hi hem passat unes quantes vegades i cada cop el podem gaudir una mica més, tot i anant en compte amb els trams més complicats, no sigui que un excés de confiança ens jugui una mala passada.

Sortim a la carretera sense cap ensurt i on altre cop sembla que més o menys tothom s’ho ha passat bé.

Travessem la carretera i altre cop entrem en el torrent passant per Can Company i ens enfilarem pels corriols de Can Cigala, que enllaçarem amb el del Crani, per acabar sortint al Coll de Parpers. Pujada amb un parell de trams exigents, però que a mesura que l’anem repetint, cada cop dóna més la sensació de ser una millor alternativa que la pujada cap al Pla de l’Espinal.

Un cop a la carretera en Manel ens deixa i es dirigeix cap a Sant Carles. La resta ja estem de tornada, però mirarem d’allargar-ho una mica més, així que anem cap al Pessebre per tornar a enfilar-nos fins a sortir a la pista de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on rodarem cap a buscar l’entrada dels Galzerans. En aquest tram ens tornem a trobar amb el grup d’en Francesc M que es dirigeixen cap a Òrrius.

Nosaltres ens deixem caure en ràpida baixada pel corriol dels Galzerans i és que el nom d’anti-29 ja fa temps que no li és gens adient. Amb el pas del temps el seu traçat s’ha anat obrint i tot i ser revirat, ens permet gaudir d’una molt divertida baixada.

A la sortida i reagrupats de nou, altre cop ràpida baixada cap a Can Roviró per seguir fins a sortir a la riera de Riudemeia.

Tornada cap a Argentona rodant tranquil·lament per la riera, fins a quedar entaulats al Centru on ens espera un merescut esmorzar, acompanyat d’alguna cosa més que ens ajudi a refer-nos de l’esforç.... i no estem parlant pas una barreta energètica. Haurem de canviar el logo de Bicigaló a les properes equipacions??? 


I dissabte al vespre intent de convocatòria de whatsapp per diumenge amb minses respostes, de fet de positiva només la d’en Francesc M. De totes maneres, ja va sent normal i a l’hora de la veritat sempre s’hi acosta algú més.

I aquest diumenge no serà diferent....bé una mica sí, doncs a la Granja.com només ens trobem en Francesc M, Salva M i Salva B. Poca gent, però segur que alguna cosa bona en sortirà.

Decidim que farem una sortida més o menys clàssica, a un ritme on les pulsacions no s’enfilin en excés, que ja comencem a tenir una edat. A veure si ho aconseguim.

Sortim cap a l’Agility i a rodar com casi sempre riera amunt en direcció a la riera de Riudemeia,  per començar pujant cap a Can Roviró. Avui seguirem pujant cap al corriol dels Galzerans fins a sortir a la pista de la Pedrera. En aquests últims trams dubto que les pulsacions no s’hagin excedit de 150ppm, però si ho diuen els que porten pulsòmetre, els que no en portem farem un acte de fe!!!

Un cop a dalt, rodem un tram per la pista fins a l’alçada de l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels on ens deixarem caure per corriol cap a la part de dalt del Pessebre per seguir fins a sortir al Coll de Parpers.

Travessem la carretera per seguir enfilant-nos cap al Pla de l’Espinal, on en Salva M ens vol ensenyar un corriol que potser no em fet, i per això haurem de fer un petit bucle. És difícil trobar un corriol a aquesta zona on encara no hi haguem passat i aquest no serà una excepció. De totes maneres ens hi endinsarem i resseguirem el seu curt però revirat traçat, amb l’únic inconvenient de que alguna pedra ha fet un forat a la coberta de la roda d’en Francesc M, el que ens obliga aturar-nos perquè el tubeless sembla que no aconsegueix taponar la pèrdua. Una estona que ens ha anat bé per recuperar forces mentre provem de fer pastetes amb el làtex i la sorra del camí, que al final sembla que fa efecte.

Reprendrem la marxa tornant a pujar cap a Ca l’Espinal on travessarem el pla per enfilar-nos cap al Turó dels Castellans, travessant el Bosc de Can Poc i seguint cap al Corriol de la Pistola, on encara ens trobem amb els arbres caiguts al seu tram final que dificulten un pel el pas.....


.....encara que no per a tothom.


Potser si decantéssim l’arbre caigut s’hi passaria millor? Ho farem avui? O ho deixem per a una altra ocasió? Tic-tac, tic-tac.....quan hi tornem a passar ja veurem com va acabar el tema!!!

Seguim per travessar la carretera i deixar-nos caure per corriol fins a sortir a Ca l’Arumí.

Ara ens toca remuntar cap a la pista del Camí del Coll que seguim fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, on tornem a entrar en corriols de pujada fins a sortir dalt de la Torrassa del Moro. De totes maneres al tram final ens haurem de tornar a aturar, la pèrdua de la roda d’en Francesc torna a donar-nos maldecaps, i com no tenim el mecànic oficial ho haurem d’arreglar tornant a fer pastetes amb el làtex i la sorra del camí.


L’aturada a la Torrassa ens servirà per  fer la foto de la sortida.....


.... i perquè en Salva M tregui la seva vena artística que tant ens agrada.


L’estona aturats ens ha servit per recuperar l’alè i per decidir que ja que farem el Dragon Khan, tenint en compte els problemes que ens està donant la roda d’en Francesc, el millor serà baixar xino-xano, no fos cas que es quedés sense pressió de cop a mitja baixada....ho aconseguirem?

Doncs apa, reprenem la sortida baixant fins al Pla de la Bassa del Llop, i de cap ens endinsem al corriol del Dragon Khan.

Baixada pel recorregut més o menys clàssic, encara que no se n’han pogut estar de baixar pels dos trams més tècnics....això sí, la baixada ha estat a un ritme més suau de l’habitual, cosa a agrair un cop sortim al Sot de Can Bosquets. Lents no, però baixada de bojos tampoc, així que arribem a la carretera tots junts amb la mateixa cara de satisfacció de cada cop que gaudim del divertit Dragon.

Ja se’ns va fent tard, així que travessem la carretera i ens deixem caure cap al Torrent de Rials, on seguirem per la pista que voreja la riera del Far fins a sortir a Dosrius.

I com volem tancar la sortida entaulats a la Plaça Nova amb un petit piscolabis, ens deixarem d’alternatives i punyetes, fent una tornada per la riera.




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario