jueves, 20 de septiembre de 2018

Per la Diada, sortides variades.

Aquesta setmana tenim la Diada i per tant festiu, el que ens permetrà tornar a sortir, encara que amb moltes baixes. De fet, només ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Pepe C, Jordi S i Salva B.

A la tarda hi ha la mani a Barcelona i s’ha de dinar aviat, però si no volem perdonar l’esmorzar haurem de fer una sortida no gaire llarga, amb lo que provarem de no allunyar-nos gaire.

De moment sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt. Avui anem altre cop cap a la riera de Riudemeia per començar a enfilar-nos cap a Can Roviró, on ens endinsarem als corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata.

Tot just passada la casa, trencarem a la dreta per fer el corriol de les Carboneres, per enllaçar amb el corriol dels Galzerans o anti-29, que farem de pujada fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Farem un tram rodant per la pista fins a l’Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels, on tornem a fer corriols de baixada cap a sobre del Pessebre per acabar baixant cap al Coll de Parpers. En aquesta zona ens deixa en Jordi S, tenir criatures petites és el pitjor enemic d’un  bono-bici generós.

La resta, travessem la carretera i ens enfilem cap al Pla de l’Espinal, on continuarem cap a Sant Carles, on farem un tram d’asfalt cap a les Planes de Can Ribot.

Anem a fer corriols de baixada cap a Dosrius, i al punt en el que ens trobem, res millor que deixar-nos caure pel corriol de l’alternativa de Can Ribot, enllaçant amb el corriol del Pi Tort on remuntarem un tram fins a trobar l’entrada del corriol del Pi Dret, on aprofitarem abans d’entrar-hi per fer una foto de grup.


Ara sí, baixada fins a sortir a la riera del Far. El terreny no està tan sec com  els últims mesos, però continua aixaragallat en alguns trams, el que fa que baixem amb una certa cura que demà s’ha de tornar a treballar.

Un cop a baix rodem cap a Dosrius, i decidim que per evitar els trams desagradables de sorra de la riera, potser el millor serà passar per l’alternativa. Doncs, apa a enfilar-nos pel corriol, per acabar deixant-nos caure pel Torrent de la Feliua abans de sortir al Torrent de Manyans.

Potser no va ser tan bona alternativa, doncs al canyer del Torrent de la Feliu un gos perseguint en Pepe C amb gens bones intencions ha provocat una caiguda que en principi sembla que no ha estat greu....només un dit inflat, però que al final amb una mica de gel s’anirà solucionant.

Reagrupats a la sortida i tot comentant l’incident, rodem ja per la riera cap a Argentona, que segur que asseguts al Centru amb un bon esmorzar, les penes oblidarem ràpidament, jajajaja. 

Uns dies de treball i de seguida tornem a entrar en un nou cap de setmana i com sempre dissabte els Bicigaló ens tornem a trobar  a la Plaça Nova.

Aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Manel V, Oscar E, Tino i Tomàs LL, Jordi F, Robert D i Salva B..... i més tard, ja un cop a la riera, se’ns afegirà com a la última sortida en Manel, company de Mataró que sembla ser que la setmana passada no s’ho va passar del tot malament.

A la Plaça també hi ha en Francesc M, Kiko P i Enric T, però no els hi direm que ens acompanyin, segur que no tenim les mateixes intencions i així ha de ser si volem seguir vius, jajajaja.

Doncs apa, cap a l’Agility i riera amunt, però aquest cop no anirem cap a Riudemeia, sinó que trenquem cap al Bell Racó per passar per entrar al Xaragall de l’Espinal, abans de passar per sota del pont de Parpers i enfilar-nos pel Xaragall de Can Pins.

Fa temps que els treballs de desforestació de la zona han acabat i amb el pas dels dies la pujada per aquest tram ja no és tan desagradable. Poca poc ha d’anar tornant a créixer matolls i segur que serà una opció per a futures Repicacorriols.

De moment ens anem enfilant tot xino-xano i anem en direcció a Can Ribot, per fer el corriol alternatiu que ens pujarà fins a les Planes, amb lo que evitem passar per la casa.

Travessarem la urbanització de Sant Carles rodant cap a la part del Turó dels Castellans, on ens hem de deixar caure enllaçant corriols cap a l’entrada del corriol de la Font del Llorer. Algun petit tram presenta algun xaragall que provoca frenades del grup i alguna petita caiguda sense conseqüències greus.

D’aquí remuntem cap al Pla de l’Espinal per deixar-nos caure cap al Coll de Parpers.

Aquí en Pere C ens ha de deixar per compromisos familiars. De fet, hem allargat una mica la sortida enllaçant aquests trams de corriols amb la intenció de quadrar l’horari per a assegurar una tornada puntual, i l’hem clavat.

Ens separem i la resta fem tram d’asfalt de baixada per entrar al corriol del Crani. Ens dirigim a baixar cap a La Roca del Vallès i en principi ho farem pels corriols clàssics de Can Cigala, encara que a mitja baixada decidim entrar a la variant que hem fet alguna vegada de pujada guiats per en Salva M. Un parell de dubtes en aquest tram, degut a l’estat verge que es troba, però tot i haver de desfer uns metres per trobar el camí correcte i haver d’evitar un arbre caigut al mig del corriol, acabem sortint al Torrent de Sant Miquel com teníem previst.

Rodem cap a Can Company per travessar la carretera i començar a enfilar-nos pels divertits i revirats corriols de la zona que ens pugen cap al Bosc de Can Planes, tot passant abans pel corriol de la Creu.

D’aquí seguim pujant passant per les restes de Can Ronses per continuar cap al Turó del Morro del Gall, que enllaçarem amb els corriols de la zona del Bosc de Can Païssa, per acabar sortint a la pista de la Pedrera tot just a l’entrada del corriol dels Galzerans.

Ara sí, ja ens toca retirada i farem una ràpida baixada pels Galzerans seguint l’estela d’en Tomas. Collons amb aquesta canalla, d’aquí quatre dies no el podrem seguir ni pujant ni baixant.

A la sortida del corriol aprofitem per reagrupar-nos abans de tornar a deixar-nos caure en ràpida baixada cap a Can Roviró, encara que al tram inicial hem d’evitar un arbre caigut al mig del corriol que ens impedeix el pas.

A Can Roviró ens creuarem amb en Francesc M i en Kiko P que sembla ser que encara no en tenen prou o potser és que estan provant els límits del Strava.

Baixem cap a la riera de Riudemeia i a rodar tranquil·lament cap a Argentona on tenim esperant-nos el merescut esmorzar habitual. De moment en Manel encara no ha sucumbit a la crida del Bicigaló i s’acomiada a la riera....donem-li un temps!!! Jajajaja

Avui no hi ha foto... ni de la sortida..... ni de l’esmorzar, però sense gaire esforç us ho podeu imaginar.

I tanquem la setmana amb la sortida de diumenge, que puntuals a les 08:00....bé puntuals potser a  les últimes setmanes no ho som gaire, però les sortides bé es valen uns minuts d’espera.

Aquesta setmana som en Joan B, Joan V, Manel L, Pere B, Robert D, Toni P, Jordi S i Salva B. També ens acompanyarà en Jordi R, que espero que no fem que s’avorreixi massa. De fet a la Plaça Nova també hi ha en Kiko P, però avui ens fa el salt amb la flaca.

I passats ja quarts de nou deixem la Plaça Nova cap a l’Agility, començant a rodar riera amunt, mentre anem escalfant cames....però això durarà poc. Aviat deixarem la riera per entrar per Can Comalada i començar-nos a enfilar pel Rovell de l’Ou fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües.

Aquí aprofitarem que els treballs de desforestació encara ens han deixat part dels corriols, per enfilar-nos cap als Porcs, on resseguirem algun dels corriols de la zona de l’Esbarzer Gran i que ens pujaran cap al corriol dels Romanins.


Per una estona deixarem de pujar i aprofitarem per deixar-nos caure cap a Can Martí de la Pujada, encara que de seguida tornarem a fer corriols de pujada per la zona de la Surera de Can Famadas.

Travessarem la Brolla de Can Martí fins a sortir a la pista de Can Ferriols. Rodarem poc perla pista, doncs de seguida entrem cap a la caseta dels Caçadors i tornem a fer corriols cap al Turó de les Rovires, on en algun punt hem hagut de baixar de la bici per trobar-nos amb un arbre caigut que ens barra el pas.


A en Jordi S ja se li fa tard i ens deixa en aquest tram. La resta seguim vorejant el Turó de baixada, per acabar remuntant per pista cap a Ca n’Oms.

Seguim de pujada cap al Turó i les Planes de la Gola, o al menys fins el que queda d’ells desprès de passar-hi les màquines. Un paisatge desolador que esperem que amb el pas del temps retorni a un aspecte semblant al que teníem fa uns mesos.

Ens seguirem enfilant cap a Can Nogueres, aprofitant tots els corriols possibles guiats per en Joan V.
A partir d’aquí, una mica de baixada per anar-nos recuperant, abans de tornar a enfilar-nos cap als Boscos de Can Gel.


Ara ens espera un puja-baixa de corriols que ens portaran fins a Can Bruguera, passant per la Font de n’Oms, on malgrat algú ja porta el bidó vuit, ni ens aturarem a mirar d’omplir-lo. Ja ho farem a la font de la Urbanització de la Cornisa.

Un cop a Can Bruguera, en Robert D decideix que per avui ja en té prou i ens deixa per tornar cap a Llavaneres..... en Jordi R també decideix deixar-nos, però en aquest cas, perquè encara no en té prou i com ja ha escalfat, ara va a fer una sortida seria, jajajaja.

La resta ens enfilem fins a la Font de la Cornisa, on aprofitem per aturar-nos i omplir els bidons d’aigua, abans de seguir per baixar cap a la cruïlla de la Plana del Pou de la Plata, on ens deixarà en Manel L.

La baixada cap al Parc Forestal és força ràpida i cadascú el fa al seu ritme. Ja ens reagruparem a la sortida, i als que arriben primer encara els hi dóna temps a fer una mica l’indi.


Continuem per endinsar-nos al corriol d’en Bellatriu que fa temps que tenim mig abandonat, i com sempre gaudim del seu ràpid i divertit traçat fins acabar sortint al Torrent d’en Bellatriu, on encara allargarem una estoneta més, i és que en Joan V encara ens té preparades unes divertides ziga-zagues que ens han de fer acabar la sortida baixant per Can Llei, amb un bon regust de boca desprès de passar per algun tram encara força verge.


I cap a la Plaça Nova que encara ens queda una estona pel piscolabis de rigor, que avui ens l’hem guanyat.

El Track;


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario