domingo, 30 de septiembre de 2018

Aquesta setmana voltem per tot arreu.

Després de la divertida sortida pels voltants de Llavaneres del cap de setmana passat, tornem a les sortides pel nostre entorn i per començar, dissabte tornem a trobar-nos a les 08:00 a la Plaça Nova.
Aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Quim M, Jordi T, Robert D, Tino LL, Jordi S i Salva B. A la Plaça també ens trobem amb en Rafael F que avui fa sortida cap al Pla de la Calma, i en Francesc M que aprofita per sortir una estona en carretera.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt mentre pensem cap a on dirigir la sortida. I de fet ens ha costat força decidir-nos, però a final ens hem deixat convèncer per en Jordi S i anirem cap a la Torrassa, fent el Dragon Khan de pujada.

Així que rodarem per la riera fins a Dosrius i deixarem tranquil al gos del Torrent de la Feliua, que si és difícil desempallegar-te d’ell baixant, no volem pensar si ho fem de pujada!!!
Tot just arribar a Dosrius ens hem d’aturar per una punxada a la roda d’en Pere....una punxa d’esbarzer de considerables dimensions i el fet de no portar tubeless ens hi han obligat.

                  
De totes maneres, amb tanta gent solucionarem l’avaria en un tres i no res, encara que ja se sap que al nostre país, mentre uns  pocs treballen, la resta s’ho miren.



Càmera nova i a tornar a rodar. L’antiga no la llencem.....amb tantes reparacions ja és com si fos de casa!!!



Reprenem la sortida i travessem la carretera per rodar vorejant la Riera de Rials, travessant el Torrent de Cal Rajoler i pujant fins a la carretera per entrar al Sot de Can Bosquets.

Aquí començarem la pujada pel Dragon Khan clàssic, on avui tornarem a fer el tram de pujada nou, abans de seguir enfilant-nos cap a la zona del Penjat dels Garrofers, on anirem enllaçant corriols  fins a sortir a la pista que haurem de fer de pujada cap a la Pla de la Bassa del Llop.

Un cop dalt, acabem d’enfilar-nos fins a la Torrassa del Moro on, sense ni aturar-nos, seguirem fent corriols de baixada clàssics que ens porten a sortir a la pista del Camí del Coll tot just per sota de l’Ermita de Sant Esteve del Coll.

En aquest tram, fa unes setmanes ens vam aturar a l’entrada d’un corriol que en principi té bona pinta, però que al seu dia vam descartar d’entrar-hi, però avui en Jordi S li té ganes i sense gaires escarafalls en Quim M s’hi deixa caure. Doncs apa, cap dins i a veure que ens trobem..... i ens hem trobat, un inici amb baixades tècniques amb pendent pronunciada  i que a mesura que anem avançant ens anem trobant salts, plataformes, corbes peraltades amb fustes....el que ha començat com un corriol tècnic, s’ha acabat convertint en un circuit de descens per freeriders. Nosaltres no hi estem acostumats, no tenim tècnica, ni portem medis per gaudir de l’excel·lent muntatge que ens anem trobant....tot i això, unes fotos no podem deixar de fer.




Acabem agafant la variant menys complicada i acabem sortint a la carretera que puja de Cardedeu, així que rodarem un tram d’asfalt fins a Ca l’Arumí, on ens creuem amb un munt de gent que sembla que estan fent una pedalada de Badalona fins al Turó de l’Home.

A Ca l’Arumí fem el corriol de pujada que ens porta cap a la carretera que baixa cap a Santa Agnes, on seguim creuant-nos amb el grup de la pedalada. Això serà una bona excusa per entrar al corriol de la Pistola, que avui per primer cop farem de pujada. Hi hem passat molts cops de baixada i el tram final no tenim clar si el podrem fer sense posar peu a terra, i no ens equivoquem....hi ha fullac que dificulta la pujada, i ens aturem als últims metres. De totes maneres, és el primer cop i agafant bona traçada segur que la propera vegada coronarem sense “enfiascar-nos”.


Ara ens toca rodar cap al Pla de l’Espinal, mentre pensem cap a on dirigir-nos. Es va acostant l’hora de l’esmorzar, però sembla que avui no tenim quòrum de si fer tornada cap a Argentona o allargar una estona més, fent perillar l’entrepà.

De moment, ens deixarem caure cap al Coll de Parpers per travessar la carretera i seguir pujant cap a la pista a l’Àrea Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels.

Dubtes de si baixar pels Galzerans o allargar una mica més....però guanya la segona opció, l’esmorzar ja el deixem per una altra setmana i ens dirigim cap als corriols de pujada pel Bosc de Can Païssa, per acabar deixant-nos caure cap al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera i a rodar per la pista dubtant si baixar cap a Òrrius per remuntar cap a la Mútua, però se’ns farà massa tard, així que farem tot per la pista cap a la Plana del Fum i seguint cap al creuament de Cal Camat Vell. D’aquí pugem cap a Coll de Porc, per deixar-nos caure cap a Can Genís. Portem força tram de pista, així que a Can Genís aprofitem per tornar a entrar en corriols cap a la Mútua, per acabar sortint al Coll de Gironella.

Estem al Camí del Mal Pas i rodem per la pista de baixada cap al Pla dels Matxos, tot aprofitant passar abans pel corriol que voreja el Turó de Matacabres.

Més endavant entrarem al corriol dels Cactus que ens porta cap al Pujolar, on normalment haguéssim seguit cap al Dalipà per acabar per la Vinya d’en Serra, però avui ens deixem caure cap a Can Barrau on acomiadem a en Pere i la resta baixem per la urbanització fins a la Plaça de Vendre.

És tard per esmorzar, però una cervesa fresqueta  asseguts davant l’Ajuntament ens ajudarà a refer-nos de la sortida i li farem dentetes a en Joan B.....tant que fins i tot no se’n podrà estar d’acompanyar-nos una estona.

Sortida força diferent a les habituals de dissabte, amb més quilometratge i durada, però que tampoc està malament de tant en tant.

I diumenge tornem a tenir sortida, més o menys puntuals ens trobem a la Granja.com en Joan B, Salva M, Kiko P, Toni P, Robert D, Pere B, Tolo i Salva B. Avui ens acompanyarà en Quico V que ens vol ensenyar alguns corriols per la zona de la Roca Village.

                                       

Sortirem cap a l’Agility i a rodar riera amunt en direcció cap al Bell Recó, on ens enfilarem cap a la carretera de Parpers per entrar per la cadena i començar a enfilar-nos per l’Esquei d’en Febrer, rodant pels senders que han quedat desprès del pas de les màquines.

Anem fent de pujada cap al Turó de Can Ribot, on fem el corriol alternatiu que ens puja cap a les Planes, per continuar cap a Sant Carles on farem tram per l’asfalt cap al Turó dels Castellans.

Primers 9 quilòmetres de pujada i ara ens toca començar a baixar. Ho farem en principi en ràpida baixada per pista fins acabar sortint al Torrent de les Teixoneres, on passem vorejant l’ermita romànica de Santa Maria de Malanayes quasi bé sense adonar-nos i és que anem a preu fet i ens toca continuar cap a la riera de Gausachs.

 Estem rodant cap a la Roca del Vallès i passem per sota de la C60 i de la AP7 mentre anem rodant altre cop per pista de pujada fins a l’alçada de Can Sora, on comencem els primers trams de corriols de la zona. 

Estem entre Granollers i Cardedeu, en una zona completament desconeguda i mentre anem fent darrera d’en Quico ens anem preguntant com s’ho fan els avis per descobrir tots aquests camins en zones força llunyanes de la nostra zona de confort. Els primers quilòmetres són de pujada i anem rodant enllaçant corriols i senders, amb una aturada per menjar alguna cosa...

                            
                            

i fer les fotos de rigor......


abans de continuar i seguir pujant fins aribar al punt més alt, a prop del Polígon Industrial de Can Jorn.

Ara ens toca baixar de tornada i ho farem amb uns primers trams per sender, acabant per pista fins a sortir al lateral de la AP7 a tocar del centre comercial de La Roca Village. 

En aquests trams hem tingut un parell d'avaries, el trencament d'un radi de la roda d'en Salva M i trencament de la cadena d'en Salva B.

Sort que avui comptem amb la presència del mecànic oficial del grup i amb un cop d’estenalles per tallar el radi trencat i una tanca ràpida per arreglar la cadena, en un tres i no res ens permet seguir la sortida. De totes maneres, l’hem de deixar treballar amb tranquil·litat.....


...que estem al país que estem, i el tòpic que ens agrada molt mirar mentre els altres treballen se segueix complint....


Com sempre un plaer rodar i aprendre noves rutes de la ma d’un dels avis d’Argentona.
....encara que alguns aprofiten l’estona per a altres menesters. 


Un cop tot en ordre tornem a passar per sota l’AP7 i rodem pel Mogent cap al Polígon Industrial de Can Font de la Perera, on en Quico V ens deixa. La feina ja està feta i ha quedat per esmorzar amb uns companys.

Com sempre un plaer rodar i aprendre noves rutes de la ma d’un dels avis d’Argentona.


La resta hem de tornar cap a Argentona i de moment ho farem de pujada fent tram d’asfalt pel polígon per enfilar-nos per corriol cap el Turó d’en Ribes on enllaçarem amb el corriol d’en Jordi Cid. En aquests primers trams ens trobem diversos arbres al mig del camí que ens barren el pas. Això ja és habitual de fa temps i posar peu a terra no ens ha de sorprendre.

El corriol de pujada d’en Jordi Cid està net i l’anem fent tot xino-xano. Pujada amb algun tram exigent i que als últims metres no aconseguim fer-los sencers dalt de la bici.

Un cop a dalt i reagrupats, travessem la carretera per pujar altre cop cap al Turó dels Castellans, travessant el Bosc de Can Poc.ç

Hem de seguir baixant cap al Pla de l’Espinal i com la sortida està sent més llarga de l’habitual, decidim fer algun corriol de baixada abans de deixar-nos caure pel corriol de la Font del Llorer, on també hi ha un arbre caigut al mig del camí que ens fa baixar de la bici per últim cop.

Ràpida baixada pel corriol, amb cura de no patir cap ensurt en algun dels xaragalls que hi ha, per acabar enllaçant amb el Xaragall de l’Espinal que fem de baixada per sortir altre cop al Bell Recó.

Només ens queda rodar per la riera de tornada cap a Argentona per acabar entaulats una estoneta a la Plaça Nova. Un piscolabis merescut ens ajudarà a refer forces.

Una sortida diferent al que estem acostumats, on hem fet força més pista de l’habitual, però que ens ha permès conèixer zones per les que probablement trigarem força temps a tornar a passar-hi.

Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario