jueves, 7 de marzo de 2019

Repicacorriols 2019

Hem deixat enrere la III edició de la Repicacorriols amb una sensació agredolça, en part per haver fet la feina el millor possible, però amb la recança de saber que les traves de les administracions han fet que la cursa no s’adapti ni de bon tros al tarannà de la colla organitzadora.

Al 2017 va néixer la Repicacorriols, amb un primer track que teníem preparat d’uns 39 km i 1400m+ tot corriols a tocar d’Argentona....


....però va ser presentar-ho a Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i entrar de cop al mon de la realitat de les pedalades. Recorregut impossible d’aprovar que segur que fins i tot va marejar als tècnics al veure’l.

Canvis, modificacions i després de més de 10 versions de tracks ens van aprovar un recorregut força divertit.

Al 2018, i ja amb el bagatge de la primera edició, els problemes van persistir i ens vam haver de cenyir al recorregut ciclable marcat pel Parc de la Serralada Litoral i pels trams que Territori i Sostenibilitat ens van permetre a última hora. Tot i això, encara va quedar una cosa força acceptable.

I arribem al 2019....qui més qui menys té problemes per organitzar les curses, a no ser, com es comença a sentir dir, que siguis una empresa que s’hi dediqui com a negoci....doncs ho tindrem en compte. No estem per a tenir més sancions, així que ens adaptarem als trams ciclables que ens han indicat dins del Parc i resseguirem els trams fora de Parc que ja ens van concedir al 2018, i ja que tenim Burriac, li farem una visita.

Dit i fet, track enviat al Desembre i a esperar que ens enviïn l’aprovació.

Mentrestant, els companys Xurribikers pleguen veles i els companys de Cabrera segueixin el mateix camí. Corriols de Llavaneres va fer el mateix al 2018. Els companys de la Orrienca ja fa uns anys i.....

....arribem a 7 dies de la cursa. Divendres tarda, mail de les administracions prohibint pràcticament el 100% de corriols presentats. L’any passat s’hi podia passar i ara no? Estan dins del mapa ciclable i no hi podem passar? S’havia d’esperar 2 mesos per respondre això?

En el tram del Pujolar i Rocar d’en Serra hi ha el Frare, una planta que segons sembla és una espècie protegida.....


....al sectors del Turó d’Aquença, la Brolla de Riudemeua i la Vinya del Truc són zones de nidificació de fauna protegida en època de preposta, ves tu a saber de quins ocells es tracta, potser la cadernera?....

....a la zona de la riera de Can Pins tampoc s’hi poden posar punts d’avituallaments ni aglomeracions per protegir a un fong...


 ... i si tot això fos poc, si dilluns no presentem track alternatiu, consideren que renuncies a fer la pedalada!!! Ves tu quins ous!!!

El cap de setmana resseguim el track proposat i no és assumible, casi bé 100% pista, fins i tot obligant-te a passar per dins de finques particulars amb barris que tanquen els camins....però que vols, quan la persona que t’ha de donar el permís s’ho mira tot asseguda a un  despatx al bell mig de Barcelona, amb un planell que s’actualitza menys que el Windows 8?

No queda més remei que presentar un track alternatiu amb alguna variant, acompanyada de fotos reals del terreny a veure si podem aconseguir que al menys els casi 300 inscrits que hi ha puguin passar un matí fent alguna cosa que s’assembli una mica al btt.

I al final a 36 hores de la cursa, tenen a bé d’aprovar-te les engrunes que els hi has pogut arreplegar.

Doncs apa, dissabte a revisar i marcar el recorregut.


I diumenge ben d’hora cap a la Plaça Nova que abans que arribin els corredors hi ha feina a fer.


A les 08:00 tot està preparat per a rebre als primers inscrits que s’acosten al Village a recollir els dorsals.


Aquest any comptem de nou amb en Joan Costa de Speaker Events que amb la seu bon saber fer ens ajudarà a engrescar l’ambient  durant tota la jornada. Inclús aprofitarem per a que ens faci el Breafing abans de l’inici de la cursa.


Els voluntaris marxen cap als diferents sectors a control.lar abans de que puntuals a les 09:00 es doni el tret de sortida.

Primer tram neutralitzat per la Policia mentre roden pels carrers del poble per començar la pedalada enfilant-se cap al Dalipà.


Un cop a dalt, baixada cap a la Font del Castanyer....



....abans de tornar a remuntar cap al Pla dels Matxos i altre cop baixada cap a Argentona per Can Ferreters, per enllaçar amb la dura pujada per la pista cap al Castell de Burriac, on es troba situat un petit avituallament no previst en principi, però que és del tot necessari desprès del fort desnivell d’aquests primers quilòmetres.


Seguiran pujant cap a la Creu de l’Avellà i la Mútua de Cabrils, abans d’entrar en corriols de baixada cap a Òrrius on es trobaran amb el segon avituallament.



 Travessar la carretera i pujada per Can Guineu abans de tornar a baixar cap a Can Riudemeia on rodaran vorejant la riera de Can Pins altre cop cap a Argentona, on els toca remuntar per la pista de Can Comalada cap al Camí de les Aigües, enfilant-se per les arrels de Can Bagot en direcció al Turó de les Rovires, fent corriol final que els portarà a sortir a Ca n’Oms on estarà situat el tercer avituallament.

 I com la organització som bons minyons i estem amb la igualtat de gènere, posem l’avituallament el més separat possible del convent de l’Oasi.... si les autoritats ens obligen a no destorbar als Frares, nosaltres tampoc ho farem amb les Monges!!!

De l’Oasi cap a Can Ferriols per anar enllaçant senders travessant la Brolla de Can Martí i les Sureres de Can Famades per acabar sortint al sector de Sant Jaume de Traià.



Altre cop sortida a la pista del Camí de les Aigües tancant la cursa baixant pel Torrent de Can Cabanyes cap a meta.

Tal com van arribant, els participants s’acosten al Village on recolliran la bossa del corredor amb la samarreta de la Repicacorriols i alguns dels detalls que han aportat les empreses col·laboradores que tant ens ajuden.

Les bicis descansen i ells poden fer petar la xerrada, mentre donen bon compte de l’entrepà i beguda fresca que els ajudarà a refer forces.


Mentre van arribant els corredors, alguns aprofiten per fer alguna foto....part de l’equip Scott...


....el Team Muntbikes....


....els companys Xurribikers fent colla amb Differentbikes.


....els companys de Catedra Bikes.....


.....i com no pot ser de cap més manera les noies del grup "Amb un parell de càntirs".


A aquesta hora a la Plaça Nova hi ha un munt de gent, i en un racó, com qui no vol la cosa trobem a aquest parell que sembla que encara no s’han tret la disfressa desprès de la rua de Carnestoltes.....


....diuen que els han vist a alguns trams del recorregut, però com no han dit res a l’arribar a la Plaça, no hi hem caigut en donar-los l’entrepà i la bossa del corredor.

Disculpeu per la qualitat de la foto, però està feta amb la Go-Pro i la punyetera quan detecta alguna cosa anti-corriols es posa dels nervis i no hi ha qui la faci entrar en raó.

I mentrestrant, encara tenim a l'agent del Parc de la Serralada del Litoral voltant pel recorregut...


.... tot preguntant als voluntaris si saben el nombre d’inscrits. Pobrets, si prou feina tenen en anar indicant als participants i control.lant que totes les senyalitzacions estiguin al seu lloc.

De totes maneres, tampoc voldria que per culpa nostra els hi quedi un expedient a mig fer.

Els inscrits van ser, molts menys del que es permet a altres pedalades i molts més del que es mereix qualsevol dels recorreguts que es pensen que són adients per a un esdeveniment esportiu d’aquest tipus....i si a això li sumem la quantitat d’oxigen que desprèn el Frare tot fent la fotosíntesi, li restem el número d’espores que surten quan trepitges el fong de la Riera de Can Pins i ho dividim per tot l’amor que desprenen els ocells a la preposta a la Brolla de Riudemeia, ens queda un càlcul d’allò més correcte. 

Ara tornant a ser seriosos, donar com no pot ser de cap més manera, les gràcies a tots els sponsors que amb el seu inestimable recolçament ens ajuden any rera any a dur a terme la Repicacorriols.

A tots els voluntaris que ens ajudeu desinteressadament i que sense vosaltres no  podríem haver fet aquestes tres edicions. Ajuda inestimable per la logística al Village, controls, marcatge i desmarcatge del circuit, que un cop l’últim participant arriba a la Plaça Nova, al recorregut ja  no hi queda rastre de la senyalització.


....i  als 2 bici-escombra per la seva paciència i el seu treball impagable per a qualsevol pedalada.




I no ens podem oblidar d'en Jordin Santacana i en Feliu Vilalta, que amb la seva destresa amb la càmera fotogràfica aconsegueixen obtenir unes imatges que la majoria som incapaços de percebre per molt que ens hi esforcem. Fotos de luxe, fetes en el moment en que els participants menys s'ho esperen i que permeten treure el millor de cadascú. Una cursa sense el seu treball no seria una cursa.

Ara sí que per aquest any ja s’ha acabat i si la cosa no canvia, la REPICACORRIOLS ha arribat a la seva fi, al menys amb aquest nom. Ara ens queda una època de reflexió en la que haurem de pensar quin serà el futur de la cursa.

No cal posar enllaç al track de la pedalada, doncs el podeu trobar penjat al Wikiloc. El que sí tenim és el track de la “Cursa de les Montses”, però només el passem per privat, no sigui que acabi formant part del calendari de la UCI. A més el pas de masses bicis podrien implicar el fer-se malbé els xaragalls de les pistes i acabar compactant el sauló de les baixades.

Amb tot l’atabalament d’aquests últims dies,  els nervis fan que costi agafar la son....ni la til.la fa efecte. Quan érem petits comptàvem ovelles, però ara ja tenim una edat i comptem altres coses:

Un inscrit.....dos inscrits....tres inscrits.....

Bona nit!!!  Salut i pedals!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario