miércoles, 20 de marzo de 2019

Tornem als corriols.

Un cop passada la Repica, tornem a la normalitat i la millor manera de treure’ns de sobre les “toxines” que s’han generat amb l’acompliment de les estrictes normes de les Administracions, serà una bona dosi de corriols..... hem de fer que el tarannà de la colla torni al seu punt més àlgid.

I començarem dissabte amb una nova trobada a la Plaça Nova. Aquesta vegada serem en Pere C, Pepe C, Oscar E, Josep, Jordi P, Fernando, Jordi T i Salva B. Deixarem triar la sortida a les e-bikes i les “atmosfèriques” ens adaptarem a lo que vingui.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Recó, per anar cap al Xaragall de l’Espinal i començar-nos a enfilar pel Xaragall de Can Pins, que enllacem amb el corriol de l’Alternativa de la Font de Javà fins a sortir a Can Ribot.

Fem corriol alternatiu que ens puja a les Planes i d’aquí cap a Sant Carles, per seguir fins acabar sortint a la carretera que baixa cap a Santa Agnès i és que avui anem a fer el corriol d’en Jordi Cid.

Com sempre ens espera divertida baixada cap al Mogent, encara que l’estat extremadament sec del terreny i alguns petits xaragalls que hi ha al traçat fa que la baixada no sigui tan ràpida com habitualment, però ja tenim una edat i hem d’arribar sans i estalvis.

Un cop a baix i ja reagrupats rodem pel Polígon Can Font de la Perera i ens dirigim cap a La Roca del Vallès tot vorejant la riera del Mogent.

La tornada la fem per divertits corriols cap al Bosc de Can Planes, passant pel corriol de la Creu. Seguim de pujada cap a la zona de Ca l’Argent, sense parar d’enfilar-nos mentre travessem el Bosc de Can Païssa fins a sortir a la pista de la Pedrera.

La millor manera d’acabar la sortida d’avui serà una ràpida baixada pels Galzerans o anti-29, enllaçada amb el tram que ens baixa fins a Can Roviró. Trams que ja tenim molt per la mà i que fem força ràpid gaudint-los com el primer dia.

La feina ja està feta per avui i un cop sortim a la riera de Riudemeia, només ens queda rodar tranquil·lament cap al Centru on ens espera el merescut esmorzar.

I diumenge de nou trobada a la Granja.com, encara que aquesta setmana per una cosa i l’altre som pocs... en Joan B, Quim M, Jordi S, Salva M i Salva B. De fet a primera hora també hi ha en Francesc M, Kiko P i Joan S, però no ens acompanyaran. Estan preparant-se per la Titan Desert i faran sortida llarga cap al Pla de la Calma.

Tornem a encaminar la sortida a gaudir del corriols que ens envolten i avui ho farem anant cap a la Torrassa del Moro, així que a l’igual que ahir sortim cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Recó, enfilant-nos pel Xaragall de Can Pins fins al Turó de Can Ribot.

Ens deixem caure cap a Sant Carles, travessant la urbanització per acabar baixant cap a Ca l’Arumí, on travessem la carretera i pugem cap a la Pedrera dels Dous. Entrem al corriol de pujada tot just passada la Pedrera que ens enfila fins a les restes de Can Cames. Anirem fent corriols de pujada fins a sortir dalt de la Torrassa, on aprofitem per aturar-nos a menjar alguna cosa i fer la foto de rigor....


....bé, o les fotos, que a la primera hi faltava algú.


Reprenem la sortida baixant cap a la Plana de la Bassa del Llop i és que anem a fer els primers trams de baixada del Dragon Khan fins a sortir a la zona de la Plana de Can Bosquets, on ens endinsem en trams divertits amb un continu puja-baixa de corriols que hem fet a les edicions de la Torrassa Xtrem i que passant per sota de les restes de l’ermita de Sant Sebastià ens torna a portar per sota de la Torrassa.

Aquí ens espera ràpida i divertida baixada pels corriols que ens porten a sortir a la pista just a tocar de l’ermita der Sant Esteve del Coll.

En Jordi S ja està a tocar del final del bono-bici d’avui i ens haurà de deixar. No ens podrà acompanyar als corriols que farem ara. A mig camí de la pista cap a la Pedrera ens endinsarem a l’entrada del corriol obert pel descens i que nosaltres fem amb tota la precaució possible,....


.... tot deixant les plataformes i salts per a una altra ocasió...i no per falta de ganes, sinó per manca de bicis preparades, i perquè no dir-ho, per manca de collons per ni tan sols provar els més petits...


....encara que ens els hem mirat del dret i del revés, però ni per aquestes!!!





Hi ha trams alternatius que eviten els salts més pronunciats i com no pot ser de cap més manera, seran els que farem nosaltres per acabar sortint a la carretera que puja de Cardedeu, on ens toca rodar per l’asfalt fins a Ca l’Arumí.

Remuntarem, travessant  la carretera per endinsar-nos al corriol de la Pistola que avui farem de pujada. Travessem el Bosc de Can Poc cap al Pla de l’Espinal, deixant-nos caure cap al Coll de Parpers per travessar la carretera i ens presentem al Pessebre, on sense aturar-nos, tornarem a baixar per corriol cap a la part de sota dels Galzerans.

Igual que dissabte ens tocarà gaudir de ràpida baixada cap a Can Roviró fins a sortir a la riera de Riudemeia, per anar de cap a la Plaça Nova, acabant entaulats comentant la sortida d’avui....entre d’altres coses.


Entre una cosa i l’altre se’ns acumula la feina i les setmanes passen ràpid. No ens n’adonem i tornem a entrar en un nou cap de setmana.

Alguns dissabte tenim obligacions o distraccions, segons com es miri, i descansarem, però el Bicigaló no s’atura, i sembla ser que els Jordis....Jordi S i Jordi P els han enredat a fer corriols per la banda de la Riera. Trams de la Repica i d’altres que no vam poder fer el dia de la cursa que faran que passin el matí fent btt sense allunyar-se de casa.

Diumenge ja serà una altre cosa. A les 8, més o menys puntuals anem arribant a la Granja.com. De seguida veiem que avui la cosa pinta bé....o no.... la Granja és plena de gent i entre ells hi ha en Joan B, Francesc M, Kiko P, Salva M, Jordi R, Toni P, Quim M i Salva B.

Un cafè i arrenquem cap al carrer Gran i es que avui anem a començar la sortida passant pel Torrent del Collell recentment arreglat per la Repica. Només sortir ens trobem a en Jordi S que ha apurat per sortir fins a última hora.

Rodem per la riera cap a la riera de Riudemeia i ens enfilem cap a Can Roviró, pujant pel corriol dels Galzerans fins a sortir a la pista de la Pedrera.


Seguim pujant cap al Bosc de Can Païssa abans de deixar-nos caure cap a la zona de Ca l’Argent on intentarem no deixar ni un corriol sense passar....entre ells, l’Amic Invisible, The Rock, per acabar baixant cap a la zona del Bosc de Can Planes.

Aquí, tenim pendent de fa dies que en Salva M ens ensenyi un corriol nou que promet ser divertit a l’hora que tècnic, i avui és un bon dia per comprovar-ho. De fet anem a buscar l’entrada per la zona entra la Pedra de l’Escorpí i el corriol Amagat.

De seguida, només d’entrar-hi, veiem que serà més complicat del que ens havíem imaginat. El terreny està molt sec, les rodes patinen sense control, hi ha petits trams que ben bé podrien estar dins de l’Esperxada, on els més afortunats poden fer servir la tija telescòpica i la resta resar per no saltar per les orelles. Tot i haver de posar peu a terra en algun punt, que demà torna a ser dia de treball i ja no estem per tonteries, un cop arribats a baix sortint a la casa de Can Planes, podem dir que no ha estat gens malament per ser el primer cop. Alguns trams la propera vegada segur que els podrem fer dalt de la bici i en podrem gaudir una mica més que avui.

Ara ens toca remuntar altre cop per corriol cap a la Pedra Foradada on anem a buscar l’últim corriol de baixada que ens ha de portar a sortir a la carretera de La Roca del Vallès. Aquest últim tram ja el fem sense en Jordi S, que la canalla ja fa estona que l’espera i ens ha de deixar.

La resta gaudim com sempre d’aquests trams de corriols revirats i tècnics, tot i que degut a la manca de pluja, el terreny continua extremadament sec i no ens ajuda gaire, acabant pel Torrent de Can Companys.

Un cop a la carretera també ens deixen en Francesc M i en Kiko P que els compromisos familiars els reclamen.

La resta continuem i ho fem enfilant-nos altre cop cap a la zona de Can Planes, passant pel corriol de la Creu. Seguim cap al Bosc de Ca l’Argent passant per les restes de Can Ronses i avui anirem enfilant-nos fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu. 

Travessem la carretera i rodem uns metres per la pista fins a trobar una entrada de corriol que ens és desconegut, o al menys fa molt temps que no hi passem i ja no el recordem. Doncs apa, ens hi endinsarem i investiguem cap a on ens porta. Però abans en Toni P també ens deixa. 

El corriol és de baixada i de seguida ens porta a la part de dalt d’Òrrius, on comprovem que sí que l’havíem fet alguna vegada, però d’això fa molt de temps i sempre l’hem fet de pujada.

A Òrrius, travessem el poble anant cap a la zona del Cementiri on ens separarem d’en Jordi R que encara no en té prou i vol allargar més la sortida. La resta seguirem enfilant-nos cap al Turó d’Aquença, abans de deixar-nos caure cap a la Pedra de la Fada i seguir baixant cap al dipòsit de sobre les Ginesteres, per continuar fins a sortir a la riera de Riudemeia.

Ja tenim la feina feta i només ens queda rodar tranquil·lament per la riera cap a Argentona, per tancar una molt bona sortida de 32 quilòmetres i 859 metres de desnivell positiu.

En definitiva han estat dos caps de setmana de força corriols, retornant al tarannà que ens caracteritza.

El track de la sortida per la Torrassa:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario