viernes, 29 de marzo de 2019

Cap de setmana de corriols i pista.

Penúltim cap de setmana de Març i tenim dos dies per davant per tornar a sortir pels nostres voltants, en principi amb la intenció de tornar a fer corriols.

De moment comencem dissabte amb trobada dels Bicigaló a la Plaça Nova. Aquesta setmana som en Pepe C, Josep, Robert D, Eloi, Jordi T, Jordi S, Ramon i Salva V.

Com casi sempre sortim cap a l’Agility i rodem riera amunt cap a la riera de Riudemeia on de seguida ens posem a les ordres d’en Jordi S per entrar al que queda del Torrent del Fondo de la Gallega per començar a enfilar-nos per la Via Romana.

Malgrat que fa temps que no fem aquest tram de pujada, aviat comprovem que la cosa ha canviat ben poc. Continua sent feixuc de fer, amb algun tram amb força pedra que dificulta el pas, però amb empenta i rodolons acabarem sortint al Coll de Parpers.

Ara que en Jordi S ja s’ha sortit amb la seva, un cop a dalt tornarem a la normalitat i aprofitarem per deixar-nos caure uns metres per asfalt per entrar altre cop a fer corriols de baixada cap a La Roca del Vallès.

El tram inicial el fem pel corriol del Crani que haurem de fer més sovint, doncs malgrat que les pluges són absents, presenta trams en que els arbustos estan fent força estret el pas, fent que haguem d’anar en compte per no enganxar el manillar i acabar per terra.

A mitja baixada deixem de banda el traçat clàssic per trencar a l’esquerra i acabar baixant cap a Can Companys pel tram més verge que voreja el Torrent de Sant Miquel.

Un cop a baix travessarem la carretera per tornar-nos a enfilar per corriols cap al Bosc de Can Planes i ho farem passant pel corriol de la Creu.

A la zona de la Pedra Foradada entrarem a fer part del Corriol Amagat, abans de tornar a baixar cap a la pista per anar cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent, però abans els Jordis ens deixen. Tenen compromisos familiars i laborals que no poden evitar.

La resta tornem a entrar en corriols de pujada travessant el Bosc de Ca l’Argent que no deixarem fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu, on hem de travessar la carretera i passant per l’Ermita ens espera un tram de rodar per pista fins passat la Caseta de Céllecs.

Aquí tornem a deixar-nos caure per corriols que normalment fem fins a sortir a Òrrius, però avui a mitja baixada trencarem a la dreta per sortir a la pista per sota de Ca la Mort on ens enfilarem cap a la Plana del Fum, per seguir rodant per la pista cap Can Camat Vell en direcció cap a Coll de Porc per tornar a entrar en zona de corriols, aquest cop de baixada travessant el Bosc de Can Cardí fins a sortir a Can Blanc.

I posats a la zona que estem, aprofitarem per acostar-nos a la Vinya del Truc per comprovar com van d’atrafegats els ocells amb la seva àrdua tasca de la preposta. Així que rodem per la pista cap al corriol del Roure i ens deixem caure en ràpida baixada fins a sortir a Ca n’Altafulla. La veritat que no els haurem molestat gaire...ràpid hem baixat, això sí, en silenci que a tots ens molesta que ens emprenyin en segons quines situacions.

La tornada a Argentona la fem anant a buscar els corriols de baixada cap a Can Raimí que vam fer a la 2ª Repicacorriols i un cop a baix evitem tot el possible la Riera de Clarà, tot passant pels trams de corriols que la voregen, encara que el tram final abans de la gossera ens hi hem de posar sí o sí.

Acabarem rodant per l’asfalt del Polígon cap a la Grumbe per entrar a Argentona pel Carrer Gran.
Ha estat una sortida d’unes 3 hores i els més afortunats encara aprofitarem una estona més entaulats al Centru compartint un merescut esmorzar.

Mentre nosaltres descansem asseguts a Argentona, d’altres han aprofitat per sortir amb les “flaques” i posar les cames en solfa per la Titan Desert. Sortida fins a Montserrat, on diuen les males llengües que fins i tot han aprofitat per posar algunes espelmes a la Verge demanant protecció i salut..... hauran pensat a posar-ne alguna per la Repica??


Diumenge, sense saber-ho, la sortida ja serà una cosa ben diferent.

Les respostes a la convocatòria de dissabte d’en Joan són escasses, però a les 8 la Granja.Com és plena de gent...Limoncellos que sortiran a rodar per carretera. 

Nosaltres serem en Joan B, Salva M, Quim C, Francesc M, Kiko P, Toni P, Jordi S, Jordi R i Salva B. Altre cop la sortida pinta bé, al menys d’inici, ja veurem com acabem.

De moment comencem rodant pel Carrer Gran cap a la Grumbre i avui començarem entrant per la zona del Pont d’en Bauxes i enfilant-nos pel Rocar d’en Serra cap als dipòsits i amunt cap al Dalipà, per entrar  de pujada en el corriol dels Cactus.

Anem resseguint el corriol i alguns també amb cura, no sigui que ens trobem amb els temuts “frares”....però res, no n’hem vist ni un, cosa normal, diumenge i a les vuit, segur que deuen ser a missa.

Un cop a dalt, ens deixem caure per corriol cap a la zona de la Font del Castanyer, per remuntar cap al Pal dels Alemanys, on en Francesc i en Kiko ens faran fer un petit bucle, del tot evitable, però que avui serà força habitual. Al menys la primera mitja part de la sortida serà un continu puja-baixa, i en Quim C, que ha estat llest, decideix deixar-nos i seguir una estona més al seu ritme.


La resta seguim cap al Pla dels Matxos, fem el corriol que voreja el Turó de Matacabres i tornem a sortir a la pista del Camí de Mal Pas fins al Coll de Gironella.

Ara ens toca resseguir corriols, ara avall, ara amunt cap per la Brolla de l’Abril, cap a la Mútua, travessant el Bosc de Can Cardí per sobre de Can Blanc fins a sortir a Coll de Porc.

En algun d'aquests trams ens deixa també en Jordi S, però ves a recordar a on, si prou feines te'ns d'anar seguint el ritme del grup.

Remuntem un tram més de corriol per sortir a la pista a l’alçada de Cal l’Arcís. Un tram de pista i altre cop corriols de baixada fins a sortir al restaurant Cal Senyor, per continuar de baixada cap a la Creu de Can Boquet.

Ens comencem a allunyar força de la nostra zona de confort i pel que sembla ens anem dirigint cap a Vallromanes, i ho farem anant enllaçant corriols, senders i trams de pista, alternant trams de pujada i de baixada. Alguns trams de corriol força divertits, malgrat estar el terreny massa sec.

Estem lluny de casa i a alguns ja els bidons se’ns estan quedant secs. Sort que trobem una font, la Font de Can Gurguí, i aprofitem per aturar-nos, menjar alguna cosa i fer alguna foto.



Reprenem la marxa i ens esperen uns 4 quilòmetres altre cop enllaçant corriol, sender i pista fins a sortir al bell mig de Vallromanes.

Uns petits dubtes de cap a on seguir, amunt....ostres, el camí no té sortida!!!... doncs apa, a recular i anem a lo segur, voregem la riera de Vallromanes i pujada feixuga per pista, fins sortir altre cop a la Font de Can Gurguí, per continuar pujant cap al Mirador de la Cornisa, que a aquesta hora sembla les Rambles de Barcelona.... cotxes, gent caminant, bicis per tot arreu, i on en Jordi R encara ha tingut forces per saltar darrera de 2 e-bikes, obligant-les a donar el màxim de potència sinó volen ser avançades.

Encara no hem acabat la pista, però desprès d’aquests feixucs trams de pujada, s’agraeix el tram de baixada que ens espera fins a sortir altre cop a la Creu de Can Boquet. De totes maneres, encara ens queda seguir pujant cap a la Roca d’en Toni, on en Toni P decideix deixar-nos i deixar-se caure ja cap a Vilassar.

La resta seguim cap a Ca l’Arcís i altre cop cap a Coll de Porc. Ja anem tard i seguim per la pista cap a la Mútua i baixada cap al Coll de Gironella. Rodem pel Camí del Mal Pas i aprofitem per tornar a fer el corriol que voreja el Turó de Matacabres, aquest cop de baixada, a més d’un últim corriol abans de sortir al Pla dels Matxos.

Ja tot el que ens queda serà de baixada i posats a fer tornarem a entrar al corriol dels Càctus cap al Dalipà. Altre cop no hem tingut sort i dels “frares” res de res....cosa altre cop normal, a l’hora que som i diumenge, segur que estan a missa de dotze. Un altre dia serà!!!

En Kiko ens deixa al Dalipà, i la resta ens deixem caure cap ala Plaça Nova travessant la Vinya d’en Serra, on encara algú ha tingut temps de demostrar com es pot fer un “front flip” i aixecar-se sense casi bé ni una esgarrinyada, però no direm que ha estat. El que ho vulgui saber que hagués sortit!!!

Entaular-se avui, amb la sortida que hem fet, és una obligació. Uns 39 quilòmetres i casi 1300 metres de desnivell +. Cansats i havent gaudit d’un bon matí de btt, fins i tot les viandes que posa el xino a la Plaça ens han semblat menjar diví, jajajaja.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario