sábado, 12 de diciembre de 2020

Btt pel Pont de Desembre.

Diumenge 06 de Desembre 2020:

Tal dia com avui, fa 42 anys s’aprovava la Constitució. Ves a saber que devíem estar fent la majoria de nosaltres aquell dia, alguns encara tot just començaven a fer les primeres pedalades dalt d’una bici, i d’altres ja una mica més crescudets fins i tot potser se n’adonaven del que passava, mentre ja feien les primeres passes dalt d’una moto. És el que té el ventall d’edats dins del grup!!!

Tot i ser festiu, com és diumenge, doncs apa, trobada a la Plaça Nova per fer alguna volteta pels municipis termeners que és el que tenim permès en aquests temps de pandèmia.

Som en Kiko P, Francesc M, Javier F, Toni P, Quim M, Jordi S, Pere B, Marc i Salva B. Com som força gent farem 2 bombolles, uns al davant que van més forts, i la resta al darrera mirant d’aprofitar l’estela i no morir en l’intent.

La sortida s’inicia cap a l’Agility, acompanyats d’una part dels Bicigaló que també aprofiten el matí per gaudir dels corriols del nostre entorn. Com fa una mica de fresca a primera hora i la riera no és gens agraïda de circular-hi amb aquesta temperatura, entrarem al Torrent de Can Bellatriu per fer els primers trams més arrecerats. Aquí ens separem els dos grups, nosaltres fem una primer enfilada fins a sortir a la pista de Camí de les Aigües, que només travessem per fer corriols de pujada cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Aquí sortim a la pista que puja del Cementiri de Mataró i ens enfilem cap dalt de Can Vilardell, on ens retrobarem amb el grup Bicigaló.

Nosaltres anem en busca de l’entrada del corriol d’en Bellatriu, fent només el primer tram, tancant un bucle al sortir altre cop a la zona de la Vinya d’en Rouaix. Ara ens espera tot un seguit de puja-baixa de corriols i senders cap a la zona de Can Martí de la Pujada, punt on ens deixarà en Jordi S per problemes mecànics al fre de davant de la seva Cannondale.

La resta, ens enfilem cap al corriol dels Romanins fins dalt del tallafocs a la zona de l’Esbarzer Gran, on ara ja ens venen corriols de baixada cap a les arrels de Can Bagot.

Un cop a baix, alguns ja pensem que ens deixarem caure per Can Comalada fins a sortir a la riera, però anem equivocats. En Kiko P ens porta de baixada cap a Can Castells, per remuntar un tram de pista fins a sobre de Can Cabanyes i corriols de baixada altre cop cap al Torrent de Can Bellatriu, però es veu que encara no és hora de tornar a sortir a la riera. Seguim cap a Can Marfà, de camí a Sant Jaume de Traià. Encara ens queda una altra remuntada per pista, per tornar a fer un bucle corriolaire.

Al final tornarem cap a Can Marfà, no sense abans, la bombolla del darrera haver de fer una petita aturada, obligats pel cactus invasor Cylindropuntia Tunicata, que molest per la nostra presència s’ha clavat a les rodes d’en Marc i a la ma d’en Francesc M.

Reprenem la marxa, reagrupant-nos de nou, i ara sí, els corriols de Can Marfà ens baixaran fins a la riera. Tornem a estar al punt inicial de la sortida d’avui. Portem 16 quilòmetres i hem superat els 600 metres + de desnivell. Ara ja podem rodar per la riera, que anem escalfats de sobres.

No anirem gaire lluny, travessem la carretera a l’alçada de la Grumbe, on remuntarem pel corriol del Pont d’en Bauxes, cap a la zona del Rocar d’en Serra fins a sota dels dipòsits d’aigua. I d’aquí ens deixarem caure cap al Cementiri de la Vall de Clarà. Entrem al Torrent de Cal  Manreset, on tornarem a fer un petit bucle de corriols per sota de la Bandera.

La ruta segueix de pujada, passant per la Font del Roure, de camí a la Font d’en Quico. Baixada cap a Can Raimí, per fer els últims metres de pujada de la sortida d’avui. Un poc més de quilòmetre i mig de pista que ens deixa dalt del Camí del Rocar d’en Serra, on ens endinsarem al corriol de la Figuera de Moro cap dalt del Pla dels Alemanys.

Aquí tindrem la baixada final, per una de les alternatives de corriol que hi ha a la zona i que ens baixarà cap a Can Ferreters. La opció triada avui, presenta un parell de trams força tècnics, on ens veiem obligats a posar peu a terra, i algun altre punt, on  algú hi té un petit ensurt, que a primera vista sembla ser que només quedarà amb la sorollada de picar la bici contra un arbre i una mica de pols al mallot.

La sortida es tanca a la Plaça Nova, amb poc més de 27 quilòmetres, havent superat altre cop els 1000 metres +. Una ruta, on la primera meitat del recorregut per la banda de la riera ens evoca a les primeres sortides darrera d'en Joan Vidal, que va donar lloc a la idea inicial de la primera Repicacorriols....fent marejar als tècnics de Medi i Sostenibilitat, però deixem-ho aquí.


I quan ja tots som a casa, encara n’hi ha que esgoten les últimes llumetes de la seva e-bike.




Dimarts 08 de Desembre 2020:

Diada altre cop festiva, aquest com celebrant el dia de la Immaculada Concepció. L’Església Catòlica celebra el naixement de la verge Maria el dia 08 de Setembre, així que si li restem 9 mesos de la seva concepció ens trobem al 08 de Desembre, doncs això, simple matemàtica.

Diuen que és una “festa de guardar”, però el que no farem avui, sent festiu és guardar les bicis, i més tenint en compte que ja no som dins del confinament perimetral de cap de setmana, el que ens permet moure’ns per municipis no termeners.  

Doncs apa, a matinar i cap a la Plaça Nova. Avui no acompanyaré als Bttargentona que volen anar cap a Can Bruguera per fer el tram dels Pixats Park que ha penjat en LucaLoku a instagram. I no és l’únic corriol nou que s’ha obert a la zona de Mataró, així que serà qüestió d’anar-hi més sovint. De totes maneres, un cafetó matiner sí que compartirem, abans de que marxin.

La trobada dels Bicigaló serà una estona més tard, i avui, aprofitant que en Robert ens pot acompanyar, dirigirem la sortida cap a la zona de Llavaneres, allargant-la tot el possible, tenint en compte que a migdia alguns tenen taules reservades per l’esmorzar-dinar de Nadal. Avui ens acompanya en Carles, que ve des de La Roca per coneixer algun dels corriols de la nostra zona.

Sortim cap a la riera i de cap dins del Torrent de Can Bellatriu, trenquem cap a Can Marfà i enfilada pel tram més dret de les arrels fins dalt del Camí de les Aigües. Continuem de pujada per corriols fins a sortir a la pista del Camí de la Cornisa, on encara farem un petit tram de corriol alternatiu vorejant la pista, de pujada cap a Can Vilardell.

Ens enfilem cap al Parc Forestal, que hem de travessar de pujada cap al Turó d’en Dori, per seguir fins dalt de la Plana del Pou de la Plata, creuament amb la pista que puja cap a Can Bruguera.

Aquí fem el corriol que puja fins a l’entrada del Covid-19, tram més sinuós i treballat que la variant que fèiem abans.

Seguirem per sender cap a la zona dels Boscos de Can Gel, per fer els primers trams de corriols de baixada de la sortida. Anirem enllaçant trams, passant per la Font de n’Oms, seguint amb un petit tram de pista cap a la Font de la Moreneta, per remuntar pels corriols de sota la Plana dels Brucs, abans d’acabar deixant-nos caure fins a sortir al Coll de Can Xerrac.

Continuem en busca del corriol del Cabró que ens ha de pujar al Turó de LLorita, per una vegada dalt, baixar fins a la pista del Camí Ral, que resseguirem amb el tram de corriol final que ens deixa al Coll  Pallarés, part de dalt del Tintorer.

Ara ens toca baixar pel Tintorer Curt fins a Santa Mònica, per una vegada a baix, dirigir-nos cap a la Hípica, on remuntarem per pista cap a la Plana d’en Cot, punt en el que en Robert ens farà un petit enllaç de corriols que ens acabarà baixant fins a sota de Can Cabot de Munt, per sota del que coneixem com els kiwis. La zona presenta trams més divertits i treballats, però el temps és limitat i no ho podem allargar gaire més.

Per tornar ens toca remuntar altre cop per Santa Mónica, fent el tram del Tintorer Curt, ara de pujada. Desfarem tot el camí fet fa una estona fins dalt del Coll de Can Xerrac, on encara tenim temps per fer un tram més de corriols abans de que en Robert ens deixi per tornar cap a Llavaneres.

La resta es deixen guiar per senders i corriols de pujada fent el tram final de l’Arqueòleg. Tram de pista cap a Can Bruguera, fins  l’entrada del Covid-19, on el grup es separa. Alguns ja tornen cap a Argentona, i la resta li ensenyarem a en Carles aquest divertit corriol.

Un cop a baix, ja és tard i deixo el grup. Baixada ràpida per pista cap a les Sureres i asfalt cap a Mataró, mentre la resta del grup remunta altre cop cap al Parc Forestal per fer la baixada final pel corriol d’en Bellatriu.

Molt bona manera de tancar la sortida d’avui, en que altre cop i sense proposar-nos-ho s’ha superat els 1000 metres+ de desnivell.


Tot i moure’ns per zones similars, no ens hem trobat amb els bttargentona que també han fet part d’aquests trams.


Ja som pràcticament a tocar de Nadal, encara que tenìm temps abans per a unes quantes sortides. De moment, els companys Bicigaló ja ens desitgen unes Bones Festes.


 







No hay comentarios:

Publicar un comentario