miércoles, 30 de diciembre de 2020

I amb això tanquem el 2020!!!

Dissabte 26 de Desembre 2020:

Estem  a pocs dies d’acabar el 2020, i aquest any sí que s’ha complert la dita de “Per Nadal cada ovella al seu corral”. Pel que sembla tots ens hem quedat a casa a passar aquesta diada familiar, deixant les sortides pel dia de Sant Esteve.

Bé, potser no tots, pel que sembla algú s’ha animat a treure’s el fred de les orelles fent una mica de carretera.

Dissabte ja serà una altra cosa. Com sempre ens toca matinar per la trobada a la Plaça Nova. Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Quim M, Pere B, Jordi S i Salva B.

De bon matí la temperatura és  baixa, així que mirarem d’iniciar la sortida buscant zones més arrecerades. El millor serà anar cap a la riera i endinsar-nos de cop dins del Torrent de Can Bellatriu. Seguirem per sobre de Can Marfà, resseguint corriols cap a Sant Jaume de Traià, passant a tocar de les restes de l’ermita, abans d’enfilar-nos fins a sortir a la pista del camí de les Aigües. En aquest tram ens trobem un munt de bikers que pel que sembla estan resseguint el track de la Christmas Bike que s’havia de celebrar el proper diumenge, però que a última hora s’ha hagut d’anul·lar per les restriccions del Covid-19.

Només rodarem uns metres per la pista, de seguida ens veiem immersos altre cop en corriols que ens porten cap a la zona de la Vinya d’en Rouaix, mentre continuem trobant-nos amb més bicis pel recorregut.

A partir d’aquí un seguit de puja-baixa travessant les zones de les Sureres de la Bofarulla i les Sureres de Can Famada, de camí cap a Can Martí de la Pujada.

Seguim enfilant-nos cap a l’entrada del corriol del Romanins, que enllacem amb el tallafoc de baixada que ens porta  la zona de l’Esbarzer Gran. A partir d’aquí ens trobem amb trams de corriols que feia temps que no hi passàvem per haver-hi arbres caiguts que et barraven el pas, però que avui són més o menys nets. Potser haurem de donar les gràcies a la Christmas per aquesta bona tasca de manteniment dels corriols?

En aquests trams mirem de fer alguna alternativa, provant el que sembla alguna nova entrada de corriol, sense gaire sort. Ara amunt, ara avall, el corriol s’acaba gira cua....el que aprofitem també per fer alguna foto.


Acabarem sortint al Turó de les Rovires, i ens enfilem fins la caseta dels caçadors a tocar de Can Ferriols. Continuem cap a l’Oasi i remuntem per la pista que han deixat els treballs de desforestació fets a la zona fins dalt del Turó de la Gola.

Bon punt per fer una petita aturada per a immortalitzar el moment...


 ...i observar les magnífiques vistes del nostre entorn que se’ns presenten des d’aquest indret...

...reprenem la marxa fent corriols que ens pugen fins a les Planes de Can Nogueres. A partir d’aquí, ja busquem la tornada, primer fent corriols de baixada abans de tornar a remuntar fins a sortir a la Plana del Pou de la Plata, creuament de les pistes del Parc Forestal i Can Bruguera.

Nosaltres continuarem fent el corriol alternatiu a la pista, que ens deixa la Turó d’en Dori, per seguir travessant el Parc Forestal de baixada.

Els dos últims quilòmetres de la sortida de la sortida els farem resseguint el corriol d’en Bellatriu. Divertit enllaç de corriols que avui fem ràpid i tots d’una tirada.

Al final ens ha quedat una molt bona sortida d’encara no 23 quilòmetres sense allunyar-nos gaire de casa, que ens ha anat força bé per cremar els torrons de Nadal.

Demà a tornar-hi que encara ens queda cremar les neules!!!!Diumenge 27 de Desembre 2020:

Per a alguns serà la última sortida del 2020, però això no ens traurà les ganes de llevar-nos d’hora per acudir a la convocatòria d’en Joan.

Puntuals serem en Joan B, Toni P, Pere B, Francesc M, Javi F, Quim M, Jordi S, Salva B, i a l’últim moments se’ns afegirà l’Angel i en Javier dels Burriac Bikers.

Sense saber ben bé com, de seguida hi ha quòrum d’iniciar la sortida cap a Burriac, així que travessem Argentona i anem rodant cap a Madà, on farem la primera enfilada de la jornada.

Primer quilòmetre i mig de corriols de pujada fins a les Roques Encantades. Un cop aquí, en qualsevol altre sortida ens haguéssim deixat caure cap a Torre Ametller i la zona de Santa Elena d’Agell per fer un bucle ja clàssic de la zona, però avui en Javi tira pel dret i no pararem d’enfilar-nos fins al Turó dels Oriols, abans de fer la baixada cap al Collet de Burriac.

Fem el tram de corriols a la dreta just als peus del castell, per continuar de baixada per la pista cap a la Font Picant de Cabrera.

Ara ens toca tornar a remuntar per la pista cap a sobre de la Urbanització de Can Tolrà, on tornarem a fer corriols de pujada cap a la Creu de l’Avellà...

... on altre cop ens toca rodar per pista de pujada cap el Turó de Cirera. Aquí hi ha veus del grup que reclamen enfilar-nos a la Torre de Guaita, però encara que sembli rar impera la cordura, i triem la opció de baixar pel corriol de la Bestia que ens acabarà baixant a la pista de la Camí del Mal Pas.

Un cop a baix, ens veiem obligats aturar-nos doncs en Javier ha trencat el cable del canvi. No hi ha manera d’arreglar-ho, així que ens ha de deixar i l’Angel se’n va amb ell. Per avui s’ha acabat la companyia del Burriac Bikers, però abans una foto de grup.


La resta reprendrem la sortida rodant cap al Coll de Gironella, per enfilar-nos cap a la Mútua, per fer corriols de baixada cap a Can Genís, on tornem a fer pista cap a Coll de Porc, en direcció a Ca l’Arcís, encara que abans d’arribar-hi en Toni ens fa passar pel Pla de les Garses, on sembla ser que ens vol ensenyar alguna cosa....


La veritat que no ens hi capfiquem gaire, i baixem cap a la pista a tocar de Ca l’Arcís. Aquí enllaçarem alguns corriols fins a baixar al restaurant de Cal Senyor. Seguim cap a la Roca d’en Toni, agafant el primer trencall a l’esquerra que ens porta a les Roques d’en Serinyà, on tornarem a fer corriols, passant a tocar de la Roca de la Granota.

En altres ocasions hem fet algun bucle per la zona, per acabar baixant a Cabrils, però avui en Toni agafa la vessant de rastrejador, i desprès d’un minse intent d’entrar en un corriol que no ho és i que ens fa girar cua, ens guia per un tram que ja hi hem passat a altres sortides, però amb una variant final que qualsevol tribu d’indis l’hagués fotut fora a clatellades!!!  Mig quilòmetre de pujada pràcticament tot empentant la bici que ens acabrà deixant a la pista que puja cap a la Creu d’en Boquet. Aquí, ni atmosfèriques, ni e-bikes...

Anem remuntant per pista i senders altre cop cap a Cal Senyor, desfent el camí pels corriols que hem fet fa una estona de baixada fins a tornar a sortir a Ca l’Arcís. Seguim per la pista cap a Coll de Porc, on ara sí, tornarem a gaudir de corriols, aquest cop de baixada mentre travessem el Bosc de Can Cardí fins acabar sortint a Can Blanc.

Ens toca rodar uns metres per pista fins  a l’entrada del corriol del Roure, on en hi endinsarem i avall que fa baixada per la Vinya del Truc fins a Ca n’Altafulla.

Un cop a baix, trenquem a la dreta i anem a buscar els corriols de baixada que vàrem fer a la segona Repicacorriols i que ens acabaran baixant a can Raimí.

Vorejarem la riera de Clarà, per fer la última enfilada de la sortida cap a sota de la Bandera, de camí als dipòsits d’aigua, fent la baixada final cap a Argentona per la Vinya d’en Serra.

Parem el gps a Sant Sebastià, tancant la sortida amb 28,67 quilòmetres i 1032 metres+. 


Alguns encara podran aprofitar els dies que queden per acabar l’any per fer la última sortida i fer-nos dentetes als que hem de treballar.En poques hores deixarem enrere aquest 2020, amb el desig  de que el proper any sigui millor.

Companys, un plaer rodar un any més amb tots i cadascú de vosaltres... inclosos els de les e-bikes!!!!

Salut i pedals!!!No hay comentarios:

Publicar un comentario