martes, 18 de abril de 2023

Setmana Santa, molta festa, i també bici.

Divendres 07 d’Abril 2023:

Ja som a Setmana Santa, i comencem amb Divendres Sant. L’any passat no hi va haver convocatòries de whatsapp, i aquest any només tindrem la dels Bicigaló de la ma d’en Manel V. Tot i ser primer dia festiu, poques respostes confirmant, de fet, només matinaran per ser a les 8 a la Plaça Nova en Manel V, Quico S, Oscar E, Robert D, i Jordi S.

Poca cosa en sabem de la sortida, només pel que intuïm a les fotos, que en algun moment s’ha mogut pels voltants de la Mútua.

La resta, o bé descansant, o rodant amb les flaques. En Pepe C, i Salva B fent amunt i avall els 4 collets, aixó sí, però en horaris diferents, és el que té no parlar-se. I en Jordi F, més rodador fent trams de la Nacional II.

Els que sí respectaran la tradició de Divendres sant, seran en Francesc M, Kiko P i Javi F. Primers quilòmetres de Viacrucis a la Volta a Eivissa. A la sortida fan prou bona cara, davant els 63 quilòmetres amb 1702 metres+ que tenen pel davant, travessant la illa des de Eivissa fins a Sant Antoni de Portmany.



Dissabte 08 d’Abril 2023:

Dissabte, l’encarregat de fer la convocatòria Bigicalera serà en Pere C. Tampoc serà un dia amb moltes respostes positives, tot i que al final, en Manel V, Jordi F, Jordi T, i Pau LL, l’acompanyaran.


Tampoc fa falta gaire gent per gaudir d’una bona sortida, amb una colla ben avinguda ja n’hi ha més que suficient, i avui pel que han comentat, així ha estat.

Pujada cap a sant Carles per les Malloles de Can Pins, amb baixada cap a Ca l’Arumí. Remuntada cap al Pla de l’Espinal, amb baixada final pels corriols de Can Vinyamata. Si senyor, una corriolada clàssica, alhora que divertida.

26 quilòmetres i 506 metres+, que de ben segur han estat una bona manera de fer lloc a l’estomac per l’esmorzar Bigicaleru.

I mentrestant, els eivissencs, continuen gaudint i patint mentre van resseguint les costes de la illa des de Sant Antoni de Portmany, fins a Santa Eulària des Riu. Avui 76 quilòmetres amb 2144 metres+...


...que no pari la festa!!!



Diumenge 09 d’Abril 2023:

Avui tocaria sortida dels Bttargentona, però al final la convocatòria d’en Joan B casi bé queda deserta. De fet podríem dir que ha estat una trobada a la Plaça Nova dels Bttmataró. Avui només som 2 gats, en Joan B i Salva B. Que hi farem, al menys no ens barallarem, i potser farem una sortida tranquil.la.

De moment, en Joan proposa anar fins al Santuari de Nostra Senyora de Lourdes a Arenys de Munt, i si no tenim res millor pensat, no ens hi oposarem. Així, marxem de la Plaça Nova, cap a l’Agility, travessem la riera, i ja som dins del Torrent de Can Bellatriu.

Passada la hípica de Can Salvat començarem a fer corriols, passant per sobre de Can Cabanyes, en direcció a la zona de les Sureres de la Bofarulla, abans de sortir a la urbanització de Can Vilardell.

Travessem el Parc Forestal, i ens anem enfilant per corriols, fent els últims metres pel corriol de l’Incinerat, abans de sortir a la urbanització de La Cornisa, on ens deixarem caure per la pista cap a can Bruguera.

A partir d’aquí, altre cop a enllaçar corriols, travessant la Plana dels Brucs, enllaçant amb els senders de l’antic corriol del Cabró, per acabar sortint a la pista del Camí Ral, on hi rodarem fins a trobar l’exigent pujada de l’Aspirina que ens deixa dalt del Turó d’en Palletes, on hem d’entrar als trams de corriols de pujada que ens porten a la Pedra de la Ferradura.



Portem casi bé tot el matí pujant, i només serà una breu aturada abans de continuar, per fer un nou tram de pujada per corriol cap dalt del Turó del Mig. Tot plegat seran uns centenars de metres, i ara sí que per fi farem corriols de baixada, tot i que no seran tants com esperàvem, doncs per aquesta zona també hi ha arribat els treballs de desforestació, i les màquines han obert camins amples fins al Corral d’en Forns. Que hi farem poc a poc ens hi anirem trobant arreu.

Un cop al corral, ens deixarem caure uns metres per la pista cap al Turó de l’Amar, on per cert hi ha una flaira a senglar mort que tomba. A partir d’aquí, corriolada de baixada, ja sense aturades fins baix del Parc de la Mare de Déu de Lourdes.


Ara sí que menjarem alguna cosa que ens refaci una mica de cara a la tornada. A l’inici havíem parlat de tornar per la platja, però anem força bé d’hora, així que decidim girar cua, i remuntar els trams que acabem de fer. Si hem baixat ràpid, la pujada serà més lenta i feixuga, sobretot els primers trams. Altre cop cap al Turó de l’Amar, de camí de nou cap al Corral d’en Forns.

Un cop a dalt, variarem la ruta. Tot just abans d’arribar al corral, entrarem al corriol que tenen senyalitzat com el Pollastre. Tornem a fer corriols de baixada, trams tancadets, no ràpids, però divertits, que acaben en un sender més ample que ens porta a una urbanització. No sabem ben bé on som, tot i que a hores d’ara sabem que estàvem a la part de dalt de la urbanització dels Tres Turons, entre Arenys de Munt i Torrentbò. Anirem investigant, i per això ens enfilem uns metres per l’asfalt, fins a trobar una nova entrada de corriol. No hi perdem res, així que cap dins!!!

Primers trams de corriol més planers, que una mica més endavant comencen a enfilar-se. Aquí ens trobem amb un caminaire amb el que la farem petar una estona, a veure si trèiem l’entrellat de on som. De fet, acabarem veient que ell casi bé està més desubicat que nosaltres. Res, a continuar, més corriols anar pujant poc a poc, per al final acabar donant la raó a en Joan, que intuïa que sortiríem a la part de dalt del Pit i Collons. Ara sí que sabem on som, farem els últims metres de corriol de pujada cap dalt del Turó de l’Oriola, ja a la urbanització de la Roca de la Nao.

Portem 25 quilòmetres, i ja hem superat amb escreix els 1000 metres+, ja és hora de deixar de pujar. L’enllaçada de corriols de baixada que tenim ara per davant, ja és tot un clàssic de les visites a aquesta zona, i ens han de portar cap a la zona de la Plana d’en Cot, on avui no farem el Glory. Farem algun altre tram de corriol menys habitual, que ens acabarà baixant just a sota dels kiwis de Llavaneres.

Uns centenars de metres baixant per l’asfalt, per fer els últims metres de corriol travessant el Molí d’en Cabot. A la sortida, passem per la Font de la Llorita, i ja som dins la vila.

La tornada la fem per les 5 Sènies, i desprès de 36,81 quilòmetres i 1215 metres+ ja som a Mataró.

Avui no hi ha cap argentoní que ens guiï pel mal camí, així que no hi ha piscolabis, i no serà perquè no ens l’haguem guanyat.



Ahhhh, i els eivissencs donant els últims cops de pedal per l’illa. Avui amb una circular de 58 quilòmetres amb 1336 metres+, amb sortida i arribada a Sant Antoni de Portmany, tancant així 3 dies per Eivissa. Potser no han pogut gaudir de l’ambient de Pacha, però l’entorn espectacular  per on han rodat ben bé els hi valgut l’esforç.




Demà, Dilluns Sant, la majoria descansarem, però encara hi haurà algun Bicigaló amb ganes de gresca, que aprofitarà per a sortir. 









No hay comentarios:

Publicar un comentario