domingo, 30 de abril de 2023

Territori Lo Podall, o quedar-nos prop de casa.

Dissabte 22 d'Abril 2022:

Aquest dissabte era la data prevista per la sortida a Tremp dels Bicigaló per resseguir alguns dels corriols de la zona. La gent de l'associació Lo Podall , una colla de pallaresos interessats en recuperar camins antics,  i amants del BTT, s'ha proposat donar a coneixer el seu territori, i sembla ser que van en bona direcció.

De totes maneres, les previsions meteorològiques sembla ser que no seran les millors, fet que farà que a última hora, part del grup, prefereixi quedar-se pels voltants d'Argentona, on sembla que farà bon temps. Al final, només en Robert D, Oscar E, Jordi T, i Josep, seran els 4 valents que matinaran per agafar el cotxes i acostar-se a Talarn, punt d'inici de la sortida.  Poca cosa més sabem de com els hi ha anat, però per les cares que fan, malament segur que no!!!



La resta no matinarem tant, però a les 8 serem puntuals a la Plaça Nova per mirar de fer alguna corriolada pel nostre entorn. Serem una bona colla, en Pere C, Pepe C, Manel V, Quico S, Jordi F, Quim M, i Salva B.

La intenció és fer una estona de btt, buscant un recorregut divertit, amb una mica de exigéncia, i que a quarts de 12 ens deixi pels voltants d'Òrrius, on alguns tenen pensat gaudir d'un esmorzar de forquilla. Doncs apa, marxem de la Plaça Nova en direcció a l'Agility, i entrem a la riera. Rodarem tranquil.lament cap al Bell Recó, passem per sota del viaducte de la C60, i anem a buscar els primers trams de corriols, enfilant-nos per les Malloles de Can Pins.

Anem pujant cap dalt del Turó de Can Ribot, on fem el corriol alternatiu que ens deixa dalt de les Planes, i d'aquí, en res, ja som a Sant Carles. Avui ens deixarem caure cap a sobre del restaurant, per anar a buscar els corriols que ens portin cap a la carretera que puja de Santa Agnés de Malanyanes, passant abans pel corriol de la Pistola.

Tenim pensat fer el corriol d'en Cid de baixada, així que només hem de travessar la carretera, i ja serem a tocar de l'entrada. A mitja baixada del corriol, haurem de sortir un moment a la pista, per evitar el tancat que hi ha posat el propietari del terreny, però de seguida tornarem a entrar al corriol. La baixada ha canviat força, sobretot al tram final, doncs just a sobre del Polígon de la Font de la Perera, hi han fet un petit circuit d'enduro, on fins i tot les motos, aprofiten per entrar al tram de corriol que estem fent de baixada. Tot un desgavell que de ben segur no portarà res de bó, de fet, algu ja ha posat troncs en algun punt per evitar que hi passin les motos. Nosaltres, desprès d'un petit bucle, que ens ha servit per observar aquesta mala feina, tornarem al recorregut previst, per acabar fent els últims metres que ens portaran a sortir al polígon.

Ara planejarem una estona, vorejant el Mogent, en direcció cap a Santa Agnès, de camí a La Roca del Vallès. Aquí ens tocarà remuntar, primer pels trams d'arrels, que ens porten cap a la zona de la Vinya d'en Tomàs, on farem els corriols clàssics de la zona, però avui de pujada, a l'inrevés que com els fem habitualment.

Uns metres més endavant, ens trobem amb en Xavi B, i l'Ernest, que s'uniran al grup. Ja som 9, per cert, 7 e-bikes, i 2 musculars... no anem bé, no anem bé!!!

Ara ens toca seguir pujant, primer cap al corriol de la Creu...




...enllaçant a la sortida amb un petit tram del Calipso. Aquí hi ha hagut algú que ha fet un "front flip" en un tram de pujada. A manca de llumetes de colors, una altra manera de donar espectacle.

No ha estat res, així que tornem-hi. Ara seguim de pujada, passant a tocar de les runes de Can Ronses, cap dalt del Turó del Morro del Gall. Passarem a tocar d'on per Nadal posen el pessebre de Can Païssa, i seguirem per la pista, fins a sortir al Coll de Sant Bartomeu.

Aquí ens deixarà en Jordi F, la resta, només hem de travessar la carretera, i tot just passada l'ermita, tornem a entrar en trams de corriols, que vorejant la pista, resseguirem fins a sortir a tocar de la Masia de Cèllecs. Anem sobre el timing previst, són les onze, i ara només hem de deixar-nos caure pels corriols de la zona de les Palomeres i ja serem a Òrrius. Malgrat un parell de petites aturades per a reagrupar-nos, acabarem xalant de valent d'aquesta ràpida baixada.

Di i fet, més o menys 1/4 de dotze, i després de 26 quilòmetres, amb uns 800 metres+, ja som a la porta del Tatano. En Pere C, Pepe C, Manel V i Quico S s'hi quedaran...


...la resta continuem per tornar cap a Argentona.

Farem uns metres d'asfalt, fins passat el cementiri. En Xavi i l'Ernest es deixaran caure per la pista del Burro cap a Can Raimí. A en Quim i Salva encara ens queda una mica d'empenta, i anirem cap a Can Guineu, per fer la última pujada de la sortida, enfilant-nos per corriols fins dalt del Turó d 'Aquença.

A partir d'aquí, ja tot baixada, primer cap a la Pedra de la Fada,  per tot just passat el dipòsit de sobre de les Ginesteres, agafar corriols de baixada travessant la brolla de Riudemeia, que ens acabaran baixant fins a sortir a tocar de Can Boringues de Baix.

Ja tenim tot el peix al cova, només ens queda rodar per la riera altre cop cap a l'Agility, on ens acomiadem fins a la propera.

Com aquell qui no vol la cosa, ens ha quedat una més que acceptable sortida. 36,55 quilòmetres i 920 metres+... i demà més!!!




Diumenge 23 d'Abril 2022:

Dissabte al vespre, una nova convocatòria d'en Joan B pels Bttargentona, i avui sembla ser que no aconseguirà engrescar a part del grup. De fet, per unes coses i altres, només matinarem per trobar-nos a la Plaça Nova, en Joan B, Francesc M, Jordi S, Marc X, i Salva B.

Si som pocs, costa menys posar-nos d'acord en la sortida que hem de fer, i avui no serà diferent. Només hem fet un cop de pedal, i la opció "fem un Burriac" apareix com per art de màgia, i ningú gosa portar la contraria. De fet, avui sembla quie estem mentalment més forts, i la remugada immediata no apareix per enlloc.

Doncs apa, si no hi ha ningú que obri boca, que calli per sempre, i a suar la cansalada!!! Deixem la plaça, travessem la vila d'Argentona cap a la Font Picant, i primers corriols de pujada. Farem una variant de corriols que no és la clàssica, que ens acabarà pujant fins a les Roques Encantades, o la Barca, que és com l'anomenem normalment.

No deixem de pujar, i ara ho fem pels corriols de la zona del Turó dels Oriols, per fer els últims metres de baixada fins a la pista als peus del castell de Burriac. Aquí, a les anteriros sortides, ens haguèssim deixat caure uns metres per la pista, per entrar al trams de corriols que ens portarien cap a la Font Picant de Cabrera. Avui ho deixarem estar, doncs en principi no volem fer la posterior remuntada per pista.

Farem cas a en Jordi S, tot i tenit clar el que això comportarà. Ens deixem caure uns centenars de metres per la pista de Burriac, i agafem entrada de corriol a la dreta, que ens baixa en direcció a la Font de la Puput...collons, ara que ja estàvem dalt de Burriac, tornem a baixar cap a Argentona? Sort que ha errat en un trencall, i de cop ens trobarem de nou enfilant-nos per corriols, fins a sortir altre cop a la Barca. 

Apa, ja posats on som, ens deixarem caure per corriol fins a sortir a la pista de Torre Ametller, tornant a entrar en corriols de baixada cap a sobre del cementiri de Cabrera, on tocarà enfilar-nos, passant pel Turó de Punsola. Trams desbrossats per les màquines...


...on aprofitarem per aturar-nos per agafar una mica d'esma, fer un petit mos, i una foto.


Reprenem la marxa, enfilant-nos una mica més, fins a sortir a la pista, just per sobre de la Pedrera d'en Serra, on uns metres més amunt tenim l'entrada del corriol que no hem volgut fer fa una estona. Si senyor, ara no ens lliurarem de corriolejar de baixada per anar cap a la Font Picant de Cabrera. Primers metres de baixada que fem tranquil.lament, fins arribar al punt intermig on hi ha el pujadó aixaraigallat on hem de posar peu a terra, i empentar les bicis. Això, sí, hem de dir que en Francsc M, ho ha intentat un segon cop, i l'ha aconseguit pujar sencer, fent un crit, que fins i tot a espantat a en Jordi Ruiz que hi estava passant en la seva sessió de running.

La continuació fins a la Font Picant, ja és tot un clàssic, així com la posterior remuntada cap a la Creu de l'Avellà, que a més d'un clàssic, és un torment per les cames al seu tram final.

A partir de la Creu de l'Avellà, tenim pujada per pista, que en principi era el que voliem evitar avui, però ja se sap de la dita popular, el "que dorm amb canalla, pixat s'aixeca!!!" Apa, doncs cap amunt, fins arribar a la zona del Rocas mès Alt. El topònim ja indica que no serà res de bó, però a les últimes sortides ens encaparrem a entrar-hi. Rocam i més rocam, ara dalt de la bici, ara baixa... torna a pujar, torna a baixar...ara arrels, i al final arribarem dalt, just per sota de la Roca de l'Àngel.

Aquí seguirem amb un altre curt tram de pujada per corriol, que més endavant es fa més planer, i acabarà baixant-nos a la pista del Camí del Mal Pas. Aquí ens deixarà en Jordi S, que el "bono bici" de diumenge ja toca a la fi.

La resta, resseguirem la pista en direcció al Coll de Gironella, on abans d'arribar-hi tornarem a fer corriols. Ara de baixada, travessant la Brolla de l'Abril. Trams ràpids, on hem d'estar a l'aguait de no perdre la roda amb alguna de les moltes pedres que trobem al mig del corriol. Tot plegat serà poc més de mig quilòmetre de baixada, i ja tornarem a estar corriolejant de pujada, fins a sortir al Pla dels Matxos.

Portem 14 quilòmetres, i ja estem sobre els 800 metres+. Potser per avui ja hem pujat prou, així que ara toca xalar de tornada, i ho farem per uns trams  que per alguns és el primer cop que els tastem. Divertida corriolada passant per sobre de la Pedrera de la Feu, i que ens acabarà deixant a Can Ferreters. Llàstima que e terreny sembla un secarral, i la polseguera baixant és important. Aquest tram amb una mica d'humitat serà encara més espectacular.

Un cop a la urbanització, encara farem un petit bucle sense solta ni volta, enfilants-nos uns metres per la pista de Burriac. El cervell ens ha fet una mala passada, i estem mig descolocats. Res, res, baixem pel Torrent de Cirers, per sortir altre cop a la Font Picant, i travessem Argentona fins a la Plaça Nova.

Un petit piscolabis, posarà punt i final a la sortida d'avui. 18 quilòmetres i 820 metres+, sortida curta però intensa... i sense remugar!!! O al menys, sense que la resta se n'hagin adonat!!!
 






No hay comentarios:

Publicar un comentario