sábado, 25 de mayo de 2024

Tres dies festius amb pluja, nou corriol, i flaca.

Dissabte 18 de Maig 2024:

Hem arribat a la segona Pasqua, el que vol dir que tenim pel davant un cap de setmana de 3 dies. Dilluns és festiu a alguns pobles de Catalunya, entre ells Argentona i Mataró. Festivitat religiosa en què pel que es diu és el dia en què l'Esperit Sant va davallar damunt els apòstols encomanant-los la tasca de difondre la fe cristiana arreu. 

De moment, dissabte l'únic que davalla és aigua. De nou plou, i ja portem forces dies. Ara plou, tot plegat para, però de seguida hi torna... així que els Bicigaló, tot i matinar, ens veurem obligats a quedar-nos a casa, sense poder difondre la nostra tasca corriolaire. La crida d'aquesta setmana d'en Manel V, malauradament ha quedat en res.

Demà sembla que la cosa pinta una mica millor.


Diumenge 19 de Maig 2024:

Dissabte al vespre nova crida d'en Joan B, i ja ens avisa de que no plourà, i si ho diu un pagès, segur que l'encerta.

Apa doncs, a matinar per ser a les 8 davant la Fleca Casas. Poc a poc anem arribant en Joan B, Francesc M, Salva M, Jordi S, Pere B, Marc X, Jordi T, i Salva B 

De primeres ja tenim clar que anirem cap a la Torrassa a tastar el nou corriol, el Sensei, així que ens posem a la feina marxant de la plaça cap a l'Agility.

A rodar per la riera, cap al Bell Recó. Passem per sota del viaducte de la C60, i en res ja som enfilant-nos tot travessant les Malloles de Can Pins. 

Amunt que fa pujada, cap dalt del Turó de Can Ribot, amb el corriol alternatiu que ens deixa dalt de les Planes, sense haver de passar per la masia. 

Uns metres més endavant estem a Sant Carles, per deixar-nos caure cap al restaurant, abans de tornar a buscar corriols. En Salva M ens avisa que el corriol de la Pistola ja ha passat a millor vida, i de fet a l'arribar-hi ja trobem la malmesa que hi estan fent les màquines. Fins i tot, cintes tallant el pas als senders colindants ens obligaran a sortir a la carretera. 

Uns centenars de metres d'asfalt, per tornar a entrar en corriols que ens baixin cap a Ca l'Arumí, on només travessar la carretera començarem a pujar cap a la pista de la Pedrera dels Dous.

Rodant per la pista fins a trobar l'entrada del corriol dels ruscs d'abelles, tot i que només entrar trenquem a la dreta, enfilant-nos fins a enllaçar amb el corriol que puja de les restes de Can Cames. Pujada fins a sortir a l'esplanada del Xalet, on encara no hem fet cim. Els propers metres mirant de no fer peu al tram rocós que tenim pel davant, la resta ja més assequible fins ser dalt de la Torrassa.


Qualsevol altre dia ens haguéssim aturat una estona, aprofitant per menjar alguna cosa, i fer la foto de rigor, però avui, només una volta a la Torrassa, i a continuar.

Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop on tenim l'entrada del nou corriol. Apa cap dins, i a veure que ens trobem. Els primers metres sense complicacions, una mica més endavant un petit baixadó que ens mirarem, tot i que farem una petita alternativa que hi trobem a la dreta. Tot seguit, s'ha de deixar caure uns metres les bicis per un tram pedregós, que segur que en properes ocasions farem sense problemes, però avui no ens hi arrisquem. Els trams següents, divertits que anem fent, excepte 2 petits punts més tècnics, que tot i mirar-los mentre escoltem un "tira-t'hi que no té res" d'en Marc, tornarem a posar peu a terra.

Tot plegat, un quilòmetre de baixada, que de ben segur, la propera vegada el gaudirem més. 

Hem acabat al Torrent de Roques Altes, punt que ja hem estat en altres ocasions. Ara toca remuntar, i primer ho fem per pista, tot i que aviat desistirem. Millor entrar de nou en corriols, passant altre cop per la sortida del Sensei, per començar a pujar en direcció al Bosc de Can Bordoi, aprofitant per fer una breu aturada.


Ens hi posem de nou, seguint de nou pujant cap al Penjat dels Garrofers. Seguirem corriolejant, ara ja de baixada, enllaçant amb el tram final del Dragon Khan. Apa, que corrin les bicis!!! I nosaltres a xalar com la canalla, amb reagrupament al ser a baix del Sot de Can Bosquets.

Travessem la carretera, per continuar cap a la Font del Sot, tot i que abans en Jordi T ens deixarà, ja en té prou i se'n torna cap a Argentona. La resta, tenim pel davant la pujada del Gorro, apa que no ha estat res!!! Polsacions altre cop amunt. Anem pujant cadascú al seu ritme, amb reagrupament abans d'entrar al corriol del Pi Tort. Seguirem corriolejant de pujada fins ser dalt de les Planes de Can Ribot.






Ara toca baixar de nou, i l'opció triada serà el corriol de l'alternativa de la Font de Javà. Baixada divertida, i a bon ritme, que a la sortida enllaçarem amb el Xaragall de  Can Pins.

Un cop a baix, riera i cap a Argentona, tancant la sortida de nou a la Plaça Nova, amb el piscolabis de ri

gor entaulats al xino.

Poc més de 34 quilòmetres i uns 900 metres+.





Dilluns 20 de Maig 2024:

Després de la sortida d'ahir ja va quedar clar que no hi hauria sortida dels Bttargentona. Els Bicigaló tampoc mouen fitxa, així que és hora de treure a passejar una estona la flaca. Avui acompanyat d'en Pere C.


Tot i les 4 gotes caigudes a primera hora, farem sortida cap a Dosrius, pujada a Can Bordoi, baixada cap a Llinars, rodant fins a Trentapasses. Sant Joan de Sanata, abans d'enfilar-nos cap a Sant Antoni de Vilamajor passant per la urbanització de Can Ram.

Baixada altre cop cap a Llinars, rodant fins a Cardedeu, on el camí de les Aigües ens portarà fins a Santa Agnès de Malanyanes, anant a buscar la pujada per Parpers. Pujada final que farem acompanyats d'en Salva M que avui ha sortit a estirar cames fent BTT amb companyia. 

Rodarem junts fins dalt del Coll de Parpers. Aquí ens separem, i a nosaltres ja només ens queda deixar-nos caure cap a Argentona. 

Sortida final, 54 quilòmetres i 743 metres+, sense corriols, però també ens ho hem passat força bé.




No hay comentarios:

Publicar un comentario