sábado, 1 de junio de 2024

Tancant Maig corriolejant per Can Bruguera, la Mútua...

Dissabte 25 de Maig 2024:

Hem arribat a l'últim cap de setmana de Maig, i divendres al vespre arriba una nova convocatòria dels Bicigaló. Aquest cop també poques respostes confirmant, de fet només serem en Pere C, Pepe C, Jordi F, Robert D, i Salva B. L'Oscar també confirma, tot i que a darrera hora serà baixa. 

Doncs això, hem matinat i a les 8 som a la Plaça Nova. També hi és en Pep Famades que ens acompanyarà a la sortida...i sortint de la Fleca Casas també hi ha una colla dels Burriac Bikers, entre ells en Rafael F, la Susanna C, la Glòria...  així que la sortida de 5 en un moment s'ha doblat. 

Apa marxem cap a l'Agility, i ens toca canviar una mica el xip de la sortida. En Pep de ben segur que tot li semblarà poc, però si volem conservar el grup sencer haurem de buscar alternatives ben ciclables. 

De moment travessem la riera i entrem al Torrent de Can Bellatriu. Tot just passada la Hípica de Can Salvat comencem a fer corriols, enfilant-nos fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües. 

Només travessem la pista, i ja tornem a fer corriols i senders tot pujant cap a la zona de la Vinya d'en Rouaix. Tenim diferents alternatives, però de moment mirem de no encigalar-nos gaire, tirant pel dret. 

En res serem al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell, fent un tram de pujada per l'asfalt cap al Parc Forestal. 

Tot just passat el restaurant El Tarannà, decidim deixar-nos caure per corriols cap a la Font dels 3 Raigs, mentre alguns ens venen records de l'època del Còvid, doncs era pas habitual en aquells temps de confinament. A dia d'avui si ha d'anar passant més, doncs en alguns punts la vegetació està agafant massa terreny al corriol. 

Un cop a la font, petita aturada i foto de grup. 


Apa, seguim!!! Ara ens toca uns centenars de metres de gruixuda remuntada per pista fins a trobar la sortida del corriol Còvid19. En farem uns metres de pujada, però de seguida en sortirem, i seguirem enfilant-nos per pista fins a sortir a la urbanització de La Cornisa, que hem de travessar de camí al Coll de Can Bruguera. 

Portem al cap anar al Turó d'en Tunyí, per fer la divertida baixada pel Mistral, o el que és el mateix, la combinació del Guineueta i l'Amaito, tot i que això ens deixarà al Sot de la Salamandra, obligant-nos a pujar per la Bassa d'en Noe i les arrels cap al Repòs de Sant Bernat.

Per moments ho veiem contraproduent per seguir amb el grup compacte, així que decidim anar a fer el Pixats, tot i que potser serà massa exigent per a algú? De moment ens hi fiquem i ha veurem que passa. Dit i fet, els primers trams són tranquils, però més endavant la baixada té algun punt més tècnic, i avui el terreny està molt sec, el que farà que algú vagi per terra, i d'altres baixin de les bicis. 

Cap problema, anem reagrupant a la a colla, i els trams següents ja són més ciclables. Acabarem sortint al Torrent del Pixadors dels Ases, i ja amb el resta de la ruta planificada mentalment. 

Ara ens enfilem per la pista del Camí Vell de Can Bruguera, fins a sortir altre cop al Coll de Can Bruguera. Seguim pujant cap a la urbanització de la Cornisa, abans d'enfilar-nos al Turó d'en Tarau, punt més alt de Mataró. 

Un cop a dalt, uns trams revirats de corriols, enllaçant amb baixada per pista ens portaran a la sortida del Mikaku, que avui tornarem a fer de pujada. Corriols amunt, fins a sortir als Turó de Can Barraquer, abans de deixar-nos caure cap a Can Nogueres. 

A partir d'aquí, divertida enllaçada de corriols de baixada, passant pel Turó d'en Gaspar, que ens deixaran a l'Oasi. Un tram de pista més endavant serem a la caseta dels caçadors a tocar de Can Ferriols, on entrarem de nou en corriols que travessant l'Esbarzer Gran, ens baixaran fins a les arrels de Can Bagot.


Després d'un nou reagrupament, i l'última foto, anem a buscar la baixada final, tot i que aquí ha estat un campi qui pugui. Ni líder, ni històries!!! Uns per la dreta, d'altres recte avall, i d'altres per l'esquerra...al final acabarem retrobant-nos de nou a la riera, o al menys això creiem.

Rodem tranquil.lament per la riera, per tancar la sortida al Cèsar Díaz, amb un esmorzar ben merescut...i aquí trobem a faltar a en Robert. Que sí deu  estar amb un dels grups, o amb l'altre, o al tercer, i al final s'ha quedat sol, marxant cap a casa. 

L'esmorzar Bicigaleru ha estat a l'alçada de la sortida. I amb aquests pocs més de 21 quilòmetres i 820 metres+ donem per tancats els dissabtes de Maig.




Diumenge 26 de Maig 2024:

Altre cop a les 8 som davant la Fleca Casas per una nova sortida dels Bttargentona. Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Kiko P, Jordi S, Marc X, acompanyat per segona vegada d'en Francesc, i Salva B.

No tenim pensat cap a on anar, però el que tenim clar és que no serà Burriac. El bateig al grup d'en Francesc va ser Burriac, i no en té gaire bons records...i altres també ho agrairem. 

De moment marxem cap a la Plaça de Vendre, deixant la vila per Can Volard. Primers corriols cap al Torrent del Collell, on ens començarem a enfilar cap al Rocar d'en Serra, de camí als dipòsits. 

No deixem de pujar, ara cap al Dalipà. Els propers trams, amunt pel corriol dels Cactus. El ritme és alegre, les polsacions estan altes, i la boca seca...i ens hem deixat el bidó a casa!!! Sort d'en Francesc, ens salvarà la sortida deixant-nos el seu bidó, porta camelback i diu que no el necessita. 

Pugem i pugem, passant pel Pla dels Alemanys, fins a sortir al Pla dels Matxos. Aquí farem el corriol alternatiu al Turó de Matacabres per acabar sortint a la pista del Camí del Mal Pas.

En Kiko està al capdavant, i ara ens portarà a fer el primer bucle. En res deixem la pista, tornant a corriolejar, una breu pujada, i comencem a baixar. Tot un miratge, doncs de seguida estem pujant de nou mentre travessem la Brolla d'en Nadal, per sortir als peus de la Roca de l'Àngel. Una mica més de pujada, i en res rodarem per trams més planers que ens portaran de nou a baixar a la pista on estàvem fa una estona. 

 Ens toca rodar per la pista cap al Coll de Gironella, per entrar per la cadena. Primers metres de baixada, però de seguida estem travessant la Brolla de l'Abril de pujada. Passarem pel Laberint del Bosc de Cabrils, per seguir fent un segon petit bucle passant a tocar de la Mútua. 

Ara baixarem, corriols travessant el Bosc Gros, on tindrem punxada a la roda d'en Jordi S, el que ens obligarà a un "pit stop" força llarg. De tubeless a la roda res de res, mirem de posar-hi espuma, però tampoc tapa el tall lateral, i al final no hi ha més remei que posar una càmera, tot i que pel que veurem més tard, tampoc estava del tot fina.


Reprenem la sortida, estant a tocar de Can Blanc, però de moment no hi arribarem. Tornem a remuntar per corriols del Bosc de Can Cardí, de camí a Coll de Porc. Ens hem d'aturar algun cop per anar inflant la roda d'en Jordi, el que farà que un cop a dalt ens deixi, i se'n torni cap a Argentona. 

La resta, seguirem corriolejant avall i amunt, fins a sortir a les ruïnes de Can Genís. Pujada cap als peus de la Mútua, i de nou a buscar corriols de baixada, que ara sí ens acabaran baixant fins a Can Blanc. 

Uns centenars de metres per pista, i de nou corriols de baixada, ara el de la Sandra, travessant la Vinya d'en Truc que ens deixarà a tocar de Ca n'Altafulla.

Pista cap a Òrrius, travessant la carretera per enfilar-nos cap a Can Guineu. Els últims corriols de pujada ens portaran dalt del Turó d'Aquença.
 
Un cop a dalt baixada cap a la Pedra de la Fada, i en res som al dipòsit de sobre les Ginesteres. Anem resseguint sender de baixada a tocar de la tanca de les cases de la urbanització. Trams ràpids on no val a badar, amb algun petit punt més tècnic, que ens acabaran portant a la riera de Riudemeia. 

Ja hem enllestit la feina, només ens queda rodar cap a Argentona, on alguns encara tindrem temps de entaular-nos al xino, amb un piscolabis ben merescut. 

Segona sortida d'en Francesc amb el grup...i n'hi haurà una tercera??? Esperem que sí.

Mentrestant, en Salva M també ha enllestit la feina, avui participant a la cursa Criminals i Bandolers a el Pont de Vilomara. 


Tanquem el cap de setmana amb aquests 25 quilòmetres i 898 metres+.



Maig, alguns el tancarem fent rodar la flaca, mentre altres ni els laborables deixen tranquils els corriols.





 

No hay comentarios:

Publicar un comentario