lunes, 1 de mayo de 2017

1 de Maig, Festa del Treball....doncs agafem la bici!!!

I arribem al 1 de Maig, on aprofitem per entrar una mica en la història d’aquesta celebració:

“Dia Internacional dels Treballadors, jornada reivindicativa del moviment obrer mundial, que fou instituïda com una jornada de lluita del proletariat internacional en el Congrés Internacional  Socialista, celebrat a París al 1889. La data va ser escollida en commemoració de la vaga general convocada a Chicago i d’altres ciutats nord-americanes pel dia 1 de Maig de 1886 per reivindicar la jornada de 8 hores, que fou secundada per prop de 200.000 persones. Actualment és un dia festiu i ja gairebé sense càrrega reivindicativa.”

Doncs apali, si avui no plou, és festiu i no hi ha càrrega reivindicativa, nosaltres a lo nostre......bici i cap a la Plaça Nova!!!

Arribant a l’Agility ens trobem amb en Joan V, Quico Vallbona i companyia que inicien una sortida corriolaire de les seves.

Avui la Plaça Nova està pràcticament deserta, només ens hi trobem en Pepe C, Oscar E, Jordi S i Salva B.

Bé, no és del tot cert. Aparcades a la vorera de la Granja.com hi ha 2 Cannondales, una sembla la  d’en Francesc M i l’altre la d’en Quico P o potser la d'en Joan S. Els minuts passen i sembla que avui no tenen pressa per sortir i si a això li sumem el fet de que avui no volem patir gaire i fer una sortida en principi tranquil.la, doncs marxem d’amagatotis i pugem en direcció cap a l’Ajuntament sense fer gaire soroll no sigui que despertem a la bèstia!!!! Jajaja

Sortim d’Argentona passant pel camí de les Caques de Gos..... no sé si es diu així, però seria una bona proposta pel regidor de l’Ajuntament per a quan acabi la feina de canvis de direcció dels carrers.....

... nosaltres a lo nostre i  comencem a enfilar corriols de pujada cap al Dipòsit d’aigua.

Seguim pujant per las zona del Dalipà en direcció al Pla dels Matxos, encara que abans d’arribar-hi, en Jordi S ens guia a fer els primers corriols de baixada del dia. La muntanya després de la pluja d’ahir està esplèndida i si a això li sumem els divertits corriols d’aquesta zona, fa una combinació perfecta per gaudir tancant un bucle al pur estil Vidal que ens torna a deixar a la pista de pujada cap a la Mútua.

Passem per la zona del Pla dels Matxos i el Turó de Matacabres combinant pista i algun tram de corriols, encara que l’últim tram fins a arribar al Coll de Gironella el fem tot per pista.

Continuarem fent tram de pista, per de seguida entrar de nou en corriols de baixada que ens portaran a sortir a dalt de la Urbanització La Llobera de Cabrils, on tornem a agafar la pista de baixada cap a la Font Picant de Cabrera.

En aquest tram de baixada passem per la Creu de l’Abella i ja que a algunes sortides hi hem passat tant de pujada com de baixada, que menys que saber alguna cosa de la seva història. Si volem tenir cultura, no tot és saber de pinyoneres, potències, suspensions, cadència....

“En una època molt tardana de l’Edat Mitja, quan Cabrils encara estava sota la jurisdicció del Castell de Burriac, el senyor feudal Alí-Bei pretenia utilitzar el dret de cuixa sobre una noia de Cabrils.

El senyor del castell de Vilassar aliat amb el poble de Cabrils feren costat a la noia i quan Alí-Bei va sortir amb els seus soldats a buscar a la noia, perquè ella no s’havia presentat voluntàriament, es va trobar que l’estaven esperant emboscats. La batalla tingué lloc prop del camí antic d’Argentona. En la batalla morí Alí-Bei i per tal de recordar els fets es va col·locar una creu: la Creu de l’Abella.”


Seguint amb la sortida, abans d’arribar a l‘aparcament de la Font Picant, enfilarem pista de pujada cap al Castell de Burriac.

Ja estem dalt del Coll de Burriac i ara ens toca baixar cap a Argentona. Per a fer-ho baixem un petit tram de pista, per de seguida trencar a la dreta i entrar en zona de corriols.

Anirem enllaçant corriols de baixada passant per la zona del Turó dels Oriols. Aquesta zona de Burriac està plena de corriols amb força arrels. Amb la pluja d’ahir les rodes s’agafen força al terra que li donen un punt divertit a la baixada, però les arrels molles t’escupen fora de la traçada, amb lo que la baixada no pots badar si no vols anar per terra.

Anem enllaçant corriols arribant a la part alta de Madà, on en Jordi S ens ha guiat de baixada passant per la zona de la Font dels Enamorats, encara que no hem vist la font i encara menys cap enamorat!!!

La baixada s’acaba sortint a la Font Picant.

Ha estat una sortida curta però divertida i que s’ha de tenir molt present per a quan vols sortir en bici i no disposes de gaire temps.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario