lunes, 22 de mayo de 2017

Setmana de la 23ª Cabrilenca

Desprès d’una nova setmana de feina, entrem de nou en cap de setmana de curses....aquest cop els companys del Club Ciclista de Cabrils La Concòrdia organitzen la 23ena edició de la Cabrilenca, però això és diumenge i en principi només en Salva M i en Tino LL hi estan inscrits.

Dissabte per anar entrant en calor, nova trobada a la Plaça Nova. Aquest cop ens som en Pepe C, Oscar E, Josep, Manel V i Salva B.

A la Plaça també hi ha en Francesc M que avui surt amb el grup dels Limoncellos a fer rodar les seves “flaques”.

No tenim molt clar que fer, de moment sortim cap a l’Agility però estem decidits a fer alguna cosa diferent a la resta de setmanes.

Travessem la riera i decidim que anirem a fer corriols per la nostra banda de la riera, així que fem tram de pista per enfilar pujada pels corriols de Can Comalada fins a sortir a la pista del Camí de la Pujada.

Seguim travessant la pista i pujant cap als Porcs de Can Bagot i xino-xano amunt en direcció a la caseta dels caçadors, tot passant pel costat de la zona de la Font de l’Esbarzer Gran.

Abans d’acostar-nos a la caseta dels caçadors ho allargarem una mica fent el corriol de baixada que coneixem com el d’en Joan Vidal (un de molts, però aquest de moment no té cap topònim concret), per seguir amb l’alternativa que teníem prevista com a “cirereta” per la cursa. Per cert, avui la pujada s’ha fet força millor que la primera vegada, suposo que el fet de ja conèixer-la també ajuda.

Un cop a dalt, ara sí que seguim pujant fins a sortir a la caseta dels caçadors, per tot seguit fer la pista cap a l’Oasi.

Un cop aquí seguim fins a enfilar pujada cap a les arrels, per agafar corriol a l’esquerra que ens portarà fins a sota del Turó de la Gola. Un cop hem arribat aquí ens reagrupem amb la sorpresa que en Manel V no ha agafat l’últim trencall i ha seguit baixant cap a Ca n’Oms.

Desprès d’uns instants d’espera ens toca recular i mirar a veure si ens reagrupem de nou. Baixem directes cap a la pista de Ca n’Oms i ens separem per mirar de trobar-lo. En Josep i l’Oscar baixant cap a Argentona pel Torrent de Manyans, i en Pepe i Salva seguint per la pista cap a la zona del Coll de la Creueta. En aquest tram tot just passades la cases de la pseudo-urbanització retrobem en Manel i decidim tirar endavant en busca de l’alternativa de la riera de Dosrius.

Entrem a l’alternativa per la part de dalt i la fem sencera fins a sortir al Torrent de Manyans.

La resta de tornada la fem per la riera, doncs en Josep i l’Oscar ja deuen estar entaulats a la Plaça Nova esperant-nos per esmorzar.

Entre una cosa i l’altre no ha estat una sortida gaire llarga, però al menys ha servit per treure el “mono” de bici després de tota la setmana treballant.

Diumenge en principi hem de sortir a buscar alternatives per modificar alguns trams de la propera Repicacorriols seguint les instruccions dels tecnics de la Generalitat per poder tenir el corresponent permís per a celebrar l'esdeveniment, però a la tarda ja hi ha el track penjat de la Cabrilenca i de cop m'entren ganes de fer-la.

El run-run interior dura tota la tarda, fins que a última hora del vespre omplo la sol.licitut d'inscripció. Un cop arriba la confirmació al mail ja no hi ha volta enrera, a preparar les coses i a dormir. Un altre cop no he fet cas a en Salva M que diu que per fer una cursa has de descansar el dia abans, però tant se val si no tinc previst quedar entre els primers!!!! Jajaja

Doncs apali, diumenge altre cop a llevar-se d’hora i a rodar en bici cap a Cabrils. Són 8 quilòmetres que ja portem sobre les cames, però potser haurà anat bé per escalfar?

La cursa té 2 sortides, a les 8:45 la cronometrada de 43 km i a les 9:00 la sortida sense control de temps amb dos recorreguts de 26 i 43 km.

En Salva M  ja fa una estona que està preparat sota l'arc de sortida i ens trobem amb en Tino LL tot fent petar la xerrada en els minuts previs a la sortida.

Puntuals a les 8:45 es dóna el tret de sortida a la cursa i com ja és costum comencem amb pujada cap la Mútua, on els tres primers classificats masculins i femenins en arribar-hi tenen premi. Són 3,5 quilòmetres de pujada fins arribar a la pista del Coll de Gironella on la cursa ja s’ha estirat i cadascú ja està al seu lloc.

Farem tram de pista per entrar en corriols que ens baixen cap a Ca n’Altafulla. En aquest tram baixem ràpid i en algunes traçades fins hi tot es pot avançar. En un moment donat se sent soroll de caure alguna cosa a terra, i ma a l’esquena per si ha caigut el mòbil, però està al seu lloc....haurà estat d’algun altre participant.

Tornem a sortir a la pista i anem cap a Òrrius on travessem la carretera i començarem a pujar cap al Turó d’Aquenza. És moment de fer un glop i collons.....el bidó no hi és!!! No pot ser, queden 36 quilòmetres sense ni una gota d’aigua. Com els avituallaments siguin com a la Transcorredor que no hi ha ni gots, no sé com acabarem la cursa. Segons el track el primer avituallament està a Dosrius!!!

Bé, seguim i ja veurem. Desprès d’uns primers trams de corriols de pujada, comencem a fer ràpida baixada cap al dipòsit d’aigua de sobre les Ginesteres per acabar baixant pels corriols clàssics fins a sortir a la riera de Riudemeia.

Aquí se separa la cursa curta de la llarga. La curta segueix pujant cap a la zona de Can Vinyamata i la Pedrera i nosaltres seguim per la pista cap al Bell-Racó, continuant cap al Xaragall de l’Espinal. La cursa passa per sota del pont de la carretera de Parpers on enfilem pujada per corriol cap a l’entrada de l’alternativa de la Font de Javà, però no ens hi ficarem.

El circuit marcat segueix per pista baixant cap a zona de sobre Can Belluguins, on he tingut la sort de trobar-me en Joan V que feia de control i m’ha donat el seu bidó d’aigua. Crec que mai m’he alegrat tant de trobar un conegut a la muntanya i de fet m’ha salvat la cursa, doncs fa força xafogor i la resta de cursa s’hagués fet molt dura sense res per beure.

Aquí ens toca remuntar per corriol, amb uns primers trams que suposo que tothom ha hagut de posar el peu a terra per la forta pendent i les arrels que feien impossible pujar sobre la bici.

Anem a buscar la pista que va cap al corriol del Gos Perdut, però a l’igual que la Transcorredor, just abans d’arribar-hi baixarem per pista per acabar fent corriol que ens deixa a la riera del Far, on trobem el primer avituallament. No cal agafar aigua doncs gràcies en Joan tinc el bidó pràcticament ple, però si menjar algun fruit sec i alguna peça de fruita.

Mentre nosaltres estem fent la cursa, en Joan B, Francesc M, Quim M.... estan voltant per la nostra zona en busca de trams que les autoritats pertinents no ens hi posin traves per la cursa del proper 11 de Juny.... i per les fotos, crec que algun “corriol” segur que tindrà el vist-i-plau dels tècnics de la Generalitat i Parcs.


El recorregut de la cursa segueix cap al Torrent del Coll per anar a pujar pel corriol del Gorro que s’està fent tot un clàssic a les darreres pedalades.


El corriol es fa força bé al ser una zona ja coneguda, excepte la bassa de costum que últimament sembla un spa per senglars i que fa que sigui quina sigui la traçada fiquis mitja roda dins el fang.

Seguim pujant i quan sortim del corriol no entrem al del Pi Tort, sinó que pujarem per la pista cap a les Planes de Can Ribot i d’aquí cap a Sant Carles, on farem corriol que ens baixa cap al Turó dels Castellans i d’aquí cap al Pla de l’Espinal.

Ara ens toca fer el corriol que ens baixa cap al Coll de Parpers on travessem la carretera i passant per sobre del Pessebre agafem pista de baixada, per un tram més endavant, agafar corriol que ens porta fins a l’entrada dels Galzerans.


Ens toca remuntar el corriols dels Galzerans per pujar fins a la pista de la Pedrera. Travessem la pista i comencem a enllaçar trams de pista i corriols cap a la zona del Turó del Gall, passant pel costat de la Font de la Mansa i acabant pujant per pista cap a la Pedrera de Sant Bartomeu, on tot just abans de travessar la carretera trobarem el segon avituallament. En aquests trams ens retrobem amb la cursa curta.


Una petita aturada a menjar alguna peça de fruita i agafar quatre gominoles per de seguida continuar amb la cursa.

Al travessar la carretera es separa de nou la cursa curta i llarga. La curta trenca a l’esquerra, agafant la pista de Sant Bartomeu cap a Coll de Porc. La llarga trenquem a la dreta per començar un tram rodador cap a la Font de Sant Bartomeu per de seguida enfilar per corriol rocós que es va enfilant fins a sortir de nou a la pista que ens anirà pujant primer cap al Turó de Céllecs per acabar pujant per la pista fins al tram més alt de la sortida, el Turó Rodó o de les antenes de Cèllecs.


Un cop a dalt i com ja havíem mirat el track la nit abans, sabem que ara toca baixar. Ràpida baixada per pista que de totes maneres presenta força xaragalls i s’ha d’anar en compte doncs el cansament fa que els reflexes ja no siguin els mateixos que a l’inici i tampoc es cosa d’anar per terra per voler guanyar uns minuts.

La baixada acaba a la Plana de Can Tarascó on ens tornem a ajuntar els dos recorreguts, i ens toca continuar per pista cap a Coll de Porc, continuant cap a la zona de la Mútua fins altre cop al Coll de Gironella, on ja només ens queda fer els tres últims quilòmetres de ràpida baixada per pista fins a l’arribada, on ja fa una bona estona que hi és en Salva M que cada dia està més fort i ha arribat en les primeres posicions.

Com sempre ens espera la organització amb un bon entrepà de botifarra i una beguda ben fresca per recuperar forces.

Aprofitem aquests moments desprès de la cursa per repartir flyers i fer una mica de publicitat de la nostra propera Repicacorriols entre els participants que es troben al Village, tot recordant que les inscripcions estan disponibles a:
Un cop hem acabat queden 8 quilòmetres més de tornada cap a casa, però aquest cop ja tot xino-xano amb la sensació d'haver gaudit d'un matí de btt, malgrat fer més pista del que estem acostumats, però és el que ens espera amb les noves normatives que s'estan instaurant.... i encara ens queda la feina de netejar la bici i deixar-la a punt pel proper cap de setmana.


El track de la cursa:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario