sábado, 29 de junio de 2024

Dissabte Bicigalant cap a Òrrius, i diumenge corriolejant per la Torrassa.

Dissabte 22 de Juny 2024:

Primera sortida d'estiu, i com cada dissabte toca trobada dels Bicigaló. Avui hem quedat a la Plaça Nova a 2/4 de 9, i més o menys puntuals anirem arribant en Pere C, Pepe C, Quico S, Oscar E, i Salva B. També apareixen en Francesc M i Kiko P, amb les e-bikes, tot i que de ben segur porten més males intencions que nosaltres. 

Tots junts marxarem de la plaça en direcció a l'Agility, i només travessar la carretera ens separarem. Ells dos travessen la riera per endinsar-se al Torrent de Can Bellatriu, mentre nosaltres casi bé sense fer soroll començarem a rodar per la riera cap al Bell-Recó.

Anem a buscar els corriols clàssics que ens permetran enfilar-nos per les Malloles de Can Pins. Anem fent tot xino-xano, amb alguna petita aturada per anar-nos reagrupant, fins a sortir dalt del Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu a la masia que ens deixa dalt de les planes. 

Uns metres més endavant ja serem a la urbanització de Sant Carles, que avui travessarem rodant per l'asfalt, cap al Turó dels Castellans. 

Els propers metres, corriols de baixada fins a sortir al Pla de l'Espinal, mentre anem canviant mentalment la ruta tot veient que el ritme lent ens va minvant les opcions. De moment ens acabarem deixant caure al Coll de Parpers, tot i que ja tenim clar que no podrem baixar cap a La Roca. 

Tot i això, només travessar la carretera, l' Óscar decideix que per avui ja en té prou, i es deixarà caure per la Mercè cap a Argentona, i en Quico l'acompanyarà. 

Doncs hem quedat només tres, que decidim allargar una mica més. Hem de fer una mica de gana, tot mirant de quadrar l'horari per ser a la plaça sobre les 11.

De moment, ens enfilem per corriols fins a sortir a la pista a tocar de l'Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. Avui rodarem per la pista en el direcció a la Pedrera, tot i que abans d'arribar-hi tornarem a corriolejar una estona. Corriols de pujada tot travessant el Bosc de Can Païssa, combinant amb senders que ens portaran al Coll de Sant Bertomeu. 

Travessem la carretera, i a rodar per la pista fins tot just passat el Mas de Cellecs, on tornarem a fer corriols, ara de baixada travessant la zona de les Palomeres. Ràpida i divertida baixada que ens deixarà a la zona poliesportiva d'Òrrius.

Uns centenars de metres pujant per la carretera fins tot just passat el cementiri, per seguir rodant per la pista, passant a tocar de Ca n'Altafulla, en direcció a Can Manyana. Abans d'arribar-hi tornem a buscar corriols. Toca deixar córrer les bicis mentre baixem cap a Can Raimí. 

Un cop a la urbanització, avui entrarem a la riera de Clarà, on ens hi estarem per acabar sortint a la gossera. Uns metres més endavant al ser ak cementiri de la Vall de Clarà, travessarem la carretera, i ja només hem de rodar pel polígon en direcció a Argentona. 

Un cop a la plaça, tornarem a compartir estona amb l'Óscar i en Quico, aquest cop entaulats al Cèsar Díaz. 

26 quilòmetres i 585 metres+... i ni una foto!!! En ocasions així és quan més es troba a faltar en Magret. 🤣😉




Diumenge 23 de Juny 2024:

Tot i que demà, diada de Sant Joan tornarà a ser festiu, els Bttargentona decidim sortir diumenge. En Joan B torna a fer la convocatòria, i matinarem per ser-li fidels en Francesc M, Salva M, Pere C, Joan S, Marc X, Pere B, Jordi S, i Salva B.

De seguida surt la opció d'anar a corriolejar per la Torrassa, i ningú hi posa cap objecció. Doncs apa, marxem de la plaça que ja ens hi coneixen!!! 

Agility, i a rodar per la riera cap al Bell Recó. Tot i un bon ritme, ens movem dins la normalitat, fins que en Jordi S deixa anar un "fem una via romana???"... ja hi som. Ningú pensa que en Pere B, per unes coses i altres fa molts dies que no toca la bici???, que d'altres ja comencem a ser grans??? O que hi ha opcions menys exigents d'anar entrant en calor??? Res, ningú posa seny i ja som dins. Amunt que fa pujada, anar mirant d'esquivar pedres mentre el grup s'allarga. Al capdavant potser xiulen, i al darrera esbufegant...fins que sortim a la carretera, ja al Coll de Parpers.

Ara seguirem pujant, corriols que ens porten al Pla de l'Espinal, que travessarem per seguir enfilant-nos cap a Sant Carles. Sortirem al Turó dels Castellans, on farem una curta baixada travessant el Bosc de Can Poc. 

El corriol de la Pistola serà el proper punt de pas. Els trams inicials estan intactes, però el final ja no és corriol després del pas de les màquines. 

Al sortir a la carretera que baixa a Santa Agnès, només la travessem i tornem a fer corriols de baixada que ens porten fins a Ca l'Arumí.

Ens toca enfilar-nos per l'asfalt fins la Pedrera dels Dous, on resseguirem la pista fins passada l'ermita de Sant Esteve del Coll. Apa, de nou a pujar, i ho fem pels corriols que ens pugen fins l'esplanada del Salonet, i uns corriols més per acabar dalt de la Torrassa, amb una aturada per menjar alguna cosa, amb fotos incloses. 



És hora de continuar, i ara anem a buscar baixades. Un centenar de metres més avall tenim l'entrada dels corriols del Senglar i el Pardal, que comparteixen els primers metres. Triarem la segona opció, tot i ser menys tècnica, és força divertida. Apa, a deixar córrer les bicis travessant el Bosc de Can Suari mentre xalem com la canalla, per acabar sortint a tocar de Can Casavella, on fem un petit reagrupament, mentre algú ens ensenya com fer una croqueta arrebossada sense necessitat d'oli i farina. 

Una espolsada i a continuar. Uns metres de corriol més avall tornem a sortir a la pista del Camí del Coll, que ara resseguirem de pujada. Uns centenars de metres fins passada la sortida del Senglar, per buscar de nou corriols de baixada que ens deixen al Mogent.

Ara combinarem pista i asfalt cap a la urbanització del Coll, on alguns pensem entrar al Torrent Fosc, per enfilar-nos altre cop cap a Ca l'Arumí... fins que en Jordi S torna a obrir la boca, aquest cop deixant anar un: "Pugem pel corriol d'en Jordi Cid???". Altre cop ningú posa impediments, i ja ens veus rodant fins passada la depuradora d'aigües de la Roca del Vallès. 

A pujar de nou, travessant el Bosc de Can Font de la Perera. De moment els primers trams són ciclables, tot i que es nota que ja no s'hi passa tant, i el corriol s'està tancant. Trams exigents fins a ser al Turó d'en Ribes, on les màquines han trinxat el corriol, i potser els hi haurem de donar les gràcies doncs han desaparegut els punts més tècnics on potser haguéssim posat peu. Això sí, farem una breu aturada, i l'última foto.


Al sortir a la carretera, tornarem a fer corriols pel Bosc de Can Poc, de camí altre cop al Pla de l'Espinal.

Uns bona opció de tornada és el corriol del Koala, però avui aprofitarem per variar una mica, anant a buscar el corriol de la Font del Llorer. Serà també una baixada divertida, que enllaçarem amb el Xaragall de l'Espinal.

Un cop a baix, ja tenim enllestida la feina. A rodar per la riera, cap a la Plaça Nova tancant altre cop una molt bona sortida.

El piscolabis del xino ens ajudarà a refer-nos d'aquests casi 34 quilòmetres i 916 metres+...i dilluns festa, de treball, i de btt!!! 




viernes, 21 de junio de 2024

Últimes sortides abans que entri l'estiu.

Dissabte 15 de Juny 2024:

Últim cap de setmana abans d'entrar a l'estiu, i pel que sembla no hi haurà sortida dels Bicigaló, al menys divendres al vespre anirem a dormir sense que ningú gosi a penjar la convocatòria. Res, preparem la flaca i cap al llit.


Ens hem estat una mica més entre els llençols, i a quarts de 9 en Magret fa l'intent de crida per sortir a les 9. De seguida confirmarà en Quico S, però per alguns ja és massa tard, ja tenim coll avall la sortida a fer.

Al final, en Jordi i en Quico han fet una Torrassa...


...en Piu, movent-se pel Pla de l' Espinal...


...en Pep, i en Robert al Corredor...


... i amb la flaca començarem fent un Pollastre, amb farciment per Collsacreu, Vallgorguina, i altres viles del Vallès. 


Al final de la sortida passarem per la Plaça Nova on sempre hi ha vida... avui en Francesc M, i Kiko P que també han sortit a fer BTT, amb els que compartirem piscolabis.



Diumenge 16 de Juny 2024:

Els Bttargentona no ens estarem de tancar la primavera corriolejant. De moment a matinar per ser puntuals a les 8 davant la Fleca Casas. 

Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Jordi F, Marc X, Jordi S, Joan S, i Salva B. Per cert, avui en Salva M no hi és doncs està gaudint i patint de la 27ena edició de la Corriols de Canet.

En Jordi S, com de costum, ha de ser d'hora a casa, i com no, torna a deixar anar un "fem un Burriac? que hi ha alguna e-bike que encara no hi ha anat!!!" De cop et sents observat per la colla, com si Burriac no ens agradés, que sabran ells!!! Res, anem-hi, ja ens posarem al final del grup, tot renegant el més fluix possible.

Marxem de la plaça travessant la vila cap a la Font Picant, on entrarem en els primers trams de corriols de la sortida. De moment enfilada clàssica cap a la zona de les Encantades. No deixarem de pujar fins a pocs metres de la pista de Torre Ametller. 

Només travessarem la pista, per seguir fent corriols clàssics de la zona. Uns metres més endavant ens començarem a enfilar cap a Santa Elena, on seguim corriolejant de pujada fins a tornar a sortir a la pista de Torre Ametller. Un bucle que ja hi estem acostumats.

Un centenar de metres pujant per la pista abans de tornar a entrar en corriols que ens pujaran cap als voltants del Turó dels Oriols, passant pel mirador d'Argentona, abans de deixar-nos caure al Collet de Burriac. Tot i això, en algun punt hem fet una petita aturada, i una foto. 


De moment tot un clàssic, al menys fins uns metres més endavant. Normalment ens deixariem caure per la pista, entrant al primer corriol que trobem a la dreta, per resseguir-lo de camí a la Font Picant de Cabrera. Ben dit, normalment, perquè a partir d'aquí, de normalitat ben poca.

De moment, ens deixem caure pista avall fins a sobre de la Pedrera d'en Serra, on farem corriols de baixada cap al Turó de Punsola, i en res tornarem a ser a Santa Elena. 

Apa, a desfer trams per on hem passat fa una estona, ara de pujada, de camí altre cop a Torre Ametller. Continuarem enllaçant corriols, tot pràcticament de pujada, amb uns últims trams més exigents que ens deixen ara sí a les Roques Encantades. Tot plegat portem 10 quilòmetres, però farem una aturada, amb un petit mos, i una foto, tot posant bona cara mentre agafem esma. 


Reprenem la sortida, i ara toca baixar. En Jordi S ens vol guiar en el que diu serà una divertida baixada, i no li treurem la raó, però les arrels i xaragalls li donaran un plus podríem dir d'emoció? Tot plegat acabarem sortint al corriol que hem fet de pujada a primera hora a tocar de la Font Picant, on els Jordi's ens deixaran. 

Estem cansats, i només portem 11 quilòmetres, però ho allargarem una mica més. Toca remuntar de nou, corriols exigents que anem enllaçant, per acabar sortint altre cop a tocar de les Roques Encantades...a aquest ritme les bicis ja hi sabran anar soles!!! 🤦

Uns metres més amunt tornem a resseguir corriols per on ja hem passat avui a la zona del Turó dels Oriols, per acabar baixant altre cop al Collet de Burriac. 

Tenim el castell a tocar, però tampoc hi arribem. Ara ens deixem caure un centenar de metres per la pista, tornant a entrar en trams de corriols. Anirem baixant mirant d'anar cap a la Font de la Puput, tot i que errarem algun trencall i no hi passarem. Cap problema, un corriol sempre és un corriol, i més si és de baixada. 

Al final acabarem sortint al torrent de la Font Picant, i ara sí que ja n'hi ha prou. Deixem els corriols, i tornem a l'asfalt que ens portarà a la Plaça Nova. 

Al xino donarem per tancades les sortides de primavera. Potser ha estat una de les sortides més curtes que hem fet, encara no 16 quilòmetres dels que pràcticament 3 han estat pels carrers d' Argentona, això sí amb 720 metres+.


Per cert, les impressions de la e-bike a Burriac? Sembla ser que bones, tot i que amb rodes tubeless no caldria tantes aturades per reinflar, però ja se sap, no tot pot ser perfecte. La propera innovació potser serà incorporar un compressor? 😏





viernes, 14 de junio de 2024

Corriolades per Òrrius i La Roca.

Dissabte 08 de Juny 2024:

Com aquell qui no vol la cosa ja hem finalitzat una altra setmana laboral, això sí, uns abans que altres. 

Dissabte és l'hora dels Bicigaló, i aquesta setmana en Manel V no se n'ha pogut estar de fer la convocatòria. Poques respostes confirmant, de fet per unes coses o altres només l'acompanyarem en Pere C, Tino Ll, Jordi F, i Salva B. Una e-bike, i 4 musculars, doncs apa, posem-nos a la feina. 

Marxem cap a l'Agility, per entrar a la riera. De bon principi hem pensat d'anar cap a Òrrius, així que ens toca rodar cap a la riera de Riudemeia, fins passat Can Boringues de Baix, on tindrem la primera enfilada de la sortida.

Corriols de pujada, travessant la Brolla de Riudemeia, enllaçant algun tram de sender i pista que ens porten just a sobre de la Depuradora d'Òrrius.

Aquí tenim el Songoku, poc més de mig quilòmetre de corriols de pujada, amb algun tram més exigent, però que anem fent sense excesives complicacions, tot i que algunes polsacions estan ja per sobre dels límits recomanables.


La part final més planera, per acabar baixant a Can Guineu, on trobarem la carretera que ens baixarà cap a la zona esportiva. 

Poca baixada per a la pujada que tenim ara pel davant, els corriols de la zona de les Palomeres, que anirem resseguint fins a ser sota de Ca La Mort. 


Aquí entrarem a l'antic corriol de les Abelles, que els trams inicials s'han convertit en pista després del pas de les màquines en les tasques de desforestació. El tram final segueix intacte, tot i que potser no per massa temps, doncs a alguns dels arbres hi ha marques de pintura, que ja hem vist en altres corriols abans de passar a millor vida. 

Acabarem sortint a la pista que ja no deixarem fins a ser al creuament de pistes de Cal Camat Vell. Uns metres més endavant serem a Coll de Porc, on tornarem a entrar en corriols. 

Ara a baixar travessant el Bosc de Can Cardí. Ràpida i divertida baixada que ens portarà a  Can Blanc.

Uns centenars de metres de pista ens separen de l'entrada del corriol del Roure. Un cop hi arribem, cap dins!!! Només en farem un curt tram de baixada, a la que puguem en sortirem per remuntar per corriol cap al Coll de Gironella. 

Abans d'arribar a la cadena tenim l'entrada del corriol d'en Cata, objectiu que portem al cap ja fa una estona. Doncs som-hi, a xalar mentre deixem córrer les bicis, avui potser una mica menys de l'esperat, però és el que té voler treure a passejar la rígida. Una estona de campi qui pugui, que ja ens reagruparem un cop al torrent. 

Altre cop tots junts, a rodar cap a Can Raimí, on seguirem per sender i corriols travessant el Bosc d'en Cabot, fins a sortir al Torrent de Can Manreset. 

Encara ens queda l'enfilada final fins dalt dels dipòsits, amb l'últim corriol que ens baixarà al Torrent del Collell. 

Entrem a Argentona per Can Volard, i en res som a la Plaça Nova. Al Cèsar Díaz ens tenen taula preparada, i en res serem gaudint d'un nou esmorzar Bicigaleru. Ben merescut després de la sortida d'avui, 23 quilòmetres i 711 metres+.

Feina feta, a l'espera del que ens depararà la sortida de demà.





Diumenge 09 de Juny 2024:

Com cada diumenge, 8 del matí, i tornem a ser davant la Fleca Casas. Nova sortida pels Bttargentona, que aquesta setmana serem en Joan B, Francesc M, Javi F, Marc X, Jordi F, i Salva B.

Fa dies que per unes coses o altres no anem cap a La Roca del Vallès. Es comenta que en Pep Famades està en plenes tasques de desforestació, amb lo que alguns corriols ja han desaparegut, i aviat ho esbrinarem. 

A la plaça també hi ha en Pere C, Manel V, i Quico S, tot esperant a algú que a última hora els hi ha fet el salt. Doncs apa, que s'uneixin al grup, al menys una estoneta. 

Marxem cap a l'Agility, i a rodar per la riera cap a la riera de Riudemeia, on ens separem. Ells segueixen cap a Òrrius, i nosaltres ens enfilem cap a Can Roviró, per anar enfilant-nos pels corriols de Can Vinyamata, fins a sortir a la pista de la Pedrera de la Pedra Blava. 

Uns metres de pista més endavant, i ja tornem a corriolejar de pujada, travessant el Bosc de Can Païssa. Farem el bucle de sobre la pedrera, que ens deixa a l'entrada del corriol de La Lola. 

Cap dins, amb en Marc al capdavant, i la resta al darrera. Com sempre només en farem un tram, a la que puguem, ens enfilarem per enllaçar amb l'Amic Invisible. De moment, aquests trams estan com sempre, i continuarem amb el The Rock. 

Aquí sí que la cosa ha canviat. Els primers metres estan desbrossats, però són ciclables, fins que arribem tot just abans de la llosa, on ja ens serà impossible continuar. Un arbre, i tot de branques han tallat el corriol...


... amb el que no tenim més remei que girar cua.

Els d'Òrrius, sembla ser que també han hagut d'aturar-se. De totes maneres, potser la Sandra i companyia han trobat a faltar avui al mecànic oficial. 


Resseguirem trams que fa uns dies eren corriols, i ara podríem dir que s'han convertit en senders amples? 

Res, ens enfilarem cap al Turó del Morro del Gall, per fer alguns trams del corriol de la Roca del Drac, tot i que alguns trams per sobre de Can Ronses també estan malmesos, i on no tindrem més remei que baixar de les bicis per passar sobre les branques. Un cop a dalt, una breu aturada per fer un mos, que no podem estar d'immortalitzar. 


Altre cop dalt de les bicis, xalarem d'aquests divertits corriols. De moment les màquines no s'hi han posat, i els resseguim, passant al tram finalper dins de les restes de Can Ronses.

A la sortida, sender cap al Bosc de Can Planes, per enfilar-nos fins a l'entrada del Calipso, que farem de baixada, enllaçant-lo amb el corriol de La Creu. 

No deixem de corriolejar de baixada fins a sortir a la Vinya d'en Tomàs. Aquí tornarem a fer trams de corriol de pujada, amb baixada final a la carretera de Parpers.

Travessem la carretera a tocar de Can Companys, on trobem una cinta tancant el Torrent de Sant Miquel avisant d'una batuda de senglar, el que ens obligarà a canviar de plans. 

Haurem de pujar per pista, per on fa anys que no passem. Apa, pista amunt cap al Turó de la Simona, on trobem als caçadors, cotxes i gossos que sembla que ja han enllestit la feina. Nosaltres, més pista amunt, passant a tocar de Can Matas, amb els següents trams travessant el Bosc de Can Forns, abans de sortir al Pla de l'Espinal. Fet i fet han estat 3 quilòmetres de pujada per pista que esperem trigar altre cop força temps a passar-hi... on hi hagi corriols i senders, que es treguin les pistes!!!

Això sí, després d'aquesta pujada no ens queda res més que divertida baixada. Només travessar el Pla de l'Espinal ens deixem caure fins a trobar l'entrada del Laguna Seca, on altre cop deixarem córrer les bicis fins a sortir a la carretera que puja cap al Coll de Parpers.

Un últim reagrupament abans de fer el corriol del Koala, que tot i estar força sec, mirarem de gaudir-lo al màxim. 

A la sortida, ja tenim tot el peix al cova. Només hem de tornar tranquil.lament cap a Argentona...o no. A la riera, sembla ser que hem estat dolents, potser hem arrambat massa algun caminaire? Algú ha tingut un petit ensurt per un xiulet avisant de la nostra presència?...i això que avui no havíem llençat cap pell de mandarina, tot i que no tinc clar si les de plàtan han tornat a casa. 🤣😉🤦

Tot i això, la reprimenda d'algú no ens ha fet perdre la gana, i el xino ha pogut fer el jornal. 

Apa, 29 quilòmetres i 815 metres+ a la saca!!!



A veure que ens depara la propera setmana...de moment, alguns aprofitarem els dies llargs per sortir una estona amb la flaca...


... mentre d'altres, ens fan editar la crònica a última hora, però és que hi ha maneres d'afrontar corriols que són dignes de menció. 🤣🤣


Ahhhh, i potser comença a ser necessària una nova comanda d'equipació?







domingo, 9 de junio de 2024

Primers corriols de Juny per la Torrassa i Can Bruguera.

Dissabte 01 de Juny 2024:

En Magret fa pocs dies que se'ns ha fet gran, i lluny d'estar preocupat, divendres farà una crida als Bicigaló per quedar demà en una nova trobada bttetera, amb final feliç, i això no ens ho podem perdre.

A primera hora del matí espurneja. WhatsApps decidint que fer... els radars marquen que els núvols s'allunyen, i sembla ser que ens donaran una treva. De moment la Plaça Nova a les 8...


... però a 2/4 de 9 ja hi serem en Jordi T, Pere C, Jordi F, Quico S, Jordi S, Manel V, i Salva B.

Aviat decidim anar a corriolejar per la Torrassa, així que marxem de la plaça en direcció a l'Agility. A rodar tranquil.lament per la riera, on uns metres més endavant ens trobarem amb en Pep, i en Robert, que ens acompanyaran fins al Bell Recó.

Mentre ells segueixen per la riera de Riudemeia, nosaltres anem cap al Xaragall de Can Pins, on ens començarem a enfilar per les Malloles de Can Pins. 

Corriols amunt cap al Turó de Can Ribot, fent el corriol alternatiu a la masia que ens deixa dalt de les planes. D'aquí en res som a Sant Carles, per deixar-nos caure cap a sobre del restaurant. Uns metres més endavant ja tornem a ser resseguint corriols fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. 

Travessem la carretera, i més corriols de baixada fins a sortir a Ca l'Arumí. Aquí ens trobem a en Martí Montserrat i en Pep Famades, ilustres Bicicorriols que ens acompanyaran una estona. 

Seguim enfilant-nos cap a la Pedrera dels Dous, on resseguirem un centenar de metres per la pista, fins a trobar altre cop entrada de corriol.

Els propers metres, de pujada, fins a enllaçar amb el tram que puja de Can Cames. Després de les pluges dels últims mesos la vegetació ha crescut força, i el corriol s'ha anat tancant, el que unit a la pluja de les últimes hores farà que els que obrim el grup arribem ben xops a l'esplanada del Xalet.

Encara ens queden uns quants corriols  de pujada, però en breu ja serem dalt de la Torrassa, on farem una breu aturada, per a una foto, i a seguir. 


En Martí i en Pep ens deixen per anar a buscar el Sensei, nosaltres optem per una cosa més light. Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, i en res ja serem als corriols clàssics que farem des baixada cap al Penjat dels Garrofers. 

Aquí decidim variar una mica, fent els corriols de baixada que ens acabaran portant al pont del la carretera de Can Bordoi. El terreny està espectacular, i aquests trams divertits i sense excesives complicacions sembla ser que han estat de l'agrat de tota la colla. 

Ara haurem de rodar uns metres per l'asfalt, abans d' una petita remuntada per sender que ens deixarà al tram final del Dragon Khan.

Toca deixar córrer les bicis, i xalar com sempre d'aquests trams de baixada, tot i que avui hem hagut d'afluixar el ritme al trobar-nos un parell de bikers a mitja baixada. 

Un cop a baix del Sot de Can Bosquets, reagrupament abans de travessar la carretera. Vorejant el Torrent dels Rials arribarem a Dosrius.

Deixarem la vila per anar a buscar l'alternativa, tot i que avui farem una metres més de pujada per pista, per enllaçar el corriol més amunt.

La part final serà la ràpida baixada pel Torrent de la Feliua, abans de sortir a la riera. 

S'han acabat els corriols per avui. A rodar tranquil.lament cap a Argentona, que l'Oscar ja ens té guardada taula al Cèsar Díaz.

Per cert, a última hora encara hem pogut compartir una estona amb en Pep i en Robert, que també s'han acostat a la plaça.


Poc més de 25 quilòmetres i 613 metres+ de sortida corriolaire que ha estat un èxit, i la convidada a esmorzar no serà menys. No podíem esperar res millor d'un crack com en Magret... tot i estar ja en una dècada diferent. 😏🤣





Diumenge 02 de Juny 2024:

Diumenge les pluges no faran acta de presència, així que podem corriolejar tranquils, i amb aquesta intenció estarem a les 8 davant la Fleca Casas. 

Avui som en Joan B, Francesc M, Salva M, Javi F, Marc X, Jordi F, Jordi S, i Salva B.

De seguida ens posarem d'acord per anar a buscar sauló, i que millor que la zona de Can Bruguera. Doncs apa, marxem cap a l'Agility, i només travessar la carretera entrem al Torrent de Can Bellatriu.

Un cop passada la hípica de Can Salvat trencarem a la dreta passant per sobre de Can Marfà, de camí a Sant Jaume de Traià. Passem a tocar de les restes de l'ermita, abans d'enfilar-nos al Camí de les Aigües. 

De seguida en sortirem, i ara tenim per davant exigents trams de pujada cap dalt del Turó de les Olivelles, per un cop dalt baixar uns metres entrant al corriol dels Avis Enginyers. Trams de puja-baixa que ens portaran a la Vinya d'en Rouaix.

Continuem de pujada per acabar sortint al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell, abans d'enfilar-nos al Parc Forestal, que travessarem de pujada pels peus del Turó d'en Dori. 

Corriols de pujada ens deixaran al creuament de camins de la Plana del Pou de la Plata. Els trams següents seran el corriol de l'Incinerat de pujada, amb l'enllalaçada següent de baixada que ens deixa a tocar de Can Pepus.


Ara ens toca remuntar per sender cap dalt de Can Nogueres, on ens deixaran els Jordi's. La resta ens enfilarem una mica més fins dalt del Turonet de Can Barraquer, però abans una foto.


Un cop a dalt, a corriolejar de baixada, primer resseguint el Mikaku, continuant per corriols passant per la Font de n'Oms, la Font de la Moreneta, la Plana dels Brucs, abans de pujar al Turó de Can Tunyí. 

A l'esplanada del turó farem una breu aturada per fer un mos, i continuar per xalar del proper corriol, el Birra. Divertida baixada, passant per la Plana dels Xafa-rocs, fins a sortir al Torrent de Can Cabot de la Brolla.

Hem gaudit de la baixada, però ara toca remuntar. Feixuga pujada per pista fins passada la casa de Can Cabot, on entrarem en sender que ens tornarà a portar a la Plana dels Xafa-rocs, per fer part del Ferrari a l'inrevés. 

Uns metres més endavant tenim l'entrada de l'Amaito. No dubtem, cap dins!!! A deixar córrer les bicis, gaudint de valent tot travessant els Suros de Can Soler, fins a sortir al Torrent de la Salamandra.

Altre cop hem gaudit baixant, i no ens queda més remei que patir pujant, i avui potser encara més. Comencen pujant cap a la Bassa d'en Noè, on normalment entrem per fer corriols de pujada travessant el Bosc de la Vendrella, però avui no serà el cas. Al capdavant trien la opció d'enfilar-nos pel dret, que diuen que serà més ràpid. Més ràpid potser sí, però exigent també. Corriols amunt, i polsacions també. Arribem a trams tècnics d'arrels, on a alguns a més de tècnica, ens falta també esma per afrontar-les. Cap problema, peu a terra, acompanyat d'algun reneg, aprofitant que al capdavant són lluny i no ens escolten. 

Acabarem sortint a l'esplanada del Repòs de Sant Bernat, amb uns últims metres acompanyat dels ànims d'uns caminaires. Passem per Can Flequer entrant al torrent tot just a sota de l'ermita de Sant Martí de Mata. No deixarem de pujar fins tornar a ser dalt del Turó de Can Tunyí.

Passant altre cop per la Plana dels Brucs arribarem a Can Bruguera. Pujarem per la pista cap dalt de la urbanització de La Cornisa, on tornarem a entrar al corriol de l'Incinerat, ara de baixada. 

A la sortida, anem a buscar el corriol de la Nevera, potser la opció més divertida de tornada a dia d'avui. Corriols ràpids de baixada, passant pel Torrent de Can Cabanyes. Uns metres més endavant travessarem el Torrent de la Reimina, abans d'entrar al Torrent de Can Bellatriu.

En res serem a la riera, tancant la sortida amb el piscolabis al xino. 



27 quilòmetres i 1170 metres+, abans de tornar a casa per jeure tota la tarda al sofà.








sábado, 1 de junio de 2024

Tancant Maig corriolejant per Can Bruguera, la Mútua...

Dissabte 25 de Maig 2024:

Hem arribat a l'últim cap de setmana de Maig, i divendres al vespre arriba una nova convocatòria dels Bicigaló. Aquest cop també poques respostes confirmant, de fet només serem en Pere C, Pepe C, Jordi F, Robert D, i Salva B. L'Oscar també confirma, tot i que a darrera hora serà baixa. 

Doncs això, hem matinat i a les 8 som a la Plaça Nova. També hi és en Pep Famades que ens acompanyarà a la sortida...i sortint de la Fleca Casas també hi ha una colla dels Burriac Bikers, entre ells en Rafael F, la Susanna C, la Glòria...  així que la sortida de 5 en un moment s'ha doblat. 

Apa marxem cap a l'Agility, i ens toca canviar una mica el xip de la sortida. En Pep de ben segur que tot li semblarà poc, però si volem conservar el grup sencer haurem de buscar alternatives ben ciclables. 

De moment travessem la riera i entrem al Torrent de Can Bellatriu. Tot just passada la Hípica de Can Salvat comencem a fer corriols, enfilant-nos fins a sortir a la pista del Camí de les Aigües. 

Només travessem la pista, i ja tornem a fer corriols i senders tot pujant cap a la zona de la Vinya d'en Rouaix. Tenim diferents alternatives, però de moment mirem de no encigalar-nos gaire, tirant pel dret. 

En res serem al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell, fent un tram de pujada per l'asfalt cap al Parc Forestal. 

Tot just passat el restaurant El Tarannà, decidim deixar-nos caure per corriols cap a la Font dels 3 Raigs, mentre alguns ens venen records de l'època del Còvid, doncs era pas habitual en aquells temps de confinament. A dia d'avui si ha d'anar passant més, doncs en alguns punts la vegetació està agafant massa terreny al corriol. 

Un cop a la font, petita aturada i foto de grup. 


Apa, seguim!!! Ara ens toca uns centenars de metres de gruixuda remuntada per pista fins a trobar la sortida del corriol Còvid19. En farem uns metres de pujada, però de seguida en sortirem, i seguirem enfilant-nos per pista fins a sortir a la urbanització de La Cornisa, que hem de travessar de camí al Coll de Can Bruguera. 

Portem al cap anar al Turó d'en Tunyí, per fer la divertida baixada pel Mistral, o el que és el mateix, la combinació del Guineueta i l'Amaito, tot i que això ens deixarà al Sot de la Salamandra, obligant-nos a pujar per la Bassa d'en Noe i les arrels cap al Repòs de Sant Bernat.

Per moments ho veiem contraproduent per seguir amb el grup compacte, així que decidim anar a fer el Pixats, tot i que potser serà massa exigent per a algú? De moment ens hi fiquem i ha veurem que passa. Dit i fet, els primers trams són tranquils, però més endavant la baixada té algun punt més tècnic, i avui el terreny està molt sec, el que farà que algú vagi per terra, i d'altres baixin de les bicis. 

Cap problema, anem reagrupant a la a colla, i els trams següents ja són més ciclables. Acabarem sortint al Torrent del Pixadors dels Ases, i ja amb el resta de la ruta planificada mentalment. 

Ara ens enfilem per la pista del Camí Vell de Can Bruguera, fins a sortir altre cop al Coll de Can Bruguera. Seguim pujant cap a la urbanització de la Cornisa, abans d'enfilar-nos al Turó d'en Tarau, punt més alt de Mataró. 

Un cop a dalt, uns trams revirats de corriols, enllaçant amb baixada per pista ens portaran a la sortida del Mikaku, que avui tornarem a fer de pujada. Corriols amunt, fins a sortir als Turó de Can Barraquer, abans de deixar-nos caure cap a Can Nogueres. 

A partir d'aquí, divertida enllaçada de corriols de baixada, passant pel Turó d'en Gaspar, que ens deixaran a l'Oasi. Un tram de pista més endavant serem a la caseta dels caçadors a tocar de Can Ferriols, on entrarem de nou en corriols que travessant l'Esbarzer Gran, ens baixaran fins a les arrels de Can Bagot.


Després d'un nou reagrupament, i l'última foto, anem a buscar la baixada final, tot i que aquí ha estat un campi qui pugui. Ni líder, ni històries!!! Uns per la dreta, d'altres recte avall, i d'altres per l'esquerra...al final acabarem retrobant-nos de nou a la riera, o al menys això creiem.

Rodem tranquil.lament per la riera, per tancar la sortida al Cèsar Díaz, amb un esmorzar ben merescut...i aquí trobem a faltar a en Robert. Que sí deu  estar amb un dels grups, o amb l'altre, o al tercer, i al final s'ha quedat sol, marxant cap a casa. 

L'esmorzar Bicigaleru ha estat a l'alçada de la sortida. I amb aquests pocs més de 21 quilòmetres i 820 metres+ donem per tancats els dissabtes de Maig.




Diumenge 26 de Maig 2024:

Altre cop a les 8 som davant la Fleca Casas per una nova sortida dels Bttargentona. Avui som en Joan B, Francesc M, Javi F, Kiko P, Jordi S, Marc X, acompanyat per segona vegada d'en Francesc, i Salva B.

No tenim pensat cap a on anar, però el que tenim clar és que no serà Burriac. El bateig al grup d'en Francesc va ser Burriac, i no en té gaire bons records...i altres també ho agrairem. 

De moment marxem cap a la Plaça de Vendre, deixant la vila per Can Volard. Primers corriols cap al Torrent del Collell, on ens començarem a enfilar cap al Rocar d'en Serra, de camí als dipòsits. 

No deixem de pujar, ara cap al Dalipà. Els propers trams, amunt pel corriol dels Cactus. El ritme és alegre, les polsacions estan altes, i la boca seca...i ens hem deixat el bidó a casa!!! Sort d'en Francesc, ens salvarà la sortida deixant-nos el seu bidó, porta camelback i diu que no el necessita. 

Pugem i pugem, passant pel Pla dels Alemanys, fins a sortir al Pla dels Matxos. Aquí farem el corriol alternatiu al Turó de Matacabres per acabar sortint a la pista del Camí del Mal Pas.

En Kiko està al capdavant, i ara ens portarà a fer el primer bucle. En res deixem la pista, tornant a corriolejar, una breu pujada, i comencem a baixar. Tot un miratge, doncs de seguida estem pujant de nou mentre travessem la Brolla d'en Nadal, per sortir als peus de la Roca de l'Àngel. Una mica més de pujada, i en res rodarem per trams més planers que ens portaran de nou a baixar a la pista on estàvem fa una estona. 

 Ens toca rodar per la pista cap al Coll de Gironella, per entrar per la cadena. Primers metres de baixada, però de seguida estem travessant la Brolla de l'Abril de pujada. Passarem pel Laberint del Bosc de Cabrils, per seguir fent un segon petit bucle passant a tocar de la Mútua. 

Ara baixarem, corriols travessant el Bosc Gros, on tindrem punxada a la roda d'en Jordi S, el que ens obligarà a un "pit stop" força llarg. De tubeless a la roda res de res, mirem de posar-hi espuma, però tampoc tapa el tall lateral, i al final no hi ha més remei que posar una càmera, tot i que pel que veurem més tard, tampoc estava del tot fina.


Reprenem la sortida, estant a tocar de Can Blanc, però de moment no hi arribarem. Tornem a remuntar per corriols del Bosc de Can Cardí, de camí a Coll de Porc. Ens hem d'aturar algun cop per anar inflant la roda d'en Jordi, el que farà que un cop a dalt ens deixi, i se'n torni cap a Argentona. 

La resta, seguirem corriolejant avall i amunt, fins a sortir a les ruïnes de Can Genís. Pujada cap als peus de la Mútua, i de nou a buscar corriols de baixada, que ara sí ens acabaran baixant fins a Can Blanc. 

Uns centenars de metres per pista, i de nou corriols de baixada, ara el de la Sandra, travessant la Vinya d'en Truc que ens deixarà a tocar de Ca n'Altafulla.

Pista cap a Òrrius, travessant la carretera per enfilar-nos cap a Can Guineu. Els últims corriols de pujada ens portaran dalt del Turó d'Aquença.
 
Un cop a dalt baixada cap a la Pedra de la Fada, i en res som al dipòsit de sobre les Ginesteres. Anem resseguint sender de baixada a tocar de la tanca de les cases de la urbanització. Trams ràpids on no val a badar, amb algun petit punt més tècnic, que ens acabaran portant a la riera de Riudemeia. 

Ja hem enllestit la feina, només ens queda rodar cap a Argentona, on alguns encara tindrem temps de entaular-nos al xino, amb un piscolabis ben merescut. 

Segona sortida d'en Francesc amb el grup...i n'hi haurà una tercera??? Esperem que sí.

Mentrestant, en Salva M també ha enllestit la feina, avui participant a la cursa Criminals i Bandolers a el Pont de Vilomara. 


Tanquem el cap de setmana amb aquests 25 quilòmetres i 898 metres+.



Maig, alguns el tancarem fent rodar la flaca, mentre altres ni els laborables deixen tranquils els corriols.