sábado, 29 de junio de 2024

Dissabte Bicigalant cap a Òrrius, i diumenge corriolejant per la Torrassa.

Dissabte 22 de Juny 2024:

Primera sortida d'estiu, i com cada dissabte toca trobada dels Bicigaló. Avui hem quedat a la Plaça Nova a 2/4 de 9, i més o menys puntuals anirem arribant en Pere C, Pepe C, Quico S, Oscar E, i Salva B. També apareixen en Francesc M i Kiko P, amb les e-bikes, tot i que de ben segur porten més males intencions que nosaltres. 

Tots junts marxarem de la plaça en direcció a l'Agility, i només travessar la carretera ens separarem. Ells dos travessen la riera per endinsar-se al Torrent de Can Bellatriu, mentre nosaltres casi bé sense fer soroll començarem a rodar per la riera cap al Bell-Recó.

Anem a buscar els corriols clàssics que ens permetran enfilar-nos per les Malloles de Can Pins. Anem fent tot xino-xano, amb alguna petita aturada per anar-nos reagrupant, fins a sortir dalt del Turó de Can Ribot, on farem el corriol alternatiu a la masia que ens deixa dalt de les planes. 

Uns metres més endavant ja serem a la urbanització de Sant Carles, que avui travessarem rodant per l'asfalt, cap al Turó dels Castellans. 

Els propers metres, corriols de baixada fins a sortir al Pla de l'Espinal, mentre anem canviant mentalment la ruta tot veient que el ritme lent ens va minvant les opcions. De moment ens acabarem deixant caure al Coll de Parpers, tot i que ja tenim clar que no podrem baixar cap a La Roca. 

Tot i això, només travessar la carretera, l' Óscar decideix que per avui ja en té prou, i es deixarà caure per la Mercè cap a Argentona, i en Quico l'acompanyarà. 

Doncs hem quedat només tres, que decidim allargar una mica més. Hem de fer una mica de gana, tot mirant de quadrar l'horari per ser a la plaça sobre les 11.

De moment, ens enfilem per corriols fins a sortir a la pista a tocar de l'Àrea de Pícnic de Nostra Senyora dels Àngels. Avui rodarem per la pista en el direcció a la Pedrera, tot i que abans d'arribar-hi tornarem a corriolejar una estona. Corriols de pujada tot travessant el Bosc de Can Païssa, combinant amb senders que ens portaran al Coll de Sant Bertomeu. 

Travessem la carretera, i a rodar per la pista fins tot just passat el Mas de Cellecs, on tornarem a fer corriols, ara de baixada travessant la zona de les Palomeres. Ràpida i divertida baixada que ens deixarà a la zona poliesportiva d'Òrrius.

Uns centenars de metres pujant per la carretera fins tot just passat el cementiri, per seguir rodant per la pista, passant a tocar de Ca n'Altafulla, en direcció a Can Manyana. Abans d'arribar-hi tornem a buscar corriols. Toca deixar córrer les bicis mentre baixem cap a Can Raimí. 

Un cop a la urbanització, avui entrarem a la riera de Clarà, on ens hi estarem per acabar sortint a la gossera. Uns metres més endavant al ser ak cementiri de la Vall de Clarà, travessarem la carretera, i ja només hem de rodar pel polígon en direcció a Argentona. 

Un cop a la plaça, tornarem a compartir estona amb l'Óscar i en Quico, aquest cop entaulats al Cèsar Díaz. 

26 quilòmetres i 585 metres+... i ni una foto!!! En ocasions així és quan més es troba a faltar en Magret. 🤣😉




Diumenge 23 de Juny 2024:

Tot i que demà, diada de Sant Joan tornarà a ser festiu, els Bttargentona decidim sortir diumenge. En Joan B torna a fer la convocatòria, i matinarem per ser-li fidels en Francesc M, Salva M, Pere C, Joan S, Marc X, Pere B, Jordi S, i Salva B.

De seguida surt la opció d'anar a corriolejar per la Torrassa, i ningú hi posa cap objecció. Doncs apa, marxem de la plaça que ja ens hi coneixen!!! 

Agility, i a rodar per la riera cap al Bell Recó. Tot i un bon ritme, ens movem dins la normalitat, fins que en Jordi S deixa anar un "fem una via romana???"... ja hi som. Ningú pensa que en Pere B, per unes coses i altres fa molts dies que no toca la bici???, que d'altres ja comencem a ser grans??? O que hi ha opcions menys exigents d'anar entrant en calor??? Res, ningú posa seny i ja som dins. Amunt que fa pujada, anar mirant d'esquivar pedres mentre el grup s'allarga. Al capdavant potser xiulen, i al darrera esbufegant...fins que sortim a la carretera, ja al Coll de Parpers.

Ara seguirem pujant, corriols que ens porten al Pla de l'Espinal, que travessarem per seguir enfilant-nos cap a Sant Carles. Sortirem al Turó dels Castellans, on farem una curta baixada travessant el Bosc de Can Poc. 

El corriol de la Pistola serà el proper punt de pas. Els trams inicials estan intactes, però el final ja no és corriol després del pas de les màquines. 

Al sortir a la carretera que baixa a Santa Agnès, només la travessem i tornem a fer corriols de baixada que ens porten fins a Ca l'Arumí.

Ens toca enfilar-nos per l'asfalt fins la Pedrera dels Dous, on resseguirem la pista fins passada l'ermita de Sant Esteve del Coll. Apa, de nou a pujar, i ho fem pels corriols que ens pugen fins l'esplanada del Salonet, i uns corriols més per acabar dalt de la Torrassa, amb una aturada per menjar alguna cosa, amb fotos incloses. 



És hora de continuar, i ara anem a buscar baixades. Un centenar de metres més avall tenim l'entrada dels corriols del Senglar i el Pardal, que comparteixen els primers metres. Triarem la segona opció, tot i ser menys tècnica, és força divertida. Apa, a deixar córrer les bicis travessant el Bosc de Can Suari mentre xalem com la canalla, per acabar sortint a tocar de Can Casavella, on fem un petit reagrupament, mentre algú ens ensenya com fer una croqueta arrebossada sense necessitat d'oli i farina. 

Una espolsada i a continuar. Uns metres de corriol més avall tornem a sortir a la pista del Camí del Coll, que ara resseguirem de pujada. Uns centenars de metres fins passada la sortida del Senglar, per buscar de nou corriols de baixada que ens deixen al Mogent.

Ara combinarem pista i asfalt cap a la urbanització del Coll, on alguns pensem entrar al Torrent Fosc, per enfilar-nos altre cop cap a Ca l'Arumí... fins que en Jordi S torna a obrir la boca, aquest cop deixant anar un: "Pugem pel corriol d'en Jordi Cid???". Altre cop ningú posa impediments, i ja ens veus rodant fins passada la depuradora d'aigües de la Roca del Vallès. 

A pujar de nou, travessant el Bosc de Can Font de la Perera. De moment els primers trams són ciclables, tot i que es nota que ja no s'hi passa tant, i el corriol s'està tancant. Trams exigents fins a ser al Turó d'en Ribes, on les màquines han trinxat el corriol, i potser els hi haurem de donar les gràcies doncs han desaparegut els punts més tècnics on potser haguéssim posat peu. Això sí, farem una breu aturada, i l'última foto.


Al sortir a la carretera, tornarem a fer corriols pel Bosc de Can Poc, de camí altre cop al Pla de l'Espinal.

Uns bona opció de tornada és el corriol del Koala, però avui aprofitarem per variar una mica, anant a buscar el corriol de la Font del Llorer. Serà també una baixada divertida, que enllaçarem amb el Xaragall de l'Espinal.

Un cop a baix, ja tenim enllestida la feina. A rodar per la riera, cap a la Plaça Nova tancant altre cop una molt bona sortida.

El piscolabis del xino ens ajudarà a refer-nos d'aquests casi 34 quilòmetres i 916 metres+...i dilluns festa, de treball, i de btt!!! 




No hay comentarios:

Publicar un comentario