domingo, 9 de junio de 2024

Primers corriols de Juny per la Torrassa i Can Bruguera.

Dissabte 01 de Juny 2024:

En Magret fa pocs dies que se'ns ha fet gran, i lluny d'estar preocupat, divendres farà una crida als Bicigaló per quedar demà en una nova trobada bttetera, amb final feliç, i això no ens ho podem perdre.

A primera hora del matí espurneja. WhatsApps decidint que fer... els radars marquen que els núvols s'allunyen, i sembla ser que ens donaran una treva. De moment la Plaça Nova a les 8...


... però a 2/4 de 9 ja hi serem en Jordi T, Pere C, Jordi F, Quico S, Jordi S, Manel V, i Salva B.

Aviat decidim anar a corriolejar per la Torrassa, així que marxem de la plaça en direcció a l'Agility. A rodar tranquil.lament per la riera, on uns metres més endavant ens trobarem amb en Pep, i en Robert, que ens acompanyaran fins al Bell Recó.

Mentre ells segueixen per la riera de Riudemeia, nosaltres anem cap al Xaragall de Can Pins, on ens començarem a enfilar per les Malloles de Can Pins. 

Corriols amunt cap al Turó de Can Ribot, fent el corriol alternatiu a la masia que ens deixa dalt de les planes. D'aquí en res som a Sant Carles, per deixar-nos caure cap a sobre del restaurant. Uns metres més endavant ja tornem a ser resseguint corriols fins a sortir a la carretera que baixa cap a Santa Agnès de Malanyanes. 

Travessem la carretera, i més corriols de baixada fins a sortir a Ca l'Arumí. Aquí ens trobem a en Martí Montserrat i en Pep Famades, ilustres Bicicorriols que ens acompanyaran una estona. 

Seguim enfilant-nos cap a la Pedrera dels Dous, on resseguirem un centenar de metres per la pista, fins a trobar altre cop entrada de corriol.

Els propers metres, de pujada, fins a enllaçar amb el tram que puja de Can Cames. Després de les pluges dels últims mesos la vegetació ha crescut força, i el corriol s'ha anat tancant, el que unit a la pluja de les últimes hores farà que els que obrim el grup arribem ben xops a l'esplanada del Xalet.

Encara ens queden uns quants corriols  de pujada, però en breu ja serem dalt de la Torrassa, on farem una breu aturada, per a una foto, i a seguir. 


En Martí i en Pep ens deixen per anar a buscar el Sensei, nosaltres optem per una cosa més light. Ens deixem caure cap al Pla de la Bassa del Llop, i en res ja serem als corriols clàssics que farem des baixada cap al Penjat dels Garrofers. 

Aquí decidim variar una mica, fent els corriols de baixada que ens acabaran portant al pont del la carretera de Can Bordoi. El terreny està espectacular, i aquests trams divertits i sense excesives complicacions sembla ser que han estat de l'agrat de tota la colla. 

Ara haurem de rodar uns metres per l'asfalt, abans d' una petita remuntada per sender que ens deixarà al tram final del Dragon Khan.

Toca deixar córrer les bicis, i xalar com sempre d'aquests trams de baixada, tot i que avui hem hagut d'afluixar el ritme al trobar-nos un parell de bikers a mitja baixada. 

Un cop a baix del Sot de Can Bosquets, reagrupament abans de travessar la carretera. Vorejant el Torrent dels Rials arribarem a Dosrius.

Deixarem la vila per anar a buscar l'alternativa, tot i que avui farem una metres més de pujada per pista, per enllaçar el corriol més amunt.

La part final serà la ràpida baixada pel Torrent de la Feliua, abans de sortir a la riera. 

S'han acabat els corriols per avui. A rodar tranquil.lament cap a Argentona, que l'Oscar ja ens té guardada taula al Cèsar Díaz.

Per cert, a última hora encara hem pogut compartir una estona amb en Pep i en Robert, que també s'han acostat a la plaça.


Poc més de 25 quilòmetres i 613 metres+ de sortida corriolaire que ha estat un èxit, i la convidada a esmorzar no serà menys. No podíem esperar res millor d'un crack com en Magret... tot i estar ja en una dècada diferent. 😏🤣





Diumenge 02 de Juny 2024:

Diumenge les pluges no faran acta de presència, així que podem corriolejar tranquils, i amb aquesta intenció estarem a les 8 davant la Fleca Casas. 

Avui som en Joan B, Francesc M, Salva M, Javi F, Marc X, Jordi F, Jordi S, i Salva B.

De seguida ens posarem d'acord per anar a buscar sauló, i que millor que la zona de Can Bruguera. Doncs apa, marxem cap a l'Agility, i només travessar la carretera entrem al Torrent de Can Bellatriu.

Un cop passada la hípica de Can Salvat trencarem a la dreta passant per sobre de Can Marfà, de camí a Sant Jaume de Traià. Passem a tocar de les restes de l'ermita, abans d'enfilar-nos al Camí de les Aigües. 

De seguida en sortirem, i ara tenim per davant exigents trams de pujada cap dalt del Turó de les Olivelles, per un cop dalt baixar uns metres entrant al corriol dels Avis Enginyers. Trams de puja-baixa que ens portaran a la Vinya d'en Rouaix.

Continuem de pujada per acabar sortint al Pi Gros de la urbanització de Can Vilardell, abans d'enfilar-nos al Parc Forestal, que travessarem de pujada pels peus del Turó d'en Dori. 

Corriols de pujada ens deixaran al creuament de camins de la Plana del Pou de la Plata. Els trams següents seran el corriol de l'Incinerat de pujada, amb l'enllalaçada següent de baixada que ens deixa a tocar de Can Pepus.


Ara ens toca remuntar per sender cap dalt de Can Nogueres, on ens deixaran els Jordi's. La resta ens enfilarem una mica més fins dalt del Turonet de Can Barraquer, però abans una foto.


Un cop a dalt, a corriolejar de baixada, primer resseguint el Mikaku, continuant per corriols passant per la Font de n'Oms, la Font de la Moreneta, la Plana dels Brucs, abans de pujar al Turó de Can Tunyí. 

A l'esplanada del turó farem una breu aturada per fer un mos, i continuar per xalar del proper corriol, el Birra. Divertida baixada, passant per la Plana dels Xafa-rocs, fins a sortir al Torrent de Can Cabot de la Brolla.

Hem gaudit de la baixada, però ara toca remuntar. Feixuga pujada per pista fins passada la casa de Can Cabot, on entrarem en sender que ens tornarà a portar a la Plana dels Xafa-rocs, per fer part del Ferrari a l'inrevés. 

Uns metres més endavant tenim l'entrada de l'Amaito. No dubtem, cap dins!!! A deixar córrer les bicis, gaudint de valent tot travessant els Suros de Can Soler, fins a sortir al Torrent de la Salamandra.

Altre cop hem gaudit baixant, i no ens queda més remei que patir pujant, i avui potser encara més. Comencen pujant cap a la Bassa d'en Noè, on normalment entrem per fer corriols de pujada travessant el Bosc de la Vendrella, però avui no serà el cas. Al capdavant trien la opció d'enfilar-nos pel dret, que diuen que serà més ràpid. Més ràpid potser sí, però exigent també. Corriols amunt, i polsacions també. Arribem a trams tècnics d'arrels, on a alguns a més de tècnica, ens falta també esma per afrontar-les. Cap problema, peu a terra, acompanyat d'algun reneg, aprofitant que al capdavant són lluny i no ens escolten. 

Acabarem sortint a l'esplanada del Repòs de Sant Bernat, amb uns últims metres acompanyat dels ànims d'uns caminaires. Passem per Can Flequer entrant al torrent tot just a sota de l'ermita de Sant Martí de Mata. No deixarem de pujar fins tornar a ser dalt del Turó de Can Tunyí.

Passant altre cop per la Plana dels Brucs arribarem a Can Bruguera. Pujarem per la pista cap dalt de la urbanització de La Cornisa, on tornarem a entrar al corriol de l'Incinerat, ara de baixada. 

A la sortida, anem a buscar el corriol de la Nevera, potser la opció més divertida de tornada a dia d'avui. Corriols ràpids de baixada, passant pel Torrent de Can Cabanyes. Uns metres més endavant travessarem el Torrent de la Reimina, abans d'entrar al Torrent de Can Bellatriu.

En res serem a la riera, tancant la sortida amb el piscolabis al xino. 



27 quilòmetres i 1170 metres+, abans de tornar a casa per jeure tota la tarda al sofà.








No hay comentarios:

Publicar un comentario