martes, 14 de marzo de 2017

Cap de setmana de E-bike i corriols.

Aquest dissabte tenim una bona excusa per no perdre’ns la sortida....puntuals a les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Pere C, Josep, Oscar E, Jordi P, Robert D, Salva B i Pepe C amb una nova companya que serà l’atracció de la sortida... una Specialized Turbo Levo de prova per veure que tal són les sensacions sobre aquesta màquina, abans de fer un cop de cap i poder dir la famosa frase del Senyor dels Anells..... “Mi tesoroooooooo”.

No tenim molt de temps per gaudir de la sortida, però al menys intentarem fer un parell de pujades on es pugui veure si realment les avantatges de la e-bike fan rendible la inversió.

Sortim cap a l’Agility i riera amunt en direcció al Bell-racó. Continuem cap al Xaragall de l’Espinal, per passar per sota del pont de la carretera de Parpers i enfilar corriol de pujada. La cosa pita com cada setmana, fins que en Pepe C demana pas. En un tres i no res guanya metres i desapareix de la vista. Sembla que l’ajuda que et dóna la e-bike, malgrat estar limitades a 25 km/h és més que una realitat i de seguida se’t treuen les ganes ni de tan sols intentar seguir aquest ritme.

Un  cop a dalt ens reagrupem i aprofitem per comentar les primeres impressions, que no poden ser millors. Mentre estem aturats passen altres tres e-bikes, pel que sembla això s’està convertint en una epidèmia que tard o d’hora ens contagiarà a tots.

Seguim per anar a buscar l’entrada del corriol de l’alternativa a la Font de Javà, on fem el segon tram de pujada de la sortida que ens puja fins Can Ribot.

Un cop provada en pujada, haurem de veure que tal es comporta en baixades, així que anirem a fer el corriol de sota del Tobogan.... corriol estret, revirat, amb trams finals de forta pendent de baixada. Al tram inicial ens hem trobat un entrebanc en forma d’arbre caigut que ha fet que haguéssim d’aixecar les bicis per passar-hi per sobre i potser aquest ha estat l’únic punt feble d’aquesta bici, els 20 quilos de pes.

Quan sortim a la pista hem de continuar cap al corriol del Gos Perdut i en aquest tram en Pere C i en Josep també han decidit provar-la i de seguida s’ha vist que els hi canviava la cara. Sembla ser que tampoc els hi ha desagradat les sensacions viscudes.

Al sortir del corriol, continuem baixant fins a sortir a la riera del Far de Dosrius, on seguirem cap al Torrent del Coll i passarem per la Font del Sot.


Anem en busca de la tercera pujada de la sortida, el corriol del Gorro. Aquest 1,5 quilòmetre de corriol de continua pujada i la e-bike de seguida s´han fet força amics i com no podia ser de cap altra manera, ha estat la primera en arribar dalt.

Un cop a dalt, continuem entrant al corriol del Pi Tort, que aquesta vegada fem tot sencer fins a sortir a la pista que puja cap a Can Ribot.

Seguim un tram de pista per trencar a l’esquerra i entrar al corriol del Tobogan.

Quan sortim de corriol, baixem cap a la cadena per fer corriol que ens baixa cap a la pista que puja de Can Belluguins. La travessem per fer com a les últimes sortides i entrar al corriol que ens porta a la zona de l’Esquei d’en Febrer.

Aquí baixem un tram per trencar a la dreta i fer petit corriol de baixada, que ara ja és 100% ciclable i que ens porta de nou a passar per sota del pont de Parpers i sortir de nou al Xaragall de l’Espinal.

Ja només queda rodar cap al Bell-Racó i riera altre cop cap a Argentona.

Una sortida de més de 21 quilòmetres i 639 metres +, on la figura principal no ha estat cap altre que:


A veure si en poc temps podem gaudir de la presència d’alguna “bessona” seva a les sortides!!!

Per diumenge, intent de convocatòria però poques respostes afirmatives i qui més qui menys sembla que ha de ser d’hora a casa. De totes maneres a les 8:00 fem camí cap a la Plaça Nova que segur que alguna cosa de profit farem.

Ens trobem en Joan V, Francesc M, Quico P, Manel L, Jordi S, Quim C, Jordi P, Quim M i Salva B.

De seguida ens posem d’acord i sembla ser que avui la sortida anirà dirigida cap a la Torrassa, així que sortim cap a l’Agility i riera amunt cap a la riera d’Òrrius.

De seguida comencem a pujar en direcció a...... la vía Sergia o vía Romana.... o al corriol del Gas..... de moment anem pujant i ja veurem per on ens guia avui en Joan. I al final hem triat la segona opció, el corriol del Gas que fa temps que no fèiem i que poc a poc els matolls el van tancant, amb lo que haurem de tornar a posar-nos mallots llargs o bé canviar-li el nom i posar-li “la depiladora”.

Anem fent xino-xano cap amunt fins a sortir a la part final de la Via Romana, per acabar sortint a la carretera de Parpers.

Aquí pensava que agafaríem el corriol que puja cap al Pla de l’Espinal, però res d’això, fem petit tram d’asfalt per entrar al corriol de Can Sigala. Corriol sempre divertit de fer, però que no ens ve molt de camí si volem pujar a la Torrassa. De totes maneres, en Joan V sempre té les rutes ben estudiades i seguir-lo és sinònima gaudir patint, així que a seguir pedalant que si no et quedes enrere.

A l’arribar a baix, no anem cap a La Roca. Trenquem a la dreta i comencem a pujar passant per la zona de Santa Agnès de Malanyanes i continuant cap al Turó dels Castellans, on al arribar-hi ens haurà de deixar en Jordi P, que ja en té prou per avui.

La resta seguim per passar pel costat de Can Poc Gros, on comencem a baixar per de seguida tornar a pujar cap a Sant Carles. Estem en una zona que ens hi movem freqüentment, però avui estem passant per trams que no fem casi bé mai i és que estem en una zona privilegiada amb un munt de recorreguts que no ens els acabem.... a no ser que els treballs de desbrossament que s’estan portant a terme als nostres boscos, acabin amb tots dels corriols.

Cada cop estem més a prop de la Torrassa, però abans anirem a fer el corriol de la Pistola per travessar la carretera i baixar cap a Ca l’Arumí, on també ens ha de deixar en Manel L.

Travessem la carretera i comencem pujada cap a la pedrera.....pujarem pel corriol de la pedrera?...seguirem la pista i pujarem pel corriol de l’ermita de Sant Esteve del Coll?....doncs no, comencem pujant per la pista d’asfalt clàssica fins arribar a la bifurcació on agafem la pujada de les arrels i pedres, un altre tram que no solem fer mai.

Anem fent poc a poc, enllaçant corriols fins arribar a la Torrassa, que avui està més concorreguda que les Rambles de Barcelona. Aprofitant el bon temps s’hi ajunta un munt de ciclistes, runners, caminants, alguns fent petar la xerrada, altres gaudint d’un bon esmorzar i d’altres com nosaltres, menjant alguna barreta i fent la foto de la sortida.



En posem en marxa de nou i sense deixar la esplanada de la Torrassa entrem a l’esquerra per fer corriols de baixada fins a sortir a la pista que puja de Can Bordoi, on ens toca remuntar en direcció a l’entrada del Dragon Khan.

A l’arribar a l’entrada del corriol ens portem la sorpresa que no hi entrem i continuem baixant per la pista i és que avui farem fins i tot una parada religiosa.....ens aturem a veure les restes de l’Ermita de Sant Sebastià de Puigpedrós i ja que hi som aprofitem per aprendre una mica de la seva història:

“Tot i que se’n conserven només les runes, l’ermita de Sant Sebastià de Puigpedrós forma part del patrimoni arquitectònic religiós de Llinars del Vallès. Es troba documentada des de l’any 1640.

Era una ermita de deu per cinc metres, amb campanar, portal adovellat, dues finestres de granit i amb contraforts a cada costat.

A finals del secle XIX i fins l’any 1905, acabada la “setmana dels barbuts”, se celebrava l’aplec en honor de Sant Sebastià, el màrtir que era advocat contra la pesta, els llamps  i les tempestes. 

Tot i estar enrunada, té una vista magnífica de 360º i permet aprofundir en les vistes del Litoral, Prelitoral i part del Vallès.”

Una imatge d’arxiu:


Enclavada en un lloc on és cert que hi ha unes magnífiques panoràmiques de 360º:


Ja fa uns mesos que s’hi estan fent treballs de reconstrucció, en les que s’ha netejat l’accès, s’ha fet un paviment nou del terra i s’hi estan reconstruint les parets.


Un cop acabada la visita, continuem la sortida seguint baixant per la pista fins a trobar entrada de corriol a la dreta que hem fet un parell de cops seguint la Torrassa Xtrem. Corriol estret i revirat que ens porta a sortir de nou a la pista clàssica de pujada de la Torrassa.

Seguim baixant  fins a sortir a la Breinco, on travessem per continuar pujant cap a Sant Carles. De totes maneres en Francesc M i en Quico P ja van massa tard i s’acomiaden del grup per tornar cap a casa amb un altre ritme.

La resta anem pujant en direcció a les Planes de Can Ribot, on fem tram de l’alternativa per no passar pel costat de la casa, però al sortir a la pista reculem per anar a buscar l’entrada del corriol de l’alternativa a la Font de Javà, el que ens ha permès trobar-nos amb una ovella “descarriada”.....


.... en Toni P, que fa molt temps que no ens acompanya a les sortides, i és que al matí té unes baralles amb els llençols de les que últimament sempre en surt perdedor.

Aprofitem per fer petar una mica la xerrada, a veure si el podem convèncer per a tornar a gaudir de la seva presència al grup. A vegades encara es troba a faltar aquells corriols per la zona de Cabrils i Vilassar, i sobretot aquells petits piscolabis a l’Espinaler.

Quan ens acomiadem, fem el corriol de l’alternativa per seguir baixant per la zona de les Malloles de Can Pins tot passant pel mig del bosc pel que anomenem la zona de les Pedres, on hem de travessar la carretera de Parpers per sortir al Xaragall de l’Espinal.

Aquí en Joan V, Quim C i Quim M decideixen que encara no en tenen prou i tornen a endinsar-se en corriols per remuntar de nou ves a saber cap a on.

En Jordi S i Salva B com a bons minyons continuem cap al Bell Racó i tornada per la riera cap a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario