miércoles, 29 de agosto de 2018

Últim cap de setmana d'Agost per La Roca i Òrrius

Últim dissabte d’agost i a primera hora del matí a Mataró a més d’estar mig núvol, comença a ploure. No pot ser, tota la setmana treballant i ens perdrem la sortida de btt??

Sort de les avantatges del whatsapp, que ens fa saber que a Argentona no plou, així que tan bon punt deixa de ploure, bici i cap a la Plaça Nova, on només arribar, ja torna a fer acte de presència la pluja.
Tot i això, pluja minsa que dura pocs minuts, amb lo que podrem començar a rodar i ja veurem que tal es comporta el temps.

Avui algunes baixes per diversos motius, i al final som en Pere C, Pepe C, Oscar E, JordiS i Salva B.

Dubtes de cap a on dirigir la sortida. Cada cop és més difícil no repetir recorreguts, així que tan se val, com l’Oscar E encara no ha fet els nous corriols, cap a la zona de la Roca del Vallès que anirem.

Doncs apa, a deixar Argentona sortint per l’Agility i rodem com sempre riera amunt en direcció a la riera de Riudemeia on ens comencem a enfilar cap a Can Roviró. Trams que fem molt sovint a les nostres sortides i que qualsevol dia les bicis podran fer soles.

Per no variar, seguirem pujant pels corriols que ens porten fins a Can Vinyamata i seguirem fins a acabar sortint  a la pista de la Pedrera de Pedra Blava. Hem obviat l’entrada del corriol que ens portaria cap a les Carboneres que de fet fa temps que tenim mig oblidat i seria bo anar-hi passant alguna vegada per mantenir-lo més o menys obert.... o deixem pendent per a una altra ocasió.

Un cop a la pista, anem a buscar el corriol de pujada de la zona del Bosc de Can Païssa, abans de deixar-nos caure cap a la zona del Bosc de Ca l’Argent. En aquesta zona fem trams de tota mena, baixades ràpides per trams que ja tenim per la mà, alguna pujada per tornar a enllaçar corriols més tècnics de baixada que ens portaran cap al Bosc de Can Planes tot passant pel costat de les restes de Can Ronses.

Al Bosc de Can Planes es troba el punt on hem de fer el segon tram de corriol nou, i avui l’hem tornat a gaudir amb un estat del terreny encara força bo. El seu recorregut ja ens comença a ser conegut i podem traçar-lo amb més seguretat, tot i haver-hi algun punt on és recomanable no badar si no volem tenir un ensurt i acabar estimbats en algun dels penjats que hi ha.

Al final hem acabat sortint a la carretera de La Roca sense cap ensurt a remarcar, tret d’alguna marcar d’esbarzer o alguna rascada per pèrdua de control provocada per algun petit xaragall....gafes de l’ofici del btt!!!

De tornada, travessem la carretera cap a Can Company on farem tram del torrent per de seguida començar-nos a enfilar pels corriols que coneixem com de Can Cigala, que ens portaràn a sortir al Coll de Parpers, passant abans pel tram que coneixem com el corriol del Crani.


Pujada continua sense gaire tram per refer-se de l’esforç, de totes maneres els pocs que hi ha aprofitem per aturar-nos i immortalitzar la sortida.


Al sortir a la carretera ens reagruparem i aprofitem per decidir per on deixar-nos caure de tornada cap a Argentona. Uns dies anem cap a Sant Carles, d’altres cap al Pessebre, però avui, tenint entre nosaltres a en Jordi S, no trobem millor alternativa que acabar baixant per la Via Romana.

Ràpida baixada per aquests corriols, amb trams força pedregosos que fa que acabem sortint al Fondo de la Gallega amb una sensació agredolça, tant pel fet que l’excés de pedra et faci baixar en tensió sense poder gaudir com hauríem desitjat, com per la pena que tenim al comprovar el que queda del torrent després del pas de les màquines a la zona.

Ja som altre cop a la riera de Riudemeia i ens toca rodar cap al Centru....i com hem quadrat l’horari, també ve en Robert D que malgrat avui ens ha fet el salt, no s’ha pogut estar d’acompanyar-nos en el merescut esmorzar.

Tot i les quatre gotes caigudes a primera hora del matí, el temps ens ha acabat respectant i hem pogut gaudir d'una bona sortida.

Diumenge el dia comença altre cop mig ennuvolat, però sembla ser que la pluja no farà acte de presència, així que de nou a matinar i cap a la Granja.com.

Avui ens trobem en Joan V, Salva M, Javier, Joan V, Quim C, Manel L i Salva B.

Altre cop dubtes de cap a on anar, però no perdem temps i sortim cap a l’Agility i ja anirem decidint mentre rodem per la riera. El rodar obre la ment i decidim que anirem cap a Òrrius, així que anem rodant cap a la riera de Riudemeia on ens trobem amb els Yonkibibers, que desprès d’unes breus paraules de seguida ens deixen per anar a la seva....i no serà l’últim cop que ens trobem avui.

Seguim rodant, de per tot just passat Can Boringues, fer els primers trams de pujada d’avui per corriol mentre ens enfilem cap al dipòsit d’aigua de sobre les Gineteres. En aquests trams també ens trobem amb alguns del Bicicorriols que ens acompanyaran el tram de pujada cap a la Pedra de la Fada, fins a enfilar-nos al Turó d’Aquença, que serà el punt on ens separem.

Farem uns trams de corriols de baixada, abans de continuar cap a Can Guineu, per fer tram d’asfalt mentre travessem vorejant les cases per sortir a la carretera d’Òrrius.

Tram sense cap dificultat on una brusca decisió de canvi de plans d’en Joan B, afegit a la manca de fre de darrera a la bici d’en Salva M i a la relaxació d’en Quim C conduint la bici amb una ma mentre veu aigua del bidó, ha estat una mala combinació que ha provocat una caiguda múltiple, on el mes malparat ha estat en Quim amb una ferida a la ma tot i portar guants. Mala pinta té, així que decideix tornar....serà precisa una visita al metge, amb 7 punts de sutura i l’antitetànica per si de cas.

La resta, encara comentant la mala sort en una caiguda tan tonta, aprofitem per fer la foto de grup, malgrat la forçada absència d’en Quim.


Un cop feta la foto, reprenem la marxa travessant la carretera i rodant per la pista cap a Ca n’Altafulla, per tornar-nos a enfilar de pujada pel corriol del Roure. Un quilòmetre de pujada que avui fem tranquil·lament fins a sortir a la pista que va de Can Blanc cap a la Mútua.

No rodarem gaire per la pista, de seguida agafem entrada a la dreta per fer corriols per la zona del Bosc Gros que ens baixaran cap a Can Blanc, però sense acabar sortint a la pista. Corriol divertit de baixada, amb algun petit tram complicat de no posar peu a terra per les moltes arrels i que potser no
és el més adient per en Salva M amb la bici sense fre de darrera....encara que a la foto no ho sembli.


Ara haurem de remuntar una estona, mentre travessem el Bosc de Can Cardí. Altre cop un continu enllaç de corriols amb algun petit tram on el seu estat aixaragallat fa difícil passar-hi sense fer peu, però força divertit i que ens acaba pujant cap a Coll de Porc on abans d’arribar-hi farem una petita aturada per refer-nos de l’esforç menjant alguna barreta o gel.... i on ens tornarem a retrobar amb els Yonkibikers que també estan corriolejant per la zona.



Mòbil cap a la butxaca i ens deixem caure cap a Coll de Porc on baixem per la pista cap a Can Genís on tornem a entrar en corriol que ens puja cap a la Mútua de Cabrils i on acabarem baixant cap al Coll de Gironella.

Al sortir al Camí del Mal Pas, deixarem de banda els corriols de baixada per no posar més al límit el fre d’en Salva M i rodarem per la pista cap al Pal dels Matxos, però tot i això no ens podem estar de fer el corriol alternatiu que voreja el Turó de Matacabres.

Seguim baixant per la pista entrant al corriol del Pla dels Alemanys on algun esbarzer, no content amb la nostra presència, ens deixa algun petit record als braços.

En principi tenim en ment fer el corriol dels cactus i deixar-nos caure cap al Dalipà, però aquí ha sortit la vena de líder que tant trobabem a faltar d’en Joan V i ens ha portat a un magnífic enllaç de corriols de baixada cap a la part de dalt de la Font del Castanyer, continuant cap a la Font d’en Quico. Algun  dels trams està malmès desprès del pas de les màquines, però res que sigui impediment per en Joan.

De la Font d’en Quico remuntem cap a la zona de la bandera per deixar-nos caure cap a la zona del Rocar d’en Serra, i quan ja pensem que baixarem cap al Torrent del Collell i la vinya d’en Serra, encara ens sorprendrà baixant pel corriol que ens porta a sortir al Pont d’en Bauxes. Una tornada completament diferent al que haguéssim fet en qualsevol altre sortida, però digne de les millors sortides a les que tan bé ens ha acostumat aquests anys en Joan V.

Ja només ens queda rodar per l’asfalt cap a la Grumbe i cap a la Plaça Nova que encara disposem d’una estona per prendre algun refrigeri, amb la sensació d’haver aprofitat molt bé el matí.



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario