viernes, 9 de noviembre de 2018

Sortides per Can Bruguera, La Roca del Vallès i LLavaneres

Desprès del cap de setmana passat en que la pluja ens va tenir tancats a casa.....bé, no és del tot cert, ja que el Bicigaló malgrat la pluja va poder gaudir d'una sortida de dos dies pel Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès......



...gaudint d'uns fantàstics paisatges completament diferents als que estem acostumats....


.... entrem una nova setmana en la que tenim dijous festiu.....diada de Tots Sants que alguns aprofitarem per tornar a sortir i  gaudir d’un matí de btt. Ha plogut força aquests últims dies, de fet la matinada ha estat plovent amb lo que la muntanya tindrà fins i tot un gra massa de fang.

Tot i ser festiu, a la Granja.com només ens trobem en Joan B, Jordi S, Pere B i Salva B, que després d’una estona d’espera  a veure si arriba algú més, decidim  engegar la sortida cap a l’Agility.

En Joan B ens porta a entrar pel Torrent d’en Bellatriu per anar en busca de terreny de sauló en previsió de no trobar gaire trams enfangats. Bona elecció sinó fos que això comporta un puja-baixa de corriols sense haver escalfat que unit a estar una mica pioc pel constipat, segur que acabarem pagant.

En Jordi S ens proposa anar cap a Can Bruguera per fer el corriol d’en Jordi Cid, així que anem resseguint alguns dels corriols de la zona mentre ens anem enfilant cap a la urbanització de Can Vilardell. En aquests trams, uns no parem d’anar escampant virus mentre no parem d’estossegar, i d’altres encara tenen temps de desprendre fum com si es tractés d’una aparició mariana.


Seguim enfilant-nos per la urbanització cap al Parc Forestal, que travessem per sortir a la pista que puja cap a Can Bruguera, per de seguida tornar a entrar en corriols mentre ens dirigim cap a la zona dels Boscos de Can Gel per seguir gaudint de puja-baixa de bons corriols tot passant per la Font de n’Oms fins a sortir a la pista tot just a l’entrada de la Font de la Moreneta, on no podem estar de aturar-nos a fer-li una visita....


....una visita que no ha tingut el final desitjat, ja que un arbre caigut ens barra el camí i tot i provar-ho de totes maneres, ens ha resultat infranquejable.


Doncs apa, a recular i pugem cap a Can Bruguera per la pista.

Un cop a Can Bruguera anem a buscar l’entrada del corriol d’en Jordi Cid, però de seguida ens endurem la desil·lusió de la jornada.....el corriol ha passat a millor vida!!! La zona ha quedat completament malmesa amb els treballs de desforestació que s’hi han fet i ja no hi queda res. Tot i això ens hi deixem caure i mirem de trobar algun alternativa, però acabarem sortint al Torrent dels Pixadors dels Ases sense trobar cap tram decent. Una llàstima haver perdut un dels millors corriols de la zona.

Ara ens toca remuntar per la pista altre cop cap al Coll de Can Bruguera per desfer el camí de tornada, però abans en Pere B ens convenç per deixar-nos caure cap a la Font dels 3 Raigs. Un quilòmetre de baixada, passant pel Racó del Cul de Mon, en la que també hem trobat trams força canviats que ens han fet dubtar, però al final hi hem aconseguit arribar.


Una foto i a remuntar cap al Parc Forestal, on ens deixarem caure cap a Can Vilardell per anar a buscar acabar la sortida resseguint el corriol d’en Bellatriu. Corriol que encara està intacte i que gaudim de baixada fins a sortir al Torrent, on encara ho allargarem una mica més per acabar sortint a la riera per Can Llei.

Encara és d’hora i podem acabar la sortida a la Plaça Nova amb un petit piscolabis.

Dissabte el Bicigaló es torna a posar en marxa i aquesta setmana en som un munt..... Pere C, Pepe C, Quim M, Jordi T, Oscar E, Josep, Fernando,  Quim M, Robert D, Kiko S, Salva B i un company nou amic d’en Jordi S.....


...per cert, potser falta algú? 


Doncs apa, aprofitant que avui el terreny està magnífic pel btt anirem cap a La Roca del Vallès a ensenyar els nous corriols als que encara no els coneixen, així que a sortir cap a l’Agility i riera amunt cap a la riera de Riudemeia per començar a enfilar pujada cap a Can Roviró, on seguim de pujada pels corriols menys exigents que ens van pujant cap a Can Vinyamata fins acabar sortint a la pista de la Pedrera.

Un cop reagrupats seguim enfilant-nos pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa. Ja estem a prop del primer tram de corriol nou, que de fet no ho és tant, però el desconeixíem fins fa poc. Ara sabem que és una creació d’en Carles F i que sembla ser que s’anomena l’Àmic Invisible.

De totes maneres, a en Jordi S ja se li acaba el “bono-bici” i ens ha de deixar i amb ell el nou company. La resta, abans d’endinsar-nos-hi aprofitarem per allargar-ho una mica  fent corriols de baixada travessant el Bosc de Ca l’Argent, encara que ens toqui remuntar una mica per trobar l’entrada del corriol.

La pluja dels últims dies ha deixat el terreny “al dente” i això ens permet resseguir perfectament el traçat del corriol, evitant qualsevol ensurt als trams més tècnics....bé, la veritat que no tots, en Kiku S ha tingut els seus més i menys amb una branca i com acostuma a passar, n’ha sortit perdedor. De totes maneres, poca cosa, la galta una mica nafrada que segur que serà conversa quan arribi a casa. 

Seguim de baixada cap al Bosc de Can Planes on ens espera el segon tram de corriol bnou que avui gaudim com mai, l’adherència és perfecte  i ens permet una bona baixada on la roda no se surt en cap moment de la traçada marcada.

Abans de sortir a la carretera de Parpers ens reagrupem i sembla ser que més o menys ha tothom els hi ha agradat.

Travessem la carretera cap a Can Company i ens endinsem per rodar tranquil·lament cap al Torrent de Sant Miquel per tornar a enfilar pujada que ens portarà fins al Pla de l’Espinal.

És hora de tornar i ho fem deixant-nos caure, fins i tot algú en el sentit literal de la paraula, cap al Coll de Parpers, on hem de travessar la carretera per seguir cap al Pessebre. Ens espera baixada per corriol cap a la part de baix dels Galzerans, on encara trobem un arbre caigut que ens obliga a posar peu a terra als últims metres.

La baixada cap a Van Roviró, ràpida i divertida com sempre, per acabar sortint a la riera de Riudemeia amb un bon regust de boca.


Tornada cap a Argentona, que al Centru ja ens espera l’esmorzar més que ben merescut.


I diumenge sant tornem-hi!!! Puntuals a les 08:00 ens acostem a la Plaça Nova on avui hi ha una disbauxa que té distrets als veïns.....a més de les bicis, també hi ha un munt de runners encapçalats per en Jordi P que surten a entrenar el recorregut de la propera Burriac Xtrem.


Avui som en Joan B, Toni P, Francesc M, Jordi S, Quim M, Quico V, Pere B, Robert D i Salva B. Aviat ens posem d’acord, en Joan B proposa anar cap a la zona de Llavaneres i tots hi estem d’acord, així que sortim cap a l’Agility, travessem la carretera i ens endinsem al Torrent d’en Bellatriu.

Si no volem tornar molt tard, haurem de fer-ne via, deixant de banda corriols de la zona i pujant cap al Camí de les Aigües, rodant per la pista i buscant pujada el més dret possible cap a la Urbanització de Can Vilardell.

D’aquí cap al Parc Forestal, que travessem de pujada cap al Turó d’en Dori per seguir pujant per pista cap a Can Bruguera. Aquí fem un petit tram de corriol passant per la Plana dels Brucs, abans de deixar-nos caure cap al Coll de Can Xerrac.

Seguim cap al corriol del Cabró que farem de pujada i acabarem baixant altre cop fins a sortir a la pista al Coll de LLorita. 

Abans ens aturem per reagruoar-nos i ja posats que millor que immortalitzar el moment....


...i com en Salva M avui no ens acompanya, doncs tirem del fotògraf suplent!!!


Al reprendre la sortida, rodem un tram de pista cap al Coll de Pallarès, també conegut com la carena d’en Tintorer, però abans gaudirem d’un tram que corriol que vam fer a la última Corriols de Llavaneres. Bé, no tots....en Quico V ja en té prou, és hora d'esmorzar i ens deixa.

Ara ens toca remuntar un tram per la pista que puja cap a la Pedra de la Ferradura, però no és el destí que busquem. De seguida entrem en corriols que comencem de pujada per continuar baixant cap a la Hípica, amb uns trams finals força aixaragallats per la pluja que són difícils de ciclar. 

Un cop a la Hípica tornem a remuntar per pista cap a la Plana d’en Cot, on farem els trams finals per corriol de pujada cap a la Roca de la Nau, passant pels Rocs de Sant Magí. Punt al que anava destinada la sortida, però no era per fer-ho de pujada, però ja que hi som....

Al sortir a la urbanització ens aturem a menjar alguna cosa. La sortida s’està allargant i a en Jordi S i en Robert D se’ls hi fa tard, així que també ens han de deixar.

La resta reprendrem la sortida pujant cap al Turó de l’Oriola, on farem una estona de corriols per la zona dels Suros d’en Carló. Uns dos quilòmetres de corriols que ens faran tancar un bucle sortint altre cop a la urbanització.... i ara sí, a gaudir dels divertits corriols de la zona dels Rocs de Sant Magí, però aquest cop com ha de ser, de baixada!!!

Hem de desfer el camí cap a la Hípica, però amb alguna variant que vam fer a la cursa de Llavaneres i que ens baixa cap al camí dels Bolets.

Un cop a la Hípica ens deixem caure cap a Santa Mónica per començar a enfilar-nos pel Bocs de Can Tintorer, però només a l’entrada ens trobem que l’ajuntament de Llavaneres ha pensat en la comoditat dels ciclistes i no podem passar sense aturar-nos-hi, encara que ja no ens quedi res per a portar-nos a la boca.


Pujada a ritme altre cop cap al Coll de Pallarès passant pel Tintorer curt,  i altre cop a desfer el camí cap al corriol del Cabró per acabar baixant altre cop cap al Coll de Xerrac.

Remuntem per la pista cap a Can Bruguera i seguim cap al Parc Forestal. Ja anem força tard i la baixada cap a Argentona la fem pels corriols d’en Bellatriu que fa temps que tenim una mica abandonats.

Acabem sortint a la riera pel Torrent d’en Bellatriu i avui ens deixem de romanços. No hi ha piscolabis. Ens l’hem guanyat amb la sortida de 33 quilòmetres i 1066 metres +, però a casa ens esperen fa estona i no ens podem perdre el “bono-bici” de la propera setmana.




Powered by Wikiloc

El track de diumenge:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario