viernes, 12 de abril de 2019

Comencem amb una clàssica i acabem a la Prehistòria.

Comencem Abril atenent a la convocatòria d’en Josep per a dissabte....tot un clàssic dels nostres inicis....sortida per rodar per les Cinc Sènies i cap a Llavaneres per fer un Santa Mònica i desprès ja veurem.

Tot i haver de passar per Mataró i Llavaneres, i posats a rodar, en Robert i Salva B ens acostarem fins a la Plaça Nova i així fem companyia a l’Oscar E i en Josep. Sí, avui en principi a la Plaça Nova només som quatre.

En Pepe C al final ens fa el salt. La crisi dels 60 fa estralls i no vol canviar de dígit sense haver fet un Pla de la Calma, així que ell i la Turbo Levo es disposen a fer una sortida pel Montseny.

Sortim de la Plaça Nova cap a l’Agility i travessem la riera cap a Sant Jaume de Traià, doncs ens dirigim a Mataró pels Garrofers.

A la Plaça Granollers ens trobarem amb l’Eloi que avui ve acompanyat. Després d’una breu presentació travessem Mataró cap a les Cinc Sènies i rodem fins a Llavaneres, per pujar cap a Santa Mònica.

La pujada la fem tranquil·lament passant pel Tintorer curt fins a sortir al Coll de Pallarés i d’aquí seguim pujant passant per l’Aspirina, la Font del Malpàs fins a la Creu de Rupit.

Dubtem si deixar-nos caure ja cap a Canyamars passant pel Pou del Glas, però encara anem bé de temps, així que encara remuntarem una mica més en direcció cap al Corredor, fins al creuament dels tres camins al Coll del Pi de Buac, on l’Eloi ens deixarà. Volen fer una sortida més llarga, anant cap a Vallgorguina i aquí és un bon punt, però abans farem una foto per immortalitzar la sortida.


Seguirem pujant per tot just abans de les últimes rampes cap al Corredor agafem entrada de corriol a l’esquerra, continuant per senders cap a la part de sota de l’Àrea de Pícnic del Corredor on seguirem cap a la zona d’acampada del Soleil fins a sortir a la carretera just per sota de Ca l’Arenas.

Remuntem per la pista cap a Puig Aguilar, on ens deixarem caure pel GR fins a sortir a la Urbanització de Can Massuet-el Far.

Seguim cap a la Plana de Can Carreres i sortim de Can Massuet per la Plana de Can Prunes on ja només ens queda baixada per la pista fins a sortir a Dosrius.

La tornada fins a Argentona la fem per la riera i més o menys a la mateixa hora, en Pepe C ja és dalt del Pla de la Calma.


Una sortida de 100% pista, però això no fa que, com cada dissabte, acabarem entaulats al Centru amb l’esmorzar de costum i el que tinguin a bé d’anar-nos donant. 


No sé que ha passat a la foto, però us puc assegurar que en principi hi havia entrepans!!! Jajajaja

Avui ha estat una sortida 100% pistera, però demà la cosa segur que canvia.

Dit i fet, diumenge altre cop trobada a la Granja.com. I avui som en Joan B, Salva M, Toni P i Salva B.

També hi ha en Francesc M i en Kiko P que segueixen amb les seves rutines de posada a punt per la Titan Desert. Sort que és per poc temps, hem estat temptats de treure una foto a la Cannondale d’en Francesc amb tota la parafernalia que porta muntada de cara a la Titan, però això hauria desmerescut la bici....al final, ens ha costat, però no l’hem fet.

Nosaltres tenim pendent una sortida cap a la Pedra de les Orenetes, de fet hi volíem anar fa unes setmanes i vam acabar a Vallromanes, però avui no fallarem.

Sortim pel carrer Gran i anem cap a la Grumbre per entrar al Torrent del Collell que hem d’anar mantenint oberta l’entrada que vam arreglar per la Repica. Un cop a la riera ens toca rodar cap a la riera de Riudemeia per començar a enfilar-nos cap a Can Roviró.

Seguirem pujant pels corriols que ens porten cap a Can Vinyamata, encara que tot just passada la casa farem el corriol alternatiu que ens porta a enllaçar amb els Galzerans i cap amunt per l’anti-29 fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Sense descans, a enfilar-nos pel Bosc de Can Païssa, anant enllaçant corriols fins acabar baixant cap al Coll de Sant Bartomeu.

Travessem la carretera i passada l’ermita ens deixem caure un tram per pista abans de trobar l’entrada del corriol que anem buscant. D’aquí en endavant ens esperen divertits trams tècnics amb pedra, arrels que ens fan treballar de valent.


De baixada passem per la Cabana del Moro, on aprofitem per aturar-nos i fer les fotos de rigor.



Un cop reprenem la marxa continuem gaudint de la divertida baixada i ja no ens aturem més fins a sortir a la Pedra de les Orenetes.


Una petita aturada i aprofitem per anar cap a la zona de la Pedra Foradada de Can Gol, mirant de trobar algun corriol alternatiu per la zona, i de fet en trobem un, però que a pocs metres d’endinsar-nos-hi veiem que no té sortida, però que ens ha portat fins al dolmen de la Pedra de Can Gol II.


Ens toca desfer el camí i anar a lo segur, així que anem a enfilar-nos per un corriol que vam fer fa temps i que ens va semblar força divertit, alhora que amè de fer. I no ens hem equivocat, el corriol segueix sent una manera immillorable d’evitar-nos pràcticament un quilòmetre de pujada per pista.

Un cop a dalt ens deixem caure enllaçant pista, senders amb pedra i corriol fins a la zona del Bosc encantat d’Òrrius, amb aturada per veure la roca de l’Indi i el Moai....



....on sembla ser que hi ha alguna mena d’energia que fa treure la part més romàntica d’alguns!!!


També passem per la Pedra de l’Elefant i entrem en corriol que ens porta fins a la carretera que baixa a Cardedeu, que travessarem per enfilar-nos cap a la zona de Can Planes, encara que ja estem de tornada, així que girem  cap al Bosc de Ca l’Argent,  per les restes de Can Ronses ja de pujada.

Ens enfilem cap al Turó del Morro del Gall i travessem el Bosc de Can Païssa, anant enllaçant corriols fins a tornar a sortir a la pista de la Pedrera.

Sense aturar-nos entrem altre cop als Galzerans i ràpida baixada per aquest corriol que ja fa temps que no es mereix el topònim d’Anti-29. Com sempre, ràpida i divertida baixada, que avui hem enllaçat sense ni aturar-nos fins a sortir a Can Roviró. Casi bé dos quilòmetres de baixada que casi mai fem d’una tirada....i que hauria de ser d’obligat compliment.

Ja ho tenim tot fet, així que acabem de deixar-nos caure fins a la riera de Riudemeia i cap a la riera de tornada.

Acabarem entrant altre cop a Argentona pel Torrent del Collell i pujant per la rampa de sorra fins a la carretera a la Grumbe.

Carrer Gran i ja som altre cop a la Plaça Nova.

Una molt bona sortida, sense molt desnivell, però amb trams de baixada força tècnics que hem de repetir en més ocasions.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario