jueves, 29 de agosto de 2019

Sortides per anar acabant l'Agost.

Dissabte 24 d’Agost

Molts ja gaudeixen dels últims diez de vacances, alguns encara no les hem començat, però la trobada a la Plaça Nova no ens la treu ningú.

Aquesta setmana som en Pere C, Pepe C, Quim M, Oscar E, Robert D, Tino i Tomàs Ll, Jordi F, Francesc M, Kiko P i Salva B. 11 bikers, no està gens malament!!!

Sortirem cap a l’Agility i riera amunt cap al Bell Recó. En principi volem anar altre cop cap a la Torrassa del Moro, però avui no ho farem rodant per la riera de Dosrius, sinó que anem cap al Xaragall de l’Espinal i ens enfilarem cap a la carretera de Parpers pel corriol que queda a l’esquerra de l’entrada al xaragall de can Pins, encara que això comporti haver de travessar la carretera.

Seguirem pujant per la pista que ha quedat desprès dels treballs de desforestació que s’hi van fer fa mesos i entrarem al corriol de l’alternativa de la Font de Javà, que farem de pujada fins a sortir a Can Ribot.

Com sempre, evitem passar arran de la casa fent el corriol alternatiu que ens pujarà fins dalt de les Planes, per continuar cap a Sant Carles.

Aquí en Kiko ens guia per l’asfalt cap a la zona del Turó dels Castellans on farem algun corriol de baixada travessant el Bosc de Can Poc, per enllaçar-lo amb el corriol de la Pistola i deixar-nos caure al final fins a Ca l’Arumí.

Travessem la carretera i anem a buscar el corriol tot just passada la Pedrera dels Dous i que ens enfila cap a les runes de Can Cames. A l’inici del tram fins i tot hem tingut els ànims d’un grup de caminaires, que segur que devien pensar: “Quina colla de ximples. Serà que no hi ha llocs per enfilar-se més fàcils!!”

Nosaltres a la nostra, amunt que fa pujada i ja no deixarem de fer corriols fins sortir al capdamunt de la Torrassa, i sense aturar-nos, continuem de baixada cap al Pla de la Bassa del Llop, per anar a buscar alguns dels divertits corriols de la zona que ens portaran de baixada cap a la zona del Penjat dels Garrofers i d’aquí, ràpida baixada pel Dragon Khan fins a sortir al Torrent de Can Bosquets.

Un cop reagrupats, decidim com allargar una mica més la sortida. L’Oscar té feina i ens ha de deixar. La resta ens deixem caure cap al Torrent de Cal Rajoler i ens comencem a enfilar pel corriol del Gorro.

Pujada amb el terreny força sec, de fet a la bassa que ja és típica d’aquest corriol encara hi queda una mica de fang, però ja gens d’aigua. Ens anem enfilant cadascú al seu ritme, uns més o menys agrupats i d’altres en solitari, però tots “acompanyats” en algun moment per algun dels esbarzers que voregen el camí i que ens deixen un petit record del nostre pas pel seu territori.

Un cop a dalt, enllaçarem amb el corriol del Pi Tort, per en el seu tram final enfilar-nos altre cop fins a sortir a les Planes de Can Ribot.

Ara de baixada, farem un corriol que ja teníem oblidat de fa anys. És el corriol que anomenem de Les Pedres i que havíem fet un munt de cops amb en Joan V. No tenim clarent quin estat es troba, però ja ens ho trobarem a mesura que baixem.

En Jordi F i Robert D seran més conservadors i faran la baixada per l’alternativa de la Font de Javà. Quan arriben a la sortida nosaltres ja hi som. Hem trobat el corriol en força bon estat i tot i ajudar-nos dels peus en un parell de petits punts, la sensació és que de tornar-hi a passar és molt possible fer-ho tot damunt la bici.

Prosseguim la baixada pel sender del Xaragall de Can Pins, i altre cop cap al Bell Recó, per fer tornada tranquil.la per la riera cap a Argentona.

Ens espera l’esmorzar de dissabte, havent gaudit d’una bona sortida de casi 28 quilòmetres i 755 metres +, en la que algú ha tingut temps fins i tot de “comprar-se” dos parcel·les....però no direm que ha estat l’afortunat. 

Per cert, són les onze i ningú remuga per l’esmorzar....estarem domesticant la béstia??? Jajajaja


Diumenge 25 d’Agost

I diumenge, altre cop a llevar-se d’hora i trobada a la Granja.com.

Alguns repetirem sortida i d’altres tornaran al “redil” desprès d’unes setmanes absents.

Avui som en Joan B, Salva M, Toni P, Tino LL, Quim M, Robert D i Salva B.

La sortida d’avui serà completament diferent a la de dissabte. Ens han arribat veus que estan a punt de començar treballs de desforestació per la zona dels Galzerans, el Pessebre, Can Roviró, així que ens hi acostarem, no fos cas  que sigui dels últims cops que hi puguem passar fent corriols.

Així que sortim cap a l’Agility i rodem cap a la riera de Riudemeia, per enfilar-nos cap a Can Roviró.  En aquest tram semblar ser que hem perdut a en Toni P, però res més lluny de la realitat. Ha agafat una drecera  i ens espera dalt del primer tram de pujada per immortalitzar el moment. 



Seguim amunt fins a can Roviró i entrem als corriols que ens pugen cap a Can Vinyamata. Aquí aprofitarem, tot just passada la casa, per fer el corriol de les Carboneres que ens enllaça a mitja pujada de l’Anti-29. Aquest últim tram necessita una petita neteja de matolls per no deixar que es tanqui, però ho direm amb la boca petita, que si ho senten els “destroyers” forestals, estem perduts!!!

Com sempre, gaudim del divertit traçat dels Galzerans, tot i fer-lo de pujada, fins a sortir a la pista de la Pedrera.

Continuem de pujada pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa, de camí cap a la Pedra Lliscant del Coll de Sant Bartomeu. Els últims trams els farem per la pista que ha quedat desprès de fer malbé tos els corriols de la zona.

Travessem la carretera cap a la ermita i tot just passada ens tornem a enfilar per enllaçar divertits corriols, tot evitant la pista, i que ens porten cap a Can Tarascó.

Fem uns últims metres de pista fins a sortir a la Plana del Fum,i continuem rodant de pujada cap a Cal Camat Vell en direcció cap a Coll de Porc, on agafem corriol que ens acabarà portant a la pista de Ca l’Arcís.

Rodem per la pista cap a la Roca d’en Toni, però evitarem el tram final tot fent corriol de baixada fins a sortir al restaurant de Cal Senyor.

Estem en territori d’en Toni P, i això ho aprofitem per a que ens faci de guia i tal i com ja hem fet altres cops, entrarem en corriols de baixada cap a la Roca de la Granota, on ens hem de fer la foto de rigor.


Seguim baixant per corriols fins a sortir a Cabrils. I aquí, com avui tenim compromisos familiars ens hem de separar. En Robert D i Salva B marxem cap a casa i la resta continuen doncs volen anar cap a Burriac. Ni les nostres insinuacions de que els hi queda a prop l’Espinaler per fer un piscolabis els faran canviar d’idea.

Gràcies la GPS sabem que s’han enfilat per asfalt cap al Polígon Industrial de Cabrils, enfilant-se pel Torrent de Can Xinxa cap a la Mútua  fins i tot han tingut la gosadia d’enfilar-se per la pista cap al Coll de Gironella, però al final s’hi ha repensat i han baixat cap a la Urbanització La Llobera per deixar-se caure cap a la Creu de l’Avellà.

Un tram de pista de baixada i a enfilar-se cap la Coll de Burriac, ona ara sí s’entra en corriols cap al Turó dels Oriols i les Roques Encantades, amb altre cop la fot de rigor.


I ja només queda baixada cap a Argentona fins al Torrent de Cirers, a l’antiga “Benemérita”.

Una sortida de poc més de 31 quilòmetres i 912 metres +. Molt bona manera de tancar l’últim diumenge d’Agost.



No hay comentarios:

Publicar un comentario