jueves, 11 de febrero de 2021

Cap de setmana de corriols i pluja.

Dissabte 06 de Febrer 2021:

Primer cap de setmana de Febrer, desprès de deixar enrere en mes de Gener ple de bones sortides.

Com les temperatures han pujat força, tornem a trobar-nos a les 8 a la Plaça Nova. A la sortida Bicigaló d’avui som en Pepe C, Pere C, Pau LL, Jordi S, Manel V, Ernest, Xevi B, Josep, Oscar E, David M, Jordi T, Quico S i Salva B.

A la Plaça també hi ha en Francesc M i en Kiko P, que en principi s’uneixen al grup...ja veurem quanta estona els podrem tenir més o menys fermats.

Un cop donats els primers cops de pedal, no trigarem gaire a aclarir cap a on dirigirem la sortida d’avui, una visita a la Torrassa del Moro. Doncs apa, sortim d’Argentona cap a l’Agility,  i a rodar riera amunt en direcció cap al Bell Racó.

Passem per sota del viaducte de la C60 per entrar al Xaragall de l’Espinal, cap al túnel que passa per sota de la carretera de Parpers, entrant al Xaragall de Can Pins. Aquí tenim dues opcions, trencar a la dreta per fer una pujada més suau per les Malloles de Can Pins, o no sortir-nos del torrent, amb lo que començarem a pujar de pulsacions més ràpid. Més val no preguntar, triem la segona opció i cap amunt que fa pujada. De fet aquests trams estan força millor que temps enrere, i en un tres i no res ja som dalt.

Un cop a dalt ens reagrupem, no sense sentir algun esbufec, barrejat amb “collons, collons”... d’altra banda, res que no vingui inclòs dins del manual d’una sortida de btt com cal.

Anem de camí cap al Turó de Can Ribot, i ja posats a allunyar-nos d’una sortida clàssica, entrarem al corriol de l’alternativa de la Font de Javà, aprofitant que aquests trams ja tornem a ser del tot ciclables. Aquí sí que cadascú puja al seu ritme, amb alguns fent una mica la goma per anar esperant als més endarrerits. De fet, mentre el capdavant del grup ja és dalt de Can Ribot alguns encara som a mitja pujada, tot esperant a en Jordi T que ha tingut els seus més i menys amb algun tram del corriol. Mala peça al teler en aquets casos, doncs se sol sortir perdedor en la majoria d’ocasions.

Un cop dalt del Turó de Can Ribot, la resta del grup ja és cap a Sant Carles. En Jordi T, una mica baldat decideix girar cua, i tornar cap a Argentona. Al final  aconseguirem reagrupar-nos un cop passat el restaurant de Sant Carles, on  a hores d’ara, en Francesc i en Kiko ja se n’han anat a les seves.

Ja tots junts, farem sender de baixada cap a Ca l’Arumí per travessar la carretera i enfilar-nos cap a la Pedrera dels Dous. Seguirem per la pista fins passada l’ermita de Sant Esteve del Coll, on tornarem a entrar en corriols de pujada. Trams que ja són tot un clàssic quan visitem aquesta zona, mentre ens anem enfilant fins dalt de la Torrassa del Moro.



 Un  cop dalt de la Torrassa no hi ha temps ni d’aturar-nos, un parell de voltes a la torre sense baixar de les bicis.  De seguida seguim per baixar cap al Pla de la Bassa del Llop, però encara hi haurà temps per a que en Quico S ens deixi, ha de ser d'hora a casa i tornarà per la pista. La resta anem en busca dels trams de corriols que ens han de portar cap a la zona del Penjat dels Garrofers. Aquí dubtem de si fer els nous trams de corriols que s’han obert enmig del bosc desforestat, o anar a resseguir els divertits corriols cap a la zona de Can Bordoi.

Uns breus moments de dubte, que de seguida s’esvaeix triant la segona opció. Decisió encertada, doncs gaudirem de corriols més tancats, i allargarem una mica més la sortida. Els últims trams estan en millor estat del que esperàvem. S’hi ha tallat algun dels arbres caiguts, amb lo que només ens veiem obligats a baixar de la bici per saltar-ne un ...

...al final acabarem sortint a la carretera de Can Bordoi.


Continuarem fent uns metres d’asfalt, per tornar-nos a enfilar per sender fins a trobar el Dragon Khan, on ens espera com sempre una ràpida i divertida baixada cap al Sot de Can Bosquets, per un cop a baix travessar la carretera i deixar-nos caure cap a Dosrius vorejant el Torrent dels Rials.

A la sortida de Dosrius anirem en busca de l’alternativa, corriols que ens serveixen per evitar rodar per la riera. Farem els últims metres per dins del Torrent de la Feliua, fins a sortir al Torrent de Manyans.

A partir d’aquí, la sortida ja està enllestida, només ens queda rodar tranquil·lament per la riera cap a Argentona, tancant poc més de 24 quilòmetres de bona sortida i millor companyia. 



Diumenge 07 de Febrer 2021:

Forces il·lusions dipositades a la sortida de diumenge, desprès de les sortides de les últimes setmanes, i més tenint en compte que tenim la intenció de resseguir nous corriols que ens han comentat.

De totes maneres la cosa no pinta gaire bé. Les previsions meteorològiques no són favorables, i sembla ser que el matí de diumenge pinta plujós. Ens anem a dormir amb l’esperança que els meteoròlegs, per un dia, errin en les seves prediccions.

A la matinada les tronades ens desvetllen, i mirem de tornar a dormir a veure si la cosa millora. A les 7 sembla que més o menys tots ja som desperts i el whatsapp comença a sonar. Plou una mica i mirarem d’endarrerir l’hora de sortida a veure si para de ploure. La trobada passa de les 8 a dos quarts de 9....a les 9....segueix plovent i comencem a caure de la convocatòria. Una llàstima, segur que hauria estat un bon matí de btt i ens veiem obligats a deixar-ho córrer.

Un diumenge sense bici per a la majoria, excepte per en Francesc M i en Quim M que no s’han deixat atemorir per la pluja i al final han sortit!!!

Veient les cares, segur que tot i mullar-se, s’ho han passat d’allò més bé. Ens quedem amb les ganes de saber per on s’han mogut, però això ens ho tenim més que merescut per no haver estat valents com ells.

Deixem pendents els nous corriols pel proper cap de setmana, encara que a hores d’ara, les previsions del temps per diumenge tampoc és que siguin gaire favorables....algú sap on hi ha un convent de monges Clarisses per a portar-hi  una dotzena d'ous???









 






No hay comentarios:

Publicar un comentario