domingo, 30 de enero de 2011

A soles amb una Lefty.

Amb els repicabikes desperdigats a curses vàries, sense haver aconseguit quadrat res amb zonebtt (no sortia ningú avui?), recuperat d'una contractura per la via ràpida a base de "punció seca", amb mal temps, i sense bici pròpia, la jornada no prometia gaire.

Però... SBR em va deixar dissabte al vespre, una bici de substitució: una Cannondale rígida amb una lefty... i és clar, s'imposava una passejada per provar-la. Sempre m'han cridat l'atenció aquests amortidors d'un sol braç.


Les primeres impressions encara per Argentona... ai ai ai...
Acostumat a una enduro amb manillar de doble alçada, aquesta Cannondelle, rally total, amb manillar pla i pel meu gust molt baix, m'obligava a una postura quasi com de bici de carretera i tenia la impressió de que era més curta entre eixos que la meva Giant. Total, que anava com encongit.

La volta: Argentona -> Òrrius -> Sant Bartomeu -> Cèllecs -> Òrrius -> Argentona (veure track)


Un passeig completet per pistes i corriols de tots tipus i desnivells, i a trams, moooolt de fang. Ideal per provar una bici "nova".

El dubte obligat:
Es condueix com qualsevol altre mountain bike?
Sí: en cap moment es té la sensació (perquè no passa) que la bici se te'n vagi cap a la dreta, o que pesi més de l'esquerra... no: la conducció és idèntica en aquest sentit a una bici amb amortidor convencional.

La Lefty encarant el corriol de Ruidameia

El pilot de proves :-)

Punt fort
El bloquejador funciona a la perfecció: deixa l'amortidor totalment bloquejat: sense joc: com si no en duguessis.

Pujar amb aquesta lefty bloquejada és com pujar amb una rígida total: quina diferència! Les pujades es veuen d'una altra manera.

Punts febles
Cal deixar anar el puny del manillar per accionar-lo.
Desmuntar la roda d'endavant no es tan fàcil i ràpid com una convencional, i això, per ficar-la al cotxe, és cabdal.


Mirador sobre el Vallés (pujada a Cèllecs)

From Cèllecs. Foto obligada.

Per altra banda l'amortidor anava super tou amb un rebot molt suau.
Per pujar (amb l'amortidor bloquejat), fantàstica aquesta bici, ara, per baixar la cosa canvia una mica i depen de per on i com baixis. Les pistes genial, la lefty respon perfecta i l'amortidor s'ho menja tot aportant un confort sorprenent.

En canvi les baixades tècniques per corriols empredregats... no va tant bé: massa recorregut i massa tou, sense prou rebot que et tregui la roda dels clots, fa que per a desnivells importants i tècnics aquesta lefty no sigui la millor opció. Tampoc no ajuda, és clar que estigui muntada en una geometria rally enlloc de en una una enduro. la diferència és important.


En fi, que el que prometia una jornada una mica avorrida, s'ha convertit en uan molt entretinguda sortida de provatures amb un IBP 88, que no està del tot malament.



M'ha agradat això de sortir amb una mountain (tan) diferent de a meva. A vore quina serà la següent !

Au!

Salut i Mountain Bike.

No hay comentarios:

Publicar un comentario