domingo, 17 de abril de 2016

Corriols per la Roca i el Bosc de Ruscalleda.

Dissabte trobada a la Plaça Nova per tornar a gaudir d’un matí de corriols. Ens trobem l’Oscar, Pepe C, Josep, Pere C, Fernando, Jordi S, Enric T i Salva B.

La setmana passada vam anar cap a la zona de la Roca, així que avui anirem cap una altra banda.... de moment sortim cap a l’Agility, continuem riera amunt, per anar a començar pujant per Can Belluguins.

Anem pujant fins a la cadena, per continuar cap al corriol que encara no te nom, just a sota del Tobogan. És un corriol que venim passant-hi forces vegades en les últimes sortides i que malgrat la pendent pronunciada en els últims trams, cada cop es fa millor.

Sortim a la pista i continuem per fer el corriol del Gos Perdut que ens baixa fins a mitja baixada del corriol del Pi Dret.

La intenció és fer aquest corriol de pujada, doncs hi ha algú que te com a deure pendent el fer-lo sense posar peu a terra.

En aquest tram hem tingut l’avaria mecànica de la sortida....trencament de la cadena de la bici d’en Josep, amb lo que no s’ha posat un peu, sinó els dos!!!! Jajajaja

Després d’arreglar l’avaria, pujada fins a sortir al corriol del Pi Tort i continuar pujant per l’alternativa oberta per la Transcorredor que enllaça amb el corriol de l’alternativa de Can Ribot i ens puja fins a les Planes.

La bici d’en Josep continua amb problemes amb la cadena i decideix tornar cap a casa. L’acompanyen l’Oscar, en Fernando i l’Enric T.

La resta anem cap a Sant Carles, per baixar cap a Ca l’Arumí i continuar pujant cap a la Torrassa. Com no volem tornar tard, ho fem per la ruta clàssica....pista i últim tram de corriol.

A dalt no ens aturem i anem a buscar la baixada del Dragon Khan. Els corriols de baixada estan en força bon estat i permet fer una baixada divertida. L’últim tram el fem per l’alternativa del corriol de la Pedra.

Sortim a Dosrius i agafem riera, fins a Coll de Bocs on anem a fer el corriol que ens deixa al Nutrisport. Últimament és un acabament de ruta força utilitzat, podria ser com una segona Alternativa a la riera.

Quan sortim al Nutrisport, en Pere C i en Pepe baixen per pista asfaltada. En Jordi i Salva B decidim acabar baixant pels corriols de Can Comalada.

Com cada dissabte, una altre sortida corriolaire amb molt bona companyia i amb final de ruta d’esmorzar a la Plaça Nova.

El track:

Dissabte a la tarda, males noticies pel whatsapp.....en Rafael F estava fent l’Empordà BTT Extrem i una caiguda absurda l’ha enviat a l’Hospital amb el fèmur trencat. 


Esperem que es recuperi ràpid i en poc temps el tornem a tenir en les sortides del grup. Avui hem pogut comprovar l’important que és a les nostres sortides.....el silenci que hi ha a la muntanya no és tan agradable com les bones estones que passem i el somriure que ens treu amb les seves converses amb en Salva M!!! Jajajaja

Rafael, a la propera foto et volem veure a tu també!!!


Diumenge nova sortida i ens trobem en Joan B, Toni P, Quim M, Francesc M, Joan S, Javier, Quico, Jordi T i Salva B.


Desprès de no poder sortir la setmana passada, en Joan B ens te preparada una sortida de les seves, però que poc a poc s’ha anat convertint en una sortida força diferent, plena de bucles i corriols que hi hem passat fins a 3 cops (de manera premeditada o no).

Sortim cap a la riera, per anar cap a Riudemeia i pujada cap a Can Rovira per anar a fer el corriol del Galzerans de pujada.

Sortim a la pista i anem cap a Parpers. Baixarem cap a la Roca pel corriol que te l’entrada passat el Jabalí de Oro. Corriol de baixada ràpid i divertit que ens porta a la zona de Can Sigala.

Travessem la carretera per anar en principi a fer corriols per la zona, incloent el corriol de la Creu. La zona és espectacular, amb corriols estrets i tècnics, divertits de fer inclús de pujada.

Anem fent camí, guiats per en Joan, però sembla que avui no te les coses clares.....anem pujant per pista i cada cop ens estem allunyant més del corriol de la Creu.

Aprofitem per desviar-nos i entrar en corriol que ens porta fins a la Font de Mansa, on aprofitem per fer una barreta energètica.


Per continuar hem de girar cua i tornar a sortir a la pista. Decidim desfer el camí fet i anar a fer el corriol que teníem pensat. De seguida hi arribem i tornem a gaudir d’aquest corriol, estret i tècnic.

Avui no ens parem a la Creu, si no que continuem per de seguida enfilar el tram de pujada més llarg de la sortida. Pujarem pels corriols que normalment fem de baixada i que tenen com a destí final Sant Bartomeu.

A mitja pujada, problemes tècnics a la bici d’en Quim M. Ha perdut el cargol que subjecta el basculant amb la suspensió de darrera, el que fa impossible continuar a sobre la bici.


Sort que al grup sempre tenim un manetes, que avui ha fet un treball digne d’en MacGiver.....solució alternativa.....aprofitar un cargol del seient per fixar el basculant.


Tot perfecte, a no ser que això comporta que en Quim torni a casa per pista i sense seient a la bici, però potser és millor aquest tractament antihemorroïdal casolà, que haver d’anar empenyent la bici fins a casa. Jajajaja


La resta continuem pujant fins arribar a l’ermita de Sant Bartomeu, on en Francesc M, Joan S, Quico i Jordi T ens han de deixar doncs ja van justos de temps.

Continuem la ruta per anar a fer els corriols que ens baixen fins a la Pedra de l’Oreneta. Com sempre corriols plens de pedres i arrels, però que val la pena fer-los de tant en tant.

Tampoc ens aturem a la Pedra, sinó que de seguida enfilem pujada per pista que ens torna cap a Sant Bartomeu passant per la font.

Es va fent tard i decidim no perdre gaire temps, així que pugem per la pista de la Pedrera, agafant últim tram de corriol per tornar a sortir a la pista i anar a buscar l’entrada del corriol dels Galzerans.

Quan arribem decidim que potser millor anar a buscar la baixada del corriol de la Mercé, doncs ja hem repetit força trams de ruta i potser el track no quedarà gaire professional!!! Jajaja

Pista cap al Merendero de Nostra Sra. dels Àngels on agafem corriol que ens porta cap Pessebre. Però avui en Joan te el dia “tonto” i decideix que no baixarem per la Mercé, sinó que trencarem a la dreta i baixarem pel corriol que ens passa per sota de l’entrada dels Galzerans.... que hi farem!!!! Ho tenia previst de pujada a l’inici de la ruta i com no ho hem fet, doncs s´ha de fer al final.

Continuem baixant fins a sortir a Can Rovira, riera de Riudemeia i cap a casa.

Al final, segons el GPS una mica més de 36 kilòmetres amb 1028 metres de desnivell positiu, amb no sé quants bucles i camins repetits.....però tot i això, una molt bona sortida, amb una temperatura i un estat dels camins perfectes.

I la propera setmana ..... la CABRILENCA!!!

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario