domingo, 8 de enero de 2017

Diferents maneres per començar el 2017.

Desprès de totes les festes nadalenques i del dia de Reis, arriba un nou cap de setmana i dissabte de nou trobada a la Plaça Nova.

El dia s’aixeca fred i s’està força bé dins dels llençols, el que fa que a les 8:00 sigui molt just estar a la Plaça, però res que no tingui solució amb un missatge de whatsapp.

Només entrar a Argentona ens creuem amb en Salva M, Francesc M i Quico P que avui han canviat les Cannondales per les “flaques”..... o això m’ha semblat, ja que anavem tan tapats per evitar el fred del matí que només ens hem reconegut per la veu al saludar-nos.

Per ser la primera convocatòria del 2017, la cosa ha estat fluixa. Entre la grip, els excessos en els àpats nadalencs i els viatges de Cap d’Any, només som en Pere C, Jordi S i Salva B.

És el primer dia en que sento fred de veritat i és que el termòmetre a la plaça marca 0º centígrads. 

Malgrat tot, decidim que rodarem una mica abans de enfilar pujades, així que sortim cap a l’Agility i anem riera amunt en direcció al Bell Racó.

Travessem la carretera de Parpers i començarem per la pujada clàssica per  la zona de l’Esquei d’en Febrer.

Anem enfilant amunt cap a Sant Carles, passant pel corriol alternatiu que evita la casa de Can Ribot i ens deixa a les planes.

Tenim com a destí la Torrassa, així que hem d’anar cap a la Breinco, però abans farem el corriol  de la Pistola, per acabar travessant la carretera i fent el corriol que ens deixa a Ca l’Arumí.

Anant amb en Jordi S tenim clar com farem la pujada, començarem entrant pel corriol just passada la pedrera, anant fent xino-xano fins arribar a dalt de la Torrassa, on ens aturem una estona a refer forces i a gaudir del solet que hi fa.


Per baixar fem un Dragon Khan, intentant enllaçar els trams més tècnics. Aquesta baixada és tot un clàssic que venim fent des de fa un munt d’anys, però sempre és força divertida de fer i últimament els trams inicials d’arrels i pedres estan en força millor estat, amb lo que ens permet gaudir d’una baixada més ràpida.

Continuem per la riera del Far cap a Dosrius, i per no fer riera de tornada, anem a passar per l’alternativa fins a sortir al Torrent de Manyans. A aquesta zona malgrat que ja hi toca le sol, encara hi queden restes de la gebrada.


I com ja va sent un costum, pugem cap a Coll de Bocs per fer el corriol que ens porta al Nutrisport. 
Continuem per la pista travessant Can Bagot i acabem baixant pels corriols de Can Comalada.

Al final una sortida clàssica, però que a més de fer-nos passar una bona estona, segur que ens a servirà per anar escalfant cames de cara a la sortida de diumenge.

A l’endemà de nou cap a Argentona atenent a la convocatòria de whatsapp d’en Joan B. A mig  camí, ens creuem amb en Manel L, que avui ha quedat amb uns companys de Mataró per anar a seguir el track de la Christmas Bike.

Més o menys puntuals ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Quim M, Pere C, Jordi S, Robert i Salva B.



Avui som pocs i de seguida ens posem d’acord o millor dit , ja que ha estat l’aniversari d’en Joan, li farem cas i el seguirem com fem sempre!!! Jajaja

Sortim cap a l’Agility doncs tenim la intenció d’anar a fer corriols per la zona de Mataró. Doncs apali, avui no rodarem per anar entrant en calor poc a poc.....travessem la riera i enfilem corriols de pujada per la zona de Sant Jaume de Traià. Si els músculs no estan escalfats, que es fotin, s’haguessin espavilat abans!!!

Pujada continua que ens porta fins a la pista del Camí de la Cornisa. Petit tram de pista per de seguida entrar en corriol de baixada que ens porta..... collons al Cementiri nou de Mataró!!!

Bé, no passa res, mentre no ens porti a dins del Cementiri anem bé!!!

Continuem baixant per asfalt i ens ve a la ment que o potser en Joan se’ns ha fet gran, o bé vol aprofitar el primer dia de rebaixes per que comprem uns detallets a les nostres parelles!!!

Tot ha estat un miratge.... trenquem a l’esquerra i anem cap a les pistes de Bicicross de Mataró.... altre cop se’m ve al cap: “És un bon jan, segur que està buscant un corriol que porti el meu nom”.

De cop entrem dins les pistes on hi ha un grup de runners entrenant-se. Fem una volta al circuit mentre els runners deuen pensar que o bé ens hem equivocat de dia i arribem a la cursa 15 dies tard, o som uns tarats que ja estem fent cua de cara a la Bike Christmas del 2018.

Continuem buscant algun corriol que ens faci pujar cap al Parc Forestal i entrem en la part més boja de la sortida. Trams de corriol que sembla que hi hagin passat ciclistes, però que tenen tota la pinta de ser de baixada i que fan que haguem d’empenyer la bici en alguns trams i recular en d’altres.


Passem a tocar de les instal.lacions de la Unió Recreativa Laru, però continuem empenyent la bici fins a sortir a la Urbanització Les Sureres.

La cosa s’ha complicat i ja que el recorregut que hem fet sembla ser de baixada, doncs girem cua i a baixar el que hem pujat fins acabar sortint a l’aparcament de Laru.

Tirem riera amunt i en Joan ens porta a veure la Font dels 3 Raigs. I ja que hi som, una breu ressenya de la seva història:

"La Font dels 3 Raigs (coneguda també com a Font dels Tres Brocs) és una de les fonts més desconegudes de Mataró.

Aquesta fons fou aflorada cap als anys 50 per tres constants excursionistes, els Srs. Prims, Cantó i Catà. Era un senzill mur de pedra just per enfonsar-s'hi els tres galets i protegir-los de l'esllavissament de la sauleda del seu darrera. Va desaparèixer el 1976 i fou novamnet aflorada el 1982.

Al 1999 es va fer la darrera restauració donant-li l'aspecte actual."



Ens posem de nou en marxa pujant fins al Parc Forestal. Ja estem en zona coneguda, així que decidim anar enllaçant corriols en direcció a la zona de Can Nogueres.

D’aquí comencem baixada cap a la part alta de la pista de la Cita, on anem a fer els corriols que passant per sota del Turó de la Gola, ens porten a l’entrada del corriol d’en Toni.

Hem aprofitat per fer alguna foto i vídeo del tram del corriol, al menys que en Toni vegi que l’anem conservant en bon estat. Jajajaja


Continuem per una variant que ja feia temps que no hi passàvem i que ens puja cap al Turó de Jofre, per anar a buscar baixada cap a Dosrius.

En principi volíem passar pel corriol que ens baixa a l’alternativa de la riera, però hi ha fet treballs de desbrossament i s’han carregat el corriol, així que decidim fer la baixada dels salts de fusta dels descenders.

Sortim a Dosrius i en Jordi ja té tard i ens deixa. La resta travessem la carretera i anem per la Riera del Far per començar pujant pel corriol del Pi Dret.

Les cames ja comencen a pesar i el primer tram es fa una mica feixuc, però anem enfilant corriol amunt fins a trobar l’entrada del corriol del Gos Perdut, on ens hi endinsem per a continuar pujant fins a la zona de la cadena.

La sortida la continuem baixant els corriols de la zona de Can Belluguins fins a sortir a la riera de Dosrius.

La feina ja està feta i només ens queda rodar per la riera fins a la Plaça Nova.

Al final ens han sortit uns 24 quilòmetres amb 864 metres de desnivell +.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario