martes, 27 de junio de 2017

Revetlla i btt són possibles!!!

Divendres vespre, Revetlla de Sant Joan, amb el que això comporta, sopars amb família o amics, cava, gintònics, gresca, xerinola..... però res que ens faci fallar a la convocatòria de whatsapp d’en Joan B.

Puntuals a les 8:00 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Manel L, Quim C, Salva M, Quim M, Jordi S i Salva B.


De totes maneres tenim clar des d’un principi que avui per no pagar car els excessos de la revetlla farem una sortida més rodadora que de costum, així que sortim cap a l’Agility i agafem riera amunt en direcció al Bell Racó.

Passem per sota del pont de la C60, travessem la carretera de Parpers i comencem a enfilar-nos per l’Esquei d’en Febrer. Avui portem un ritme suau el que fa que aprofitem per anar fent petar la xerrada mentre anem pujant fins a sortir a la pista de Can Ribot.

Com fem últimament, evitem passar per la casa tot fent el corriol alternatiu que ens puja fins a sortir a les Planes. Avui la temperatura no és tan alta com dies anteriors i a dins del corriol hi fa una fresqueta que et donen ganes de quedar-t’hi, tot fent amunt i avall.


D’aquí seguim cap a Sant Carles, anant a buscar la baixada que hi ha tot just passat el restaurant i que ens baixa cap al Torrent de Cal Rajoler i sortim a Ca l'Arumí.

La sortida va agafant forma i tenim clar que farem alguns corriols per la zona de la Torrassa del Moro, així que travessem la carretera i anem pujant per la pista per buscar entrada del corriol que hi ha tot just passada la pedrera.

Farem el corriol de pujada fins a sortir a la pista que puja cap a la Torrassa, però avui no hi pujarem. En Joan B ens vol guiar per corriols de la Torrassa Xtrem, així que baixarem cap a la pista tot just a sobre de la casa en ruïnes de Can Puigvert.... però ja que hi som, una petita ressenya de la història de la Torrassa.

“La Torrassa o Torre del Moro és una torre cilíndrica, lleugerament cònica que presenta una base d’època romana de 9 filades de grossos carreus encoixinats, i un nivell superior possiblement medieval de carreus de granit però més petits i amb zones irregulars.

Popularment es diu que la Torrassa era un punt d’avís per als pagesos. Quan venien els recaptadors d’impostos del rei moro, la pagesia del Coll pujava a la torre i feia un gran foc, d’aquesta manera els veïns de Llinars podien amagar els caps de bestiar dels quals pagaven impostos.”


Continuant amb la sortida, fem tram de pista de pujada per de seguida entrar de nou a fer corriols que ens acaben portant de baixada passant tot just per sota de l’Ermita de Sant Sebastià fins a tornar a sortir a tram de pista.


Rumiem uns instants si anar amunt o avall, però decidim fer-ho com la cursa de la Torrassa Xtrem.

Així que fem pocs metres de baixada per pista i de seguida agafem entrada de corriol a la dreta, on començarem baixant per anar cap a la zona de la Plana de Can Bosquets on ja ens comencem a enfilar amunt altre cop. La zona no ens és del tot desconeguda i és que  ens trobem al tram inicial del corriol del Dragon Khan, però el fet de fer-lo de pujada et dóna la sensació d’estar fent un corriol diferent.

Ara ens baixar i per fer-ho anem a fer corriols per la zona del Penjat dels Garrofers fins a enllaçar amb els trams intermedis del Dragon Khan, el que fa que la sortida deixi de ser rodadora per passar a ser una ràpida i divertida baixada com és de costum cada cop que hi passem.

Baixem cap a Dosrius per la riera del Far i aprofitant que és Sant Joan ens arribem fins al poble per entaular-nos i celebrar la nostra revetlla matinal, això sí carregant-ho a la cartera d’en Joan B.



Un cop acabat el piscolabis, tornada cap a casa..... i avui no hi ha alternativa ni res que s’hi assembli. La sortida era per rodar, doncs apali, riera pura i dura per tornar a Argentona.

Al final ens ha sortit una ruta d’uns 26 quilòmetres amb 665 metres+. Ja deixarem per diumenge més quilòmetres i major desnivell.... de moment ja hem escalfat cames.

El track:



Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario