miércoles, 28 de junio de 2017

Visita a la Pedra de les Orenetes.

Dissabte al vespre intent de convocatòria d’en Jordi P sense gaires respostes, cosa que ja és habitual. Cap problema, com sempre segur que al final la gent s’anima.

Diumenge a les 800 ens trobem a la Plaça Nova en Joan B, Quim M, Francesc M, Salva M, Pere B i Salva B.

Mentre estem esperant si arriba algú més comença a espurnejar i això ha degut ser el desencadenant que a en Jordi P se li enganxin els llençols i ens deixi més tirats que una burilla.... de totes maneres “al presi” se li pot perdonar tot, que entre la Repicacorriols i la propera Burriac Xtrem ja en té prou.

Al final sortim com casi sempre cap a l’Agility i comencem riera amunt. En aquest tram ja tenim clar cap a on anirem avui. Fa dies que en Joan B té entre cella i cella anar a fer una visita a la Pedra de les Orenetes i sembla ser que avui serà el dia.

Anem rodant cap a la riera de Riudemeia per començar pujant cap a Can Roviró. D’aquí seguim pujant cap al corriol dels Galzerans (o l’anti-29 com el coneixen alguns). Mentre estem en tots aquests trams la temperatura és més baixa i continuen caient a estones quatre gotes que ens permeten anar pujant sense la maleïda xafogor que ens ha acompanyat durant les últimes setmanes.

Ens reagrupem al sortir a la pista de l’Àrea de Picnic de Nostra Sra.dels Angels i tornem a entrar en corriols doncs hem d’anar cap a Sant Bartomeu, però avui ho farem per una varfiant en la que ens veiem obligats a posar el peu a terra en un petit tram. No passa res, les bicis de carbono pesen poc i això s’agraeix al moment d’empenyer-les muntanya amunt.

A l’arribar al Coll de Sant Bartomeu travessem la carretera i un cop a l’ermita dubtem quin camí seguir. Amb les quatre gotes caigudes potser les arrels i pedres de la ruta clàssica ens poden donar algun ensurt, així que decidim fer una mica més de volta i anar combinat pista i corriols per zones en principi menys tècniques.

Fem un tram de pista per de seguida entrar en corriols que transcorren més o menys paral·lels a la pista i que tot passant vora Can Tarascó ens porten a sortir al tram inicial de la pista que puja cap a les Antenes de Céllecs.

Baixem combinant pista i corriol fins a sortir a la pista que baixa cap a la Urbanització de can Nadal, on farem uns 2 quilòmetres formant una mena de bucle en el que hem passat per dins la finca de Can Soldat, més ben dit, hem passat pràcticament per dins el menjador de la casa i de fet a la part de dalt hem hagut de baixar de les bicis per poder vorejar el barri que estava tancat i no ens permetia sortir de la finca.

Un cop fora seguim pujant per pista cap a Can Jep de la Mel.

A partir d’aquí entrem en un divertit enllaç de corriols de baixada que ens porten a passar per la zona del Turó de Can Bosc Vell on continuem sortint a pista que ens pujarà fins la part alta de la Urbanització del Bosc de Ruscalleda.

En aquests trams ja fa estona que ha deixat de ploure i ja comença a fer calor, amb lo que aprofitem per aturar-nos per beure i menjar alguna barreta energètica,  a més de fer la foto de rigor.


Deixem la urbanització per fer l’últim tram de corriol que ens baixarà fins a la Pedra de les Orenetes.



Continuem i quan estem endinsant-nos dins la zona dels Boscos de Can Solei  i Can Rovira ens hem d’aturar per arreglar punxada a la roda de la bici d’en Joan B.... problemes amb el líquid tubeless que es veu que no és immortal i de tant en tant s’ha d’anar canviant. De totes maneres, una aturada ràpida solventada posant una càmera.


Seguim la ruta pujant cap al Torrent de Sant Bartomeu fins a sortir a prop del Bosc Màgic on travessarem la carretera que baixa cap a La Roca del Vallès per tornar-nos a endinsar en zona de corriols.

Anem pujant cap a la zona del Turó del Morro del Gall, on desprès de baixar pel tallafocs sortim a la pista que seguirem per anar ja en direcció altre cop cap a la pista de la Pedrera.

Baixarem pel corriol dels Galzerans, però per baixar cap a Can Roviró agafarem el corriol alternatiu que ens fa enllaçar amb el que fem quan pugem cap a Can Vinyamata... una petita variant per no passar pels mateixos trams que a la pujada.

Un cop a Can Roviró, baixada cap a Riudemeia i riera cap a casa.... bé, ben bé cap a casa no.... cap a la Plaça Nova que malgrat que ja és força tard, ens hem guanyat una estona de piscolabis i de fer petar la xerrada gaudint de la companyia d’en Quico Vallbona que també ha sortir a rodar amb la bici de muntanya.

Al final ens ha quedat una sortida de 34,67 quilòmetres amb 979 metres+.

El track:
Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario