sábado, 27 de enero de 2018

Cap de setmana per Llinars i La Roca del Vallès

El cap de setmana ens ha portat un parell de sortides que malgrat a ser clàssiques, ens han fet gaudir com el primer cop que les fèiem, i és que el temps ha estat força agradable i l’estat de la muntanya és espectacular.

De moment dissabte quedem a les 8:00 a la Plaça Nova. Avui els llençols han jugat una petita mala passada i anem tard, de fet a l’Agility ja ens creuem amb en Francesc M i en Kiko P que ja han iniciat la seva sortida, però avui no és la nostra “guerra”, jajaja.

A la Plaça ens trobem en Pere C, Pepe C, Josep, Jordi S, Jordi T, Oscar E i Salva B. El termòmetre de la Plaça marca 4ºC, una temperatura baixa però que aviat mirarem que no ens afecti.

Sortim suaument rodant cap a l’Agility i riera amunt. Com sempre dubtem cap a on anar i és que anem sumant sortides i el nombre de corriols és finit i cada cop costa més decidir cap a on dirigir la sortida.... de totes maneres segur que no serà un inconvenient per a que ens ho passem bé.

De moment ens dirigim cap a la Riera de Riudemeia, on ens començarem a enfilar pel torrent del Fondo de la Gallega, on trencarem a la dreta per seguir pujant cap a l’entrada de la Via Romana, però aquest no és el nostre destí, passarem de llarg i seguim pujant per passar per sobre del túnel de Parpers de la C60, mentre ens encaminem cap a la part de dalt del corriol del Koala.

A l’arribar a dalt, trenquem a l’esquerra i seguim pujant per travessar la carretera de Parpers. L
La pujada continua un tram pels pals elèctrics per de seguida entrar en una puja-baixa de corriols que anirem enllaçant fins a sortir al sender que ens acabarà enfilant cap al Pla de l’Espinal.

Aquí trenquem a la dreta per fer un tram de pista, que mirarem de deixar tan bon punt trobem sender que s’enfila cap a Sant Carles, on seguirem baixant pels pins del Turó dels Castellans, endinsant-nos en els corriols que fem de baixada pel Bosc de Can Poc.

Al sortir a la pista que baixa cap a la Carretera de Santa Agnès, la travessem i ens endinsem de nou en corriols travessant el Bosc de Can Recordà, on avui deixarem reposar el corriol de la Pistola. 

Seguirem pel sender principal fins a sortir a travessar l’asfalt de la carretera i continuar baixant per corriol fins a sortir a Ca l’Arumí.

Ara ens enfilarem cap a la Torrassa i triem en principi la opció més clàssica pujant per l’asfalt cap a Can Dous tot vorejant la granja de Can Martí. Però de seguida deixem a banda el classicisme i al deixar el tram asfaltat trenquem a l’esquerra i farem el corriol de sobre de la pedrera.

Corriol divertit amb uns pocs metres exigents que ens porta a sortir a la pista que seguirem uns quants metres per enfilar-nos pel corriol empedrat que ens pujarà fins als trams finals de la Torrassa.

A l’arribar a dalt no ens aturem malgrat a l’oloreta a botifarra a la brasa que ens envolta, anem baixant cap al Pla de la Bassa del Llop, ja que ens encaminem a fer un Dragon Khan de baixada.

A l’arribar a l’entrada del corriol ens comenten que a l’Ermita de Sant Sebastià de Puigpedrós, hi ha una exposició de fotos i com hi som a tocar, ens acostarem a fer-hi una ullada.

Hi tenen muntat un foc, on es pot esmorzar per 5 euros, a l’espera de la missa que se celebra a les restes en rehabilitació de l’ermita, per commemorar la mort del sant a ma dels seus excompanys romans ordenada per l’emperador pel fet de ser cristià.


Nosaltres fem una ullada ràpida i tornem a la ruta per començar a baixar pel Dragon Khan, que avui fem en la seva variant més clàssica, però no per això menys divertida. El magnífic estat del terreny fa que les rodes s’agafin d’allò més bé i puguem gaudir d’una baixada força ràpida.

Acabem sortint al Sot de Can Bosquets, on ens reagrupem per travessar la carretera i ficar-nos al corriol que ens baixa cap a la riera del Far travessant el Torrent de Can Rajoler.

Rodem cap a Dosrius i el millor serà tornar per la riera cap a Argentona. Tenim més que guanyat l’esmorzar i ja no ens aturarem més fins arribar al Centru.

Al final hem patit i gaudit com no pot ser de cap més manera en una bona sortida de btt..... i demà serà un nou dia!!!

Dissabte al vespre convocatòria d’en Jordi S per diumenge sortir una estona. Poques respostes, de fet en Francesc M també confirma un parell d’horetes, així que potser dormir una estona més i al menys sortir de casa que ja no sigui fosc.

Així que a les 08:00 a la Plaça potser només hi deuen ser en Jordi, en Francesc i en Quim M.

Els que hem aprofitat per doblegar el llit una estona més, arribem a les 08:30. Som en Pere C, Pepe C, Josep, Jordi T i Salva B. A aquesta hora també hi ha en Salva M i en Jose G que avui no s’uniran a nosaltres.

Iniciem la sortida cap a l’Agility i rodant riera amunt doncs en principi ens dirigim a fer corriols per la Roca del Vallès i avui ho farem de la manera clàssica, per això rodem cap a la Riera de Riudemeia on ens començarem a enfilar cap a Can Roviró.

Aquí ens trobem amb la sorpresa de que han llaurat les feixes de sota Can Roviró i això ha fet que s’hagi de trepitjar-les per trobar l’entrada del corriol que fem per anar cap a Can Vinyamata, el que farà que si volem seguir gaudint d’aquest corriol sigui necessari trobar o obrir alguna entrada alternativa, però temps al temps.

De moment ens hi hem endinsat i anem fent fins a sortir a la pista entre Cal Gravat i Can Vinyamata, on ens reagrupem i aprofitem l’aturada per agafar una mica d’aire que la sortida tot just està començant.

Reprenem la marxa entrant altre cop en corriol que voreja la casa i que ens enfila un tram més fins que trenquem a la dreta i ens endinsem al corriol que ens porta cap als Galzerans travessant abans la pista del Citroen.

Un cop als Galzerans ens toca anar pujant mentre gaudim del seu revirat traçat fins a sortir a la pista de la Pedrera, on encara aprofitarem per fer un tram de corriol per evitar el màxim possible de pista.
Ens tornem a enfilar pels corriols que travessen el Bosc de Can Païssa fins que acabem sortint a la pista que baixa cap a Sant Bartomeu.

A partir d’aquí ens venen 5 quilòmetres divertits enllaçant corriols, pràcticament tots de baixada que ens porten cap a la Font del Llop, seguint mentre travessem el Bosc de Ca l’Argent, continuant cap al Bosc de Can Planes, per fer el corriol de la Creu i acabant fent el sinuós recorregut que ens portarà a sortir a la Carretera de La Roca.

Sens dubte un dels millors recorreguts de corriols de la zona i aquesta setmana amb un estat del terreny perfecte, humit i amb bona adherència que fa que el gaudim com mai.

Travessem la carretera a l’alçada de Can Company, on començarem a rodar resseguint el Torrent de San Miquel, fins que arriba l’hora d’enfilar-nos fins a acabar sortint al Pla de l’Espinal.

Ara ja estem de tornada i tenim la intenció de fer-hi passant per la Font del Llorer, però mirem d’allargar-ho una mica, pujant un tram en direcció a Sant Carles per deixar-nos caure fins a l’entrada del corriol, però entre una cosa i l’altre..... o potser pel fet que l’edat no perdona, agafem una entrada de corriol que no toca, així que acabem sortint a la mateixa pista que teníem pensat, però un centenar de metres més amunt. Aquest corriol no està malament, però és més curt i no tan ràpid com el de la Font del Llorer. Ho tindrem en compte per a una altra ocasió.

Ara sí que baixem un tram de pista per acabar entrant al corriol que ens baixa cap al Xaragall de l’Espinal, on passem pel pont de sota la carretera de Parpers i ens deixem caure en ràpida baixada aprofitant el bon estat del terreny..... de fet, potser massa ràpida, el que fa que perdi l’adherència a la roda del davant acabant pel terra sense cap conseqüència física.

Havent recuperat la verticalitat amb la màxima dignitat possible, altre cop dalt de la bici i reprenem la baixada, aquest cop amb una mica més de prudència, que no queda gens bé anar el primer i acabar per terra per segona vegada.

Al sortir del xaragall, ja només ens queda rodar cap a la riera i tornada cap a Argentona on acabarem de nou esmorzant entaulats al Centru. Qué lluny queden aquelles sortides on no ens aturàvem ni per menjar una barreta!!! Jajajaja

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario