martes, 2 de enero de 2018

Sortida clàssica o "déjà vu"?

Ara sí que això toca a la seva fí, queden 2 dies per acabar el 2017 i per això hem d’aprofitar-los al màxim.

Si ha aquest fet, li afegim que Dissabte a més tenim la presentació en grup de la nova màquina d’en Jordi T que entra de ple a augmentar el gruix de les 29” amb la seva nova flamant Cannondale, fa que a les 08:00 a la Plaça ens trobem un bon grup.


Puntuals ens trobem en Pere C, Pepe C, Jordi T, Quim M, Jordi S, Robert D, Salva B i avui també ens acompanyarà en Xavi B amb la seva e-bike.

Desprès de la presentació en societat de la nova bici, engeguem la sortida cap a l’Agility guiats per en Pepe C, per continuar rodant riera amunt.

Anem cap al Bell Racó, per passar per sota el viaducte de la C60 i entrar al Xaragall de l’Espinal, on passant per sota del pont de la carretera de Parpers ens comencem a enfilar pel Xaragall de Can Pins.

Anem pujant cadascú al seu ritme aprofitant a l’arribar a dalt per reagrupar-nos i mentre agafem una mica d’aire, decidir cap a on seguim. De seguida deixem de banda l’alternativa de la Font de Javà i fem pujada clàssica cap a la cadena, per continuar en busca de l’entrada del corriol del Tobogan.

Estem fent un “déjà vu” de la sortida del passat diumenge i aquell dia no vam poder evitar empentar la bici uns metres dins del tobogan i avui no serà una excepció. Els últims metres tenen força pendent, sorra tova i una arrel que es conjuren per fer-nos posar peu a terra.

Al sortir del corriol remuntem uns metres fins a l’entrada de l’alternativa de Can Ribot, que farem de pujada fins a enllaçar amb el trencall que ens porta al corriol del Pi Tort.

A diferència de la sortida de diumenge, farem tot el corriol sencer que ens ha de portar de pujada  fins a la pista que puja a les Planes de Can Ribot. Aquest corriol normalment el fem al sentit invers que és del tot ciclable. Tal com el fem avui tenim clar que hi haurà dos punts on haurem de fer peu, al menys la majoria. De totes maneres, i un cop fet, el corriol és tancat, revirat i força divertit.

Un cop sortim a la pista i ens reagrupem, ens dirigim a baixar pel corriol del Gorro fins a sortir al Torrent del Coll. Trams de ràpida baixada, amb algun xaragall que si li afegim que és un corriol que no solem fer de baixada, potser ha donat la sensació que el baixem amb més cura del que estem acostumats en d’altres corriols... però això té fàcil solució, hi haurem d’anar passant en futures sortides.

Continuem passant per la Font del Sot per anar a pujar cap a la carretera de Dosrius a Cardedeu i entrar al Sot de Can Bosquets i és que continuem amb el “déjà vu” i tornem a enfilar-nos pel Dragon Khan.... això ja s’està convertint en tot un clàssic de les últimes sortides del 2017.

El Dragon Khan de baixada és tot un clàssic i espectacular si el fas ràpid, però la veritat és que fer-lo de pujada et permet gaudir de l’entorn d’una manera diferent. La pujada no és tan complicada com semblaria i és que combina trams més exigents amb d’altres que et permeten recuperar l’esma.  Uns 2,5 quilòmetres que anirem enllaçant fins a sortir a la pista que puja cap al Pla de la Bassa del Llop, on haurem de remuntar els últims metres que ens portaran fins dalt de la Torrassa del Moro.

Aquí aprofitarem per aturar-nos una estona fent alguna foto.....



... i fent una visita al pessebre que hi ha muntat a l’interior de la Torrassa.


Al reprendre la marxa anirem enllaçant corriols de baixada fins a sortir a la pista del Camí del Coll, on rodarem cap a la Pedrera dels Dous i travessarem la carretera a Ca l’Arumí.

Aquí ens enfilarem pel corriol que travessa el Bosc de Can Pelliser per sortir a la carretera que baixa a Santa Agnès de Malanyanes i entrar de nou en corriols que passant pel Bosc de Can Recordà ens enllacen amb la zona de Can Poc i que fem ràpid per acabar baixant fins al Pla de l’Espinal.

Estem de tornada i decidim rodar cap al Coll de Parpers per travessar la carretera i segui cap al Pessebre, on en principi volíem baixar per corriol cap a l’entrada dels Galzerans, però errem l’entrada del corriol i per no recular, ens endinsem en els primers trams d’arrels del corriol de la Mercè.

Tant se val, fa temps que no el fem i malgrat els primers trams d’arrels i pedres, és un corriol força divertit. Doncs apa, cap avall amb un petit ensurt d’en Xavi B que ha tingut els seus més i menys amb el manillar i alguna branca i on ha sortit com a perdedor, però sense conseqüències greus.

Acabem amb ràpida baixada sortint a la pista de sota de Can Roviró i ja no ens queda res més que deixar-nos caure fins a la riera de Can Riudemeia.

La sortida ja està pràcticament acabada, però la tancarem rodant tot xino-xano altre cop per la riera cap a Argentona, on ens espera un bon esmorzar al Centru.

Al final ens ha quedat una bona ruta d’uns 29 quilòmetres i 670 metres+, on esperem que hagi servit per comprovar les bones sensacions de la nova 29".

Sens dubte, un bon aperitiu de cara a l’última sortida de l’any.....però aquesta, un cop feta, es mereix una crònica apart.

El track:


Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario